• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Siz Olsanız Nasıl Bir El Değirmeni Dizayn Ederdiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şu sektöre girmişken bir de elektrikli kettle yapsanız keşke😀 çok daha kolay olur üretimi herhalde.

Teşekkür ederiz hocam,

Amacımız premium bir ürünle çıkmak. Premium arayanlara özel. Basit bir grinder yapsak bu başlığa da gerek yok. Yapar koyarız satılırsa diye. Ama hedefimiz dünya pazarında kabul görmüş ürünlere fark katan özelliklerle çıkmak. Bu kapsamda kullanıcılardan yapılsa iyi olurdu fikirlerini almak istiyoruz. Ürün fiyatı üretim maliyetlerine göre belirleneceğinden şu fiyat bandı demek bu aşamada doğru gelmiyor. Tasarım biraz daha oturduktan sonra fiyat bandında yerini bulur o zaman ek maliyet unsurlarını değerlendiririz kanaatindeyiz.

Sizin bir grinderda karşılaştığınız problemler nedir?
Yazmak istediğimi tam anlatamadım. Ben sizin hedef kitleniz olmayabilirim. Hedef kitleniz ile anket yapın, görüş alın yoksa yanıltıcı olur diyorum.

Merhabalar öncelikle hoşgeldiniz forumumuza, böyle girşimcilik haberleri duymak biz kahve severler için sevindirci gerçekten ayrıca memleketimden olması da ayrıca mutlu etti beni umarım bu yolda başarılı olursunuz.

Ofisiniz nerede bu arada Nilüfer'deyim yakınlardaysak bi kahveniz içmeye gelirim :) @neury

Şu sektöre girmişken bir de elektrikli kettle yapsanız keşke😀 çok daha kolay olur üretimi herhalde.
Aslına bakarsanız yerli Niche Zero girişimi çok iyi olur. Elektriklinin konforu ,el değirmenlerinin zevki var elbet ama her daim değil- başka nihayetinde.https://www.nichecoffee.co.uk/

Kettle mı elektrikli değirmen mi? Karışmış galiba.

Kettle bambaşka konu hocam. Elektrikli grinder diyorsanız hibrit bir stand yapıp el değirmeninizi takıp el hızında öğütüm yapabileceğiniz bir ek ürün düşünüyoruz.

Merhabalar öncelikle hoşgeldiniz forumumuza, böyle girşimcilik haberleri duymak biz kahve severler için sevindirci gerçekten ayrıca memleketimden olması da ayrıca mutlu etti beni umarım bu yolda başarılı olursunuz.

Ofisiniz nerede bu arada Nilüfer'deyim yakınlardaysak bi kahveniz içmeye gelirim :) @neury

Merhaba hocam Hoşbulduk. Demirci ile çalı arasındayız. Ramazanda gece 12den 2 ye kadar ofiste çalışıyoruz. Buyrun gece kahvemizi birlikte içelim.

@neury hocam fellow ve brewista kettlerini biliyorsunuzdur. Ülkemizde 1400-1800 bandında satılıyor. Aslında düşünüldüğü zaman büyük bir teknoloji harikası da değil döküş rahatlığı ve termostatı sayesinde dünyada bayağı fazla satış yapıyorlar. Ülkemizde hiç yok böyle bir girişim. Dünyada da el değirmenine göre pek az. Sizin gibi Ar-Ge yapabilen ve sermaye sahibi olan kişiler çok kolay üretebilir böyle bir ürün.

@neury hocam fellow ve brewista kettlerini biliyorsunuzdur. Ülkemizde 1400-1800 bandında satılıyor. Aslında düşünüldüğü zaman büyük bir teknoloji harikası da değil döküş rahatlığı ve termostatı sayesinde dünyada bayağı fazla satış yapıyorlar. Ülkemizde hiç yok böyle bir girişim. Dünyada da el değirmenine göre pek az. Sizin gibi Ar-Ge yapabilen ve sermaye sahibi olan kişiler çok kolay üretebilir böyle bir ürün.

Aslında olabilir de bunu arçelik gibi firmaların yapması lazım. Makina mühendisi olduğumuz için kafa elektronik çalışmıyor malesef:) Bir sonraki proje için değerlendirebiliriz yine de.

Aslında olabilir de bunu arçelik gibi firmaların yapması lazım. Makina mühendisi olduğumuz için kafa elektronik çalışmıyor malesef:) Bir sonraki proje için değerlendirebiliriz yine de.
Keşke yapsalar ama bu 3.dalga işi ülkemizde yeni yeni yayılıyor. Pek çok kişi 3.dalga ekipmanlarını bilmiyor.

