• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ağustos 2026 - Meet Lab - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Soledad Gesha
Halo Beriti
Lalesa

tavsiye ederim.

Denedikçe güncelleyeceğim.

Son düzenleme:
Pink bourbon epey lezzetli bir kahve, ananas ile başlayıp elma ile bitiyor tat profili.

Doktorumdan onay gelince yavaş yavaş kahve içmeye geri başlayabildim.

Pepe Jijon Gesha ve Sidra için aynı reçeteyi kullandım;

12.5/225
91c Pirsu
ZP6 4.5
Orea v4 Narrow + klasik taban + no bypass katlanmış Etkin 2-Cup/Mugen + Abaca(birer kez iki kahveyi de demledim iki dripperda)
50-140-225
1 dk bloom
3:30 bitiş

Gesha çok iyi gerçekten. Birkaç kere denk geldiğim auction lot Panama geshalar gibi. Yasemin genelde karşımıza çıkan yeşil tarafta değil de mavi tarafa yakın. Asiditesi daha sarı, tatlılıkta limon kabuğu gibi. İçtiğim en iyi Pepe kahvelerinden.

Sidra ise daha tatlı tarafta. Bolca armut, Aperol ve yüksek tatlılık. Gesha kadar zarif olmasa da bu sene içtiğim en temiz kahvelerden biri, tatlar çok net.

Lalesa ve Halo Beriti(teşekkür ederim tekrardan) için de şu reçeteden ilerledim;

20/340
89-90c Pirsu
ZP6 4
Orea v4 Narrow + klasik/Open taban + no bypass katlanmış Kalita 185
80-240-340
1 dk bloom
3:00 bitiş

Lalesa eski Null Etiyopyalarını andırdı bana, anılar canlandı. Genel olarak kırmızı bi profili olsa da bitişte çok daha farklı. Asiditesi yerinde, tatlılık yüksek, bitişte kurabiye gibi biraz ilginç buldum. Geçen seneki Red Honey lotu birkaç farklı kavurucudan(meetlab'den içmedim) içip o kadar da beğenmemiş olsam da yeni hasat anaerobik lot için umutluyum, oldukça beğendim.

Halo Beriti ise tam sevdiğim tip naturel Etiyopyalardan. Baştan sona mango nerdeyse. Asiditesi canlı, tatlılık biraz daha geride, bu tip kahvelerde alıştığım çiçeksi bitiş pek yok ama aramıyorum zaten bu kadar lezzetli bi asidite varken. Herhalde bu dörtlü arasında en sevdiğim oldu, ikinci siparişi geçerken ekleyeceğim çünkü sürekli elimde bulunsun isteyeceğim tip bi kahve. Çok beğendim.

Klasik taban ve Open taban arasında demlemelerde yine beklediğim gibi fark çok bariz. Open taban biraz daha gövdeli ve tatlılığı öne çıkaran sonuçlar verdi. Klasik taban her zamanki Orea profili, V60 kadar kompleks olmasa da ayrımlar daha net, tatlar biraz daha yuvarlak. Ana dripperım olarak Orea v4 1 seneye geçti ve her Open taban kullandığımda profil aynı ama yakışan kahvelerde sonuçlar çok iyi.

Son düzenleme:
Halo Beriti ve Carambolo'yu çok güzel espressolar ve filtre demlemeler içerek bitirdim, şimdi Arturo'yu açtım, Arturo'nun asiditesi daha yüksek, daha bir şarapsı geldi, yine modern espressoya oldukça uygun, üç kahve de gayet güzel, benim için güzel bir toplu alım oldu.

Signature Specialty kahvelerinden Finca Soledad in 3 kahvesinide etkin 2, Flower dripper ve deep 27 ile denedim. En iyi etkin 2 ile sonrada deep 27 ile sonuç aldım ve tüm denemelerde en iyi çıktıyı Geisha dan aldım. Sıralama olarak 1. Geisha, 2. Typica Mejorado, 3. Sidra xdt.
Typica Mejorado un bigten lot ta ki yıkanmış Typica Mejorado dan farkını deneyimleyen oldu mu? @meetlabcoffee siz aradaki farkları nasıl açıklarsınız

Signature Specialty kahvelerinden Finca Soledad in 3 kahvesinide etkin 2, Flower dripper ve deep 27 ile denedim. En iyi etkin 2 ile sonrada deep 27 ile sonuç aldım ve tüm denemelerde en iyi çıktıyı Geisha dan aldım. Sıralama olarak 1. Geisha, 2. Typica Mejorado, 3. Sidra xdt.
Typica Mejorado un bigten lot ta ki yıkanmış Typica Mejorado dan farkını deneyimleyen oldu mu? @meetlabcoffee siz aradaki farkları nasıl açıklarsınız
Ben de Mejorado'lar arasındaki farkı merak ettım.

