nuclearmoonrise
Barista
Kısacası karşılaştırmayı göze alamadılar yani. Yoksa ne projesi olacak bir tane değirmen gönderecek altı üstüMolent için İlhan bey ile konuştum şu an farklı projeleri olduğu için göndermeyi uygun bulmadılar![]()
Kısacası karşılaştırmayı göze alamadılar yani. Yoksa ne projesi olacak bir tane değirmen gönderecek altı üstüMolent için İlhan bey ile konuştum şu an farklı projeleri olduğu için göndermeyi uygun bulmadılar![]()
Kısacası karşılaştırmayı göze alamadılar yani. Yoksa ne projesi olacak bir tane değirmen gönderecek altı üstü![]()
Cmd espresso da can çıkartıyor. Üst üste 2 shot canım istediği halde yapmak istemiyorum öğütüm yüzünden. Bende satıp lelit alacağım espresso için. Çekilir dert değil gerçekten.comandantenin fincana etkisi ve inşa kalitesi 10/10 dur benim için.Hic bir zaman pour overda fazlasini aratmadı.22-26 arasinda max performansini veriyor.Sıfır noktasında şaşma yok her zaman aynı noktada duruyor.Ayrica plastik iç yapısı da muhendislik urunu herhangi bir zarari yok sesi ve titreşimi absorbe ediyor.
Ama espresso konusunda başarisiz cunku kavramasi zor red clix istiyor ve ogutum uzun suruyor.Fiyatini da dusununce şuan olsa 1zpresso giderdim ama bu demek değil ki comandanteden daha iyi.Hepsi ihtiyac ve kullanım meselesi.Comandante pour over için senelerdir gold standart
Dedik amaCmd espresso da can çıkartıyor. Üst üste 2 shot canım istediği halde yapmak istemiyorum öğütüm yüzünden. Bende satıp lelit alacağım espresso için. Çekilir dert değil gerçekten.
10 klikte 1dk altı sürerken 6 klikte 2dk üzeri sürüyor. Her seferinde 2dk üzeri 250gr çekirdek için 35dk zaman yapar sırf öğütüm için. Sabah ayrı, akşam ayrı.. Espresso öyle güzel bir içecek ki tek shot ile asla durulmuyor filtre gibi, 2 shot 3 shot derken akşamlarım mutfakta geçmeye başladı. Hele misafir gelince espresso yada latte isteyecekler diye ödüm kopuyor.Dedik amasatmanı tavsiye etmem.
Cmd nin bir alması bir de satması sancılıdır.
Pour overda cok özlersin.Lelitten kasıt sanırım fred.Onun da kendince sikintilari var.Redditte jxpro kullanan çok istersen bir arastir dene.Niche gibi bir degirmen olmadıkca elektriklilerde çok matah değil.Modlamak lazım eureka alıp
Eureka crono aşagisini önermem.Crono’ya bir bak espresso olarak memnun eder diyorlar10 klikte 1dk altı sürerken 6 klikte 2dk üzeri sürüyor. Her seferinde 2dk üzeri 250gr çekirdek için 35dk zaman yapar sırf öğütüm için. Sabah ayrı, akşam ayrı.. Espresso öyle güzel bir içecek ki tek shot ile asla durulmuyor filtre gibi, 2 shot 3 shot derken akşamlarım mutfakta geçmeye başladı. Hele misafir gelince espresso yada latte isteyecekler diye ödüm kopuyor.
Aynı şekilde çok arada kaldım ben de.İleriye dönük olarak C40 ve K-Pro arasındayım ve K-Pro dediğiniz gibi aksesuar açısından çok başarılı olduğu için aklımdan çıkmıyor. Fakat C40'a karşı nasıl bir performans sergileyeceğini de çok merak ediyorum. Levent Bey'in videosundan anladığım kadarıyla neredeyse başa başlar fakat her iki değirmeni de kullanıp kullanıcı deneyimini paylaşan çok az kaynak olduğu için sizin de görüşlerinizi gerçekten çok merak ediyorum.
K-Pro'nun burr geometrisine fotoğraflardan bakabildiğim kadar baktım ve C40 ile neredeyse aynı gibi, ikisi de yedigen tasarımlı fakat C40'ın Nitro Blade burr'ünün dişleri daha da dik K-Burr'e göre. En kötü ihtimalle bile kafa kafaya olacaklarını hatta kör tadımda belki ayırt edilemeyeceği izlenimini uyandırıyor bende. Tarifler açısından C40 her zaman en iyi tercih olacaktır fakat K-Pro'yu da 2-4 hafta kullanıp ayarlarını öğrenince aşağı yukarı C40 klikleri K-Pro için tercüme edilebilir diye düşünüyorum.
Aynen öyle, kör tadım yapıp hangi değirmenin daha dengeli sonuçlar çıkardığını tespit etmek mümkün ama her değirmenin oluşturduğu bir tad profili var; biri asiditeyi vurgularken, bir daha gövdeli sonuçlar veriyor. Bu yüzden birazda tercih meselesi ancak bizim gibi kahveseverlerin keşke deneyip, tadım yapıp alma imkanı olsa.İnceleme videomda detaylar var. Comandante nin en çok kullanılan 2-3 ayarına göre referans oluşturmuştum elek testlerine göre.
Kör tadımda anlamak için epey deneme yapmak gerekiyor. yan yana farklı kahveleri tatmak gerekiyor. Epey deneme yapmıştım. Bence birisi daha temiz fincan verirken diğer ise biraz daha vibrant dedikleri tarz fincanlar veriyor. Türkçeleştirmek biraz zor oluyor.
Bunları incelemede doğrudan söylemiyorum çünkü q grader ya da eğitimli değilim ama incelemelerim sırasında bir çok yabancı kahvesever ile de konuşup, fikir alışverişi yapıyorum.
