• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tin Coffee - Online Satışa Açıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili @raistlin Traditional filtrem bitince TH-1 paketini açtım sonunda 😅 ve de ilk demlememi yaptım. Kağıdın oldukça ince oluşu dikkatimi çekti ama acaba bu filtreyi kullanırken özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı diye de sormak istedim 😊 Mesela Cafec sitesinde 92 derece su kullanın falan diyor, bu şart mıdır, başka şeylere de dikkat etmem gerekir mi?
Selamlar Utku Bey,

TH-1'deki amaç yüksek sıcaklıklar kullanıp açık kavurmalarda daha fazla çözünmeye ulaşmak. Global olarak Light Roast ismiyle geçen filtremiz bu. Elbette tek kullanımı bu şekilde olmak zorunda değil, gayet esnek olabilirsiniz denemelerinizde. :) Bu filtrenin bir başka alamet-i farikası yoğun bir sediment filtrelemeyle temiz fincana katkı sağlamasıdır. Yerinizde olsam(kahvenize göre de) 93-94 derece sıcaklıkları zorlar, orta öğütümler kullanırdım başlangıç için. Sonrası filtreye ısınma ve bolca deneme diyelim.

Ülkeye giren kahve çeşitliliğine katkınız çekirdeklerin özel oluşuna paralel. Konu, ticari bir anlayışın da ötesine geçiyor bir bakıma.
Pink Bourbon efsane, burası tamam, ancak dün Margaritas ile yaptığım Türk kahvesi de harikulade idi. Denemeyenlere önerim olsun, kuzeyden su ile (gerçi ben onu da minerallendirdim ama olsun). Bu yıl içtiğim en iyi Türk kahvelerinden biri diyebilirim. Muhabbetimiz uzun sürsün diye az ama öz olarak Türk kahvesi şeklinde devam etmek istiyorum.

Diğer yandan sidra'dan kaldığım memnuniyet, sidra çekirdek gördüğümde heyecanlanmamla ifade edilebilir.

Togay beye de bir öneri olmasa da kanaatimi bildireyim: İmkânı nedir bilmeden yazıyorum tabii, (William elbette fena değil) ancak iki hatta üç farklı kavurucuya kahveleri kavurtsa (Batu, Ömer Aydın gibi mesela), bu özel çekirdekleri deneyimleme açısından skalayı genişletmiş olur, özel çekirdek çeşitliliğine kavurucu çeşitliliği de eklenince daha tatlı olmaz mı? Çekirdeklerin potansiyellerini görmek açısından daha iyi olmaz mı sizce de? Bana, kahveleri deneyimleyen sayısı artar gibi geliyor.:)
Muazzam geri bildiriminiz için çok teşekkürler. Biz Türk kahvesinde denememiştik henüz Las Margaritas'ı. Sıklıkla Atilla Narin ve Koray Erdoğdu ile deniyoruz lotların Türk kahvesi performansını, işi uzmanına bırakarak diyelim. Mutlaka deneyeceğiz. Sidra için denendi Türk kahvesi ve oldukça iyi ve vurucu bir performansı var kahvenin. Alışık olunandan daha parlak, daha yoğun ve çarpıcı gelebilir ama denemenin güzelliği de bu zaten.

Güzel dille iletilen tüm öneri ve görüşlerinizi önemsiyorum. Ben de bu vesileyle kahvelerimizin ve işleyişimizin geri planına dair geniş bilgi vermiş olayım:

Tüm lotları çokça seyahat ederek seçiyorum. Mutlaka hepsini toplu çıkış kaynağında, birkaç Q grader beraberce. :) Ve mümkün mertebe de üreticisiyle beraber. Rwanda lotları bu şekilde seçildi, gelecek Etiyopya lotları yine aynı şekilde, üreticisiyle beraber tadıldı. Bu çok çok önemli. Bu kısım ''sourcing''.