Deep 27 ile kullandığınız reçeteyi paylaşır mısınız? Demleme süresi merak ettim

Merhabalar Sayın Türklan ,

Finca Soledad’daki Typica Mejorado ile Bigten’daki yıkanmış Typica Mejorado arasındaki temel fark proses kadar terroir ve lot seçimi tarafında ortaya çıkıyor.

Signature Specialty’deki Finca Soledad Typica Mejorado, TyOxidator prosesine sahip. Kirazlar önce aerobik oksidasyona bırakılıyor, ardından pulpesi alınıp müsilajıyla birlikte yaklaşık 48 saat kontrollü fermantasyona devam ediyor. Bu nedenle fincanda daha katmanlı, daha meyvemsi, daha aromatik ve prosesin desteklediği bir yapı görüyoruz.

Bigten tarafındaki yıkanmış Typica Mejorado ise daha “şeffaf” bir yaklaşım sunuyor. Özellikle Putushio lotu 2222 masl gibi oldukça yüksek bir rakımda yetişiyor ve aynı gün depulp edilip kaynak suyuyla yıkanarak yaklaşık 30 gün yavaş kurutuluyor. Burada amaç proses karakterini büyütmekten çok, Typica Mejorado’nun genetik karakterini ve yetiştiği terroir’ü mümkün olduğunca doğrudan göstermek.

Fincanda bizim gördüğümüz fark kabaca şöyle: Finca Soledad TyOxidator daha canlı, katmanlı, meyvemsi ve aromatik; Bigten washed ise daha temiz, daha rafine, şeker kamışı/kahverengi şeker ekseninde, floral ve hurma notalarına sahip.

Dolayısıyla Geisha’yı üçlü içinde birinci sıraya koymanız bizi şaşırtmıyor. Özellikle Etkin 2 gibi daha temiz ve yüksek berraklık veren dripper’larda Gesha’nın floral, limon çayı, yaban mersini ve yasemin karakteri çok net açılıyor.

Typica Mejorado’da ise iki lotu yan yana demlemek çok güzel bir karşılaştırma olur: aynı varyetenin proses ve terroir değiştiğinde ne kadar farklı konuşabildiğini oldukça net gösteriyor.

Sevgiler
Meet Lab Coffee

Ben de Mejorado'lar arasındaki farkı merak ettım.

Deep 27 ile kullandığınız reçeteyi paylaşır mısınız? Demleme süresi merak ettim
Merhaba 12.5 g kahve k pro ile 90 klikte 35*6 demleme pek istediğim sonucu vermeyince 66 klikte 4*50 döküşü 2.25 dk da demledim. Nispeten daha iyi olsada. Etkin 2 den aldığım performansı alamadım yinede.

Genel olarak hepsi güzel kahvelerdi, 2 tanesinde öne çıkan fikrim oluştu.

Brazil Amora
Az önce 2kg daha aldım. Hem filtrede asidite sevmeyenler için hem de espresso'da güzel oldu. Espresso için dial-in çok rahat ve süre olarak sapmalarda da sütlü içeceklerde sorun yaşamadım. Vakumlayıp buzluğa atarak 250gr'lık partiler halinde kullanacağım.

Colombia Arturo Arango
Kakao nibi yazanlar genelde bitter çikolata tadında oluyor ama bu gerçekten kakao nibi, o burukluğu net alıyorsunuz. Sıcak filtrede biraz fazla buruk geldi, kahve soğudukça lime belirginleşiyor. Japanese cold brew güzel oluyor, hava sıcak diye genelde soğuk tükettim. Sütle de güzel gidiyor.

Geri