• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca Roastery

Malesef şu an için yok, 1 ekim başlığında da paylaşmıştık dükkan için ayrılan 10 paketi de eklemiştik o da tükendi.

Bir aksilik olmazsa bir hafta 10 güne tekrar gelmiş olur.
Hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim. Gerçekten çok iyi fiyatlar için tekrar teşekkürler. 👏👏👏

Dünya Kahve Günü’nün hakkını vermeye en yakın fiyatları sunduğunuz için teşekkürler:)
Ben de Santa Rosa ve Buf Ubumwe ile siparişimi tamamladım. Mutlu Pazarlar.

Gerçekten güzel fiyatlar, elimde fazlaca kahvem olmasa kaçırmazdım.

Fiyatlandırma cidden tüketici dostu olmuş yarım kilo Santa Rosa aldım.

Hamasho'lar çarpışıyor 🤓

#1263 ile siparişimi oluşturdum. 10-15gr La Divisia kavanoz dibi falan kaldıysa çok mutlu olurum @zumrutkaraca herşey için çok teşekkürler tekrar.

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 39 Gram
Çekirdek:Etiyopya Boreta
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:29/08/2022
Su Sıcaklığı:90°C - 92°C
Su:Buzdağı

Demleme Notları:
Ocağın en küçük gözündeki sorun nedeniye en küçük gözün bir büyüğünde en kısık işe başlayarak ilk kahve hazneye aktıktan sonra en küçük gözde en kısık halde demlemeye devam ederek su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Son iki demlememi bu parametreler ile yaptım ve gerçekten verim alabildiğim parametreler bunlar.Sıcak iken ama henüz içilemeyecek derecese sıcak iken su gibi bir gövde bitterlil mevcut iken soğumaya başladıkça gövdesi kendisini buluyor.Soğudukça kendisini toparlasada bir etiyopya çekirdeğinden beklediğim gövdeye sahip değil lakin alınabilen notalar hasbiyle gövde bir miktar geride kalmasını tölere edebiliyor.Kuru koku ve demlenmiş çıktıdali mevsemliği güzel yormuyor ama soğdukça fincan her ne kadar daha dengeli bir hal alsada giderek sönüyor,bu yüzden kısa sürede fincanı bitirmenizi tavsiye ederim.

Dünya kahve günü öncesinde sevgili Zümrüt Karaca tarafından yapılan güzeş indirim ile 3 farklı ülkeye ait 4 farklı çekirdek temin ettim.Bu çekirdeklerin özellikle iki yönünü daha doğrusu iki ortak yönünü paylaşmadan geçemeyeceğim.

Birincisi kavrumdan meydana geldiğini düşündüğüm çekirdekler fazlaca su tutuyor ve bu nedenle demleme hızlıca bitterliğe kayıyor.Bu durumun kavrumdan kaynaklandığını düşünmeme neden olan demlediğim 4 çekirdekte de aynı durumun olması.

İkinci husus ise kavrum tutarsızlığı.Kavrum tutarsızlığı nedeni ile ve kırık çekirdeklerden dolayı her bir pakette en iyimser söylem ile 30Gram - 35Gram’ı demlemeye dahil etmedim yani atmak zorunda kaldım.Bazı çekirdek fazla kavrulmuş bazı çekirdekler neredeyse hiç kavrulmamış.Bir kaç çekirdeği elime alıp dikkatle incelediğimde 2-3 farklı renk tonu olduğunu gördüm.

Temin ettiğim çekirdeklerden verim alamayışım belkide tercih ettiğim demleme yöntemi kaynaklı olabilir.Belkide oldukça iyi verim alan arkadaşlarımız olmuş olabilir ben yalnızca kendi gözlem ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Sevgili @NoPainNoCoffee
Öncelikle her zamanki gibi geri bildirimleriniz için teşekkür ederiz. Sizin çekirdeklerden verim alma alamama konusunda çok fazla bir şey söylemek mümkün olmuyor çünkü mokapot özelinde yorum yapmak gerçekten bizim için imkansız. Biz tüm test demleme vs v60 frenchpress ve espresso olarak yapmaktayız, demlemelere yaptığımız bir iki düzenleme ile de istediğimiz sonuçlara ulaşabiliyoruz. Mokapot özelinde de sizi yönlendiremediğimiz için de ayrıca üzgünüz.

Bilindiği üzere ulusalın etiyopyalarını kullanmaktayız, natüreller özelinde yine geçen yıla nazaran bu yılki çekirdeklerde bahsettiğiniz durum var malesef. yıkanmış olanlarda sorun yok ama natüreller wate suke ve duwancho mesela çok farkı boyutlarda ve yetişkinlikte meyveler ile müteşekkil. Geçen yılın çekirdeklerinde bu yoktu mesela, banko gutiti olsun refisa olsun sorunsuzdu. Kolombiya santa rosa da da aynı durum var ancak profil düzenlemeleriyle minimum düzeyde kayıp gözetilerek kavrumlar ona göre şekillendirilmekte. Dikkatimden kaçmışsa kusura bakmayın ama sanırım siz sadece mokapot ile demlemektesiniz, farklı bir yöntem ile demleme imkanınız var mıdır bilemiyorum ona göre belki daha rahat çözüm bulabiliriz.

