Bu honey kayanza bi ara yoktu geri gelmiş.Zamanında aldigimda standart gelmişti.Şuan içtiğim kahvelere bakınca baya ustunde kaliyor bu kayanza.İndirim olsa da alsam yineDüzenli Colombia Bolivar içicisiyim. Genelde makine için alıyorum. Yeni gelen diğer colombia'yı alayım mı derken kahvecimizin (boxx'ın kahvelerini satıyor) tavsiyesi ile burundi kayanza honey aldım bu sefer de.
Yine v60 vs uğraşmadan direk makinede yaptım.
30gram kahve 500ml su ve cmd 24klik.
Valla beklentimin çok çok üzerinde bir sonuç verdi. Boş bir zamanda v60 ile daha özenerek de deneyeceğim. Ön tavsiye olarak pişman olunmayacak bir kahve olduğunu söyleyebilirim.
Herhangi bir indirim kodu mu var nasıl yararlanıyoruz %15 denBir Sample Boxx siparişi geçtim, %15 indirim ve ücretsiz kargoyla beraber 250gr denemene paketi için 68 TL gayet makul gözüktü gözüme. Hem Boxx'ı denemek istiyordum, güzel oldu böyle. Elimdeki kahvelerin bitimine doğru da bana ulaşır herhalde.
12 mayısa kadardıHerhangi bir indirim kodu mu var nasıl yararlanıyoruz %15 den
Kawa bundle'dan gelen Brezilyayı andırdı bana. Biraz şarapsı tadı vardı onun da.Bu honey kayanza bi ara yoktu geri gelmiş.Zamanında aldigimda standart gelmişti.Şuan içtiğim kahvelere bakınca baya ustunde kaliyor bu kayanza.İndirim olsa da alsam yine
Teşekkür ederim1
12 mayısa kadardı
Ben de deneme paketi almıştım. Kavrumun üzerinden 10 gün geçti. Henüz demlemedim. Reçete paylaşabilir misiniz?Üç dört gündür filtrede yalnızca Endonezya Alam Korintji içiyorum ve gerçekten beni memnun eden bir kahve oldu. Tipik Endonezya kahvelerinin o topraksı baharatımsı tatları çok baskın olmayınca bambaşka bir lezzet profili çıkmış ortaya. Çok fazla çaya kaçmayan, meyvemsiliği ve tatlılığı da olan dengeli bir kahve.
Ben de deneme paketi almıştım. Kavrumun üzerinden 10 gün geçti. Henüz demlemedim. Reçete paylaşabilir misiniz?
Bu kahveyi V60 yada immersion ile denediniz mi? Denediyseniz deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz?@cemix öğüttüm, 10 dakika bekleyip 8/70 gram türk kahvesi demledim. 3-5 gün daha beklese daha başarılı sonuçlar alacağım kanaatindeyim. diyebileceğim; kesinlikle düz bir kahve değil, aromatik, tatlı gibi duruyor ve çok rahatsız etmeyen bir asiditesi var. kiloluk alınırsa 240 liraya geliyor. bir rock star olmayabilir ama kesinlikle ortalamanın üstünde bir kahve.
Belki bir faydası olur ben de deneyimimi paylaşayım. Demlemelerimi clever ile yapıyorum. Aslında fazla deneyimli değilim bunu öncelikle belirtmek isterim. Ben de kahvenin ortalama üstü olduğunu düşünüyorum, karamel tadıyla birlikte hafif bir mayhoşluk hissediliyor. Asiditesi çok yüksek olan kahveleri pek sevemiyorum fakat dümdüz bir kahve de olsun istemiyorum. Bu kahveyi de dengeli buldum ve hoşuma gitti. Şu ana kadar sample boxtan alam korintji, rio cofre honey ve burundi kayanza honey denedim. Kahvelerin üçü de beni oldukça memnun etti.Bu kahveyi V60 yada immersion ile denediniz mi? Denediyseniz deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz?
indirim hala geçerli mi?Bir Endonezya Sumatra bölgesi çekirdeği (Indonesia Alam Korintji) kavurmaya başlamışlar; Nordic Approach çekirdeği. Satış fiyatı üzerinden %15 yeni gelen kahve indirimi tanımlamışlar.
sizce bu kahve için espresso kavrum mu filtre kavrum mu daha iyi olur?Kolombiya Rio Cofre'nin ilk demlemesi:
20gr kahve 320gr 92derece su.
Döküşler: Başta 60,
40.saniyede 100 (160)
1:10'da 80 (240)
1:50'de 80 (320). Bitiş 3:10
Çıkan fincan üzmedi. Çikolata tatları beklerken üzüm limon arası bir tat hakim oldu. Bence devamında daha güzel fincanları vadediyor. Demlemede orta bir çekim kullandım ama kalın da ince de deneyeceğim.
Filtre için filtre olur bence. Koyu seviyorsanız bir şey diyemem.sizce bu kahve için espresso kavrum mu filtre kavrum mu daha iyi olur?
Alam Korintji'yi @teyyaredenkahve 'nin tarifi ile denedim ve çok beğendim. Kahvenin öğütmeden önceki kokusu süper. Demledikten sonra ise adını tam koyamadığım ama çok beğendiğim müthiş bir aroması var. Benim çok hoşuma gitti.Kahve: Endonezya Alam Korintji, Natural
Kavurucu: Boxx
Kavrum Tarihi: 19.03.2021
Demleme Yöntemi: Timemore Crystal Eye 01 + Hario 01 filtre
Su: 93derece - 60 pm
Öğütüm: Molent g50
Kahve/Su Miktarı: 16/235 (55+ 60+ 60 +60)
Toplam Süre: 2:23
Ayni tarifi Kolombiya Rio Cofre icin de denedim. Cikan fincan gayet keyifliydi. Ben de @cemix ile ayni deneyimi yasadim. Cikolata tatlari yerine ismini veremedigim tatli bir mayhosluk vardi.Kahve: Endonezya Alam Korintji, Natural
Kavurucu: Boxx
Kavrum Tarihi: 19.03.2021
Demleme Yöntemi: Timemore Crystal Eye 01 + Hario 01 filtre
Su: 93derece - 60 pm
Öğütüm: Molent g50
Kahve/Su Miktarı: 16/235 (55+ 60+ 60 +60)
Toplam Süre: 2:23