• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vitus Coffee İzmir/Çiğli

Toplu Alım sayesinde tanıştım Vitus ile Her kahveyi farklı günlerde deniyorum şuan 2 de 2 yaptı kahveler gerçekten çok güzel.

Premium kahvelerde 100 Gram seçenegi ve XOX adını verdikleri Tadım seti ile şuan favorim oldu diyebilirim. Farklı kavurucularda mevcut düzende dayatılan 250 Gram olayına 100 Gram seçenegi ve XOX ile farklı bir soluk getireceklerini düşünüyorum.

Özellikle premium kahveler için verdiğiniz reçeteler hep CMD Red Klik üzerinden kullanılarak oluşturulmuş. Malum kahvelerin gramajları 100 gram. Kahveyi tamamen tüketmeden önce reçeteyi yakalayabilmek adına tavsiyeniz olur mu. Mesela bende Molent G50+ öğütücü var ve gerçekten CMD Red Klik 34 bu değirmende kaça tekabül eder bilmiyorum. Forumu biraz araştırdığımda red klik sayısının normal klik sayısının iki katına denk geldiği belirtilmiş. Yani 34/2=17 Bu çok ince bir ayar değil mi V60 için. Çünkü çoğu kahve reçetelerinde 21-27 arası klik sayısı veriliyor. Buradan yola çıkarak Molent G50+ öğütücüsünde CMD klik sayısı karşılığı olarak 1,4451 çarpanı verildiğini görmüştüm forumda. Mesela Molent için 31-38 arası V60 için uygun gözükür. CMD * 1,4451=Molent G50+ ( Örnek: 25*1,4451=36 ) Şimdi eğer red klik için verilen sayıyı baz alırsak, (34/2)*1,4451=25 klik çok ince sayılmaz mı? Bu kahveye acılık getirmez mi? @vitusgökçen

Özellikle premium kahveler için verdiğiniz reçeteler hep CMD Red Klik üzerinden kullanılarak oluşturulmuş. Malum kahvelerin gramajları 100 gram. Kahveyi tamamen tüketmeden önce reçeteyi yakalayabilmek adına tavsiyeniz olur mu. Mesela bende Molent G50+ öğütücü var ve gerçekten CMD Red Klik 34 bu değirmende kaça tekabül eder bilmiyorum. Forumu biraz araştırdığımda red klik sayısının normal klik sayısının iki katına denk geldiği belirtilmiş. Yani 34/2=17 Bu çok ince bir ayar değil mi V60 için. Çünkü çoğu kahve reçetelerinde 21-27 arası klik sayısı veriliyor. Buradan yola çıkarak Molent G50+ öğütücüsünde CMD klik sayısı karşılığı olarak 1,4451 çarpanı verildiğini görmüştüm forumda. Mesela Molent için 31-38 arası V60 için uygun gözükür. CMD * 1,4451=Molent G50+ ( Örnek: 25*1,4451=36 ) Şimdi eğer red klik için verilen sayıyı baz alırsak, (34/2)*1,4451=25 klik çok ince sayılmaz mı? Bu kahveye acılık getirmez mi? @vitusgökçen
Valla Hocam Ben Hoop kullanıyorum demleme ekipmanı olarak genelde demlemelerim Timemore 17 Clickte 3.00 ve üstü olur ama Premium kahvelerden 2 Tanesini demlemdim şimdilik Pink Champane ve Purple Caturra ikiside 2.40 - 2.45 lerde bitti. Kısaca çekirdekler çok fazla su tutmuyor ilk gözlemim bu yönde inceye doğru gidip sıcaklıgı 91 derecelerde tutabilirsiniz 2 çekirdeğide 91 Derecede demledim demleme ekipmanını güzelce ısıtıp iyi sonuçlar aldım çünkü kahveler çözmesi zor kahveler değil rahat çözünüyor. Özellikle Pink Champane'de kavrum profili biraz daha koyu rahat çözündügü için su sıcaklıgını çok yükseltmeyin istenmeyen kavrum tatlarını çözmeyeceği için tatlı bir fincan elde etmiş olursunuz.

Evet aslında normal bir reçete için ince sayılabilir 33-34 click. Biz reçeteleri küçük bir örneklem grubu içerisinde test ediyoruz. Etrafımızda farklı ekipman, farklı su markaları ve farklı demleme stillerine sahip bir çok ev demleyicisi var. Bu gruptan gelen çoğunluk olumlu recetleri ekliyoruz genellikle. Ancak ne olursa olsun beğenmeme ihtimaliniz de mevcut o nedenle size kalmış önce bu reçeteyi deneyip denememek. Kendinize ait bir başlangıç receteniz var ise deneyebilirsiniz. Son önerim ise şu olur, elinizdeki değirmen ile 30 clickte öğütüp aynı reçeteyi deneyimleyin. Daha inceye gidildiğinde bitterleşmeyeceğini hissettirecektir fincan 🤗

@vitusgökçen Selamlar yine ben :) Premium Kahveleri nasıl saklamalı? Metal kutunun içindeki poşetinden çıkarıp tamamını kutuya döktüm ve o şekilde saklıyorum. Bu uygun mudur? Yoksa valfli poşete alıp mı saklamalıyım?
Çok önemli bir konuya değindiğiniz👌Premium kahvelerde benim önerim, paketin ağzını kutudan çıkarmadan kesip kutunun kapağı ile kapalı tutmak. Yani paketi kutudan hiç çıkarmadan kullanabilirsiniz. Kutudan çıkarmak hem zor hem yırtılma ihtimali de var ayrıca bence gerekte yok. Çok uzun süre saklama yapmak isterseniz çıkarıp valfli başka bir pakete alınabilir o ayrı bir konu. Gramaj az hızlı tüketilir düşüncesi ile önerdiğim bir yöntem bu🙏

Ekli dosyayı görüntüle 34304
El mirador Pink champagne
Pınar madran 93 derece su 270 ml Su
17 gr kahve r3 80 klik (85 daha güzel sonuç verecek sanırım)
50 gr suyu hızlıca ekleyip 40 sn kadar bekliyoruz. Arkasından daha yavaş bir şekilde 100 gr su ekleyip 5 sn daha bekliyoruz. Kalan 120 gr suyu yine yavaş şekilde döküp demlemeyi 2.20 de bitti
Tadım notaları
Kokusu harika
Sıcakta çilekli ve mentollü sigara gibi
Ilıdikça karpuz öne çıkıyor, çilek arka planda
@vitusgökçen emeğinize yüreğinize sağlık 🙏🙏🙏
(Kahve içerken ağızda sulanma oluyor bu da tatları daha belirginlestiriyor , kahve bitti ama ağız içinde sulanma devam ediyor ve tatlar da belirgin bir şekilde kalıcı)
85 klik 92 derece daha güzel oldu

Çok önemli bir konuya değindiğiniz👌Premium kahvelerde benim önerim, paketin ağzını kutudan çıkarmadan kesip kutunun kapağı ile kapalı tutmak. Yani paketi kutudan hiç çıkarmadan kullanabilirsiniz. Kutudan çıkarmak hem zor hem yırtılma ihtimali de var ayrıca bence gerekte yok. Çok uzun süre saklama yapmak isterseniz çıkarıp valfli başka bir pakete alınabilir o ayrı bir konu. Gramaj az hızlı tüketilir düşüncesi ile önerdiğim bir yöntem bu🙏
Ben tek demlemelik vakumladim oda sıcaklığında ışık almayan bir yere kattım

50 gr suyu hızlıca ekleyip 40 sn kadar bekliyoruz. Arkasından daha yavaş bir şekilde 100 gr su ekleyip 5 sn daha bekliyoruz. Kalan 120 gr suyu yine yavaş şekilde döküp demlemeyi 2.20 de bitti
Tadım notaları
Kokusu harika
(Kahve içerken ağızda sulanma oluyor bu da tatları daha belirginlestiriyor , kahve bitti ama ağız içinde sulanma devam ediyor ve tatlar da belirgin bir şekilde kalıcı)
@vitusgökçen
Tadım notaları
Kokusu harika
Bu gün Erikli ile 93 derecede demleme yaptım net Hindistan cevizi kokusu ve tadı geldi , @vitusgökçen 🤔🤔🤔 acaba güzel bi karışıklık mi oldu ?
(Isı ayarlı kettel ve yeni gelen hario seramik dripper ile demledim ikisiyle de ilk demleme)

Son düzenleme:
Tadım notaları
Kokusu harika
Şimdi tarifi birebir uyguladım su hariç.

Mentollü sigara tanımına acayip uyuyor gerçekten kahve kendi kendime gülmeye başladım tadınca. çilekimsi-karpuzumsu kokular çok rahat seçiliyor fakat tadarken biraz daha soğumasını beklemek gerekiyor tatları daha net almak için. Gerçekten içtiğim en acayip kahvelerden oldu. Vitustan şu ana kadar denediğim tüm kahvelerde aftertaste çok kuvvetli. Kahvemi içip çıkıyorum, 15 dk sonra ağzımda hala o tatlar oluyor.

Bu arada önceki demlemelerimde daha kalın öğütmüştüm acı/ekşi tat ortaya çıkmasın diye fakat bu incelikte bile öncekilere göre tadı daha hoş geldi bana o da ilginç.

Şimdi tarifi birebir uyguladım su hariç.

Mentollü sigara tanımına acayip uyuyor gerçekten kahve kendi kendime gülmeye başladım tadınca. çilekimsi-karpuzumsu kokular çok rahat seçiliyor fakat tadarken biraz daha soğumasını beklemek gerekiyor tatları daha net almak için. Gerçekten içtiğim en acayip kahvelerden oldu. Vitustan şu ana kadar denediğim tüm kahvelerde aftertaste çok kuvvetli. Kahvemi içip çıkıyorum, 15 dk sonra ağzımda hala o tatlar oluyor.

Bu arada önceki demlemelerimde daha kalın öğütmüştüm acı/ekşi tat ortaya çıkmasın diye fakat bu incelikte bile öncekilere göre tadı daha hoş geldi bana o da ilginç.
Erikli su ile mutlaka denemelisiniz, Hindistan cevizi komple , karpuz ve çilek gidiyor , net olarak hem koku hem de tad olarak Hindistan cevizi, ogutumu 5 klik arttırdım sadece sanırım bu çekirdekle uzun süre beraberiz 😋😋😋

Son düzenleme:
#2204 numaralı siparişimle Guatemala Huehuetenango ve Ethiopia Bombe Ayla ile Temmuz ayı toplu alımına katıldım. Espresso olarak demleyip buradan yorum yapacağım.

Merhaba, klasik diye tabir ettiğimiz espresso için Espresso Blend, Guatemala Huehuetenango,
Meyvemsi profiller için, Bombe Ayla, Bombe Ayla Premium, Banko Gotiti,
Canlı asidite tercih ederseniz, Honduras Las Calaveras, Rwanda Humure, Brundi Ngozi, tavsiye ederim.

Cold brew içinse Rwanda Humure, Bishan Wate, Nensebo Refisadan 1\10 oranında fresh meyve suyumsu bardaklar çıkıyor. Pink Champagne ve Nectar da keza öyle. 1\10 24 saat uygundur.
Merhaba,

verdiginiz tavsiyede Bombe Ayla icin espresso ve v60 kavrumu ayni mi kabul ediyorsunuz acaba ?
demleme tipine gore kavrum profili degismiyor mu ?

Merhaba,

verdiginiz tavsiyede Bombe Ayla icin espresso ve v60 kavrumu ayni mi kabul ediyorsunuz acaba ?
demleme tipine gore kavrum profili degismiyor mu ?
Merhaba, kahvelerin kavrumunu demleme yöntemine göre değiştirmiyoruz. Seçkimizdeki çoğu kahve versatil diyebileceğimiz, tek kavrum profili ile birden fazla demleme yönteminde kompleks fincanlar ortaya çıkarabilen kahveler. Özellikle Bombe Ayla da görünüm olarak espresso da açık bir kavrum gibi gözükebilir ancak oldukça dengeli bir fincan ortaya çıkıyor keza v60 da öyle.

El mirador nectar yellow fruits
25 gr kahve 400ml su (saka 5lt)
R3 77 klik
100ml su 35sn Bloom aralarda 10 sn bekleyerek 100 + 100 + 100 son dokus sonrası dripper i salladım 2.30 da bitti

Hem koku hem tad olarak vanilya ama kahve bittikten sonra komple ağızda vişne ahududu böğürtlen arası bi tat var yaklaşık olarak 1.5 2 saat tat ağzımda kaldı (tüm kahveyi tek başıma içtim)
Değirmen yeni galiba yatak bayağı tozlu çıkmış, "seasoning" kaç gr oldu?

Geri