• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şöyle, işleme yöntemlerinin kesinlikle degassing sürecine belirgin ölçüde etkisi var. İşleme yöntemi çekirdeklerin hücresel yapısını ve porozite dediğimiz gözenekli yapıtı etkiler. Kavurma yaparken de yine işleme yöntemini göz önünde bulundurmamızın sebebi de budur. Hücresel anlamda farklar yaratacağı için aynı şekilde enerji uygulamayayız. Örneğin, yıkanmış bir çekirdekte gözenekler daha kapalı yani porpzite düşüktür, ama yoğunluk yüksektir. Enerjiyi çekebilmesi için bu yüzden bir natural işleme göre daha fazla sıcaklık uygularız. Konu degassinge geldiğinde ise işleme yönteminden dolayı gerçekleşen bu durumlar gaz çıkışını farklı şekilde etkiler. Yıkanmış çekirdeklerde daha düzenli bir hücre yapısı olduğu için gaz çıkışı daha hızlı ve stabil olur. Zaten porpzite düşük olduğu için CO2' bünyede uzun sürede duramaz. Diğer taraftan natural işlem çekirdeklerde hücre yapısı daha düzensiz, hatta eşit dağılımda olmaz, porosite daha yüksektir; CO2 çıkışı bu yüzden daha uzun sürer. Tat profilinin netleşmesi daha uzun sürer. Yıkanmış için bu 3 gün ise, natural için bir haftayı bulabilir (aynı derecede kavrulduklarını varsayıyoruz). Gelelim fermente çekirdeklere, funky tatlara. Anaerobikler, co-fermentler hatta infused kahveler. Bunlarda daha da düzensiz hücre yapısı, homojen olmaktan uzak porosite gözlemleriz. Dolayısıyla CO2 çıkışı daha da uzun sürecek. Bu sebeple fermente kahveler gün geçtikçe farklılaşır, kavurma derecesine göre bazen 2 ay sonra bile ilk haftasından farklı tatları algılayabiliriz. Bu degassing sürecini belli bir tarihe sıkıştırmaktansa bir aralık gibi düşünebiliriz. Tat profilinin oturması en hızlı yıkanmış işlemde gerçekleşir, sonra honey (ne kadar uzun süre kurutulduğuna yani ne kadar natural işleme yakın olduğuna göre değişir), sonra natural, en son da fermente çekirdekler. Uzun fermentasyon, uzun degassing demek. Yazıda daha çok kavurma sürecinin etkisi üzerinde konuştuk, tüketici için en ayırt edilebilir özellik bu olduğu için. Ama bu soruyu sormanıza çok sevindim. Umarım açıklayıcı olmuştur. İyi demlemeler :)
Gayet açıklayıcı olmuş, çok teşekkürler :)

Selamlar Kulüp,

Tetra N Roastery ekibi olarak, kahve kavurmanın ötesinde işin felsefesi ve bilimi üzerine de kafa yormayı seviyoruz. Çoğumuzun sabah rutini olan o manuel demleme sürecinin, aslında sadece kafein almak olmadığını, modern dünyanın hızına karşı verilmiş bir "mola" olduğunu biliyoruz.

Bu konuyu biraz derinleştirelim dedik ve ortaya Paul Virilio’nun hız felsefesinden (Dromoloji), nörobilim laboratuvarlarındaki koku deneylerine kadar uzanan kapsamlı bir blog yazısı çıktı.

V60 demlerken suyun akışını izlediğimiz o 3 dakikada beynin "Default Mode Network"ten çıkıp nasıl akış haline geçtiğini merak ediyorsanız, yazımızı buraya bırakıyoruz:

🔗 Slow Coffee ve Zihinsel Mola: Manuel Demlemenin Meditatif Gücü

Ayrıca: Ev Baristaları İçin Yeni Dijital Oyuncaklar

Sadece felsefe yapmadık, elimizdeki teknik verileri (kavurma profilleri, su değerleri vb.) interaktif araçlara dönüştürdük. Web sitemizi bir "e-ticaret" sitesinden ziyade, bir kaynak merkezine dönüştürme hedefimiz var.

