• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Kahve Alımı ve Tadımı (Sonuç)

Ben de Kenya ve Ruanda alımı yapmıştım; bugün geldi. Her zamanki yöntemimle V60 demledim. Yalnızca Kenya'yı denedim. Aşırı iyiydi diyemeyeceğim. Hafif bir ekşilik, zaman zaman da tatlı gelen bir hissiyatı vardı. Tabi bu ilk demlemeydi, denemelere devam... Hasat yılının 2019 olması tadını etkiler mi sizce? Ama kuru kokusu çok güzeldi bunu da söylemeden geçmemeliyim.

Frenchpress var, ama demleme yöntemi olarak filtreye uzağım.

Lacto Fermente Kolombiya hakkında tadım notu vs paylaşıldı mı?

Honduras Gualme Kafeinsiz içtiğim açıkara en kötü kahveydi, beğeneceğinizi düşünmüyorum. Nitelikli sayılacak bir kahve değil bence Gualme hocam
benim de gayet keyifle tükettiğim bir kahve. meyvemsi, gövdeli ve kompleks bir kahve. her türlü demleme yönteminde olumlu sonuç aldım.

1607755910153.png
Epey merak ettiğim Etiyopya Gerba Natural ve Kenya Gakuyu-ini siparişini az önce geçtim, emeği geçen arkadaşlara yeniden teşekkür ediyorum.
Kronotrop, tanıdığımız bir kavurucu olmasına rağmen uzun süredir çekirdeklerini içmediğim bir firmaydı. Böyle güzel organizasyonlar sayesinde her ay yeni bir heyecan yaşamak, forum içi çekirdeklerin tartışılmasına ortam hazırlamak ve bu zor dönemde dahi küçüklü büyüklü kavuruculara destek olmak çok sevindirici.
Devamını diliyorum...

Son düzenleme:
Siyah çay ve esmek şeker gibi aromalardan kaçarak ben de Etiyopya Gerba ve Kenya Gakuyu aldım, iki gün olmadan teslim edildi sanıyorum. Üstelik degassing beklememek için kavrumu 2 hafta önceki kavrumdan seçtim. Böyle bir imkan olmasına da sevindim. Deneyince yorum yazarım.

Alımın aya yayılması gerçekten çok iyi olmuş, emeği geçen herkesin eline sağlık.

Kenya gakuyu satın almıştım. Kavrumu 30.11 tarihli. Şuan kavrumunun 12. Günü ve aromaların daha belirgin hale geldiğini söyleyebilirim. Ben gayet beğendim. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.

Elimdeki ekipman çeşitliliğinin artmasıyla Gerba ile farklı denemeler yaptım son bir haftadır.

öncelikle gerba garip bir çekirdek, reyhan tadı çok baskın. hatta demlemeye göre bazen o tat o kadar artıyor ki... mesela aeropress ile denemelerim pek tatmin edici olmadı ne yazık ki. yapabileceğim hemen bütün tarifleri denedim, ters, düz, tek döküm, blooming bypass vs... bir tek william ın tarifinde ortalama sonuç aldım. geri kalanalrda reyhan o kadar baskın ki, diğer lezzetleri almaya imkan yok. Bu kadar baskın olunca da bu garip tat, kahve keyifli olmaktan çıktı.

bugün ilk defa v dripper da pour over demledim.
comandante 32 klik
22gr kahve- 400 ml su
80ml 30 saniye blooming, geri kalan 320 ml suyu tek seferde 1:20 de bitecek şekilde döktüm. diğer bütün denediğim demleme türlerine göre çok farklı oldu sonuç. bir şekilde reyhan tadı arka planda hala mevcut ve diğer meyvemsi tatları ön plana çıkarmayı başardım. ilk defa Gerba'dan bu kadar lezzetli bir kahve çıkardım diyebilirm. bu kahveyi alan herkese tavsyem pour over demlemeleri.

Gerba dışında aldığım kahvelerin hepsi (Kenya ve Ruanda) 30 Kasım kavrumluydu, yani daha hala 3-4 gün beklemeyi planlıyorum tatların oturması için. onlarla ilgili yorumlarımı da yazacağım denemelerim sonrasında

Paketin üzerinde üretim tarihi 7 Aralık yazıyor , kavrum 7 aralık mı demek bu ?

Elimdeki ekipman çeşitliliğinin artmasıyla Gerba ile farklı denemeler yaptım son bir haftadır.