Bu noktadan sonra Ikawa'larda bolca deneme yapıyoruz. Ana çıkış öncesi preshipment sample ise mesela tüm süreç boyunca gelişimi izleyip shipment sample ve üretim öncesi ayrıca bir sample çıkarıyoruz, gözlemliyoruz. Çekirdeğin cevherini gördükten sonra nasıl işler ve en parlak haline ulaşırız profilleri devreye giriyor. Yine Ikawa'lar ve çokça deneme. Bunu 50g'lar olarak yapabilmek devasa bir avantaj. Lotun yapısı, kavurma performansı ve stok durumumuza - esnekliğimize göre üretim kavurmalarını Ikawa ya da Probat şeklinde ayırıyoruz.

Probat kavurmalarımızı William's Roastery'de yapıyoruz. William çok yetenekli ve pırıl pırıl bir genç kavurucu. Çok da yakın arkadaşız. Kahve konusundaki heyecanımız bir, deneme ve sürekli daha iyisini yakalamaya çalışma tutkumuz da aynı şekilde. Kısaca, kalibreyiz. Ikawa ve Probat'ın başında, Probat kavurmaları onun yönetiminde olacak şekilde denemeler yapıyoruz. Her birinden öğrendiklerimizle profilleri geliştiriyoruz. Bu süreçlere sektörden profesyonel arkadaşlarımız da bizimle tadımda bulunarak katkı sağlıyor. Bazen tesadüfi oluyor, sizlerin arasından arkadaşlar da ziyaretler sırasında denemeleri tatma şansına erişiyor. O geribildirim bile emin olun nihai profillere yansıyor. Kolektif bir iş yani bu. Bir sonraki aşamada profilleri size seçtireceğim özel bir Ikawa lot olacak, sürpriz sürpriz. :)

Gelelim diğer kavurmacı arkadaşlarımız ve bizim lotlarımız ilişkisine. Bunu burada pek dillendirmesem de Tin Coffee diğer kavurucu arkadaşlarımıza hatırı sayılır etkide yeşil çekirdek tedariğinde bulunuyor. Son dönemde sizler tarafından keyifle içilen kahveler arasında bir çok lotumuz var. Bir çırpıda: Costa Rica San Cristobal ve Las Lajas, Costa Rica El Mirador Villa Sarchi, Costa Rica El Venado, Rwanda Muhondo ve Rwanda Muhondo Anaerobic. Henüz satışa çıkmayan, kavurucu arkadaşlarım kendi çalışması / planı dahilinde sunacağı için sürprizini kaçırmak istemediğim başka lotlar da var.

Batu(Clean Cup) üzerinden örnek vereyim. Canım ciğerim bir arkadaşım. İş kalitesini de çok takdir ediyorum. Batu'nun kendi imzasıyla bizim tedariğimiz spesifik lotları kavurması ve sizlerin bundan keyif alması harika bir olay. Aynısı Cem Tolga için de geçerli, William, Montag, Kernel, Spada, Paper, Rem için de. Bunlar bir anda saydıklarım sadece. Hepsi işlerine çok özenli ve çok saygılı arkadaşlarım. Fakat bizim kendi markamızın exclusive lotlarındaki çalışma düzenimiz ve William'la kavurmamız mevcut haliyle devam edecek. Oldukça güzel sonuçlar çıkarabildiğimize inanıyorum. Ötesinde teknik üretim süreçleri, karşılıklı kalibrasyon, esneklik, çalışma düzeni gibi teknik konular da elbette var. Yine mesajınızdan örnekle, Ömer Bey de bizim lotlarımıza talip olursa onun da imzasıyla binbir emekle ve tutkuyla keşfettiğim lotların size sunulmasını isterim. Benim için de ayrı bir mutluluk kaynağı olur. Mesela, Kernel'in bu ayki toplu alımda da bulunan San Cristobal'i pek beğenildi. Ben bu beğeni mesajlarını gördükçe mest oluyorum desem yeridir.