Şu an yayında olan ve işinize yarayacağını düşündüğümüz araçlar şunlar:

1. Degassing (Gaz Salınımı) Hesaplayıcı: "Kahve bugün kavruldu, ne zaman açmalıyım?" sorusunu matematiğe döktük. Espresso veya Filtre seçiminize göre "Sweet Spot" tarihini veriyor. Denemek için tıklayın
  2. Sorun Giderme Aracı: Shot çok hızlı aktıysa veya V60'ta acılık varsa, adım adım sorunu teşhis edip çözüm öneren bir modül.👉 Sorun Giderme
  3. Varyete Kütüphanesi & Su Rehberi: Çekirdek genetiğinden suyun ppm değerlerine kadar teknik detayları derlediğimiz rehberler.
Forumdaki dostlarımızın geri bildirimleri bizim için çok değerli. Hem yazı hakkındaki yorumlarınızı hem de araçlardaki eksik/gedik gördüğünüz yerleri duymaktan mutluluk duyarız.

Tüm araçlara web sitemizde anasayfamızdan da ulaşabilirsiniz.

Keyifli demlemeler!

Tetra N Roastery
From Ankara with Love
Müthiş bir emek, harika bir vizyon! Hem tüketiciler için çok güzel bir bilgi havuzu oluşuyor hem de kurumsal olarak çok yerinde ve pazarlama kokmayan bir "community building" çalışması. Gerçekten hayran oldum.
Hemen elime yeni ulaşan çekirdekler için degasing hesaplayıcıyı denedim. Çekirdeklerimin Ağustos ayında içmeye hazır olacağını görünce küçük bir şok geçirdim fakat, takvimin Türkiye'de kullanmaya alışkın olduğumuz gün/ay/yıl değil de ay/gün/yıl şeklinde olduğunu farketmem fazla zaman almadı. ☺️
Görebildiğim kadarıyla şu anda kavurum tarihine göre otomatik olarak espresso ya da pour over için otomatik bir tarih atıyor. Bunu, geliştirmeye açık ve çok daha kapsamlı bir çalışmanın prototipi gibi görüyorum. Belki ileride yapay zeka desteği de içerebilecek şekilde, çekirdeğin kavurum derecesi, varyetesi, işlem türü, bölgesi, tat ve aroma profili gibi çok daha fazla detayla, daha büyük keskinlikte tahmin üretebilecek bir uygulama halini alır. Çekirdek görsellerinin yapay zeka tarafından analiz edildiği (şu an bu işte hiç fena değil), kahve künyesiyle birlikte kapsamlı analiz edildiği bir noktaya gelmesi müthiş olur. Siz bunun ilk adımını atmışsınız.

Sayenizde mekan sosyolojisi alanında "üçüncü mekan" diye bir kavram olduğunu öğrendim. Makalenizi okudum. Gerçekten akademik bir çalışma gibi referansları verilmiş; bağlantılarıyla birlikte. Bu sayede kaynaklara erişebildim ve daha kapsamlı olarak inceleyebiliyorum. Vakit bulup biraz daha inceleme fırsatı bulduğumda geri bildirimde bulunmak isterim.

Emeğinize sağlık.

Müthiş bir emek, harika bir vizyon! Hem tüketiciler için çok güzel bir bilgi havuzu oluşuyor hem de kurumsal olarak çok yerinde ve pazarlama kokmayan bir "community building" çalışması. Gerçekten hayran oldum.
Hemen elime yeni ulaşan çekirdekler için degasing hesaplayıcıyı denedim. Çekirdeklerimin Ağustos ayında içmeye hazır olacağını görünce küçük bir şok geçirdim fakat, takvimin Türkiye'de kullanmaya alışkın olduğumuz gün/ay/yıl değil de ay/gün/yıl şeklinde olduğunu farketmem fazla zaman almadı. ☺️
Görebildiğim kadarıyla şu anda kavurum tarihine göre otomatik olarak espresso ya da pour over için otomatik bir tarih atıyor. Bunu, geliştirmeye açık ve çok daha kapsamlı bir çalışmanın prototipi gibi görüyorum. Belki ileride yapay zeka desteği de içerebilecek şekilde, çekirdeğin kavurum derecesi, varyetesi, işlem türü, bölgesi, tat ve aroma profili gibi çok daha fazla detayla, daha büyük keskinlikte tahmin üretebilecek bir uygulama halini alır. Çekirdek görsellerinin yapay zeka tarafından analiz edildiği (şu an bu işte hiç fena değil), kahve künyesiyle birlikte kapsamlı analiz edildiği bir noktaya gelmesi müthiş olur. Siz bunun ilk adımını atmışsınız.