Çok güzel bir girişim, kolaylıklar diliyorum.
Ben specler özelinde değil daha geniş bir perspektiften yorum vermek istiyorum.

Yapılması gereken ilk şey hedef kitleyi belirlemek olmalı, ürün ile ilgili herşey bundan sonra gelir. Siz bir ürünü herkese satacak şekilde tasarlarsanız en sonunda kimseye satamayacak hale gelirsiniz.

Siz bu ürünü kime satmak istiyorsunuz? Tüm dünyada, ev kullanımı için elle çalışan bir değirmene, sadece öğütüm kalitesi için 200-250+€ verebilecek bir kitleye mi? Evet ise o kitle ile pazar araştırması, anket, fokus grup, klinik vs yaparak onların üründen beklentilerini anlamanız gerekir. Yani önerim gerçek bir pazarlama firması gibi davranın ve kurallarına kaidelerine uyun.

Önce pazarı segmente edin, sonra hangi segmentte olacağınızı ve hedef kitleyi belirleyin, sonra o segmentte nereye yerleşeceğinizi belirleyin (200+ bandindaki en f/p ürünu gibi), en sonda farklılaşacağınız noktaları belirleyin. En ergonomik, filtre sistemine sahip, 100% sökülebilir vs gibi.

Herhangi bir ürün geliştirirken olaya baştan doğru başlamak, hedef kitleyi iyi belirlemek ve onların beklentilerinin önüne geçen promlemleri iyi analiz edip çözümler sunmak birinci adım olmalı. Geri kalan herşey sonra gelebilir.

Yolunuz açık olsun.

Bu yoruma ben de katılıyorum. Bu tür ürünlerde bir kullanıcı olarak sürdürülebilirlik, satış sonrası destek, garanti, yedek parça vs. gibi etkenler ararım, özellikle 1000-1500 bandında olan bir ürün arıyorsam. Comandante'nin iyi bir değirmen olması dışında bu bahsettiğim etkenlerde onu tercih edilir yapıyor. En azından Türkiye pazarında öyle. Ancak, piyasaya yeni çıkmış bir ürüne sırf bu özelliklerinden dolayı +1000 TL vermek istemeyebilirim. Ürün çok güzel olabilir, parasını fazlasıyla hakediyor da olabilir, ancak ürünün yaptığı işi hali hazırda yapan bir marka varsa, tüketici onu seçme eğiliminde olacaktır. Molent örneğinde de aynısı oldu. İnsanlar Molent'i kötü bir değirmen yaptınız diye eleştirmedi, aksine gayet iyi bir üründü fakat piyasadaki açık ve kullanıcı eğilimleri göz önüne alınmadığı için eleştirildi.. İnsanlar seramik burrlü 250 TL'lik değirmenle 1500 TL'lik premium arasında, bütçe dostu ve f/p bir ürün arıyordu. Yenilikçi fikirlerinizi takdir ediyorum, ancak piyasada 250-1500 arasında koca bir açık var ve Türkiye pazarında bunu dolduran tek bir marka yok(Timemore resmi olmadığı için saymıyorum).

Sizden yaptığınız yenilikçi ürünü -tekrar ediyorum, umarım büyük başarılar yakalar- gerektiğinden ucuza satmanızı istemiyoruz. Aksine piyasadaki açığa da hitap edebilecek bir ürüne yoğunlaşmanızın büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söylüyoruz. Tüm bunları yazmamın sebebi şu; Burada fikir aldığınıza göre, Türkiye'deki kullanıcıları da bir şekilde memnun etme niyetindesiniz, bu yollardan biri yukarıdaki açığı kapatmaktan geçiyor. Bu naçizane fikrimdir.

Yapıcı bir eleştiri olarak kabul edeceğinizi umduğum kısımdan sonra benim de tasarımla ilgili ufak bir tavsiyem olacak: Upgrade edilebilir bir ürün ne kadar mümkün olur? Örneğin premium, oldukça üst segment ve fiyat olarak da daha yukarılarda bir ürün çıkardınız. Bazı temel kısımlar sabit tutulmak üzere burr, hazne, elekli hazne, tartı, çevirme kolu, vitesli burr vs. (aklınıza gelebilecek bütün parçaları katalım) değiştirilebilir olsa nasıl olurdu? Comandante'nin RedClix eklentisi ya da Timemore'un G1 burr seti gibi düşünebiliriz. Fizibilitesi sizin açınızdan nasıl olur bilemiyorum, ancak aynı ürünü makul bir fiyat sabit tutarak her seviyeden bütçeye uygun, pazarlanabilir hale getirebilirsiniz.