Batu'nun, Spada'nın, Kernel'in, William'ın, Montag'ın güzide lotları geliyor, gelecek. İsmini bir anda sayamadığım kavurucu arkadaşlarımızınkiler de aynı şekilde. Daha da açıklattırmayın bana, zaten zor tutuyorum kendimi. :)

Söylediğinize de kulak vermiyorum sanmayın, sadece açıklama değil niyetim. Mesela şöyle bir şey yapabiliriz. Tin Coffee lotları bir çok kavurucu arkadaşımızda var, olacak da dahası ama bunları tek yerden - tek elden satın almak - deneyimlemek zor iş. Ara ara özel dönemlerde ve kavurucu arkadaşlarımızın da müsaadesi olduğu sürece ve planlamasıyla bizim lotlarımızdan onların kavurma imzası ve markasıyla setler oluşturup bir deneyim paketi yaratabiliriz. Bunlar bizim kendi exclusive lotlarımız dışında onların marka ve imzasıyla sunulur. Bu çok kolay takip edilebilecek bir şey değil, kesin ve tarihli bir taahhüt olarak da almayın lütfen şimdilik ama özel bir deneyimi bu şekilde sunabiliriz diye düşünüyorum.

Şimdilik böyle. Umarım bilgiler faydalı olmuştur.

Sevgilerle.

Son düzenleme:
Muazzam geri bildiriminiz için çok teşekkürler. Biz Türk kahvesinde denememiştik henüz Las Margaritas'ı. Sıklıkla Atilla Narin ve Koray Erdoğdu ile deniyoruz lotların Türk kahvesi performansını, işi uzmanına bırakarak diyelim. Mutlaka deneyeceğiz. Sidra için denendi Türk kahvesi ve oldukça iyi ve vurucu bir performansı var kahvenin. Alışık olunandan daha parlak, daha yoğun ve çarpıcı gelebilir ama denemenin güzelliği de bu zaten.

Güzel dille iletilen tüm öneri ve görüşlerinizi önemsiyorum. Ben de bu vesileyle kahvelerimizin ve işleyişimizin geri planına dair geniş bilgi vermiş olayım:

Tüm lotları çokça seyahat ederek seçiyorum. Mutlaka hepsini toplu çıkış kaynağında, birkaç Q grader beraberce. :) Ve mümkün mertebe de üreticisiyle beraber. Rwanda lotları bu şekilde seçildi, gelecek Etiyopya lotları yine aynı şekilde, üreticisiyle beraber tadıldı. Bu çok çok önemli. Bu kısım ''sourcing''.

Bu noktadan sonra Ikawa'larda bolca deneme yapıyoruz. Ana çıkış öncesi preshipment sample ise mesela tüm süreç boyunca gelişimi izleyip shipment sample ve üretim öncesi ayrıca bir sample çıkarıyoruz, gözlemliyoruz. Çekirdeğin cevherini gördükten sonra nasıl işler ve en parlak haline ulaşırız profilleri devreye giriyor. Yine Ikawa'lar ve çokça deneme. Bunu 50g'lar olarak yapabilmek devasa bir avantaj. Lotun yapısı, kavurma performansı ve stok durumumuza - esnekliğimize göre üretim kavurmalarını Ikawa ya da Probat şeklinde ayırıyoruz.

Probat kavurmalarımızı William's Roastery'de yapıyoruz. William çok yetenekli ve pırıl pırıl bir genç kavurucu. Çok da yakın arkadaşız. Kahve konusundaki heyecanımız bir, deneme ve sürekli daha iyisini yakalamaya çalışma tutkumuz da aynı şekilde. Kısaca, kalibreyiz. Ikawa ve Probat'ın başında, Probat kavurmaları onun yönetiminde olacak şekilde denemeler yapıyoruz. Her birinden öğrendiklerimizle profilleri geliştiriyoruz. Bu süreçlere sektörden profesyonel arkadaşlarımız da bizimle tadımda bulunarak katkı sağlıyor. Bazen tesadüfi oluyor, sizlerin arasından arkadaşlar da ziyaretler sırasında denemeleri tatma şansına erişiyor. O geribildirim bile emin olun nihai profillere yansıyor. Kolektif bir iş yani bu. Bir sonraki aşamada profilleri size seçtireceğim özel bir Ikawa lot olacak, sürpriz sürpriz. :)