Sayenizde mekan sosyolojisi alanında "üçüncü mekan" diye bir kavram olduğunu öğrendim. Makalenizi okudum. Gerçekten akademik bir çalışma gibi referansları verilmiş; bağlantılarıyla birlikte. Bu sayede kaynaklara erişebildim ve daha kapsamlı olarak inceleyebiliyorum. Vakit bulup biraz daha inceleme fırsatı bulduğumda geri bildirimde bulunmak isterim.

Emeğinize sağlık.

Bu harika geri bildiriminiz ve vizyonumuzu bu denli net okuduğunuz için size minnettarız.

Bir markanın en büyük ödülü, satış rakamları değil; sizin gibi detayları gören, emeği takdir eden ve vizyonu paylaşan bir toplulukla bağ kurabilmektir. Gerçekten bilgi ve değer odaklı bir 'ekosistem' yaratma çabamızın karşılık bulduğunu görmek bizi çok mutlu etti.

Öncelikle tarih formatındaki (Ay/Gün/Yıl) karışıklık için kusura bakmayın, bu detayı hemen not aldık. Bir sonraki güncellemede Türkiye standartlarına (Gün/Ay/Yıl) uygun hale getireceğiz. Ağustos ayını görünce yaşadığınız o mini şoku tahmin edebiliyoruz :)

Yapay zeka konusundaki öngörünüz muazzam. Evet, şu anki hesaplayıcılarımız gerçekten sadece birer prototip. Arka planda web sitemize entegre edip tüm kahveseverlerin erişimine açabileceğimiz yapay zeka araçları için kafa yoruyor, görüşmeler yapıyoruz. Sizin gibi bilinçli kahveseverlerin bu sürece fikirleriyle katkı sunması bu projemize olan umudumuzu daha da güçlendiriyor.

Ray Oldenburg'un bu teorisi bizim için bir pusula gibi. Kahve dükkanlarının sadece ticari işletme değil, birer sığınak olduğunu akademik referanslarla anlatmak istedik. Kaynaklara inip incelemeniz ve bu entelektüel derinliği takdir etmeniz bizim için çok kıymetli.

Çok yakında, kavurucumuzun kaleminden "Terroir" kavramını ve çekirdeğin kendi karakterini ateşe karşı nasıl koruduğumuzu okuyacaksınız.

Ama sadece lezzeti değil, hafızayı da canlı tutmak istiyoruz. Biz her ne kadar kahve sektöründe bir işletme olsak da bu sektörün karanlık geçmişini anlatmaktan geri durmak istemiyoruz. Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için de hafızayı diri tutmak gerekiyor. Salvador'un hüzünlü geçmişine, 1932 olaylarına ve kahve ekonomisinin bir halk üzerindeki etkisine ışık tutan bir yazı da yakında.

Vakit bulduğunuzda yapacağınız detaylı geri bildirimleri bekliyoruz.

Biliyorsunuz Tetra N Roastery olarak son dönemde blogumuzda sadece "nasıl demlenir" değil, "neden içiyoruz" sorusunun peşine düşen daha derin dosyalar açmaya başladık. "Slow Coffee" ve "Üçüncü Mekan" yazılarımıza gösterdiğiniz ilgi ve değerli geri bildirimleriniz bizi çok cesaretlendirdi.

Bu hafta ise iki yeni ve zıt dosyayla karşınızdayız.

1. Kahvenin Vicdani Yükü: 1932 El Salvador "La Matanza" Katliamı

Kahve fiyatlarının borsa ekranlarında düşen birer rakamdan ibaret olmadığını, bazen bir halkın yok oluşuna sebep olabildiğini hiç düşündünüz mü?

