• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, Cebeci'den alım yaptığınızda %10 indirim uygulanmakta.
Cebeci’den alım yaptığımda %10 indirim uygulandığını biliyorum; bugüne kadar her ay düzenli olarak bu şekilde alışveriş yaptım.

Ancak birkaç gün önce mağazadaki görevli, zaten indirimli olduğu gerekçesiyle kiloluk kahvelerde ek indirim uygulanmadığını, yalnızca 250 g paketlerde indirim yapılabildiğini iletti. Oysa aynı kahveyi önceki ziyaretlerimde, kiloluk alımlarda da indirimli olarak satın almıştım.

Bu tür uygulama farklılıkları, müşteri açısından kafa karıştırıcı oluyor. Kahvede “tutarlılık” yalnızca kavurma süreciyle sınırlı değil; fiyatlama ve saha uygulamaları da bunun önemli bir parçası. Bilginize.

Cebeci’den alım yaptığımda %10 indirim uygulandığını biliyorum; bugüne kadar her ay düzenli olarak bu şekilde alışveriş yaptım.

Ancak birkaç gün önce mağazadaki görevli, zaten indirimli olduğu gerekçesiyle kiloluk kahvelerde ek indirim uygulanmadığını, yalnızca 250 g paketlerde indirim yapılabildiğini iletti. Oysa aynı kahveyi önceki ziyaretlerimde, kiloluk alımlarda da indirimli olarak satın almıştım.

Bu tür uygulama farklılıkları, müşteri açısından kafa karıştırıcı oluyor. Kahvede “tutarlılık” yalnızca kavurma süreciyle sınırlı değil; fiyatlama ve saha uygulamaları da bunun önemli bir parçası. Bilginize.

Merhaba, bu tür değişikliklerde mağaza içi bilgilendirmenin yeterince açık olmaması kafa karışıklığı yaratabiliyor. Bu geri bildiriminizi ekiplerimizle paylaştık. Hem mağaza içi yönlendirmeleri hem de personel bilgilendirmesini daha tutarlı hale getirmek için gerekli düzenlemeleri yapacağız.

Selam kulüp!

Tetra N Roastery blogunda bu hafta biraz kimyaya, biraz da 19. yüzyılın arşivlerine girdik. Sadece "nasıl demlenir"i anlatmak değil kahvenin arkasındaki biyolojik ve kimyasal mekanizmaları da masaya yatırmak istiyoruz.

İlginizi çekeceğini düşündüğümüz iki yeni dosyamız yayında:

1. Yaprak Pası ve İngiliz Kültürünün Dönüşümü

Bugün İngilizleri "çay tiryakisi" bir ulus olarak biliyoruz. Peki, bunun sebebinin kültürel bir tercih değil de, 1869'da Seylan (Sri Lanka) kahve plantasyonlarını yok eden mikroskobik bir mantar olduğunu söylesek?

Çiftçilerin "Devastating Emily" adını taktığı Hemileia vastatrix mantarının; küresel kahve haritasını Asya'dan Amerika'ya nasıl kaydırdığını, Robusta türünün doğuşunu ve Thomas Lipton'ın krizden nasıl bir imparatorluk çıkardığını yazdık.

🔗 Okumak İçin: Mikroskobik İmparatorluk Yıkıcısı

2. Parametrelerce Kafein

Şimdi laboratuvar önlüklerini giyelim. Sıkça konuşulan o meşhur efsaneyi masaya yatırdık: "Koyu kavrulmuş kahve daha serttir, beni daha çok ayıltır."

Kavurucumuzun hazırladığı bu dosyada; kavurma işleminin kafein molekülüne (1,3,7-Trimetilksantin) etkisini, "Hacim vs. Ağırlık" paradoksunu ve Decaf kahvenin üretim yöntemlerini (gerçekten kimyasal dolu mu?) inceledik.

🔗 Okumak İçin: Kafein Hakkında Bildiğiniz Her Şeyi Unutun

Okuyup, eksik gördüğünüz veya eklemek istediğiniz noktaları paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

Keyifli okumalar!

Selam kulüp!

Tetra N Roastery blogunda bu hafta biraz kimyaya, biraz da 19. yüzyılın arşivlerine girdik. Sadece "nasıl demlenir"i anlatmak değil kahvenin arkasındaki biyolojik ve kimyasal mekanizmaları da masaya yatırmak istiyoruz.

İlginizi çekeceğini düşündüğümüz iki yeni dosyamız yayında:

1. Yaprak Pası ve İngiliz Kültürünün Dönüşümü

Bugün İngilizleri "çay tiryakisi" bir ulus olarak biliyoruz. Peki, bunun sebebinin kültürel bir tercih değil de, 1869'da Seylan (Sri Lanka) kahve plantasyonlarını yok eden mikroskobik bir mantar olduğunu söylesek?

