Muazzam geri bildiriminiz için çok teşekkürler. Biz Türk kahvesinde denememiştik henüz Las Margaritas'ı. Sıklıkla Atilla Narin ve Koray Erdoğdu ile deniyoruz lotların Türk kahvesi performansını, işi uzmanına bırakarak diyelim. Mutlaka deneyeceğiz. Sidra için denendi Türk kahvesi ve oldukça iyi ve vurucu bir performansı var kahvenin. Alışık olunandan daha parlak, daha yoğun ve çarpıcı gelebilir ama denemenin güzelliği de bu zaten.
Güzel dille iletilen tüm öneri ve görüşlerinizi önemsiyorum. Ben de bu vesileyle kahvelerimizin ve işleyişimizin geri planına dair geniş bilgi vermiş olayım:
Tüm lotları çokça seyahat ederek seçiyorum. Mutlaka hepsini toplu çıkış kaynağında, birkaç Q grader beraberce.

Ve mümkün mertebe de üreticisiyle beraber. Rwanda lotları bu şekilde seçildi, gelecek Etiyopya lotları yine aynı şekilde, üreticisiyle beraber tadıldı. Bu çok çok önemli. Bu kısım ''sourcing''.
Bu noktadan sonra Ikawa'larda bolca deneme yapıyoruz. Ana çıkış öncesi preshipment sample ise mesela tüm süreç boyunca gelişimi izleyip shipment sample ve üretim öncesi ayrıca bir sample çıkarıyoruz, gözlemliyoruz. Çekirdeğin cevherini gördükten sonra nasıl işler ve en parlak haline ulaşırız profilleri devreye giriyor. Yine Ikawa'lar ve çokça deneme. Bunu 50g'lar olarak yapabilmek devasa bir avantaj. Lotun yapısı, kavurma performansı ve stok durumumuza - esnekliğimize göre üretim kavurmalarını Ikawa ya da Probat şeklinde ayırıyoruz.
Probat kavurmalarımızı William's Roastery'de yapıyoruz. William çok yetenekli ve pırıl pırıl bir genç kavurucu. Çok da yakın arkadaşız. Kahve konusundaki heyecanımız bir, deneme ve sürekli daha iyisini yakalamaya çalışma tutkumuz da aynı şekilde. Kısaca, kalibreyiz. Ikawa ve Probat'ın başında, Probat kavurmaları onun yönetiminde olacak şekilde denemeler yapıyoruz. Her birinden öğrendiklerimizle profilleri geliştiriyoruz. Bu süreçlere sektörden profesyonel arkadaşlarımız da bizimle tadımda bulunarak katkı sağlıyor. Bazen tesadüfi oluyor, sizlerin arasından arkadaşlar da ziyaretler sırasında denemeleri tatma şansına erişiyor. O geribildirim bile emin olun nihai profillere yansıyor. Kolektif bir iş yani bu. Bir sonraki aşamada profilleri size seçtireceğim özel bir Ikawa lot olacak, sürpriz sürpriz.
Gelelim diğer kavurmacı arkadaşlarımız ve bizim lotlarımız ilişkisine. Bunu burada pek dillendirmesem de Tin Coffee diğer kavurucu arkadaşlarımıza hatırı sayılır etkide yeşil çekirdek tedariğinde bulunuyor. Son dönemde sizler tarafından keyifle içilen kahveler arasında bir çok lotumuz var. Bir çırpıda: Costa Rica San Cristobal ve Las Lajas, Costa Rica El Mirador Villa Sarchi, Costa Rica El Venado, Rwanda Muhondo ve Rwanda Muhondo Anaerobic. Henüz satışa çıkmayan, kavurucu arkadaşlarım kendi çalışması / planı dahilinde sunacağı için sürprizini kaçırmak istemediğim başka lotlar da var.
Batu(Clean Cup) üzerinden örnek vereyim. Canım ciğerim bir arkadaşım. İş kalitesini de çok takdir ediyorum. Batu'nun kendi imzasıyla bizim tedariğimiz spesifik lotları kavurması ve sizlerin bundan keyif alması harika bir olay. Aynısı Cem Tolga için de geçerli, William, Montag, Kernel, Spada, Paper, Rem için de. Bunlar bir anda saydıklarım sadece. Hepsi işlerine çok özenli ve çok saygılı arkadaşlarım. Fakat bizim kendi markamızın exclusive lotlarındaki çalışma düzenimiz ve William'la kavurmamız mevcut haliyle devam edecek. Oldukça güzel sonuçlar çıkarabildiğimize inanıyorum. Ötesinde teknik üretim süreçleri, karşılıklı kalibrasyon, esneklik, çalışma düzeni gibi teknik konular da elbette var. Yine mesajınızdan örnekle, Ömer Bey de bizim lotlarımıza talip olursa onun da imzasıyla binbir emekle ve tutkuyla keşfettiğim lotların size sunulmasını isterim. Benim için de ayrı bir mutluluk kaynağı olur. Mesela, Kernel'in bu ayki toplu alımda da bulunan San Cristobal'i pek beğenildi. Ben bu beğeni mesajlarını gördükçe mest oluyorum desem yeridir.
Batu'nun, Spada'nın, Kernel'in, William'ın, Montag'ın güzide lotları geliyor, gelecek. İsmini bir anda sayamadığım kavurucu arkadaşlarımızınkiler de aynı şekilde. Daha da açıklattırmayın bana, zaten zor tutuyorum kendimi.
Söylediğinize de kulak vermiyorum sanmayın, sadece açıklama değil niyetim. Mesela şöyle bir şey yapabiliriz. Tin Coffee lotları bir çok kavurucu arkadaşımızda var, olacak da dahası ama bunları tek yerden - tek elden satın almak - deneyimlemek zor iş. Ara ara özel dönemlerde ve kavurucu arkadaşlarımızın da müsaadesi olduğu sürece ve planlamasıyla bizim lotlarımızdan onların kavurma imzası ve markasıyla setler oluşturup bir deneyim paketi yaratabiliriz. Bunlar bizim kendi exlusive lotlarımız dışında onların marka ve imzasıyla sunulur. Bu çok kolay takip edilebilecek bir şey değil, kesin ve tarihli bir taahhüt olarak da almayın lütfen şimdilik ama özel bir deneyimi bu şekilde sunabiliriz diye düşünüyorum.
Şimdilik böyle. Umarım bilgiler faydalı olmuştur.
Sevgilerle.