öncelikle gerba garip bir çekirdek, reyhan tadı çok baskın. hatta demlemeye göre bazen o tat o kadar artıyor ki... mesela aeropress ile denemelerim pek tatmin edici olmadı ne yazık ki. yapabileceğim hemen bütün tarifleri denedim, ters, düz, tek döküm, blooming bypass vs... bir tek william ın tarifinde ortalama sonuç aldım. geri kalanalrda reyhan o kadar baskın ki, diğer lezzetleri almaya imkan yok. Bu kadar baskın olunca da bu garip tat, kahve keyifli olmaktan çıktı.

bugün ilk defa v dripper da pour over demledim.
comandante 32 klik
22gr kahve- 400 ml su
80ml 30 saniye blooming, geri kalan 320 ml suyu tek seferde 1:20 de bitecek şekilde döktüm. diğer bütün denediğim demleme türlerine göre çok farklı oldu sonuç. bir şekilde reyhan tadı arka planda hala mevcut ve diğer meyvemsi tatları ön plana çıkarmayı başardım. ilk defa Gerba'dan bu kadar lezzetli bir kahve çıkardım diyebilirm. bu kahveyi alan herkese tavsyem pour over demlemeleri.

Gerba dışında aldığım kahvelerin hepsi (Kenya ve Ruanda) 30 Kasım kavrumluydu, yani daha hala 3-4 gün beklemeyi planlıyorum tatların oturması için. onlarla ilgili yorumlarımı da yazacağım denemelerim sonrasında
Kenya cmd 25 click , 94 derece abant su. V60 40lı filtre , 15:240 gr , 50 ml 30sn blooming , 70 ml , 1:15 saniye’den itibaren yavaş döküşle 240 tamamladım. Son döküşten sonra yatağın düzleşmesine adına hafif bir spin. Çıkan sonuç çok aromatik , asiditesi yüksek sadece gövdesi bir tık düşüktü. Ben çok fazla gövde sevmediğim için çok beğenmiştim fincanı. Siz de denerseniz yorumunuzu beklerim.

• Like
Tepkiler: ckn
Ruanda huye'den sandal ağacı kokusu tadı alan var mı? Çok belirgin bir şekilde hissettim de

Ruanda ve Kenya aldım. Dün Kenya Gakuyu April cafe'nin reçetesine göre demledim ama tam tutturamadım. Başta "kayısı kompostosu bu" diye isimlendiremesem de ona benzer bir tat aldım ama soğudukça gerçekten mandalina tadı öne çıktı.
Reçeteyi merak edenler için;
13gr kahve 200 gr su
50 gr 30 sn çiçeklenme
30sn bir 50 gr döküş ile 200'e tamamlama son 50gr döküşten sonra çalkalama
toplam bitiş 2:30 dakika

Ben 95 derece ile demledim, 2:20-2:30 arası bitiş hedefledim ama filtre Hario'nun yavaş olan filtresi o yüzden sonlara doğru resmen tıkandı, bardağı altından aldım ama demleme süresi 2:55 gibi bitti. Yine de keyifli bir fincandı.
Reçete önerileri çoğalsa keşke.

Merhabalar. İndirim kodu uygulanmıyor, başka sorun yaşayan var mı?

Ekli dosyalar

• kahve.JPG
    kahve.JPG
    45.1 KB · Görüntüleme: 70
Forumun bir üyesi olarak anket yapılmasına ilişkin olarak bunu paylaşmayı kendime borç bildiğim için yazıyorum. Belki aramızda bilen arkadaşlarımızda vardır ancak, bende kendimce akademik tecrübeme de dayanarak yazıyorum. kahve seçimlerinde yapılan anketlere biraz daha bilimsellik ve kabul edilebilir sonuçlar alınabilmesi ve çıkan sonucun kabul edilip edilemeyeceğine ilişkin olarak akademik camiada yapılan anket mantığına uyumlu hale getirmek istersek şöyle bir çalışma yapılabilir; genel de anketlerde bir evren büyüklüğü dediğimiz kavram vardır ki bu bizim için foruma üye olan kişi sayısı olarak değerlendirilebilir (bildiğim kadarıyla 1750 üyemiz var) bunun devamında kabul edilebilir hata payı (%3, %5, %10) genel itibariyle %5'dir ki (istenilirse değiştirilebilir), güvenilirlik dereceleri vardır (%90, %95, %98, %99) ki bizim için %90 seviyesi yeterli olur diye düşünüyorum. Bu esaslarla baktığımızda örneklem boyutumuzun yani ankete katılacak kişi sayısının; %5 hata payı ve %90 güvenilirlik seviyesinde 235 kişi olması gerekir (%95 için 316, %98 için 414, %99 için 482). Ancak, bu şartlar altında yapılan anketin forumun düşüncesini belli kısıtlar altında yansıttığı söylenebilir. Umarım farklı bir bakış açısı yaratır....

Geri