Bu durum biraz can sıkıcı. Ekipman incelemesi yapan kişiler genelde olumlu özellikleri sıralarken olumsuz yönleri çok yüzeysel ve yumuşak şekilde eleştiriyor veya bunlardan hiç bahsetmiyorlar. Bunun hem biraz "siz yapamamışsınız" denerek tepki verilmesi endişesinden hem de distribütör firmayla "papaz" olunmak istenmemesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Videolarda çok kaliteli bilgiler aktarılıyor katılıyorum ancak son kullanıcı aslında olumsuz yönleri neler ona bakarak karar veriyor. İncelemecilerin görüşünü net bir biçimde aktarmadığını düşünüyorum bahsettiğim sebeplerden ama onlara hak vermiyor da değilim.Bunları incelemede doğrudan söylemiyorum
Bu durum biraz can sıkıcı. Ekipman incelemesi yapan kişiler genelde olumlu özellikleri sıralarken olumsuz yönleri çok yüzeysel ve yumuşak şekilde eleştiriyor veya bunlardan hiç bahsetmiyorlar. Bunun hem biraz "siz yapamamışsınız" denerek tepki verilmesi endişesinden hem de distribitör firmayla "papaz" olunmak istenmemesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Videolarda çok kaliteli bilgiler aktarılıyor katılıyorum ancak son kullanıcı aslında olumsuz yönleri neler ona bakarak karar veriyor. İncelemecilerin görüşünü net bir biçimde aktarmadığını düşünüyorum bahsettiğim sebeplerden ama onlara hak vermiyor da değilim.
Bu durum biraz can sıkıcı. Ekipman incelemesi yapan kişiler genelde olumlu özellikleri sıralarken olumsuz yönleri çok yüzeysel ve yumuşak şekilde eleştiriyor veya bunlardan hiç bahsetmiyorlar. Bunun hem biraz "siz yapamamışsınız" denerek tepki verilmesi endişesinden hem de distribitör firmayla "papaz" olunmak istenmemesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Videolarda çok kaliteli bilgiler aktarılıyor katılıyorum ancak son kullanıcı aslında olumsuz yönleri neler ona bakarak karar veriyor. İncelemecilerin görüşünü net bir biçimde aktarmadığını düşünüyorum bahsettiğim sebeplerden ama onlara hak vermiyor da değilim.
Aynen öyle, kör tadım yapıp hangi değirmenin daha dengeli sonuçlar çıkardığını tespit etmek mümkün ama her değirmenin oluşturduğu bir tad profili var; biri asiditeyi vurgularken, bir daha gövdeli sonuçlar veriyor. Bu yüzden birazda tercih meselesi ancak bizim gibi kahveseverlerin keşke deneyip, tadım yapıp alma imkanı olsa.
İncelemelerinizde taraflı olduğunuzu düşünmüyorum asla. Ben sizi alıntıladım ama genel olarak konuşmuştum. Şu alttaki linkte sondan ikinci paragraftaki "dava riski" aklımda kalmıştı. Başka blogger'lar da baskı altında kalabiliyorlardır diye düşündüm. Ben teşekkür ederim.Ürünler ile ilgili her şeyi söylemeye çalışıyorum. Öğütüm kalitesi, kolaylığı, artıları, iyileştirme yönleri, zorlukları, kolaylıkları, vs...
Distribütör ya da başka birinden kendi açımdan çekince söz konusu değil. Bütün incelemelerimi sevdiğim ve istediğim için, bilgi paylaşmak adına yapıyorum. Daha iyisi yapılabilir mi? Evet. Zaman ve sponsor gerekir, o zaman da dediğiniz samimiyet kaybolabilir.
Benim incelemelerim ve paylaşımlarımda yanlı ya da yanlış bir şey görüyorsanız, her zaman çekinmeden yazabilirsiniz. İnsanları yanlış yönlendirmek, yanlışı örtmekten daha kötü. Ekipmanlar ucuz değil. Herkes parayı zor kazanıyor.
Olay damak tadına geldiğinde kahve deneyimlerim altında aldığım tatlardan vs bahsediyorum ama iki değirmenin arasındaki tat profili farkı çok başka bir konu. Hem anlaması hem de yorumlaması çok zor. Çok zaman, farklı kahveler ve denemeler gerektiriyor. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. O konuda bir otorite değilim.
O yüzdendir ki elek testlerinde bile her seferinde lütfen elek testine bakarak değirmen almayın diyorum.
Kahvede tat olarak yanlış yönlendirirsem, giden 1 paket kahve parası olur ki onu bile istemem. İnce eleyip sık dokumaya çalışıyorum.
Değirmen önerisi ve kullanımı ile ilgili günde onlarca soru alıyorum ve hiç bir zaman şu değirmeni alın demiyorum. Doğru soruları sorarak, arkadaşları kendi seçimlerine yönlendirmeye çalışıyorum.
Velhasıl umarım izleyenler faydalı kısımlarını alıyorlardır. Teşekkürler.
Forumlarda tamda bu noktaya hizmet ediyor. Ürünler hakkında birbiri ile ilişkisi olmayan insanların eleştirilerini ve yorumlarını öğrenebiliyorsunuz.
Sağ olun. Ara ara yazışıyoruz zaten, onu söylemek istemedim. Güzel bir konuya değindiniz.İncelemelerinizde taraflı olduğunuzu düşünmüyorum asla. Ben sizi alıntıladım ama genel olarak konuşmuştum. Şu alttaki linkte sondan ikinci paragraftaki "dava riski" aklımda kalmıştı. Başka blogger'lar da baskı altında kalabiliyorlardır diye düşündüm. Ben teşekkür ederim.
TıkTık