• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Indonesia-Alam korintji'yi az önce denedim sample boxxtan gerçekten aradığım kahve bu artık kahvefabrikasının Honduras Pozo azul'una benzettim sanki bi tık ötesi gibi Honduras katman bakımından da fakat honduras biraz fazla fermente gelmişti bana ya da demleyemedim.Indonesia tam ayarında gerçekten.Bu kahve gerçekten çok iyi espressosu daha iyidir muhtemelen artık bu kahveden şaşmayacağım nordic çekirdeklerden kaynaklı bir şey mi acaba şaşırtıcı biçimde çok beğendim boxxun burundisi de güzel bu arada fakat çok fazla toz çıkarıyor bunun önüne nasıl geçebilirim? Teşekkürler Boxx coffee :)

Indonesia Alam Korintjiyi hem kalitada hemde cleverde demledim, demleme yöntemlerim çok özel olmayan klasik bilindik yöntemler, her iki demlemede de jx-pro 3.2 (128 klik) de öğütüm yaptım, cleverde 315 ml. suya 19gr. kahve kullandım, önce su sonra kahve ilave edip tatlı kaşığı ile hafif bastırışlarla kahvenin tamamen suya temas etmesini sağladım, 2 dakika bekleyip tatlı kaşığı ile tam daldırmayıp daha yüzeye yakın konumda hafif 7-8 kez karıştırıp 1 dk. daha bekleyip kupaya süzdürdüm. Kalitada ise 600 ml. su 37gr. kahve kullandım, blooming içim 100 ml.su 45 sn. bekledim, devamında filtreyi taşırmayacak ölçüde su ekleyip kahve yatağı göründükçe su ekleyip 600 ml. tamamladım, her iki yöntemde de su sıcaklığı yaklaşık 95-97 dereceydi.
Sonuçta muhteşem lezzetli , hem tatlı hem rahatsız etmeyecek ölçüde ekşi, mayhoş diyebileceğim sonuç elde ettim, bu kahvede kalita ile cleveri kıyaslarsam , cleverin sonucu bir tık daha başarılıydı, henüz acemi olduğumdan hissettiğim fakat daha tam birşeylere benzetemediğim veya eşleştiremediğim aromalar daha baskındı. Aromaları illede birşeylerle eşleştirmeyi takıntı yapmıyorum, benim içim önemli olan kahve hazırlayarak geçirdiğim süre ve demlenen kahvenin içiminde eğer beğendiysem aldığım zevk. Indonesia Alam Korintji ile çok lezzetli , güzel sonuç aldım.

Deneme kavrumlarına "Sidamo Damo" ve "Hamasho" eklenmiş. Fiyatlar uygun duruyor fakat bu deneme kavrumları çok mu riskli? Başka kahvelerinde deneyen oldu mu?

Deneme kavrumlarına "Sidamo Damo" ve "Hamasho" eklenmiş. Fiyatlar uygun duruyor fakat bu deneme kavrumları çok mu riskli? Başka kahvelerinde deneyen oldu mu?

Ben başka çekirdeklerde deneme kavrumu denemiştim pek tavsiye etmem

Yeni kahveleri dün denedim.

Hamasho diğer kavuruculardan da içtiğim bir kahveydi ve gerçekten güzel. Boxx yorumu da güzel olmuş. Şeftalili, limonlu çay tadında, hafif tatlı baharat çağrışımları olan güzel bir kahve. İndirimli fiyatı da iyi gibi duruyor. Bütçenize uyan, sevdiğiniz kavurucudan denenesi bir kahve diyebilirim. Tabii tat profili size uyuyorsa :)

Dambi Udo'yu da bugün yarın demler paylaşmaya çalışırım.

Son düzenleme:
Yeni kahveleri dün denedim.

