• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Bu serbest ve sabit tasarımı bilmiyordum.Siz nerden okudunuz acaba? Bana mantıklı geldi teşekkürler
Comandante'nin sitesinde FAQ bölümünü okurken 'floating burr' olarak tasarlandığını okuduktan sonra redditde r/coffee de bazı değirmenleri araştırırken denk gelmiştim. Spesifik olarak bahsettiğim şekilde bir ayrım olarak görmedim fakat floating burr konusunu Comandante de görünce bazı değirmenlerin de aynı prensiple ve mekanizmayla çalıştığını görünce ve K-Pro ve Jx-Pro incelemelerini ve websitesini okuyunca aradaki farkları kıyaslayarak iki farklı yaklaşım olduğunu fark ettim. O açıdan net olarak bu bilgiyi şuradan aldım diyemem fakat farklı başlıklardan edindiğim bilgiler ve kendi karşılaştırmalarımla (fiziksel olarak karşılıklı değil) bu sonuçlara çıkarımda bulundum. O yüzden hata payım olabilir, umarım yoktur ama 😁.

Düzenleme : Comandante'nin sitesinden bahsettiğim bölümü ekran görüntüsü olarak ekledim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-03-19-00-00-25-850_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-03-19-00-00-25-850_com.android.chrome.jpg
    67.9 KB · Görüntüleme: 16
Comandante'nin sitesinde FAQ bölümünü okurken 'floating burr' olarak tasarlandığını okuduktan sonra redditde r/coffee de bazı değirmenleri araştırırken denk gelmiştim. Spesifik olarak bahsettiğim şekilde bir ayrım olarak görmedim fakat floating burr konusunu Comandante de görünce bazı değirmenlerin de aynı prensiple ve mekanizmayla çalıştığını görünce ve K-Pro ve Jx-Pro incelemelerini ve websitesini okuyunca aradaki farkları kıyaslayarak iki farklı yaklaşım olduğunu fark ettim. O açıdan net olarak bu bilgiyi şuradan aldım diyemem fakat farklı başlıklardan edindiğim bilgiler ve kendi karşılaştırmalarımla (fiziksel olarak karşılıklı değil) bu sonuçlara çıkarımda bulundum. O yüzden hata payım olabilir, umarım yoktur ama 😁.

Düzenleme : Comandante'nin sitesinden bahsettiğim bölümü ekran görüntüsü olarak ekledim.
Evet comandantenin açıklamasını biliyordum.Aslında o çapliğın ben rulmanların esnekliğinden olduğunu sanıyordum.Demekki burr mile geçerken aradaki mikron boşluktan dolayı oluşuyormuş.Ne olursa olsun sabit olmasi her turlu avantaj bence.Sonuçta cevirirken her an burr un her tarafina eşit çekirdek gitmiyor.Örnegin bir taraf boşken o tarafa esneyecek o zaman

Evet comandantenin açıklamasını biliyordum.Aslında o çapliğın ben rulmanların esnekliğinden olduğunu sanıyordum.Demekki burr mile geçerken aradaki mikron boşluktan dolayı oluşuyormuş.Ne olursa olsun sabit olmasi her turlu avantaj bence.Sonuçta cevirirken her an burr un her tarafina eşit çekirdek gitmiyor.Örnegin bir taraf boşken o tarafa esneyecek o zaman
O ihtimali ben de düşünüyorum, bir ihtimal büyük parçaların artma sebebi olabilir bile. Ben de sabit tasarımdan yanayım fakat milin sağlam bir yapısı olmazsa olmaz bu konuda çünkü yük direkt mile biniyormuş gibi görünüyor.

Şimdi yorumları okuyunca kararsız kaldım. Bu dems coffee indirimi paylaşıldığında ben de el değirmeni almayı düşünüyorum ama jx mi yoksa jx-pro mu olmalı karar veremedim. genelde pour over için kullanacağım. ne dersiniz acaba?

