• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Bende 8'e kadar gitmedi, 0'dan 6 klik geriye kadar gidebildim en fazla, orada da bıraktım, artık 2.0 klikte 35 saniyede TK öğütebiliyorum 😂

o somunu ben ortada bırakıyorum daha rahat ayarlama yapmak için. Somunu hep ayar mekanizmasını 5’e alıp sıkıp gevşetiyorum. Sıfır oturmadıysa yeniden beşe gel sık ya da gevşet. Tam sıfıra oturunca da sıfırdan sıfıra tam tur ve bir 5 numara daha
o somunu ben ortada bırakıyorum daha rahat ayarlama yapmak için. Somunu hep ayar mekanizmasını 5’e alıp sıkıp gevşetiyorum. Sıfır oturmadıysa yeniden beşe gel sık ya da gevşet. Tam sıfıra oturunca da sıfırdan sıfıra tam tur ve bir 5 numara daha gidiyor yani 50 klik. Toplamda 90+50 140 kilik bir aralığı oluyor somunun nerde durduğundan bağımsız.
Sıktığımız pimi tamamen serbest bırakıp geri gittiğinizde 8 rakamı geçiliyor mu onu merak ediyorum. Ben önceden geçiyor diye hatırlıyorum ama şu an pimi hic sıkmasamda 8’i geçmiyor.

Sorun yaşayan arkadaşlara bir test önereceğim mesela 10 gr kahveyi 25 te öğüttünüz 6 dk sürdü 30-35-40 ayarlarında kaç sn sürüyor? Ve öğütüm inceliği nasıl?

Sorun yaşayan arkadaşlara bir test önereceğim mesela 10 gr kahveyi 25 te öğüttünüz 6 dk sürdü 30-35-40 ayarlarında kaç sn sürüyor? Ve öğütüm inceliği nasıl?
Farklı kahveler olmakla birlikte,20 de 3 dakika ,35 de 40 saniye 60 üstünde 20 saniye sürüyor. Değirmen k pro ve değirmende sürtme sesi 6 da başlıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 14052Ekli dosyayı görüntüle 14053Ekli dosyayı görüntüle 14055
Bugun K-PRO da 20 klick te 11 gram MONTAG obraje cekmeye calistim. Sonuc tam bir husran oldu benim icin. Video çekmeye baslamistim ama hem kolum yoruldu hemde 18 dk gibi bir surede zor bitti oda 15.dk dan sonra 25klick e alip devam ettim. 0.5 gram eksik cikti dokerken. Statikten kalan parcalari temizlemek icin ayari yukseltmrk istedigimde takila takila cevirebildim onda da 74. Ayarda sanki sona gelmis gibi takilma yapti bende icini actim manzara resimlerdeki gibiydi. Daha oncede 20 click e dustuydum ve 10dkyi bulmustu sure,buradada paylasmistim fakat video ekleyemedim. Bu sebeble tk icin hep 25 clickte cekiyordum fakat yukarda biri 33 sn ye sürdü diyince bir daha denemek istedim. 25click tede 2dk yi rahat buluyorum.

Montag Boa Vista ile bir deneme daha yaptim videoda 1 dk dan sonra kestim yeterli olmustur diye daha sonrasinda devem ettim sure 6.15 de bitti hala cok az da olsa ses geliyordu ama kol rahatca donuyordu kendi halinde. Ciktilari resimlerde gorebilirsiniz. Benim icin 20 klick 30 snler mumkun degil gibi duruyor. Cascavel verde gelince onunlada deneyecegim.
Ekli dosyayı görüntüle 14071Ekli dosyayı görüntüle 14072

Bu hafta ici K-PRO ile bir kac hiz testi daha yaptim. Dems coffeden gelen oneri uzerine click sayisini arttirdim denedim. Siparis verdigim Cascavel Verde ilede test yaptim. Anladigim kadari ile benim icin tk sinde 30 alti yok. Espresso icin 30 kusurler oneriliyordu sanki.

Montag Boa Vista 12 gr 32 click 34 sn
Montag Boa Vista 17 gr 27 click 2-3 dk
Null Cascavel Verde 6 gr 20 click 5dk
Null Cascavel Verde 17 gr 30 click 1dk

Ekli dosyayı görüntüle 14150Ekli dosyayı görüntüle 14151

Burr surtme sesisinin kesildigi noktadan itibaren 10 click sayip 10 gr Cascavel Verde cektim. Sure resimlerdeki gibi daha giderdi daha ses geliyordu icerde parca var belli ama burada durdurdum. gorebileceginiz uzere cikti 0.4 gr eksik. Surede 6.35 dk.

Ekli dosyayı görüntüle 14189Ekli dosyayı görüntüle 14190

Gozumden kacan olmadiysa yaptigim tum denemeler. 30 dan sonra bir problem yok ogutum hizinda. 30 un altina indimi basliyor bende problemler.

Farklı kahveler olmakla birlikte,20 de 3 dakika ,35 de 40 saniye 60 üstünde 20 saniye sürüyor. Değirmen k pro ve değirmende sürtme sesi 6 da başlıyor.
35 klikte . a roasting lab adado Tk ile espresso arası oldu. Yaklaşık 8-9 kg lik tamp ile 25 sn de 30 ml çıktı verdi . Çekirdek 17 Gr. Ancak espresso makinem giriş seviyesi basınç ve sıcaklığın kontrollü olmadığı bir cihaz. Aynı kahve 65 klikte 15 Gr ogutumu 20 sn sürerken v60 ta abaca ile 2,20" (30+60-60-60)sonuç veriyor.