Çiftçilerin "Devastating Emily" adını taktığı Hemileia vastatrix mantarının; küresel kahve haritasını Asya'dan Amerika'ya nasıl kaydırdığını, Robusta türünün doğuşunu ve Thomas Lipton'ın krizden nasıl bir imparatorluk çıkardığını yazdık.

🔗 Okumak İçin: Mikroskobik İmparatorluk Yıkıcısı

2. Parametrelerce Kafein

Şimdi laboratuvar önlüklerini giyelim. Sıkça konuşulan o meşhur efsaneyi masaya yatırdık: "Koyu kavrulmuş kahve daha serttir, beni daha çok ayıltır."

Kavurucumuzun hazırladığı bu dosyada; kavurma işleminin kafein molekülüne (1,3,7-Trimetilksantin) etkisini, "Hacim vs. Ağırlık" paradoksunu ve Decaf kahvenin üretim yöntemlerini (gerçekten kimyasal dolu mu?) inceledik.

🔗 Okumak İçin: Kafein Hakkında Bildiğiniz Her Şeyi Unutun

Okuyup, eksik gördüğünüz veya eklemek istediğiniz noktaları paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

Keyifli okumalar!
Blok yazılarınız inanılmaz derecede güzel, akıcı ve ilgi çekici. Okurken çok çabuk sıkılan biri olarak söylüyorum, tüm blok yazılarınız gerçekten çok iyi. Ne yalan söyleyeyim sadece bu blok yazılarınızdan dolayı şubat toplu alımında size oy vermiştim. Kahvelerim biter bitmez sizinde kahvelerinizi denemek istiyorum. Umarım kahveleriniz de Blok yazılarınız kadar Niteliklidir))))

Blok yazılarınız inanılmaz derecede güzel, akıcı ve ilgi çekici. Okurken çok çabuk sıkılan biri olarak söylüyorum, tüm blok yazılarınız gerçekten çok iyi. Ne yalan söyleyeyim sadece bu blok yazılarınızdan dolayı şubat toplu alımında size oy vermiştim. Kahvelerim biter bitmez sizinde kahvelerinizi denemek istiyorum. Umarım kahveleriniz de Blok yazılarınız kadar Niteliklidir))))

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz. Kahve konusunda daha iddialıyız. :)

Selam kulüp,

Mart ayına özel, her hafta değişen indirimlerimizle demleme rutinlerinize heyecan katmaya geliyoruz. Üstelik bu ay sadece indirimlerle değil, seçkimize katılan yeni kahvelerle de iddialıyız.

Mart Boyunca Sabit Kalacak İndirimler (250g)

Ay sonuna kadar bu üç özel kahve size eşlik edecek:

• El Mirador (Kolombiya) [%30 İndirim]
  • Karumandi (Kenya) [%40 İndirim]
  • Chelbesa (Etiyopya) [%40 İndirim]

Yeni Çekirdekler: Boledu ve Carambolo

Yeni iki özel kahve için tanışma hediyesi olarak %25 indirim tanımladık:

• Boledu (Etiyopya): Portakal çiçeği ve limon şerbetinin beyaz kirazla uyumu.
  • Carambolo (Kolombiya): Frambuaz, kakao ve muz notalarıyla kompleks bir deneyim.

1. Hafta Seçkisi (1-8 Mart)
Bu kahveler ise 8 Mart'a kadar %25 indirimde!
  • Rodrigo Sanchez (Kolombiya): Portakal çiçeği, şeftali ve mango.
  • Mera Merda (Endonezya): Vişne, elma şırası ve karamel. Doğu Java'nın o mistik ve şarapsı dokusu.
  • Esperanza (Kolombiya): Bal, kayısı ve çikolata. Klasik ama kusursuz bir denge.
  • Huehuetenango (Guatemala): Karamel, kırmızı elma ve badem. Sabah demlemelerinin vazgeçilmezi.

Tüm indirimler 250 gramlık paketlerde geçerlidir.

Mart ayı boyunca her hafta sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı kontrol etmeyi unutmayın :)

Hemen alışveriş yapmak için buraya tıklayın!

Selam kulüp,

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve çok heyecan duyduğumuz bir projeyi nihayet sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Tetra N Roastery olarak, mükemmel fincana ulaşma çabamızda sadece nitelikli çekirdeklerimizle değil, demleme sürecinin her anında yanınızda olacak dijital bir ekosistem yaratmak istedik. Ortaya sadece bir "zamanlayıcı" değil; parametreleri kaydetmekten su kimyasına, envanter yönetiminden sosyalleşmeye kadar kahve yolculuğumuzu tek bir yere toplayan kapsamlı bir uygulama olan Tetra N Roastery Kahve Araç Kiti çıktı.

