• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Toplam çözünmüş madde TDS

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jbhasim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu paylaşımımın amacı ya da söylemi, tds kalemi ve refraktometre aynı sonucu veriyor demek değil. Bambaşka bir şey :) Kırk yılda bir tutmuştu bu arada aynı sonuç. Vst, atago, hm, aliexpress sarı refraktometrelerle (hepsinden bir kaç tane) denedim. İki vst bile aynı kalibrasyon anında aynı sonucu vermiyor. That’s my 2 cents. Mottomu tekrarlayayım; ‘fuck the numbers, develop your palate :) ‘
Hay yaşa.

Bu paylaşımımın amacı ya da söylemi, tds kalemi ve refraktometre aynı sonucu veriyor demek değil. Bambaşka bir şey :) Kırk yılda bir tutmuştu bu arada aynı sonuç. Vst, atago, hm, aliexpress sarı refraktometrelerle (hepsinden bir kaç tane) denedim. İki vst bile aynı kalibrasyon anında aynı sonucu vermiyor. That’s my 2 cents. Mottomu tekrarlayayım; ‘fuck the numbers, develop your palate :) ‘

Şans eseri doğru ölçtüğüne hemfikiriz o zaman 😆

Yanlış anlamayın sadece emin olmak için soruyorum, eğer Mi kalem (50₺) ile VST (6570₺) aynı sonucu veriyorsa; neden VST endüstri standardı?
Kesinlikle daha guvenilir bu is icin uretilmis oldugu icin. Bir ornek daha vereyim. Normal tahil nemi olcerlere ve kahve nem olcerine bir bakin. Arasinda yine ucurum var. Bir sebebi de daha niş bir ürün. Baska bir ornek. Kendiniz aroma toplasaniz cok ucuza mal edebilecekken yine sca’da aroma kiti binlerce lira. Kisaca iki sebebi var bir niş bir urun iki ikisi arasindaki teknoloji guvenirlik kiyas kabul etmez.

tum bunlari gozonune alarak sunu diyorum ama mi ozelinde ben fark gozlemlemedim ve kullanilabilir diyorum. Sizin gibi fark gozlemleseydim cope atardim:)

Sonuç olarak raslantısal olarak tds kalemiyle ölçüm yapılan değer refraktometre ile aynı olmuş olabilir fakat bunu dostane bi tavsiye olarak almalı. Herhangi bi doğrusallık beklememeli.

Değil kahve, suyu bile yanlış ölçtüğünü gördüğüm için Mi kalemlerin, şaşkınlığımdan ötürü yazıyorum. Kahveyi ölçemediğini farketmem ise şöyle oldu;

Bende 19999 ppm e kadar ölçen kalem var (hanna) ve su katınca değer oynamazken, atago oynuyor. 1.15-1.55 gibi hassas değerler arasında iş yapıyorken önemli olan accuracy ve precision diyerek başka bir şey demiyorum 🤐

Kesinlikle daha guvenilir bu is icin uretilmis oldugu icin. Bir ornek daha vereyim. Normal tahil nemi olcerlere ve kahve nem olcerine bir bakin. Arasinda yine ucurum var. Bir sebebi de daha niş bir ürün. Baska bir ornek. Kendiniz aroma toplasaniz cok ucuza mal edebilecekken yine sca’da aroma kiti binlerce lira. Kisaca iki sebebi var bir niş bir urun iki ikisi arasindaki teknoloji guvenirlik kiyas kabul etmez.

tum bunlari gozonune alarak sunu diyorum ama mi ozelinde ben fark gozlemlemedim ve kullanilabilir diyorum. Sizin gibi fark gozlemleseydim cope atardim:)
Tahıl nem ölçer ler fln hiç gerek yok alın bir Shimadzu marka rutubet ölçer o size her türlü rutubet ölçer. Ama hızlı ölçer de Kett'in hızlı rutubet ölçerleri yeterli. Piyasayı bilenler bilir biraz araştırıp konuşalım lütfen. Yani niche ürün fln bunlar olayı değil. Yaklaşımınız yanlış bence.

Bir deneme yaptım
20 Gr Kahve 300 gram su
V60
TDS kalemi 25 liralık kalem.
Önce bir çay bardağının yarısını doldurdum (yaklaşık olarak) ve ölçtüm sonra kalan kısmını su ile doldurdum ölçtüm. Sonuçları fotoğraf ile paylaşıyorum. Sadece kahve olanda çarpı on yazıyor.
Yaklaşık değer ölçebiliyorum. Ev kullanıcısı olarak bnim için bu yeterli

Değerler
163*10
903

Ekli dosyalar

• IMG_20210106_193839.jpg
    IMG_20210106_193839.jpg
    97.1 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG_20210106_193726.jpg
    IMG_20210106_193726.jpg
    103.1 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:
Bir deneme yaptım
20 Gr Kahve 300 gram su
V60
TDS kalemi 25 liralık kalem.
Önce bir çay bardağının yarısını doldurdum ve ölçtüm sonra kalan kısmını su ile doldurdum ölçtüm. Sonuçları fotoğraf ile paylaşıyorum. Sadece kahve olanda çarpı on yazıyor.
Yaklaşık değer ölçebiliyorum. Ev kullanıcısı olarak bnim için bu yeterli

Gram olarak dener misiniz bir de, 50g kahve ve 50g su

Hayır önce v60 demlemesi yaptım.
Molent 38 klik, onun Tds'ini ölçtüm. Sonra bu kahveye su ekledim. Bu durumda 1.63'lük bir kahve içtim diyebilir miyim emin değilim (tds metrenin kahve extraction ölçümü tuhaf geldi). Sonra bu 1.63 'lük kahveyi sulandırdım. Sonuç olarak 903 çıktı. Su miktarlarını ölçerek yapmadım (yaklaşık değerler).
Amacım filtre TDS'ine yakın mıyım ona bakmaktı. Bir de sulandırınca 903'e düştüğünü görmekti. Ulaştığım sonuca göre sadece şunu garanti edebilirim :) içtiğim kahvelerin extraction miktarı bir öncekine göre az mı çok mu ? En sevdiğim kahve kaç TDS çıktı. Bunun haricinde tartışmada bahsedilen refraktometre ve Tds metre ve diğer ölçü aletleri arasındaki değerlendirmeyi yapacak cihazım yok :)

Tahıl nem ölçer ler fln hiç gerek yok alın bir Shimadzu marka rutubet ölçer o size her türlü rutubet ölçer. Ama hızlı ölçer de Kett'in hızlı rutubet ölçerleri yeterli. Piyasayı bilenler bilir biraz araştırıp konuşalım lütfen. Yani niche ürün fln bunlar olayı değil. Yaklaşımınız yanlış bence.
Coffee pro moisture mac var olmaz mi?

:)

Ekli dosyalar

• EDCCBA39-D901-48D3-BBB0-02250A095336.jpeg
    EDCCBA39-D901-48D3-BBB0-02250A095336.jpeg
    53.1 KB · Görüntüleme: 72
Geri