Gelelim diğer kavurmacı arkadaşlarımız ve bizim lotlarımız ilişkisine. Bunu burada pek dillendirmesem de Tin Coffee diğer kavurucu arkadaşlarımıza hatırı sayılır etkide yeşil çekirdek tedariğinde bulunuyor. Son dönemde sizler tarafından keyifle içilen kahveler arasında bir çok lotumuz var. Bir çırpıda: Costa Rica San Cristobal ve Las Lajas, Costa Rica El Mirador Villa Sarchi, Costa Rica El Venado, Rwanda Muhondo ve Rwanda Muhondo Anaerobic. Henüz satışa çıkmayan, kavurucu arkadaşlarım kendi çalışması / planı dahilinde sunacağı için sürprizini kaçırmak istemediğim başka lotlar da var.

Batu(Clean Cup) üzerinden örnek vereyim. Canım ciğerim bir arkadaşım. İş kalitesini de çok takdir ediyorum. Batu'nun kendi imzasıyla bizim tedariğimiz spesifik lotları kavurması ve sizlerin bundan keyif alması harika bir olay. Aynısı Cem Tolga için de geçerli, William, Montag, Kernel, Spada, Paper, Rem için de. Bunlar bir anda saydıklarım sadece. Hepsi işlerine çok özenli ve çok saygılı arkadaşlarım. Fakat bizim kendi markamızın exclusive lotlarındaki çalışma düzenimiz ve William'la kavurmamız mevcut haliyle devam edecek. Oldukça güzel sonuçlar çıkarabildiğimize inanıyorum. Ötesinde teknik üretim süreçleri, karşılıklı kalibrasyon, esneklik, çalışma düzeni gibi teknik konular da elbette var. Yine mesajınızdan örnekle, Ömer Bey de bizim lotlarımıza talip olursa onun da imzasıyla binbir emekle ve tutkuyla keşfettiğim lotların size sunulmasını isterim. Benim için de ayrı bir mutluluk kaynağı olur. Mesela, Kernel'in bu ayki toplu alımda da bulunan San Cristobal'i pek beğenildi. Ben bu beğeni mesajlarını gördükçe mest oluyorum desem yeridir.

Batu'nun, Spada'nın, Kernel'in, William'ın, Montag'ın güzide lotları geliyor, gelecek. İsmini bir anda sayamadığım kavurucu arkadaşlarımızınkiler de aynı şekilde. Daha da açıklattırmayın bana, zaten zor tutuyorum kendimi. :)

Söylediğinize de kulak vermiyorum sanmayın, sadece açıklama değil niyetim. Mesela şöyle bir şey yapabiliriz. Tin Coffee lotları bir çok kavurucu arkadaşımızda var, olacak da dahası ama bunları tek yerden - tek elden satın almak - deneyimlemek zor iş. Ara ara özel dönemlerde ve kavurucu arkadaşlarımızın da müsaadesi olduğu sürece ve planlamasıyla bizim lotlarımızdan onların kavurma imzası ve markasıyla setler oluşturup bir deneyim paketi yaratabiliriz. Bunlar bizim kendi exlusive lotlarımız dışında onların marka ve imzasıyla sunulur. Bu çok kolay takip edilebilecek bir şey değil, kesin ve tarihli bir taahhüt olarak da almayın lütfen şimdilik ama özel bir deneyimi bu şekilde sunabiliriz diye düşünüyorum.