Hamasho diğer kavuruculardan da içtiğim bir kahveydi ve gerçekten güzel. Boxx yorumu da güzel olmuş. Şeftalili, limonlu çay tadında, hafif tatlı baharat çağrışımları olan güzel bir kahve. İndirimli fiyatı da iyi gibi duruyor. Bütçenize uyan, sevdiğiniz kavurucudan denenesi bir kahve diyebilirim. Tabii tat profili size uyuyorsa :)

Dambi Udo'yu da bugün yarın demler paylaşmaya çalışırım.
Dambi Udo'yu denediniz mi, Hamasho ile arasında kaldım yorumunuzu merak ediyorum.

Dambi Udo'yu denediniz mi, Hamasho ile arasında kaldım yorumunuzu merak ediyorum.
Merhabalar, kahveyi yeni denedim. Degassing süresi daha dolmadi (kavrum 18 ağustos) ama denemek istedim.

Keyifli, guzel bir kahve. Burunda ciceksi ve meyvemsi, tat olarak da orman meyveleri tatlari var. Cilek sevenler deneyebilir :) Kremamsi da govdesi var.

1:16 orani ile V60 demledim. Degassing suresi tamamlanmadigi icin bitiste acilik vardi ama bu bekledigim bir sey. 2-3 gun daha beklemem lazim.

Degassing suresi dolunca guzel bir kahve olacak gibi duruyor. Ben genel olarak begendim. Tadim notlari ile tutarli, guzel bir kahve.

Dogal islenmis Etiyopya kahvelerini sevenleri tatmin edecektir.

Deneyince yine yazarım.

Son düzenleme:
Merhabalar bugün gelen Ethıopıa-dambı uddo deneme fırsatım oldu. Chemmex demleme yöntemi kullanarak yaptım.Hario gsmart 12 click öğütme derecesi, su sıcaklığı 94 derece ve pınar su kullandım.15 gr kahve 225 ml su demlerken yoğun bir vanilya kokusu,güzel bir kavurmaya sahip. Çilek ve yaban mersinin tadı gayet net.Beşinci altıncı yudumdan sonra ağızda vanilya tadı bırakıyor.Beğendim gayet başarılı. Colombia-Bolıvar yine chemmex olarak demleme yaptım.Meyve tatlarını çok iyi alamadım. Ama karamel hem koku hem de tat bakımından baskın bir şekilde aldım.Bu çekirdeğe delter ile güzel olacağını düşünüyorum ilk fırsatta deneyip yorum yaparım.

Son düzenleme:
Deneme paketi siparişimden en beğendiğim kahve enteresan bir şekilde Colombia Bolivar olmuştu, tadı damağımda kaldı ve 250 gram daha sipariş verdim fakat deneme paketindeki ile aynı lezzeti yakalayamadım. Çekirdeklerin karışmış olma ihtimaline karşı danışma amaçlı mail attım, hemen yeni paket göndermişler. Tekrar takdirimi kazandılar kendileri. Memnuniyet odaklı çalışan böyle firmaların varlığı sevindirici.

Boxx coffee den aldigim deneme setindeki kahvelerin 3 unu bitirdim. Demlemelerimde ne yazık ki kahvelerden kavruk tadi bir turlu atamadim. Kavrumla alakali oldugunu dusunuyorum.

Sample boxx için geçen ay bende aynı sıkıntıyı yaşadım, ne yaparsam yapayım bitter acı tatları yok edemedim, kavrumlar koyu ve tutarsızdı. Büyük beklenti içindeydim, çünkü paketleme vs çok özenliler, yorumlarda çok iyi olunca ben hayal kırıklığına uğradım açıkçası

Demekki son kavrumlarında bir sorun var. Pazartesi günü kendilerini arayıp durumu paylaşıcam. Ben ilk kez bu kavurucuyu deniyorum. Yorumlardan okuduğum kadarıyla beklentim yüksekti. Ethiopia Dambi Uddo dışındakiler gerçekten tüketilicek gibi değildi. Belki teknik bir sıkıntı yaşadılar ve farkında değillerdir diye düşünüyorum.

Geri