1932'de El Salvador'da yaşanan ve 30.000 Pipil yerlisinin katledildiği "La Matanza" olayını araştırdık. Kahve oligarşisinin (Las Catorce Familias) toprağa el koyuşunu ve bugün içtiğimiz varyetelerin köklerindeki acıyı yazdık.

🔗 Okumak İçin: Kırmızı Fincan ve La Matanza

2. Toprağın İmzası: Nitelikli Kahvede "Terroir" Nedir?

Karanlıktan çıkıp işin tarımsal büyüsüne dönelim. Kavurucumuz Nida, şarap dünyasından ödünç alınan "Terroir" kavramını kahve için masaya yatırdı.

Toprak kimyası, rakım ve iklimin çekirdeğe işlediği o "genetik kod" nasıl korunur? Kavurma sırasında "Origin Character" ile "Roast Taste" arasındaki savaş nasıl verilir? Teknik ve duyusal bir okuma sizi bekliyor.

🔗 Okumak İçin: Lezzetin Coğrafyası ve Terroir

Bu iki yazı da aslında aynı şeyi söylüyor: Kahve, içinde coğrafyayı, tarihi ve insan emeğini barındırır.

Okuyup yorumlarınızı, eleştirilerinizi paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Bizi geliştiren sizin geri bildirimleriniz.

Keyifli okumalar ve demlemeler!

Son düzenleme:
Selamlar!

Yazılar sitede birikirken gösterdiğiniz ilgi için hem kendi adıma, hem firma adına hem de Sn. Deniz Cem Şahin adına teşekkür ediyorum. Deniz, ekibimizin hem tarihçisi, hem web sitesi yöneticisi, pazar yeri sihirbazı... ve bir sürü başka şey. Tetra N Roastery hesabıyla bir gönderi okuduğunuzda yazı onun elinden çıkmış oluyor. Bize mail attığınızda da ilk o görüyor. La Matanza ve çok beğendiğiniz 3.Mekan yazısı da onun eseridir. İsim yok diye sahipsiz sanmayınız, keyifli okumalar diliyorum.

Aynı zamanda bizden içtiğiniz her kahvenin arkasında her gün arttırmaya çalıştığımız bir bilgi birikimi ve işçilik var. Kahve haricinde bu birikimi de sizinle paylaşabiliyor olmak mutluluk verici.

Keyifli demlemeler!

Ankara’dan herkese selamlar.

Tetra N Roastery olarak uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve bizi her zaman heyecanlandıran imza blendlerimize bir yenisini ekledik. Saga'yı sizlerle de paylaşmak istedik.

SAGA (Destan) ismini verdiğimiz bu seriyle, teknik kıyaslamaların ötesine geçip fincandaki deneyimin kendisine odaklanmayı hedefledik. Amacımız, üzerine konuşulacak, karakterli ve akılda kalıcı bir profil sunmaktı.

Künye ve Profil Detayları
Profilde yoğunluk ve kalıcılık ön planda olsa da bizi en çok mutlu eden kısım tatlılık ve asidite dengesi oldu.
Referans değerlerimiz şu şekilde:
  • Kavrum Profili: Orta (Medium)
  • Karakter: Yoğun, Kalıcı ve Canlı
  • Asidite: 4/5
  • Tatlılık: 4/5
  • Gövde: 3/5
Demleme ÖnerilerimizFRINSA MANIS (1920 x 1080 piksel)(9).jpg
Atölyedeki denemelerimizde SAGA I’in en iyi performansını şu yöntemlerde aldık:
  1. Filtre: Batch brew veya V60/Kalita gibi manuel demlemelerde (pour over) çok temiz ve katmanlı sonuçlar veriyor.
  2. Espresso: Geleneksel/koyu kavrum espresso yerine; parlak asiditeli, modern ve meyvemsi espressolardan keyif alan arkadaşlarımız için keyifli bir çıktı sunuyor.
Lansman İndirimi
Lansmana özel bir güzellik de yapmak istedik. Şu an web sitemizde SAGA I için %25 indirim tanımlı.

