• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Daha önce ozgurdunya nickli arkadaş
“12gr Montag Fortaleza 2 klikte öğüttüm. Yaklaşık 32 saniye sürdü.” demişti.
Ben de aynı kahveyi sipariş ettim aynı click ve gramda benim öğütümüm 4 dakika 25 saniye civarında sürdü.
Bu durum canımı sıktı açıkcası firmayla iletişime geçip mümkünse iade talep edeceğim.
Bana kalırsa böyle üst düzey bir üründe hepsinin aynı ayarda stabil çalışması gerekiyor. 2CFFDE16-CA7E-4DE3-AB0B-0344EBCCA1D6.jpeg

Ben de aynı kahveyi sipariş ettim aynı click ve gramda benim öğütümüm 4 dakika 25 saniye civarında sürdü.
Bu durum canımı sıktı açıkcası firmayla iletişime geçip mümkünse iade talep edeceğim.
Bana kalırsa böyle üst düzey bir üründe hepsinin aynı ayarda stabil çalışması gerekiyor. Ekli dosyayı görüntüle 14158
Doğru, olağan bir hızda 32 saniye sürmüştü. Kalibrasyonu uygun yapmak kritik bir etken olabilir. Aksi taktirde bu denli büyük bir kesicide 12gr kahve dakikalarla öğütülemez. Keşke bir araya gelip deneme yapma olanağımız olsa. Böylece farkın kaynağını bulabiliriz.

Bana kalırsa böyle üst düzey bir üründe hepsinin aynı ayarda stabil çalışması gerekiyor.
Birebir ayni ayar olmasada 2-3 click fark kabul edilebilir diye dusunuyorum ama suana kadar gordugum aralardaki farklarin ucurum oldugu yonunde. Bende isterdim ki benzer olsunlar cmd deki gibi.

Doğru, olağan bir hızda 32 saniye sürmüştü. Kalibrasyonu uygun yapmak kritik bir etken olabilir. Aksi taktirde bu denli büyük bir kesicide 12gr kahve dakikalarla öğütülemez. Keşke bir araya gelip deneme yapma olanağımız olsa. Böylece farkın kaynağını bulabiliriz.
Haklısınız bizim fırsatımız olmayabilir ama belki firma sıkıntı yaşayanlardan değirmenleri geri isteyip sorunun kaynağına ulaşmayı deneyebilir.
Birebir ayni ayar olmasada 2-3 click fark kabul edilebilir diye dusunuyorum ama suana kadar gordugum aralardaki farklarin ucurum oldugu yonunde. Bende isterdim ki benzer olsunlar cmd deki gibi.
Cmd yerine K plus tercih etmemin sebebi ergonomik oluşu, öğütme hızı, ekstraları çantası. Ama şu durumda bütün bunlardan feragat edip kafam rahat bir şekilde cmd kullanmayı yeğlerim. Belki çok az daha fazla çeviririm ama en azından bilirim hangi clickte bana ne kalınlıkta kahve vereceğini.

Daha önce de yazmıştım.Arada ciddi bir kalibrasyon farkları var.İnceledigim jx prolar birbirimden baya farklıydı.Bu da demek oluyor ki ogutumde ufak tefek homojenlik farkı da olacak.Bunu kafaya takacaksaniz iade edip olmuyorsa satip comandante alın.Şahsen ben umursamazdım eğer homojenlikte sorunum yoksa.
Şunu da eklemek isterim: arastirdigim karsilastirmalrda k serisi ile cmd nin tadının aynı oldugunu soyleyen , diger yonlerden k serisini tercih edenler bir hayli fazla.

Bana kalırsa böyle üst düzey bir üründe hepsinin aynı ayarda stabil çalışması gerekiyor. Ekli dosyayı görüntüle 14158
Sanırım ben de yeniden değişim ya da iade talep edeceğim maalesef, ben de 1.0 klikte hızlı öğütmek istiyorum açıkçası haklı olarak. Bu durum soğuk demleme ve french press aralığını da daraltacaktır. Biz örneğin 8,5'ta anca medium-coarse alabilirken iyi kalibrasyonlu bir k-pro bu öğütümü 6,5'ta verip kalın öğütüme çok daha fazla aralık tanıyabilir. Bu çok büyük bir üretim hatasıdır bence

