• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Hoffman'ın videosunu izleyince zaten onun da söylediği üzere epey mantıksız buldum aleti. Geceden koyduğun su bayatlar üstüne toz iner, kahveyi zaten söylemiyorum. Bu makineyi üretip 10 tane de satıp bir miktar kar etmeyi planlıyorlar heralde. Onur'un videosu da daha çok akıllı priz tanıtımı gibi olmuş. Mantıklı bir alet ama geceden ya da herhangi bir zamanda kahve yapmak için değil bence. Ama iyi fkir. Hoffman'ın aklına gelse videosunu çekerdi :p

Haftada minimum 4-5 kez 500ml makinede demleme yapıyorum. Moccamaster için uzun süredir beklemedeyim, artık zamanı geldi diye düşünüyorum 😀
500ml demleme için olumsuz yorumlar var ama sorun yaşayacağımı düşünmüyorum, aklımda tek soru işareti bu :)
Forumda bazı konularda 2600 tl bandında alanlar olduğunu okudum, en uygununu nerden bulabilirim, bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler

Haftada minimum 4-5 kez 500ml makinede demleme yapıyorum. Moccamaster için uzun süredir beklemedeyim, artık zamanı geldi diye düşünüyorum 😀
500ml demleme için olumsuz yorumlar var ama sorun yaşayacağımı düşünmüyorum, aklımda tek soru işareti bu :)
Forumda bazı konularda 2600 tl bandında alanlar olduğunu okudum, en uygununu nerden bulabilirim, bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler
hipicon.com sitesinden ayın indirimli olan rengini hopi kodu kullanarak yüzde 10 daha indirim yaparak temin edebilirsiniz.

Eğer aceleniz yoksa Kasım sonundaki indirimlerde de fiyatının düşme olasılığı mevcut.

Geçen hafta hopi de ekstra yüzde 10 indirimle 26690tl ye hipicon dan aldık ama bu hafta yüzde 10 indirim bitti .Ben iki yıldır takip ediyorum .Cihaz dolar kuruna bağlı olarak düşüyor ve iniyor ektra çok indirim olmuyor ikinci elede pek düşmüyor .Daha cihaz gelmedi bu paraya değer mi değmez mi bilmiyorum :)

Kırmızısını amazondan 1800 küsüre aldım geçen aralık ayında hario değirmenim vardı başlangıç sınıfı o yüzden ekşi kahveler içip duruyordum ama değirmeni değiştirince güzel kahveler içmeye başladım. Değirmene öncelik verin bence. Ürünü aldığım satıcının linki aşağıda. Şu an en uygun fiyatlısı pastel yeşil olan. Fiyata gümrük vergileri dahil. Ekstra bir masraf çıkmıyor.

Kırmızısını amazondan 1800 küsüre aldım geçen aralık ayında hario değirmenim vardı başlangıç sınıfı o yüzden ekşi kahveler içip duruyordum ama değirmeni değiştirince güzel kahveler içmeye başladım. Değirmene öncelik verin bence. Ürünü aldığım satıcının linki aşağıda. Şu an en uygun fiyatlısı pastel yeşil olan. Fiyata gümrük vergileri dahil. Ekstra bir masraf çıkmıyor.

Hocam cmd ve v60 setim var. Ama sabah işe gitmeden önce v60 ile uğraşacak vaktim olmuyor malesef.

Makine geldi şimdi demledim Gigesa natureal denedim aynı su kahve oranı ile denedim önceki makinem Braun cafe house. Moccamaster kahveyi daha acı yoğunluğu biraz daha fazla yaptı ,sıcaklığı iyi bir de çok hızlı yapıyor .Boyutları resimlerde görüldüğünden daha küçük .Aradaki fiyat farkına değmez sanırım .😀

Son düzenleme:
Kırmızısını amazondan 1800 küsüre aldım geçen aralık ayında hario değirmenim vardı başlangıç sınıfı o yüzden ekşi kahveler içip duruyordum ama değirmeni değiştirince güzel kahveler içmeye başladım. Değirmene öncelik verin bence
Hocam cmd ve v60 setim var. Ama sabah işe gitmeden önce v60 ile uğraşacak vaktim olmuyor malesef.
Ben de aynı şekilde. Değirmen varsa alınır o halde ben memnunum ams arkadaşta da electrolux var yani nitelikli kahveler onda da güzel oluyo demleme süresi uzun tabi bir tık ama ne biliyim hiç de acı olmuyor.. keyifli içiliyor. 500 ml likte açıkçası soğuk fincanda ekşilik oluyor aşamadım bu durumu

Ben Russsell Hoobbs'un değirmenini kullanıyorum ama bir 3000tl de değirmene vermek lazım herhalde :)

Arkadaşlar Moccamaster kahveyi acı yapıyor gibi geldi. Kahvenin aromasından bağımsız keskin bir acılık var bir arkadas Mocopot ile demlemişti onda da benzer bir acılık vardı .Bu acılığı nasıl önleyebilirim😳

Konu başlığında ki kahvetripin videosunu izlemişsinizdir sanırım kaçırdıysanız bir göz atmanızı tabsiye ederim

Öğütme makinem de kötü herhalde russsel hoobbs onun en kalınında bir deneyim
Muhtemelen değirmeninizden kaynaklanıyor. El değirmeniniz var ise onunla öğütüp deneyebilirsiniz. Problemi çözmek konusunda yardımcı olabilir.

Arkadaşlar Moccamaster kahveyi acı yapıyor gibi geldi. Kahvenin aromasından bağımsız keskin bir acılık var bir arkadas Mocopot ile demlemişti onda da benzer bir acılık vardı .Bu acılığı nasıl önleyebilirim😳
Her kahvede belirgin acılık alıyorsanız arkadaşların dediği gibi; değirmen kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Emin olmak için tozları eleme fikrine de katılıyorum. Türk kahvesi boyutundaki partikülleri eledikten sonra tekrar deneyin. Sorun biter ya da dramatik ölçüde azalırsa değirmen kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuzdur.

Kavurma derecesiyle de ilgili olabilir.

Makine tarafından sağlanan suyun sıcaklığı her kahve için uygun değildir.

Su sıcaklık ayarı mümkün olmadığı için kahveyi değiştirmek yararlı olur

Son düzenleme:
El değirmenim maalesef yok şimdilik rubbels ile devam etmek zorundayım .Bu gün onun en kalın boyutunda öğüteceğim türk kahvesi boyutunda partiküller oluyor kahve boşuna gitmesin diye onlarıda atıyordum içine :) onlarıda eleyim un elekleri yeterli olur sanırsam .Şimdilik iki farklı kahve denedim her ikisinin de tadını önceden bildiğim için kahve aromalarından bağımsız keskin acılığı aldım ,farklı kahve çeşitlerim var hepsini deneyeceğim değirmenden sonuç alamazsam sonçare kahvetrpin videosundaki gibi elle müdahalelerde bulunacağım .

Öneriler için çok teşekkürler önerileriniz deneyip ,deneyimlerimi paylaşacağım :)

Geri