Daha öncede bahsedildiği gibi Comandante de kol düşmeden önce 3-4 klik var.Hesaplama kol düştükten sonra yapılıyor.İlk klik sıkılabilen son noktadan itibaren sayılırsa ortaya farklı sonuç çıkacaktır.Buna benzer bir durum sözkonusu olabilirmi

Daha öncede bahsedildiği gibi Comandante de kol düşmeden önce 3-4 klik var.Hesaplama kol düştükten sonra yapılıyor.İlk klik sıkılabilen son noktadan itibaren sayılırsa ortaya farklı sonuç çıkacaktır.Buna benzer bir durum sözkonusu olabilirmi
Yani kolun serbest kaldığı ilk click'i, 1. click olarak mı saymalıyız, yanlış anlamamışımdır umarım.

Kahve hakkında ne düşünüyorsunuz? Çikolata veya herhangi bir aromayı alabildiniz mi?
Öncelikle henüz çok acemi olduğumu belirteyim. Kahveden hiçbir şekilde çikolata aroması alamadım bu benle veya demlememdeki hatalardan kaynaklı olabilir. Kahveyi de pek sevdiğimi söylemem brazil mild denedim o daha çok hoşuma gitti. Ben filtre kahve makinesinde demleme yapıyorum bu arada kaç clikte çekeceğim konusunda da sıkıntı yaşıyorum açıkçası cmd kullanıyor olsaydım bir baz değer olurdu en azından. Aldığım 1zpresso K plus da diğer arkadaşlardan farklı kalibrasyonda haliyle bu da benim gibi acemi bir demleyicimin çekim boyutu konusunda işimi oldukça zorlaştırıyor. Keşke cmd alsaydım en azından bu sıkıntıları yaşamazdım. Dems coffe hiçbir şekilde müşterinin arkasında durmuyor üretici firmayla iletişime geçmiyor. Burdaki forum yönetiminden kimse de bu olaya ses çıkarmıyor. Şimdi bu ürünü satamam da çünkü kalibrasyonunun sıkıntılı olduğunu biliyorum. Bu benim ilk el değirmenim, demlemeye yeni başladım bu hobiye yeni gönül verdim ama hevesim kaçtı doğrusu.

Öncelikle henüz çok acemi olduğumu belirteyim. Kahveden hiçbir şekilde çikolata aroması alamadım bu benle veya demlememdeki hatalardan kaynaklı olabilir. Kahveyi de pek sevdiğimi söylemem brazil mild denedim o daha çok hoşuma gitti. Ben filtre kahve makinesinde demleme yapıyorum bu arada kaç clikte çekeceğim konusunda da sıkıntı yaşıyorum açıkçası cmd kullanıyor olsaydım bir baz değer olurdu en azından. Aldığım 1zpresso K plus da diğer arkadaşlardan farklı kalibrasyonda haliyle bu da benim gibi acemi bir demleyicimin çekim boyutu konusunda işimi oldukça zorlaştırıyor. Keşke cmd alsaydım en azından bu sıkıntıları yaşamazdım. Dems coffe hiçbir şekilde müşterinin arkasında durmuyor üretici firmayla iletişime geçmiyor. Burdaki forum yönetiminden kimse de bu olaya ses çıkarmıyor. Şimdi bu ürünü satamam da çünkü kalibrasyonunun sıkıntılı olduğunu biliyorum. Bu benim ilk el değirmenim, demlemeye yeni başladım bu hobiye yeni gönül verdim ama hevesim kaçtı doğrusu.
Çok kötü skorlar değil bence sizin değirmenin öğütüm süreleri. Moralinizi bozmayın. CMD alsanız daha uzun öğütme sürelerininiz olacaktı. Öğütüm kalitesi iyiyse hiç sorun yok bence

Bende aynı durumdayım, henüz yolun başındayım bende. O yüzden sordum denemeler yapıyorum istediğim tadı henüz elde edemedim. Sizde sanırım daha çok Brezilya, Kolombiya gibi kahveler seviyorsunuz.

Doğru ogutum için referans obje bulun..mesela 1tl. 1tlyi referans alarak ogutum boyutunuzu demlediginiz kahvede istediğiniz tada ulaşana kadar değirmen ayarı ile beraber bir kenara yazın . İstediğiniz tada ulaştığınız ilk nokta sonraki kahveler için referans olur , zamanla yeni kahvenizi kaç kademe ince kaç kademe kalın ogutunce istediğiniz sonucu alacağınızı belirlemiş olursunuz.

Yaşadığınız durum can sıkıcı. Değirmenlerin kalibrasyonu veya belirli kademe ogutumunun bire bir aynı boyutta olmaması normal karsilanabilecekken 3 numarada aynı model iki değirmenden birinin mokapot birinin Türk kahvesi üretiyor olması kalite kontrolü yapanın parayı verip ürünü alan olduğu anlamına geliyor. Hem firma hem distribütör forumca çok sevildi. Bi daha toplu alım olursa deneyimlerinizi aktarmayı ihmal etmeyin

Geri