Saga siparişlerinizde özel hazırladığımız Saga sticker'ı da kutuda olacak. Kahveye ulaşmak için görsele ya da buraya tıklayabilirsiniz!

Deneyen arkadaşların reçetelerini, tadım notlarını ve yorumlarını bu başlık altında görmeyi çok isteriz. Her türlü geri bildiriminiz bizim için çok değerli.

Keyifli demlemeler!

Selamlar,

Sn. Deniz Cem Şahin'in kaleminden çıkan ve @Tetra.n.Roastery sayesinde bizlere ulaşan "Evden Uzakta Ev: Sosyolojide 'Üçüncü Mekan' Olarak Kahve Dükkanları" başlıklı değerli çalışmayı ilgiyle okuyup üzerine biraz düşündüm ve araştırdım. Metnin ortaya attığı fikirlerin yalnızca kahve dükkanlarının 3. yer değerlendirmesini anlamak açısından değil, aynı zamanda üçüncü dalga kahve kültürünün ve bu kafelerin sosyolojik ve kültürel analizini yapmak açısından da önemli bir tartışma başlattığını düşünüyorum.

Uzun bir metni buraya taşımak forum akışını dağıtacağından, kafamdaki soruların kısa bir özetini paylaşmayı tercih ettim. Metnin tamamına yanıtımı e-posta üzerinden ileteceğim; daha detaylı hâlini merak eden olursa özelden memnuniyetle paylaşabilirim.

Küçük bir çeviri önerisiyle başlamak isterim: third place kavramını “üçüncü mekân” yerine “üçüncü yer” olarak düşünmek bana daha isabetli geliyor. Hem literatürdeki space/mekân tartışmalarıyla karışma riskini azaltıyor, hem de Oldenburg’un tarif ettiği üçüncü yerin boş bir uzamdan ziyade, daha baştan tasarlanmış ve anlamlandırılmış bir yapı olduğunu görünür kılıyor.

Bu noktada Oldenburg’un üçüncü yeri çoğu zaman nötr ve kendiliğinden oluşan bir mekan gibi ele aldığını söylemek mümkün. Oysa bu tür yerler, müdavimlik başlamadan önce bile tasarım, işletme mantığı ve kullanım beklentileriyle zaten kurulmuş oluyor. Bu da üçüncü yerin pratikte herkes için aynı biçimde deneyimlenip deneyimlenmediği sorusunu açık bırakıyor.

Öte yandan üçüncü dalga kahve pratiklerinin kendisi de ister istemez belli bir tat eğitimi, deneyim ve teknik bilgi birikimi gerektiriyor; bu da zaman ve emekle oluşan bir süreç. Forumda paylaşılan kavurma, demleme ve ekipman tartışmalarının yoğunluğu da aslında bu birikimin ne kadar merkezi olduğunu gösteriyor. Bu yönüyle söz konusu yerler, kendiliğinden oluşan buluşma noktalarından ziyade, belirli bir ilgi ve yatırımı varsayan yerler olarak da düşünülebilir.

Tüm bunları birlikte düşündüğümüzde, üçüncü dalga kahve yerleri gerçekten herkes için aynı şekilde bir “üçüncü yer”e dönüşebiliyor mu, yoksa bu deneyim kişinin oraya nasıl ve hangi imkânlarla eriştiğine göre değişiyor mu?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Selamlar,

Sn. Deniz Cem Şahin'in kaleminden çıkan ve @Tetra.n.Roastery sayesinde bizlere ulaşan "Evden Uzakta Ev: Sosyolojide 'Üçüncü Mekan' Olarak Kahve Dükkanları" başlıklı değerli çalışmayı ilgiyle okuyup üzerine biraz düşündüm ve araştırdım. Metnin ortaya attığı fikirlerin yalnızca kahve dükkanlarının 3. yer değerlendirmesini anlamak açısından değil, aynı zamanda üçüncü dalga kahve kültürünün ve bu kafelerin sosyolojik ve kültürel analizini yapmak açısından da önemli bir tartışma başlattığını düşünüyorum.

