• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Hangisinden bahsediyorsunuz hocam. Eğer knurled thumb nutt tan bahsediyorsanız onu iyice sıktım sonra üstteki adjustment diali sıktım 0 noktasına geliyor hatta bir tık arkasınada geçiyor. Ancak sürekli oynamada bu değişiyor onu anlamadım. Şuan değirmeni temizledim. Sürekli ileri geri yapıyorum. Belli bir aradan sonra başlangıç noktası değişiyor
knurled thumb nut gevşiyor. az önce ben de denedim, 0 noktasını bir tık geçip tekrar açtım kendi ayarıma kadar, kahve ziyan etmeden değirmeni söktüm ve thumb nut gevşekti. belki toplarken arada bir şeyler kalmıştır diyerek kendimi teselli ediyorum. belki de ben de iyi sıkmadan topladım. birkaç öğütüm kullanıp tekrar yazarım. söküp bakınca hiç gevşeyecek gibi durmuyor

Anlamadım bende mi sorun var değirmende mi? Onu anlamaya çalışıyorum şu an
İşte onu anlamak için distribütörle görüşmenizde fayda var çünkü anlaşılan en iyi onlar açıklık kavuşturabilecek bu duruma. Eğer sizden kaynaklı bir durumsa ya da sorun olan bir durum değilse açıklayacaklarını, değirmen kusurlu ise de değişim yapacaklarını düşünüyorum. Ama geç olmadan kendilerine ulaşmanızda fayda var.

1zpresso maillere çok çabuk dönüyor, 4-5 soru sordum bu zamana kadar. hep döndüler sağolsunlar

knurled thumb nut gevşiyor. az önce ben de denedim, 0 noktasını bir tık geçip tekrar açtım kendi ayarıma kadar, kahve ziyan etmeden değirmeni söktüm ve thumb nut gevşekti. belki toplarken arada bir şeyler kalmıştır diyerek kendimi teselli ediyorum. belki de ben de iyi sıkmadan topladım. birkaç öğütüm kullanıp tekrar yazarım. söküp bakınca hiç gevşeyecek gibi durmuyor
Bu durumda, yaptığımız ayarda belli bir zaman sonra kendiliğinden değişecek anlamına geliyor bu?

Forum üyelerimizden bana ulaşanlar oldu. Kod firma tarafından tekrar aktif edildi arkadaşlar. Ürünlerin alımını gerçekleştirebilirsiniz.

Az önce Jx 22 numarada(karttaki ilk pour over başlangıcı) Kruve 600 -1000 mikron ile eleme testi yaptım. Kullandığım kahve Booby firmasından Ethiopia/Guji Burtukaana, Natural işlem.

Sonuçlar biraz hayal kırıklığı yaşattı dogrusu ya da ben yanlış yaptım. Ya da Natural işlem kahve çok toz üretiyor.

16 gr kahve
1000 Mikron üstü: 5,48 gr
600 mikron üstü 6,29 gr
En altta kalan toz: 4,07 gr

Örnekleri tam kalite olması açısından google fotoğraflar ile paylaşıyorum: https://photos.app.goo.gl/pHcvCYPd8MjeMfeT7

Elimde tek bu kahve var, Şubat toplu alımını bekliyorum, diğer kahvelerle daha detaylı inceleme veya belki video çekerim

Az önce Jx 22 numarada(karttaki ilk pour over başlangıcı) Kruve 600 -1000 mikron ile eleme testi yaptım. Kullandığım kahve Booby firmasından Ethiopia/Guji Burtukaana, Natural işlem.

Sonuçlar biraz hayal kırıklığı yaşattı dogrusu ya da ben yanlış yaptım. Ya da Natural işlem kahve çok toz üretiyor.

16 gr kahve
1000 Mikron üstü: 5,48 gr
600 mikron üstü 6,29 gr
En altta kalan toz: 4,07 gr

Örnekleri tam kalite olması açısından google fotoğraflar ile paylaşıyorum: https://photos.app.goo.gl/pHcvCYPd8MjeMfeT7

Elimde tek bu kahve var, Şubat toplu alımını bekliyorum, diğer kahvelerle daha detaylı inceleme veya belki video çekerim
Elek testlerinde ben 400-1000 kullanıyorum. Kpro da bu şekilde kullandım.

Bir de ne kadar süre elediniz?

Elek testlerinde ben 400-1000 kullanıyorum. Kpro da bu şekilde kullandım.

Bir de ne kadar süre elediniz?

Kruve ilk çıktığı zamanlarda alt elek için 400 öneriyordu, sonradan 600 diye güncellemişler, sitede de 600 yazmışlar. Mail ile iletişime geçtim, 400 çok ince bir öğütüm oluyor pour over için dediler, yani genel olarak geri dönüşler böyle olmuş onlara. Tabi tarife ve kahveye göre de değişir bu aralık, onlar da öyle söyledi zaten. Ben de 400 deneyeceğim yarına bakalım. Hadi 400 yaptık diyelim, yine de 1000 mikron yukarısı da fazla gibi.

