Elimdeki ekipman çeşitliliğinin artmasıyla Gerba ile farklı denemeler yaptım son bir haftadır.
öncelikle gerba garip bir çekirdek, reyhan tadı çok baskın. hatta demlemeye göre bazen o tat o kadar artıyor ki... mesela aeropress ile denemelerim pek tatmin edici olmadı ne yazık ki. yapabileceğim hemen bütün tarifleri denedim, ters, düz, tek döküm, blooming bypass vs... bir tek william ın tarifinde ortalama sonuç aldım. geri kalanalrda reyhan o kadar baskın ki, diğer lezzetleri almaya imkan yok. Bu kadar baskın olunca da bu garip tat, kahve keyifli olmaktan çıktı.
bugün ilk defa v dripper da pour over demledim.
comandante 32 klik
22gr kahve- 400 ml su
80ml 30 saniye blooming, geri kalan 320 ml suyu tek seferde 1:20 de bitecek şekilde döktüm. diğer bütün denediğim demleme türlerine göre çok farklı oldu sonuç. bir şekilde reyhan tadı arka planda hala mevcut ve diğer meyvemsi tatları ön plana çıkarmayı başardım. ilk defa Gerba'dan bu kadar lezzetli bir kahve çıkardım diyebilirm. bu kahveyi alan herkese tavsyem pour over demlemeleri.
Gerba dışında aldığım kahvelerin hepsi (Kenya ve Ruanda) 30 Kasım kavrumluydu, yani daha hala 3-4 gün beklemeyi planlıyorum tatların oturması için. onlarla ilgili yorumlarımı da yazacağım denemelerim sonrasında