Uzun bir metni buraya taşımak forum akışını dağıtacağından, kafamdaki soruların kısa bir özetini paylaşmayı tercih ettim. Metnin tamamına yanıtımı e-posta üzerinden ileteceğim; daha detaylı hâlini merak eden olursa özelden memnuniyetle paylaşabilirim.

Küçük bir çeviri önerisiyle başlamak isterim: third place kavramını “üçüncü mekân” yerine “üçüncü yer” olarak düşünmek bana daha isabetli geliyor. Hem literatürdeki space/mekân tartışmalarıyla karışma riskini azaltıyor, hem de Oldenburg’un tarif ettiği üçüncü yerin boş bir uzamdan ziyade, daha baştan tasarlanmış ve anlamlandırılmış bir yapı olduğunu görünür kılıyor.

Bu noktada Oldenburg’un üçüncü yeri çoğu zaman nötr ve kendiliğinden oluşan bir mekan gibi ele aldığını söylemek mümkün. Oysa bu tür yerler, müdavimlik başlamadan önce bile tasarım, işletme mantığı ve kullanım beklentileriyle zaten kurulmuş oluyor. Bu da üçüncü yerin pratikte herkes için aynı biçimde deneyimlenip deneyimlenmediği sorusunu açık bırakıyor.

Öte yandan üçüncü dalga kahve pratiklerinin kendisi de ister istemez belli bir tat eğitimi, deneyim ve teknik bilgi birikimi gerektiriyor; bu da zaman ve emekle oluşan bir süreç. Forumda paylaşılan kavurma, demleme ve ekipman tartışmalarının yoğunluğu da aslında bu birikimin ne kadar merkezi olduğunu gösteriyor. Bu yönüyle söz konusu yerler, kendiliğinden oluşan buluşma noktalarından ziyade, belirli bir ilgi ve yatırımı varsayan yerler olarak da düşünülebilir.

Tüm bunları birlikte düşündüğümüzde, üçüncü dalga kahve yerleri gerçekten herkes için aynı şekilde bir “üçüncü yer”e dönüşebiliyor mu, yoksa bu deneyim kişinin oraya nasıl ve hangi imkânlarla eriştiğine göre değişiyor mu?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz. "Third Place" kavramı sosyoloji alanında "Üçüncü Mekan" olarak Türkçeleştirildiği için biz de konsensüse uymayı tercih ettik. Sosyal bilimlerde bu tarz kavramlar tabii ki farklı biçimlerde dile kazandırılabilir bu sebeple "Üçüncü Yer" demek de farklı bir görüştür ve üzerine konuşulabilir. Mekan, bir yapıyı belirttiği için mekan kelimesinin kullanımı anlamı daha rahat karşılıyor olabilir çünkü Oldenburg, teorisinde bir yapıdan bahsetmekte.

İkinci konu hakkında ise şunlar söylenebilir. Oldenburg’un 80’lerdeki romantik "nötr zemin" ideali ile bugünün 3. Dalga kahve dükkanları arasında, dediğiniz gibi ciddi bir kültürel sermaye bariyeri var.

Nitelikli kahve dükkanları, evet, kapıdan girmek için bilet kesmiyor ama içerideki terminolojiye, ritüellere ve damak tadına hakimiyet gerektirmesiyle örtük bir giriş bedeli yaratıyor. Bu da o mekanları herkesin değil, benzer kültürel kodlara sahip olanların buluşma noktasına dönüştürebiliyor ancak bu mekanların tamamı bu giriş bedelini müşteriye ücretsiz kazandırma vaadiyle de öne çıkıyor. Üçüncü dalga kahve kültürüne hakim olmasanız bile bu mekanlarda bu kültürü öğrenebiliyorsunuz.

Sizin de belirttiğiniz gibi bu yerler kendiliğinden oluşan mahalle kahvelerinden ziyade, kürate edilmiş deneyim alanları. Bu durumun üçüncü mekanın kapsayıcılık ilkesini zedeleyip zedelemediği, üzerine uzun uzun konuşulacak harika bir konu.

Tekrar teşekkürler, sevgiler.

Tetra n coffeine shop sizin yeriniz mi?
Ankaraya gelince nerde deneyebiliriz kahvelerinizi?