-Siz acaba kısmen daha koyu kavrumlarda mı verim almaktasınız veya daha açık kavrumlar mı iyi olmakta, modülasyonu nasıl sağlıyorsunuz.

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 39 Gram
Çekirdek:Etiyopya Boreta
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:29/08/2022
Su Sıcaklığı:90°C - 92°C
Su:Buzdağı

Demleme Notları:
Ocağın en küçük gözündeki sorun nedeniye en küçük gözün bir büyüğünde en kısık işe başlayarak ilk kahve hazneye aktıktan sonra en küçük gözde en kısık halde demlemeye devam ederek su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Son iki demlememi bu parametreler ile yaptım ve gerçekten verim alabildiğim parametreler bunlar.Sıcak iken ama henüz içilemeyecek derecese sıcak iken su gibi bir gövde bitterlil mevcut iken soğumaya başladıkça gövdesi kendisini buluyor.Soğudukça kendisini toparlasada bir etiyopya çekirdeğinden beklediğim gövdeye sahip değil lakin alınabilen notalar hasbiyle gövde bir miktar geride kalmasını tölere edebiliyor.Kuru koku ve demlenmiş çıktıdali mevsemliği güzel yormuyor ama soğdukça fincan her ne kadar daha dengeli bir hal alsada giderek sönüyor,bu yüzden kısa sürede fincanı bitirmenizi tavsiye ederim.

Dünya kahve günü öncesinde sevgili Zümrüt Karaca tarafından yapılan güzeş indirim ile 3 farklı ülkeye ait 4 farklı çekirdek temin ettim.Bu çekirdeklerin özellikle iki yönünü daha doğrusu iki ortak yönünü paylaşmadan geçemeyeceğim.

Birincisi kavrumdan meydana geldiğini düşündüğüm çekirdekler fazlaca su tutuyor ve bu nedenle demleme hızlıca bitterliğe kayıyor.Bu durumun kavrumdan kaynaklandığını düşünmeme neden olan demlediğim 4 çekirdekte de aynı durumun olması.

İkinci husus ise kavrum tutarsızlığı.Kavrum tutarsızlığı nedeni ile ve kırık çekirdeklerden dolayı her bir pakette en iyimser söylem ile 30Gram - 35Gram’ı demlemeye dahil etmedim yani atmak zorunda kaldım.Bazı çekirdek fazla kavrulmuş bazı çekirdekler neredeyse hiç kavrulmamış.Bir kaç çekirdeği elime alıp dikkatle incelediğimde 2-3 farklı renk tonu olduğunu gördüm.

Temin ettiğim çekirdeklerden verim alamayışım belkide tercih ettiğim demleme yöntemi kaynaklı olabilir.Belkide oldukça iyi verim alan arkadaşlarımız olmuş olabilir ben yalnızca kendi gözlem ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Tekrar merhaba Vural bey, aklıma takıldığı ve çözmek istememden ötürü tekrar yazmak istedim . mokapot özelinde biz size almak istediğiniz çekirdekten öncesinde 3-4 demlemelik çekirdek göndersek mokapotta da güzel sonuçlar alırsanız o şekilde ilerlesek sanki her iki taraf için daha iyi olur gibi.

Saygılar.

Aldığım çekirdekler içinde bir tek Duwancho’yu koyu buldum v60 için, o da türk kahvesine çok yakıştı.Elimde 100-150 gr El Carmen kalmıştı.Evime döndügüm için espressoda denemek istedim.Klasik sevenler için çok lezzetli ve sütlülere de çok yakıştı.

Tekrar merhaba Vural bey, aklıma takıldığı ve çözmek istememden ötürü tekrar yazmak istedim . mokapot özelinde biz size almak istediğiniz çekirdekten öncesinde 3-4 demlemelik çekirdek göndersek mokapotta da güzel sonuçlar alırsanız o şekilde ilerlesek sanki her iki taraf için daha iyi olur gibi.

Saygılar.

Selamlar Sevgili @zumrutkaraca

Şahsen piyadada espresso olarak adlandırılan Full City diyebileceğimiz yada koyu kavrum olarak adlandırabileceğimiz kavrum türünde çekirdekler tercih ediyorum.

Saygılar.
Operasyon mokapot başlıyor muydu? Bakalım sonuç ne olacak: )

6 Eylül kavrum Wate Suke, önceki demlememe göre tamamen aynı parametrelerle demleme süresi 10 sn kısalmış, sanırım 1 hafta geçmiştir önceki demlememden beri. 10/160 oran, 93 derece su, CMD 24 klik öğütümle 2.35 kahve yatağının tamamen kuruması şeklinde bir demleme yaptım; çilek ve kırmızı meyve tadlarının yoğun olduğu lezzetli bir kahve oldu. 🤌

Geri