• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Elimde timemore var espresso işine pek giremiyorum yeni ESP makina alcam yanına mecburen değirmende gerekiyor.
Önerebileceğiniz model var mı espresso türk kahvesi V60 tarzlarına uygun
Timemore'da türk kahvesi ve espresso için kullanılabilecek Titanium E&B burr var elimde, commandante alınca boşa çıkmıştı. Çok az kullandım.
En uygun bütçeli seçenek olarak değerlendirmeye alırsanız görüşürüz.

1zpresso ZP6 Special denen bir değirmen için ön siparişi duyurmuş. Fiyatı 200 dolar. Gümrük işleri olmasa düşünmeden sipariş vermiştim ama tayvan için 60 dolar gümrük ücreti çıkacaktır diye tahmin ediyorum.

Bu değirmenin bir önceki versiyonunun incelemesini Lance Hedrick çekmişti. Linkini bırakıyorum. Çok düşük toz üretimi ve yüksek homojenlik vaadinde olan bir öğütücüsü var. SSP unimodal tadında olduğu iddia ediliyor. Tabii bu her zaman iyi bir şey değildir, demleme stilinin vs değişmesi gerekir. Keşke distribütörümüz kısa sürede getirebilse :)

Son düzenleme:
Timemore'da türk kahvesi ve espresso için kullanılabilecek Titanium E&B burr var elimde, commandante alınca boşa çıkmıştı. Çok az kullandım.
En uygun bütçeli seçenek olarak değerlendirmeye alırsanız görüşürüz.

Aynı zamanda K-Max modelini upgrade etmişler ve K-Ultra modelini duyurmuşlar. Katlanabilir sap, yumuşak kenarlar gibi özellikleri var.

1zpresso çok iyi devam ediyor gerçekten ama şu değirmen çeşitliliği ve isimlendirme gittikçe karmaşık bir hal almaya başladı .dd

Aynı zamanda K-Max modelini upgrade etmişler ve K-Ultra modelini duyurmuşlar. Katlanabilir sap, yumuşak kenarlar gibi özellikleri var.

1zpresso çok iyi devam ediyor gerçekten ama şu değirmen çeşitliliği ve isimlendirme gittikçe karmaşık bir hal almaya başladı .dd

Güzel görünüyor ama click aralıklarını neden 20 mikron civarı tutuyorlar anlamış değilim. JX Pro'da 12, J-Max'te 8 mikron.
Neden üst segment dedikleri K modellerinde böyle? Bu seride direkt Commandante'den kopyaladıkları dişlileri kullanıyorlar da bu teknik bir sebep mi doğuruyor merak ediyorum. Commandante'ye rakip olmak için kötü özelliğini almak değil, geliştirip düzeltmek gerekmez mi?
Fiyat avantajın da yok?:)

1zpresso firması, el değirmenlerinin Samsung'u gibi maşallah. Takip etmeme rağmen karıştırıyorum modelleri heheheh

1zpresso firması, el değirmenlerinin Samsung'u gibi maşallah. Takip etmeme rağmen karıştırıyorum modelleri heheheh

Ahaha gerçekten öyle. Sitesinde zaten “hangi değirmen size uygun” diye sürekli rehber yazıları yazıyorlar.

Cemylmz gösterileri gibi 1zpresso K-Max Ultra Prime Filter Grinder Maximum Fıtıfıtı 2023 Edition Black Metallic

Merhabalar, forumda yeniyim ve nitelikli kahve üzerine henüz yeni yeni bilgiler ediniyorum.
İşe iyi bir değirmen alarak başlamak istedim ve tercihim 1zpresso olacak. Acaba Kasım ayına özel Dems coffee'de veya başka bir yerde indirim oldu mu veya olacak mı bilgisi olan var mı? Teşekkürler...

1zpresso ZP6 Special denen bir değirmen için ön siparişi duyurmuş. Fiyatı 200 dolar. Gümrük işleri olmasa düşünmeden sipariş vermiştim ama tayvan için 60 dolar gümrük ücreti çıkacaktır diye tahmin ediyorum.

Bu değirmenin bir önceki versiyonunun incelemesini Lance Hedrick çekmişti. Linkini bırakıyorum. Çok düşük toz üretimi ve yüksek homojenlik vaadinde olan bir öğütücüsü var. SSP multipurpose tadında olduğu iddia ediliyor. Tabii bu her zaman iyi bir şey değildir, demleme stilinin vs değişmesi gerekir. Keşke distribütörümüz kısa sürede getirebilse :)

ssp MP tarzı bir el değirmeni çıksa direk satarım ben de elektrikliyi :) fikir güzel, umarım performans iddia edildiği gibi olur. Dems coffee getirecek mi acaba?

ssp MP tarzı bir el değirmeni çıksa direk satarım ben de elektrikliyi :) fikir güzel, umarım performans iddia edildiği gibi olur. Dems coffee getirecek mi acaba?
Ben de comandante ile karşılaştırmak için sabırsızlanıyorum. Bu arada düzelteyim, mesajımda SSP MP demişim ama videoda Lance SSP unimodal diyor. SSP isimlendirmeleri kafamı karıştırıyor 😄

Dems şuanlık getiremeyecekmiş. Sadece sınırlı sayıda üretmiş 1zpresso ve kendi sitesinden satılacakmış. Tekrar bir üretim olursa o zaman distribütörlere gönderilir dendi. O nedenle yakın zamanda mümkün değil gibi, Tayvandan bir tanıdık bulmak lazım 😄

Başlığı geriye doğru baya okudum ama karar veremedim.
Hazır 1zpressolarda indirim varken bir tane almak istiyorum. Genelde Aeropress ve V60 yapıyorum, %25de espresso için kullanmak istiyorum.
Seramik bir değirmenden geçeceğim ve hız konusu beni yordu o yüzden hızlı olsun istiyorum.
Bu senaryoda hangi modeli tavsiye edersiniz?

Fiyat ve hız konusunda JX modeli iyi gibi ama V60 için K Pro/Max falan tavsiye edilmiş genelde, aradaki fiyat farkına değer mi sizce?

Başlığı geriye doğru baya okudum ama karar veremedim.
Hazır 1zpressolarda indirim varken bir tane almak istiyorum. Genelde Aeropress ve V60 yapıyorum, %25de espresso için kullanmak istiyorum.
Seramik bir değirmenden geçeceğim ve hız konusu beni yordu o yüzden hızlı olsun istiyorum.
Bu senaryoda hangi modeli tavsiye edersiniz?

Fiyat ve hız konusunda JX modeli iyi gibi ama V60 için K Pro/Max falan tavsiye edilmiş genelde, aradaki fiyat farkına değer mi sizce?
Jx bence 1zpresso öğütücüleri içinde F/P olarak en tercih edilebilir model. Hem hızlı hem de oldukla tutarlı öğütüyor. Bıçak boyutu büyük ve merkezlemesini de oldukça beğenmiştim. Filtre,aeropress,moka pot vs için biçilmiş kaftan, espresso ağırlıklı olacaksa biraz daha zorlanıp J max alınır tabi.

En nihayetinde espresso için gereken ayar hassasiyeti çok önemli ve bunu sağlayan en uygun model de J max. Bıçak yapısı da Kinuya oldukça benziyor. K serisi için ise bir şey söyleyemeyeceğim pek ısınamadım.

Hem espresso hem de filtre için en iyi seçenek sizce hangisi? Aklımda K-pro var ve şu an Dems Coffee'de indirimli olarak var ve diğerlerinde de indirim var. Yoğunluğum espresso için olacak fakat filtre yaparken de yormayacak bir model istiyorum.

Geri