Bu tarz toplu alımlarda gecikme gayet normal. bu konuda bir eleştirim kahveseverlere: hangi kahveyi sipariş geçtiniz de elinize ulaşmadı ? kahve kavurucuları ''amazon prime'' gibi bir hizmet sunamaz. Bu şekilde firmaları darlamanın, daha sipariş sisteme düşmeden; forumdan, maile, telefonlara kadar her yerden rahatsız etmenin anlamı nedir ? 2 gün 3 gün geciksin ne olacak ?Bundan beş-altı sene önce bir Coffee Department alımı olmuştu. 50 sayfa mesaj atılmıştı sadece aylık alım sayfasında. Bazı kişilerin kahveleri 7-10 gün gecikmişti.
Bunu şunun için yazdım: Coffee Department'ın güveni oluşmadan önce de bu firmayla ilgili çokça şikayet olmuştu. Dediğiniz gibi "sipariş yükünü yönetememişti". Fikrinize saygı duyuyorum ve mantıklı buluyorum ancak güvenin oluşması için de şans vermek lazım sanırım. (Diamantina da o alımda ilk kez satışa sunulmuştu yanlış hatırlamıyorsam, hala satılıyor. )
Belki ilk haftadan 100-150 kalem, her kalemin içinde 3-4 çeşit kahveyle uğraşıyor adamlar, sipariş yükünü bir düşünün ? Burada gecikme olması gayet doğal. İnsanları bu şekilde darladıkları için kavurucular kaliteden ödün vermek durumunda kalıyor. İnsanları buna mecbur bırakıyoruz. Bir çok kahve kavurucusu bu durumdan şikayetçi; belki dile getirmiyorlar, çünkü çok şımarık bir kitle var. ''Hızlı bir şekilde kahveye ulaşmak mı, kaliteli bir kahveye ulaşmak mı?'' istiyor insanlar hala çözemedim. Yıllardır kahve alırım, bir firmayı siparişim nerede kaldı diye aradığımı hatırlamam, mutlaka gelir, sakin olun
Son düzenleme: