• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Toplam çözünmüş madde TDS

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jbhasim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Suyun ppmini neden cikaralim?
Bu hesabı yapmanın amacı kahvenin ne kadar çözündüğünü bulmak değil mi? Yani kahveden kaynakladan tds. Tersten sorayım o zaman daha iyi anlaşılır,

Elinizde 2 su var biri 500ppm biri 100 ppm, her ikisi ile de kahve demlediniz ve bu tds kalemi ile ölçüp 1.500ppm buldunuz, bu durumda kahve her iki suda da eşit şekilde mi çözündü diyoruz? Yani kahveden geçen katı madde eşit mi oluyor?

Bilmediğim için soruyorum, iletkenlik ölçümü sıcaklıktan yoğun bir şekilde etkilenir denmiş. Burada bahsedilen ölçülen numunenin sıcaklığı mı? Refraktometre ölçümünde sıcaklığı göz önünde bulundurmuyor muyuz ya da etken olarak kabul etmiyor muyuz? Sıcaklığı zaten belli bir noktaya düşmesini mi bekliyoruz?

İkisi de ciddi derecede etkileniyor, ama refraktometrenin lensi ile numunenin derecesi eşitlenince hep aynı sonucu veriyor, iletkenlikte gittikçe soğuyan bir numune düşmeye başlar (sıcaklık arttıkça iyon hareketi artar, iletkenlik artar)

Yani evet, ama minimal değişimi fark edemeyeceği için (öğütüm inceldikçe -belli bir yere kadar- TDS artacak, bunun için refraktometreye gerek yok 😅

Refraktometre suyun tds’ini algılamıyor çünkü, diyelim ki 250 tds su ile demledim, 133x10 yazdı, 1330-250 (var olan suyun tds’i) 1080 yani 1.08 tds yapıyor 😆

Bu hesabı yapmanın amacı kahvenin ne kadar çözündüğünü bulmak değil mi? Yani kahveden kaynakladan tds. Tersten sorayım o zaman daha iyi anlaşılır,

Elinizde 2 su var biri 500ppm biri 100 ppm, her ikisi ile de kahve demlediniz ve bu tds kalemi ile ölçüp 1.500ppm buldunuz, bu durumda kahve her iki suda da eşit şekilde mi çözündü diyoruz? Yani kahveden geçen katı madde eşit mi oluyor?

teşekkür ederim. Mi'nin telefonunu da sevmezdim zaten.

Blabmarket’ten almıştım, çok da memnunum. Espresso için 0-10 uygun olmaz, ama filtre kahve ve türevleri için de 0-20 uygun olmaz, okuması zorlaşıyor.

0-10 brix tavsiye ederim. Eğer yüzde yüz sonuç almak isterseniz buharlaştırmayı da deneyebilirsiniz, ne de olsa yıllar boyu bu tekniği uygulamışlar.
Hiç bilgimin olmadığı bir konu hakkında açtığım başlık ile bir çukur yaratmış olabilir miyim diye böyle izliyorum :)

giphy2.gif

0-20 brix aralığının okumak zor olduğu için filtre için uygun olmayacağını söylemişsiniz. Peki arkadan led aydınlatmalı olan modeller var ve fiyat farkı çok değil. Bu okuma zorluğunu gidermeye yardımcı olur mu diye fikrinizi merak ettim, çünkü ürünü hem filtre hem espresso için kullanmam gerek. Günlük tüketimimde espresso da filtre de aynı önemde benim için.

Anladığım kadarı ile üstten ne kadar netleme ayarı yaparsak yapalım vizörden gördüğümüz görüntü bayağı flu ve solgun oluyor.

Ya xiaomi mükemmel Coffe extraction ölçüyor ya da Vts veya Atago düzgün ölçüm yapamıyor. Olay ne tam olarak 😂

Hiç bilgimin olmadığı bir konu hakkında açtığım başlık ile bir çukur yaratmış olabilir miyim diye böyle izliyorum :)

Ekli dosyayı görüntüle 7925

0-20 brix aralığının okumak zor olduğu için filtre için uygun olmayacağını söylemişsiniz. Peki arkadan led aydınlatmalı olan modeller var ve fiyat farkı çok değil. Bu okuma zorluğunu gidermeye yardımcı olur mu diye fikrinizi merak ettim, çünkü ürünü hem filtre hem espresso için kullanmam gerek. Günlük tüketimimde espresso da filtre de aynı önemde benim için.

Anladığım kadarı ile üstten ne kadar netleme ayarı yaparsak yapalım vizörden gördüğümüz görüntü bayağı flu ve solgun oluyor.
Ben de blabmarketten aldığım 0-10 brix refraktometreyi kullanıyorum. Arkasından telefon flashı tutunca sağlanan kontrast ile gayet anlaşılıyor derecesi. Düşük ışıkta anlaması zor olabilir sadece.0-20 nin zorluk çıkarabileceğine katılıyorum.

Basligi 3 kere okudum ama tam anlayamadim tds is goruyor mu gormuyor mu? 🙂🙂 Orantisal tutarli sonuc vermesi yeterli benim icin ama bu baslik haricinde baska bir yerde tds kullanimi hakkinda bir veri bulamadim.

Mevzu hiç bir yere bağlanmadan bitmiş, üzücü.

Geri