Sevgilerle.
İşlerinizi çok beğeniyorum kavurmanızdan veya getirdiğiniz çekirdeklerden hep Waow sonuçlar aldım eskilerden çilek tarlasından getirdiğiniz bir nero scuro kahvesi vardı pacamara müthiş bir podosi ile kombinlendiğinde tadı hala damağımda bu seferde sidra aldım onu deneyecem.Bu ekonomik şartlar altında sık sık olmasada sizin kampanyalarınız ve heyecanınız sayesinde güzel kahveler içiyoruz.Ömer bey ve Siz Resmen çok zoru başarıyorsunuz hem fiyatı çok düşük olsun hem çok iyi çekirdek olsun gerçekten Türkiye serverinde zor iş başarılarınız inşallah daim olur.

Selamlar Utku Bey,

TH-1'deki amaç yüksek sıcaklıklar kullanıp açık kavurmalarda daha fazla çözünmeye ulaşmak. Global olarak Light Roast ismiyle geçen filtremiz bu. Elbette tek kullanımı bu şekilde olmak zorunda değil, gayet esnek olabilirsiniz denemelerinizde. :) Bu filtrenin bir başka alamet-i farikası yoğun bir sediment filtrelemeyle temiz fincana katkı sağlamasıdır. Yerinizde olsam(kahvenize göre de) 93-94 derece sıcaklıkları zorlar, orta öğütümler kullanırdım başlangıç için. Sonrası filtreye ısınma ve bolca deneme diyelim.
Çok çok teşekkürler bu ayrıntılı geri bildirim için 😊 önerilerinizi dikkate alarak kendi çapımda ufak çılgın denemelere girişiyorum o zaman😅

Az önce Finca La Reserva'yı sitedeki reçeteyle demledim. Kahve çok tatlı. Yani sıradışı bir şekilde tatlı, şeker katmışcasına tatlı. Bunun haricinde biraz meyvemsilik, biraz yıkanmış Etiyopyalık da var, çok hoşuma gitti. After taste'i de çok zarif, az biraz kalıcı. İlk demlemede bunları aldım, bir dahakisine farklı parametreler deneyebilirim. Ellerinize sağlık, enteresan bir deneyim oldu benim için.

Az önce Finca La Reserva'yı sitedeki reçeteyle demledim. Kahve çok tatlı. Yani sıradışı bir şekilde tatlı, şeker katmışcasına tatlı. Bunun haricinde biraz meyvemsilik, biraz yıkanmış Etiyopyalık da var, çok hoşuma gitti. After taste'i de çok zarif, az biraz kalıcı. İlk demlemede bunları aldım, bir dahakisine farklı parametreler deneyebilirim. Ellerinize sağlık, enteresan bir deneyim oldu benim için.
İlk yudumda gövdesi çok kadifemsi geldi bana pamuk şeker hissiyatı gibi

Benim deneyimim de bu şekilde genel olarak, beğenmenize çok sevindim. :)
İlk yudumda gövdesi çok kadifemsi geldi bana pamuk şeker hissiyatı gibi
Kadife gibi, ipek gibi, kahve dediğin bazen de dokuyla öne çıkar. Tam da bu!
Bütün seçkiyi denedim. Hepsi güzel kahveler. Emeğinize sağlık @raistlin. Ama benim favorim hala sidra. Bitişine yas tutup, pakedini saklayıp ara ara koklamak için açacağım. 😁
Sidra insanı meftun ediyor, o paketten koku aylarca gitmez :) Sidra veliahtlığına oynayacak yeni 3 kahve var aslında. Hadi ufak ufak vereyim detayları. Costa Rica: Ananas, Şampanya, Frenk Üzümü.

Tabii bir de bakarsınız Tin Coffee bir anda bir açık arttırma duyurmuş, sonuçları paylaşmış falan.