Daha önce de yazmıştım.Arada ciddi bir kalibrasyon farkları var.İnceledigim jx prolar birbirimden baya farklıydı.Bu da demek oluyor ki ogutumde ufak tefek homojenlik farkı da olacak.Bunu kafaya takacaksaniz iade edip olmuyorsa satip comandante alın.Şahsen ben umursamazdım eğer homojenlikte sorunum yoksa.
Şunu da eklemek isterim: arastirdigim karsilastirmalrda k serisi ile cmd nin tadının aynı oldugunu soyleyen , diger yonlerden k serisini tercih edenler bir hayli fazla.
Genelde değirmenden değil de değirmenler arası öğütüm hızlarından şikayetçi arkadaşlar. Öğütüm tutarlılığında bir sıkıntı yok zaten. Herkes de gördüğüm kadarıyla değirmenlerini seviyor :) Ben de mesela değirmenimi baya sevdim ama bir diğerinde 30 saniyede öğütülen şey bende dakikalarca sürüyorsa ya da bir diğerinde 2 klik pozisyonu bende 3-3.5’lara tekabül ediyorsa rahatsız olurdum. Bu düzeydeki değirmenlerde kabul edilebilir bir kalibrasyon farkına itiraz etmem ama bu fark baya rahatsız edici boyutlarda burada yazılanlara göre. Bende 0.5 klikte dişli sürtünme sesi kesiliyor bir diğer arkadaşta 1.5 da. Keşke firma burada olup hepimizi rahatlatsaydı.

Yabanci forumlarda arastirma yaptim dun gece k-pro/plus icin bulamadim ama jx-pro da bu sekilde ogutum hizinda farkliliklar yasayan vardi ve hatali oldugu icin degisim yapilmis. Dems in bu tutumu acikcasi uzdu beni. Bende bir iletisime gececegim. THH yolu gozukuyor gibi.

Şimdi dems ile görüştüm bu farklılığın normal olduğunu söylüyorlar. Herhangibir şekilde değişim ya da iade mümkün değilmiş…
Bu farklılığın normal olduğunu söylerlerken bunu neye dayandırıyorlar? Neden böyle bir farklılık olsun yani?

jx prosu ile sorun yaşayan varsa 1 hafta boyunca çalışmıyorum, yardımcı olabilirim sıfır ayarının yapılması ve aynı çekirdekle farklı sürelerde öğütüp öğütmediğinin belirlenmesi için :)

yakıt tüketimi konularında da hep böyle sonuçlar olur, kiminin aracı diğerinden az kimininki fazla yakar hep. kiminin değirmeni de kimininkinden hızlı öğütüyordur :D tek çözümü aynı kişinin, aynı koşullarda aynı testi yapması maalesef.

jx prosu ile sorun yaşayan varsa 1 hafta boyunca çalışmıyorum, yardımcı olabilirim sıfır ayarının yapılması ve aynı çekirdekle farklı sürelerde öğütüp öğütmediğinin belirlenmesi için :)

yakıt tüketimi konularında da hep böyle sonuçlar olur, kiminin aracı diğerinden az kimininki fazla yakar hep. kiminin değirmeni de kimininkinden hızlı öğütüyordur :D tek çözümü aynı kişinin, aynı koşullarda aynı testi yapması maalesef.
jx pro icin konusursak bizzat ben test ettim.20 kliğe varan farklar var.

jx pro icin konusursak bizzat ben test ettim.20 kliğe varan farklar var.
Kalibrasyon ise hiç sorun değil ayarlamak birkaç dakika alır en fazla. Kesicilerde farklılık/ sorun / kahveyi ilk başta kapacak kısımda özellikle bir bozukluk varsa fark edilir.

Ben açıkçası kalibrasyonu bozuk diye iade etmek istemezdim. Zaten her sökümde bozulan bir şey bu

Bu farklılığın normal olduğunu söylerlerken bunu neye dayandırıyorlar? Neden böyle bir farklılık olsun yani?
Karşı taraf tamamen çözüme kapalı olduğu için üstelemedim pek. Hani gönderin bakalım kalibrasyonu sıkıntılıdır gibi bir şey de demiyorlar. Öğütüm aralıkları tablosu değişecekmiş, tablo değişince problem çözülmüş mü olacak?

Zoom toplantısı yapılabilir, dems'te katılmalı.

Kalibrasyon ise hiç sorun değil ayarlamak birkaç dakika alır en fazla. Kesicilerde farklılık/ sorun / kahveyi ilk başta kapacak kısımda özellikle bir bozukluk varsa fark edilir.

Ben açıkçası kalibrasyonu bozuk diye iade etmek istemezdim. Zaten her sökümde bozulan bir şey bu
Kalibrasyon olarak bahsettigim zaten kesicilerin hizalanması.Sıfır noktası veya kurulumdan bahsetmedim.
Bu işleri artık aşmiş biri olarak söylüyorum.Baktigim jx prolarda hizalanmalar farkliydi.Bunun için zaten farkli öğütümler alınıyor.

basligi cok takip etmiyordum ancak bu farkliliklar ilgincmis.

ben bu videodaya gore sokup birlestirdim. belki yardimci olur sorun yasayan arkadaslara.

Son düzenleme:
Geri