• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Bu hafta ici K-PRO ile bir kac hiz testi daha yaptim. Dems coffeden gelen oneri uzerine click sayisini arttirdim denedim. Siparis verdigim Cascavel Verde ilede test yaptim. Anladigim kadari ile benim icin tk sinde 30 alti yok. Espresso icin 30 kusurler oneriliyordu sanki.

Montag Boa Vista 12 gr 32 click 34 sn
Montag Boa Vista 17 gr 27 click 2-3 dk
Null Cascavel Verde 6 gr 20 click 5dk
Null Cascavel Verde 17 gr 30 click 1dk

WhatsApp Image 2021-06-29 at 15.01.12.jpegWhatsApp Image 2021-06-29 at 15.02.04.jpeg

Son düzenleme:
Bu hafta ici K-PRO ile bir kac hiz testi daha yaptim. Dems coffeden gelen oneri uzerine click sayisini arttirdim denedim. Siparis verdigim Cascavel Verde ilede test yaptim. Anladigim kadari ile benim icin tk sinde 30 alti yok. Espresso icin 30 kusurler oneriliyordu sanki.

Montag Boa Vista 12 gr 32 click 34 sn
Montag Boa Vista 17 gr 27 click 2-3 dk
Null Cascavel Verde 6 gr 20 click 5dk
Null Cascavel Verde 17 gr 30 click 1dk

Ekli dosyayı görüntüle 14150Ekli dosyayı görüntüle 14151
Hocam süreler çok uzun değil mi? Ben de yarın sabah bir deneme yapıp paylaşacağım k-pro ile, fakat sizin süreler epey uzun geldi. 6 gram kahveyi 5 dakikada öğüteceksem batsın bu dünya!

C40'tan geçip de ayrıntılı bir yorum okuyamadığımız @RedRightHand kaldı. Nedir durumlar? Halk, forum farklı kullanıcı deneyimi okumak istiyor.
Selamlar, açıkçası hayatımda her zaman pratiklikten yana olmuşumdur. K-Plus bu anlamda tam bir canavar. Gün içerisinde hem espresso hem filtre tüketiyorum dolayısıyla sürekli öğütüm ayarıyla oynuyorum. Cmd redclix ile bu olay tam bir bela oluyordu ancak K-plus ile 10 saniye sürüyor. Bunun haricinde bir de öğütüm hızı olayı var cmd'ye göre daha fazla güç harcamak gerekiyor burası kesin ancak cmd'ye kıyasla inanılmaz hızlı şekilde öğütüyor. Son olarak değinmek istediğim nokta ise ben cmd kullanırken her pazar temizlik yapardım ve içerisinde oldukça fazla partikul kalırdı. K-plus için belirli bir temizlik rutinim yok ancak 20 gün kullandıktan sonra temizlediğimde neredeyse partikul yoktu. Eksi olarak söyleyebileceğim şu olur cmd kıyasla statiklenme daha fazla ama bana göre bu bir sorun değil. Ben K-plus a geçtiğime çok memnunum gözüm kapalı tavsiye ederim.

Hocam süreler çok uzun değil mi? Ben de yarın sabah bir deneme yapıp paylaşacağım k-pro ile, fakat sizin süreler epey uzun geldi. 6 gram kahveyi 5 dakikada öğüteceksem batsın bu dünya!
onceki sayfalardada tartistik. Cok yalnizda degilim. 19 clickte 13 gr kahve 25 sn suren var. Casvel i 20 click 12 gr kahveyi 26 sn oguten var. Benim gibi uzun surende var. ben anca onlarin hizina 10 click arttirarak ulasabiliyorum. Bu nasil olabiliyor anlayamadim.