Selamlar Tetra ! Gaggia Classic makinemde sütlü kahveler için önerdiğiniz bir espresso çekirdeğiniz var mıdır ?

Sitelerini sadece kahve satmak dışında farklı araçlarla ve eğitim materyalleriyle genişletmiş olmaları çok hoşuma gidiyor. Sadece yapay zeka kullanılıp kullanılmadığını tam anlayamadığım alanlar var. Özellikle sitenin yazılımı tarafında ve mesai kahvesi gibi görseli olan kahvelerin görsellinde kullanıldığını düşünüyorum, hangi alanlarda kullanıldığını belirtebilir misiniz?

Merhaba,
kavrumhanenize gelip aldığımızda herhangi bir ilave indiriminiz oluyor mu ?

Merhaba, Cebeci'den alım yaptığınızda %10 indirim uygulanmakta.

Selamlar Tetra ! Gaggia Classic makinemde sütlü kahveler için önerdiğiniz bir espresso çekirdeğiniz var mıdır ?

Merhaba, Morning Blend, Popayan, Esperanza ve Mesai Kahvesi deneyebilirsiniz.

Sitelerini sadece kahve satmak dışında farklı araçlarla ve eğitim materyalleriyle genişletmiş olmaları çok hoşuma gidiyor. Sadece yapay zeka kullanılıp kullanılmadığını tam anlayamadığım alanlar var. Özellikle sitenin yazılımı tarafında ve mesai kahvesi gibi görseli olan kahvelerin görsellinde kullanıldığını düşünüyorum, hangi alanlarda kullanıldığını belirtebilir misiniz?

Merhaba, geri bildiriminiz için teşekkürler.

Yapay zeka konusundaki merakınızı hemen giderelim. İş süreçlerimizi hızlandırma adına yapay zekadan destek alıyoruz. Sitemizin altyapısı İkas. Kendileri yapay zekadan ne ölçüde faydalanıyorlar bilemiyoruz. Web sitemizdeki araçlar oluşturulurken ilk örnekler için yapay zekadan kodlama desteği alıyoruz. Bazı görsellerde ise "concept art" oluştururken yine yapay zeka araçlarından faydalanabiliyoruz. (Concept art, bir tasarımın nihai ürüne dönüşmeden önceki görselleştirilme sürecidir.)

Yazılı içeriklerimiz insan üretimi. Bu konuda özgünlüğe çok önem veriyoruz. "Ölü İnternet Teorisi" yazılı yayınlarda hepimizin güvenini sarstı maalesef :(

Bugün Cebeciye gelmeyi düşünüyordum ama maps'de saat 14:00de kapanıyor yazıyor sitenizde 17:00'da kapanıyor yazıyor, hangisi doğru? İletişim numarası bulamadım burdan yazayım dedim

Merhaba, Cebeci'den alım yaptığınızda %10 indirim uygulanmakta.

Merhaba, Morning Blend, Popayan, Esperanza ve Mesai Kahvesi deneyebilirsiniz.

Merhaba, geri bildiriminiz için teşekkürler.

Yapay zeka konusundaki merakınızı hemen giderelim. İş süreçlerimizi hızlandırma adına yapay zekadan destek alıyoruz. Sitemizin altyapısı İkas. Kendileri yapay zekadan ne ölçüde faydalanıyorlar bilemiyoruz. Web sitemizdeki araçlar oluşturulurken ilk örnekler için yapay zekadan kodlama desteği alıyoruz. Bazı görsellerde ise "concept art" oluştururken yine yapay zeka araçlarından faydalanabiliyoruz. (Concept art, bir tasarımın nihai ürüne dönüşmeden önceki görselleştirilme sürecidir.)

Yazılı içeriklerimiz insan üretimi. Bu konuda özgünlüğe çok önem veriyoruz. "Ölü İnternet Teorisi" yazılı yayınlarda hepimizin güvenini sarstı maalesef :(
Cevabınız için teşekkürler. Concept art konusunda yapay zekayla ürettiğiniz görseller üzerinden sonrasında nasıl çalışıyorsunuz Mesai Kahvesi ve Sindoro için kullanılan görsellerde yapay zekanın eksiklikleri göze batabiliyor.

Geri