Bu arada 1 dk boyunca eledim.

Kruve ilk çıktığı zamanlarda alt elek için 400 öneriyordu, sonradan 600 diye güncellemişler, sitede de 600 yazmışlar. Mail ile iletişime geçtim, 400 çok ince bir öğütüm oluyor pour over için dediler, yani genel olarak geri dönüşler böyle olmuş onlara. Tabi tarife ve kahveye göre de değişir bu aralık, onlar da öyle söyledi zaten. Ben de 400 deneyeceğim yarına bakalım. Hadi 400 yaptık diyelim, yine de 1000 mikron yukarısı da fazla gibi.

Bence öğütümü biraz daha inceltmeniz gerekiyor
Yukarda kalan miktar çok fazla.
<400 micron kısmında da artış olacak ama orta kısımdaki kazancınız daha fazla olur gibi duruyor
Elek testi için alışıla gelmiş biçimde 400-1000 kullanılıyor. Fakat demleme için bence 600-1000 ideal

Ben kruve'u 2017den beri her demlemede kullanıyorum.
400 micron hem çabuk tıkanıyor hem de temizlemesi çok zor.
600 micron pour over için ideal. Üst eleği açıkçası kahve kaybını azaltmak için kullanmıyorum
Baştan beri 600 önermeleri yerinde olurmuş aslında

şu videodan yardım alabilirsin hocam. Ben bu şekilde 0'a getirebildim.

Bu iyiymiş sıfır noktası tam ayarladım buna göre. Bir senedir hiç ayarlamadan kullanıyordum :). 1-1,5 ayda bir temizlik yaptığımdan her temizlik sonrası bir shot alıp ona göre referans alıyordum. 0.5 klikte kol hafiften hareket etmeye başladı, 1 klikte rahat dönüyor.

Bir de şöyle bir durum var. Firmaların önerdiği aralıklar doğru demek değil.

K Pro için pour over da 80-90 aralığı tavsiye edilmiş ama kesinlikle kullanmam. 85 ile öğütürsem, sizin sonuçlarınız gibi çıkar.

70 ile öğüttüğümde, dağılım gayet düzgündü. 15% 400 altı, 60% 400-1000, 25% 1000 üstü gibi.

Bugün firmadan arayıp değirmenle deneyimimi , bir sorunum olup olmadığını (bir kere nutun gevşediğini anlattım, onlar da çok sıkmaya gerek olmadığını, araya sıkışan bir çekirdek parçasının da böyle bir şeye sebep olabileceğini, bir sorunda yardımcı olacaklarını belirttiler), üründen memnun kalıp kalmadığımı sordular ve alışveriş için teşekkürlerini ilettiler. Sattıkları sayıya değil memnuniyete önem vermeleri hoşuma gitti.

Az önce doğru ayarı bulmak için bir kaç tane daha Kruve elek testi yaptım Jx değirmenimle. Bu sefer alt tarafa 400 mikron koydum.

15gr Kahve
3,33 gr 1000 mikron üstü
10,37 gr 400 mikron üstü
2,22 gr toz
Ayar: 2 tam tur.

10gr Kahve
1,89 gr - 1000 mikron üstü
6,63 gr - 400 mikron üstü
1,36 toz
ayarı not almamışım

10 gr Kahve
4,50 gr - 1000 mikron üstü
4,60 gr- 400 mikron üstü
1 gr toz
Ayar: 24 numara

Bonus: 1 yıl kullanılmış sözen değirmen
10 gr
2,59 gr - 1000 mikron üstü
5,90 gr - 400 mikron üstü
1,28 toz

Bu değerler biraz düşündürdü açıkcası, üst elek normalden fazla geliyor gibi, @kahveanalisti ' nin videosunda Timemore Nano buradaki değerlerden daha iyi bir değer elde ediyor.

Ama inşallah kahveden dolayıdır ya, hadi toz kahveden kahveye değişiklik gösterir diyelim, ama 1000 mikron üstü yine de fazla gibi.

Az önce jx pro yu sipariş ettim. Yalnız sitede garip birşey oldu. Sonra sayfa geçti, karttan 1350 tlyi çekti fakat siparişlerim kısmında gözükmüyor geçersiz sipariş yazdı.

Düzeltme edit:

Ne kadar muazzam bir site. Sistemsel bir hata olmuş bu saatte maile ve mesaja cevap verip hemen çözdüler. Üstüne arayıp bildirdiler. Artık bir şey alırken demscoffee'yi tek geçerim...

Son düzenleme:
Hocam bence kahvenin tadına odaklanmak daha doğru olabilir bu tarz elek testleri, süre, kahve, eleği ne kadar salladığınız vs. değişir.

Geri