Gerçekten bir standardizasyon/istikrar sorunu var mı bunu çok merak ediyorum. Memlekette sadece @pofpof'ta varken bile gözüm bunlardaydı yoksa :)
İmdi, @RedRightHand arkadaşımız da ifade etmiş. Daha önce ayrıntılı da yazdım tekrar tekrar yazmayayım. İşin özeti: Benim elimde ergonomik, hızlı, taş gibi bir değirmen var. Daha da ayrıntı ister, merak edersen özelden olmadı telefondan iletişim kurabiliriz . Hangisi diye bana sorulacaksa cevabım da net K Plus

İmdi, @RedRightHand arkadaşımız da ifade etmiş. Daha önce ayrıntılı da yazdım tekrar tekrar yazmayayım. İşin özeti: Benim elimde ergonomik, hızlı, taş gibi bir değirmen var. Daha da ayrıntı ister, merak edersen özelden olmadı telefondan iletişim kurabiliriz . Hangisi diye bana sorulacaksa cevabım da net K Plus

Bütçe vücut bulunca hepinizi teker teker darlayacağım hocam 😅

Dün ulan dedim böyle olmayacak daha da düş bakayım 1.0 klik 8 gr kahveyi öğüttüm bitiş 45 saniye. Çıkan şey resmen bir pudraydı. Bu değirmenle bazı arkadaşların dakikalarca öğütüm yapıyor olmasını mantığım almıyor. Hele de distribütör firmanın o zaman 3.0 klik öğütün demesini hiç almıyor.

Şubat ayından bu yana K-pro kullanıcısı olarak genellemek gerekirse;
-Acaba değirmen kullanıldıkça bıçaklardaki aşınma kaynaklı öğütüm süreleri artıyor mu?
-Her ne kadar K-plus ve K-pro arasında burr/bıçak/kesici farkı olmasa da, sanki K-Plus modeli daha kısa sürelerde mi öğütüyor?
soruları geldi aklıma.

Son düzenleme:
C40'tan geçip de ayrıntılı bir yorum okuyamadığımız @RedRightHand kaldı. Nedir durumlar? Halk, forum farklı kullanıcı deneyimi okumak istiyor.
Ben o yüzden fazla yazmıyorum artık :) Videoları iyi kötü çektim, anlatmaya çalıştım.

Hatalar varsa, buradan onları takip etmeye çalışıyorum.

Her değirmenin artısı eksisi var. Kinu, Chestnut X, Comandante, K Pro....

Memnunsanız, kullanın gitsin. 😉

Dün ulan dedim böyle olmayacak daha da düş bakayım 1.0 klik 8 gr kahveyi öğüttüm bitiş 45 saniye. Çıkan şey resmen bir pudraydı. Bu değirmenle bazı arkadaşların dakikalarca öğütüm yapıyor olmasını mantığım almıyor. Hele de distribütör firmanın o zaman 3.0 klik öğütün demesini hiç almıyor.
1.0 da benim burrlerin surtme sesi kesiliyor :(
Şubat ayından bu yana K-pro kullanıcısı genellemek gerekirse;
-Acaba değirmen kullanıldıkça bıçaklardaki aşınma kaynaklı öğütüm süreleri artıyor mu?
-Her ne kadar K-plus ve K-pro arasında burr/bıçak/kesici farkı olmasa da, sanki K-Plus modeli daha kısa sürelerde mi öğütüyor?
soruları geldi aklıma.
Sanmiyorum cunki Subat sonu aldim Mart ayi Coffee Departmant toplu alimi idi sanirim tk denedim 20 click 10 dk idi yine cok uzun surmustu burdada paylasmistim.

onceki sayfalardada tartistik. Cok yalnizda degilim. 19 clickte 13 gr kahve 25 sn suren var. Casvel i 20 click 12 gr kahveyi 26 sn oguten var. Benim gibi uzun surende var. ben anca onlarin hizina 10 click arttirarak ulasabiliyorum. Bu nasil olabiliyor anlayamadim.
Dayanamadım öğüttüm. Montag Fortaleza 6 gr 20 click 1 dakika 20 saniye sürdü. Tabii ki beğeniyorsanız memnunsanız kullanın gitsin ama hızı ile nam salmış değirmenimde dakikalarca kol döndürmek beni üzerdi. Belki firmaya gönderip bir baktırabilirsiniz. Eğer bunu da konuştuysanız tartıştıysanız kusura bakmayın okumamışım demek ki oraları.

