Bu yoruma ben de katılıyorum. Bu tür ürünlerde bir kullanıcı olarak sürdürülebilirlik, satış sonrası destek, garanti, yedek parça vs. gibi etkenler ararım, özellikle 1000-1500 bandında olan bir ürün arıyorsam. Comandante'nin iyi bir değirmen olması dışında bu bahsettiğim etkenlerde onu tercih edilir yapıyor. En azından Türkiye pazarında öyle. Ancak, piyasaya yeni çıkmış bir ürüne sırf bu özelliklerinden dolayı +1000 TL vermek istemeyebilirim. Ürün çok güzel olabilir, parasını fazlasıyla hakediyor da olabilir, ancak ürünün yaptığı işi hali hazırda yapan bir marka varsa, tüketici onu seçme eğiliminde olacaktır. Molent örneğinde de aynısı oldu. İnsanlar Molent'i kötü bir değirmen yaptınız diye eleştirmedi, aksine gayet iyi bir üründü fakat piyasadaki açık ve kullanıcı eğilimleri göz önüne alınmadığı için eleştirildi.. İnsanlar seramik burrlü 250 TL'lik değirmenle 1500 TL'lik premium arasında, bütçe dostu ve f/p bir ürün arıyordu. Yenilikçi fikirlerinizi takdir ediyorum, ancak piyasada 250-1500 arasında koca bir açık var ve Türkiye pazarında bunu dolduran tek bir marka yok(Timemore resmi olmadığı için saymıyorum).
Sizden yaptığınız yenilikçi ürünü -tekrar ediyorum, umarım büyük başarılar yakalar- gerektiğinden ucuza satmanızı istemiyoruz. Aksine piyasadaki açığa da hitap edebilecek bir ürüne yoğunlaşmanızın büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söylüyoruz. Tüm bunları yazmamın sebebi şu; Burada fikir aldığınıza göre, Türkiye'deki kullanıcıları da bir şekilde memnun etme niyetindesiniz, bu yollardan biri yukarıdaki açığı kapatmaktan geçiyor. Bu naçizane fikrimdir.
Yapıcı bir eleştiri olarak kabul edeceğinizi umduğum kısımdan sonra benim de tasarımla ilgili ufak bir tavsiyem olacak: Upgrade edilebilir bir ürün ne kadar mümkün olur? Örneğin premium, oldukça üst segment ve fiyat olarak da daha yukarılarda bir ürün çıkardınız. Bazı temel kısımlar sabit tutulmak üzere burr, hazne, elekli hazne, tartı, çevirme kolu, vitesli burr vs. (aklınıza gelebilecek bütün parçaları katalım) değiştirilebilir olsa nasıl olurdu? Comandante'nin RedClix eklentisi ya da Timemore'un G1 burr seti gibi düşünebiliriz. Fizibilitesi sizin açınızdan nasıl olur bilemiyorum, ancak aynı ürünü makul bir fiyat sabit tutarak her seviyeden bütçeye uygun, pazarlanabilir hale getirebilirsiniz.
Kısaca yaptığınız işe ve fikir alışverişine saygı duyuyor ve destekliyorum. Umarım heyecanınızı kaybetmez ve daha da alevlenir, istediklerinizi başarırsınız.