Şimdi yorumları okuyunca kararsız kaldım. Bu dems coffee indirimi paylaşıldığında ben de el değirmeni almayı düşünüyorum ama jx mi yoksa jx-pro mu olmalı karar veremedim. genelde pour over için kullanacağım. ne dersiniz acaba?
JX derim. İsterseniz The Coffee Chronicler'ın 1 yıllık kullanımdan sonra ikisi hakkında da yorumlarını paylaştığı bir video var, ona bakabilirsiniz.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, videoyu inceleyeyim. Yalnız hayatımda hiç bu kadar hızlı cevap alamamıştım sorduğum sorulara :D yeni üyeyim ama çok sevdim burayı. tekrar teşekkür ederim :)

Ben Jx kullanıyorum, tıpkı sizin gibi yeni üye olarak değirmen arayışına girdim, 1-2 ay araştırdım, en son jx aldım. Konu hakkında derine girdikçe yeni şeyler öğreniyorsunuz ve ben alalı da 2 ay oldu, gayet memnunum. Sadece pour over için kullanacaksanız bence muadilleri arasında en iyi seçenek Jx.

Jx Pro çok hızlı öğütüyor.

Jx için yabancı forumlarda en hızlı el değirmeni diye söyleniyor, pour overda bazı durumlarda 1gr/1sn öğütebiliyor.

Dün akşam 25gr ı nasıl öğüttüğünü anlamadım bile değirmeni sallıyorum dişlilerin arasına düşmeyen çekirde mi var diye.

Pro mu düz jx mi sizdeki ? Espressoda durum nasıl acaba?

Jx Pro ve K Pro geldi bana. Yavaş yavaş denemeler yapıyorum. Organize edebilirsem eğer kulüpten 5-6 kişi ile bir tadım etkinliği düzenlemek istiyorum.

TM chestnut x
TM Slim
Jx Pro
K Pro
Sözen
Comandante

Molent için İlhan bey ile konuştum şu an farklı projeleri olduğu için göndermeyi uygun bulmadılar:)

Jx Pro ve K Pro geldi bana. Yavaş yavaş denemeler yapıyorum. Organize edebilirsem eğer kulüpten 5-6 kişi ile bir tadım etkinliği düzenlemek istiyorum.

TM chestnut x
TM Slim
Jx Pro
K Pro
Sözen
Comandante

Molent için İlhan bey ile konuştum şu an farklı projeleri olduğu için göndermeyi uygun bulmadılar:)
Suat Bey K-Pro ve Comandante C40'ı kıyasladığınızda neler söyleyebilirsiniz? Performansı C40 ile aynı mı? Sizin görüşleriniz nedir?

Suat Bey K-Pro ve Comandante C40'ı kıyasladığınızda neler söyleyebilirsiniz? Performansı C40 ile aynı mı? Sizin görüşleriniz nedir?

Cumartesi günü elime geçti değirmenler yeni yeni inceliyorum.
Jx Pro elde tutuşu ve ergonomisini beğendim. Kesinlikle kaymıyor.
K Pro nun aksesuarları çok iyi. Başlı başına fırça çanta temizleme aksesuarı 300-400 tl değerinde. Çantasına koyup kendi sırt çantanıza koyup çok kolay taşıyabilirsiniz. Mesela cmd de böyle bir seçeneğiniz yok bildiğim kadarı ike. Çantaları ayrı bir çanta olarak kullanıyorsunuz. Keçe kılıfa koysanız kolu problem çıkarıyor vs

İleriye dönük olarak C40 ve K-Pro arasındayım ve K-Pro dediğiniz gibi aksesuar açısından çok başarılı olduğu için aklımdan çıkmıyor. Fakat C40'a karşı nasıl bir performans sergileyeceğini de çok merak ediyorum. Levent Bey'in videosundan anladığım kadarıyla neredeyse başa başlar fakat her iki değirmeni de kullanıp kullanıcı deneyimini paylaşan çok az kaynak olduğu için sizin de görüşlerinizi gerçekten çok merak ediyorum.

İleriye dönük olarak C40 ve K-Pro arasındayım ve K-Pro dediğiniz gibi aksesuar açısından çok başarılı olduğu için aklımdan çıkmıyor. Fakat C40'a karşı nasıl bir performans sergileyeceğini de çok merak ediyorum. Levent Bey'in videosundan anladığım kadarıyla neredeyse başa başlar fakat her iki değirmeni de kullanıp kullanıcı deneyimini paylaşan çok az kaynak olduğu için sizin de görüşlerinizi gerçekten çok merak ediyorum.

Bana biraz vakit tanıyın lütfen alelacele bir yorum yapmak istemiyorum.

TM chestnut x
TM Slim
Jx Pro
K Pro
Sözen
Comandante

Ben de Jx gönderebilirim

Geri