Ekli dosyalar

• 20210630_213807.jpg
    20210630_213807.jpg
    185.5 KB · Görüntüleme: 37
Dayanamadım öğüttüm. Montag Fortaleza 6 gr 20 click 1 dakika 20 saniye sürdü. Tabii ki beğeniyorsanız memnunsanız kullanın gitsin ama hızı ile nam salmış değirmenimde dakikalarca kol döndürmek beni üzerdi. Belki firmaya gönderip bir baktırabilirsiniz. Eğer bunu da konuştuysanız tartıştıysanız kusura bakmayın okumamışım demek ki oraları.
Tabiki uzuluyorum resmen kol kasi yapiyorum oguturken. Daha Dems ile iletisime gecmedim. Biraz daha test yapmak istedim. Yeni kahveler soyledim degirmensiz kalmak istemem. Istanbula gidince gostermeyi dusunuyorum.

Her ne kadar K-plus ve K-pro arasında burr/bıçak/kesici farkı olmasa da, sanki K-Plus modeli daha kısa sürelerde mi öğütüyor?
Bildiğim kadarıyla @Rudiger Simon K-Plus kullanıyordu, bende K-Pro var. Hemen hemen aynı sürelerdeyiz diye hatırlıyorum.

1.0 da benim burrlerin surtme sesi kesiliyor
Bunu merak etmiştim ben de, acaba sizdeki burr'ler daha mı yakın başlıyor diye.
Bende 0.4'te kesiliyor sürtme sesi.

Yine de bir kalibrasyon farkı olabilir.
3.0'da aldığınız öğütüm nasıl, Türk kahvesi için uygun mu?

Tabiki uzuluyorum resmen kol kasi yapiyorum oguturken. Daha Dems ile iletisime gecmedim. Biraz daha test yapmak istedim. Yeni kahveler soyledim degirmensiz kalmak istemem. Istanbula gidince gostermeyi dusunuyorum.
Büyük ihtimalle kalibrasyon kaynaklıdır. Sizdeki 3, diğerlerinde 2.5 a karşılık geliyor olabilir diye düşünüyorum. İncelediğim değirmende 10 gramı sanırım 2:15 gibi sürede öğütmüştüm ama çok inceydi gerçekten. Nitelikli kahveyi o ayarda kullanmazdım ben olsam.

Bildiğim kadarıyla @Rudiger Simon K-Plus kullanıyordu, bende K-Pro var. Hemen hemen aynı sürelerdeyiz diye hatırlıyorum.

Bunu merak etmiştim ben de, acaba sizdeki burr'ler daha mı yakın başlıyor diye.
Bende 0.4'te kesiliyor sürtme sesi.

Yine de bir kalibrasyon farkı olabilir.
3.0'da aldığınız öğütüm nasıl, Türk kahvesi için uygun mu?
Tam emin olayim diye baktim 1.2 de kesildi surtme. Kolun rahatca dustugu ise 0.6 ve 0.7. 3.0 ve 3.2 bir tik kalin gibi geldi bana tk icin ama kotu degillerdi.

Büyük ihtimalle kalibrasyon kaynaklıdır. Sizdeki 3, diğerlerinde 2.5 a karşılık geliyor olabilir diye düşünüyorum. İncelediğim değirmende 10 gramı sanırım 2:15 gibi sürede öğütmüştüm ama çok inceydi gerçekten. Nitelikli kahveyi o ayarda kullanmazdım ben olsam.
1.0 da 8 gr 45 sn surebiliyorsa kalibrisyona gore benim icin 2.7-3.0 a denk geliyor gibi bu durumda. Cunki anca o aralikta 45 sn surebilir 8 gram bende.

Geri