Şunu özellikle belirtmek isteriz: Bu uygulamayı sadece Tetra kahveleri için değil, tüm kahveseverlerin kullanabileceği evrensel bir araç olarak tasarladık. Amacımız herkesin kendi kahve köşesinin dijital yöneticisi olabilmesi. Yani günlüğünüze veya envanterinize dilediğiniz kavurucudan aldığınız herhangi bir çekirdeği özgürce ekleyebilir, tüm deneyiminizi tek bir yerde toplayabilirsiniz.

Forumda sıkça tartıştığımız su reçeteleri, degassing süreleri veya detaylı demleme parametreleri için uygulamanın çok pratik bir yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Peki uygulamada neler var?

Kapsamlı Demleme Günlüğü: TDS değeri, su tipi, öğütme derecesi, kavrulma tarihi ve puanlama dahil olmak üzere her detayı kaydedebileceğiniz bir günlük.

Kahve Envanteri: Farklı kavuruculardan aldığınız çekirdeklerin gramajını, varyete bilgilerini ve stok durumunu takip edebilirsiniz. "Hangi çekirdekten ne kadar kaldı?" derdine son veriyor.

Gelişmiş Hesaplayıcılar: Sanırım forumda en çok işinize yarayacak kısım burası. Kendin Yap Su (DIY Water) rehberi, gaz giderme (degassing) hesaplayıcısı, espresso kalibrasyonu ve su karışımı hesaplayıcısı tek bir sekmede.

Topluluk Paylaşımları: Kendi başarılı reçetelerinizi ve varyete notlarınızı uygulama içindeki diğer kahveseverlerle paylaşabilir, beğeni ve yorumlaşma ile etkileşime girebilirsiniz.

Detaylı Analitikler: Demleme alışkanlıklarınızı ve tercihlerinizi görsel grafiklerle (pasta, çubuk, dağılım grafikleri) görebilir, verilerinizi CSV/JSON olarak dışa aktarabilirsiniz.

Uygulamamız reklamsız, hem açık hem koyu tema destekli ve tamamen kahveseverlerin ihtiyaçlarına odaklanarak tasarlandı. Aşağıdaki butondan uygulamayı indirebilirsiniz.

google-play-store-download-button-in-black-colors-download-on-the-google-play-store-free-png.webp
Uygulamanın tüm özelliklerini web sitemizde de detaylıca anlattık, incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

iOS kullanan arkadaşlarımız için App Store sürümümüz çok yakında geliyor.

Sizlerin görüşleri ve yönlendirmeleri bizim için her zaman çok değerli. Uygulamayı deneyip geri bildirimlerinizi, eksik gördüğünüz veya "şu da eklense harika olur" dediğiniz özellikleri bu başlık altında paylaşırsanız çok seviniriz. Birlikte geliştirip büyütmek dileğiyle!

Güzel demlemeler,
Tetra N Roastery Ekibi

Çok güzel düşünülmüş emeğinize sağlık. İndirip baktım biraz bottom navbar biraz fazla yukarıda durmuş sanki. Çok beyaz görünüyor alt taraf onu söyleyebilirim ilk olarak (S25) :)

Ben çoğu zaman v60 demlemelerimi eşimle birlikte içtiğimiz için 2 kişilik(30gr) yapıyorum. Demleme rehberinizi 2 kişilik içinde hazırlamanız çok güzel olur diye düşünüyorum.

Ben çoğu zaman v60 demlemelerimi eşimle birlikte içtiğimiz için 2 kişilik(30gr) yapıyorum. Demleme rehberinizi 2 kişilik içinde hazırlamanız çok güzel olur diye düşünüyorum.

Merhaba, geri bildiriminiz için çok teşekkürler. Demleme rehberimiz standart 2-cup dripper'lara göre hazırlanmıştır ve bu tipte ekipmanlarda tek seferde 20 gramdan fazla kahve demlenmesini önermiyoruz.

30 gram kahve kullandığınızda dripper içindeki kahve yatağı çok kalınlaşır. Bu durum suyun dengesiz süzülmesine ve sürenin uzamasına yol açar. Bu sebeple demleme rehberimizde referans değerlerimiz vardır. Referans değerlerine göre dripper büyüklüğü ve demlemek istediğiniz miktara göre ayarlama yapabilirsiniz ancak önerdiğimiz temel reçeteden farklı sonuçlar alabilirsiniz.

Uygulamamızdaki demleme zamanlayıcısı aracını kullanarak kendinize uygun reçeteler oluşturup kaydedebilir hatta paylaşabilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

Geçtiğimiz günlerde sadece Tetra kahveleri için değil, tüm kahveseverlerin dilediği çekirdekle kullanabilmesi için tamamen ücretsiz geliştirdiğimiz "Kahve Araç Kiti" uygulamamızı burada duyurmuştuk. İlginiz, indirmeleriniz ve değerli geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederiz.