Son düzenleme:
Gelen sidraları direk deneyim mi yoksa 2 hafta bekleteyim mi

Tamamdır teşekkür ederim

Söylediğinize de kulak vermiyorum sanmayın, sadece açıklama değil niyetim. Mesela şöyle bir şey yapabiliriz. Tin Coffee lotları bir çok kavurucu arkadaşımızda var, olacak da dahası ama bunları tek yerden - tek elden satın almak - deneyimlemek zor iş. Ara ara özel dönemlerde ve kavurucu arkadaşlarımızın da müsaadesi olduğu sürece ve planlamasıyla bizim lotlarımızdan onların kavurma imzası ve markasıyla setler oluşturup bir deneyim paketi yaratabiliriz. Bunlar bizim kendi exclusive lotlarımız dışında onların marka ve imzasıyla sunulur. Bu çok kolay takip edilebilecek bir şey değil, kesin ve tarihli bir taahhüt olarak da almayın lütfen şimdilik ama özel bir deneyimi bu şekilde sunabiliriz diye düşünüyorum.

Sevgilerle.
Lotlarınızı incelemek isterim elbette @raistlin , proje fikir aşamasında da olsa onu da konuşmaktan keyif alırım, konuşalım;)

Kampanyalı Comandante siparişim sonrasında kahvelerinizle ve Cafec filtrelerinizle de tanıştım. Demleme reçetelerinizde ekipman değişiklikleri ile ilgili uygulayabileceğimiz basit bir formül var mıdır? Örnek olarak v60 dripper yerine cafec flower kullanıyorsak kahve su oranı nasıl değişmeli, ya da Cafec traditional yerine abaca+ kullanırsak demleme süresi ne olmalı? Çok teşekkürler

Kampanyalı Comandante siparişim sonrasında kahvelerinizle ve Cafec filtrelerinizle de tanıştım. Demleme reçetelerinizde ekipman değişiklikleri ile ilgili uygulayabileceğimiz basit bir formül var mıdır? Örnek olarak v60 dripper yerine cafec flower kullanıyorsak kahve su oranı nasıl değişmeli, ya da Cafec traditional yerine abaca+ kullanırsak demleme süresi ne olmalı? Çok teşekkürler
Afiyet olsun Selim Bey. Tüm konik dripper'lar için reçeteleri başlangıçta olduğu gibi uygulayabilirsiniz. Dripper'ınızın yapısal özelliğine göre ikinci denemenizde müdahale gerekiyorsa eğer sadece onu yapmanız yeterlidir. Bu da öğütme ayarınızı 1-2 klik ince ya da kalına almak şeklinde olur genel olarak. Abaca ve Abaca+ kullanımı için daha ince(2-3 klik gibi) öğütüm tavsiye ederim eğer tek değişken filtre kağıdı olacaksa. Çok çok fazla kombinasyon / kullanım senaryosu çıkarabiliriz tabii. Üstelik tekniğiniz de duruma etki edecektir ama bu reçeteler iyi başlangıç referansları. :)

Cafec TH-3 01 ile Hario 40'lı kutu 01 arasında, Hario lehine fark var.

İki ürünü aynı kahve, aynı su, aynı sıcaklık, aynı reçete, aynı öğütüm ayarı; hasıl-ı kelam aynı parametrelerle karşılaştırdım.

Ekleme:

Su tutmayan veya yavaş çözünen kahvelerde 01 TH-3 iş görüyor.

Örneğin anaerobic bir kahvede iyi sonuç aldım.

Yine de totalde Hario daha ileride bana göre.

Sidrayı denedim bugün sitede yazan tarifle aromalardan kahve geçilmiyordu.Anoerabik işlemin mayhoşluğu ne eksik ne fazla olmuş bu kahvede bahsedilen tropik meyveleri soğudukça almaya başlıyorsunuz.Açık söylemek gerekirse şuana kadar ki içtiğim en iyi çekirdek diyebilirim.Damo fln güzeldi ama sidra başka bir seviyeye çıkmış bir kaç kişinin aklını çalıp sidra stoku yapmalıyım 😂😂

Geri