Bugün, uygulamayı bir adım öteye taşıyan ve üzerinde çalışırken bizim de çok keyif aldığımız yeni bir güncellemeyi sizinle paylaşmak istedik. Barista AI Asistan!

Artık uygulamanın içinde, kahve teorisi, demleme parametreleri ve sorun giderme üzerine sorular sorabileceğiniz yapay zeka destekli bir "cep baristanız" var.

Forumdaki tartışmaları ve denemeleri çok sevdiğimiz için bu aracı özellikle sizin gibi "geek" seviyesinde kahveyle ilgilenenlerin test etmesini ve açıkçası bu asistanın sınırlarını zorlamanızı çok isteriz.

Uygulamayı güncelleyerek (veya henüz indirmediyseniz indirerek) hemen test edebilirsiniz.

1775805340312.png

Geçtiğimiz günlerde sadece Tetra kahveleri için değil, tüm kahveseverlerin dilediği çekirdekle kullanabilmesi için tamamen ücretsiz geliştirdiğimiz "Kahve Araç Kiti" uygulamamızı burada duyurmuştuk. İlginiz, indirmeleriniz ve değerli geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederiz.

Bugün, uygulamayı bir adım öteye taşıyan ve üzerinde çalışırken bizim de çok keyif aldığımız yeni bir güncellemeyi sizinle paylaşmak istedik. Barista AI Asistan!

Artık uygulamanın içinde, kahve teorisi, demleme parametreleri ve sorun giderme üzerine sorular sorabileceğiniz yapay zeka destekli bir "cep baristanız" var.

Forumdaki tartışmaları ve denemeleri çok sevdiğimiz için bu aracı özellikle sizin gibi "geek" seviyesinde kahveyle ilgilenenlerin test etmesini ve açıkçası bu asistanın sınırlarını zorlamanızı çok isteriz.

Uygulamayı güncelleyerek (veya henüz indirmediyseniz indirerek) hemen test edebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 42864
Elinize sağlık çok güzel düşünülmüş bir çalışma.İlk olarak sesle yazmaya izin vermiyor uygulama, bu geliştirilebilir.

Selamlar,

Uygulamamızı ve Barista AI asistanımızı burada ilk duyurduğumuz günden beri verdiğiniz geri bildirimler, yaptığınız denemeler ve eleştirileriniz bizim için inanılmaz bir yol gösterici oldu. Destekleyen ve kullanan herkese çok teşekkür ederiz.

Sizden aldığımız ilhamla, uygulamayı sadece bir "kayıt defteri" veya "soru-cevap botu" olmaktan çıkarıp, sizi gerçekten tanıyan kişisel bir kahve asistanına dönüştürdüğümüz bir güncellemeyi yayına aldık.

Özellikle verilerle ve parametrelerle oynamayı seven forum ahalisinin bu yeni özellikleri epey kurcalayacağını düşünüyoruz.

Hafızası Olan Barista AI: Artık her sohbete sıfırdan başlamıyorsunuz. Barista AI, sizinle yaptığı önceki sohbetlerden damak tadınızı, favori kavurucularınızı ve sevdiğiniz tat profillerini (örn: "ben asiditesi yüksek meyvemsi Afrika kahveleri severim" gibi) aklında tutuyor. Envanterinizdeki kahvelerinizi biliyor. Zamanla size tamamen nokta atışı, kişiselleştirilmiş reçete tavsiyelerinde bulunmaya başlıyor.

Demleme Alışkanlıkları Analizi: "Demleme günlüğünde onca veri birikiyor, peki bunlar ne anlama geliyor?" dedik ve yapay zekaya bir analiz yeteneği ekledik. Tek bir tuşla tüm demleme geçmişinizi analiz ettirip, damak tadınız ve demleme tarzınız hakkında içgörüler alabiliyorsunuz. Ayrıca her hafta size özel bir demleme özeti de hazırlıyor.

Toplulukta Biz de Varız (Reçetelerinizi Bekliyoruz!)

Biz Tetra N Roastery ekibi olarak kavurmahanede veya evde denediğimiz, en iyi sonucu aldığımız reçetelerimizi her gün orada paylaşmaya başladık.

Sizleri de bu paylaşımlara ortak olmaya davet ediyoruz. Tutturduğunuz o efsane V60 reçetesini veya kalibrasyonunu çok beğendiğiniz bir espresso tarifini kendinize saklamayın!

iOS kullanan kahve severler için App Store sürümümüz çok yakında geliyor.

1776505130907.png

Geri