Kısaca yaptığınız işe ve fikir alışverişine saygı duyuyor ve destekliyorum. Umarım heyecanınızı kaybetmez ve daha da alevlenir, istediklerinizi başarırsınız.

Bu yoruma ben de katılıyorum. Bu tür ürünlerde bir kullanıcı olarak sürdürülebilirlik, satış sonrası destek, garanti, yedek parça vs. gibi etkenler ararım, özellikle 1000-1500 bandında olan bir ürün arıyorsam. Comandante'nin iyi bir değirmen olması dışında bu bahsettiğim etkenlerde onu tercih edilir yapıyor. En azından Türkiye pazarında öyle. Ancak, piyasaya yeni çıkmış bir ürüne sırf bu özelliklerinden dolayı +1000 TL vermek istemeyebilirim. Ürün çok güzel olabilir, parasını fazlasıyla hakediyor da olabilir, ancak ürünün yaptığı işi hali hazırda yapan bir marka varsa, tüketici onu seçme eğiliminde olacaktır. Molent örneğinde de aynısı oldu. İnsanlar Molent'i kötü bir değirmen yaptınız diye eleştirmedi, aksine gayet iyi bir üründü fakat piyasadaki açık ve kullanıcı eğilimleri göz önüne alınmadığı için eleştirildi.. İnsanlar seramik burrlü 250 TL'lik değirmenle 1500 TL'lik premium arasında, bütçe dostu ve f/p bir ürün arıyordu. Yenilikçi fikirlerinizi takdir ediyorum, ancak piyasada 250-1500 arasında koca bir açık var ve Türkiye pazarında bunu dolduran tek bir marka yok(Timemore resmi olmadığı için saymıyorum).

Sizden yaptığınız yenilikçi ürünü -tekrar ediyorum, umarım büyük başarılar yakalar- gerektiğinden ucuza satmanızı istemiyoruz. Aksine piyasadaki açığa da hitap edebilecek bir ürüne yoğunlaşmanızın büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söylüyoruz. Tüm bunları yazmamın sebebi şu; Burada fikir aldığınıza göre, Türkiye'deki kullanıcıları da bir şekilde memnun etme niyetindesiniz, bu yollardan biri yukarıdaki açığı kapatmaktan geçiyor. Bu naçizane fikrimdir.

Yapıcı bir eleştiri olarak kabul edeceğinizi umduğum kısımdan sonra benim de tasarımla ilgili ufak bir tavsiyem olacak: Upgrade edilebilir bir ürün ne kadar mümkün olur? Örneğin premium, oldukça üst segment ve fiyat olarak da daha yukarılarda bir ürün çıkardınız. Bazı temel kısımlar sabit tutulmak üzere burr, hazne, elekli hazne, tartı, çevirme kolu, vitesli burr vs. (aklınıza gelebilecek bütün parçaları katalım) değiştirilebilir olsa nasıl olurdu? Comandante'nin RedClix eklentisi ya da Timemore'un G1 burr seti gibi düşünebiliriz. Fizibilitesi sizin açınızdan nasıl olur bilemiyorum, ancak aynı ürünü makul bir fiyat sabit tutarak her seviyeden bütçeye uygun, pazarlanabilir hale getirebilirsiniz.

Kısaca yaptığınız işe ve fikir alışverişine saygı duyuyor ve destekliyorum. Umarım heyecanınızı kaybetmez ve daha da alevlenir, istediklerinizi başarırsınız.

Hocam yorumunuz için çok teşekkürler. Fikirleriniz çok değerli.

Upgrade edilebilir ürün mantığında ilerliyoruz dediğiniz gibi. Baz ürünü fiyatsal olarak ulaşılabilir yapıp eklentilerini aksesuar olarak vermek daha mantıklı görünüyor. Bu sayede müşteri kitlesini biz seçmemiz oluruz, müşteri kendi bütçesine göre ürünü premium hale getirir. @Kdundar hocamın dediğine belki yaklaşmış oluruz.

Allah'ın izniyle bu ürünü çıkaracağız. Heyecanımız kahve sevgimiz devam ettiği sürece devam eder:)

Kickstarter gibi bir platformda ya da aynı mantıkla önden destek toplayarak bir proje yürütmeyi düşünmez misiniz?

Düşünüyoruz hocam. Aslında biraz da bu yüzden forumdan fikir toplamaya çalışıyoruz. Amacımız Türkiyedeki açıkları değerlendirmek değil, dünya çapında kabul görmüş ürünlerle inovatif fikirlerle rekabet edebilmek. Crowdfunding projelerinin ortak noktası hep inovasyon. Özellikle yurtdışındaki müşterilere bunu almalıyım algısını oluşturacak fikirler lazım bize. Bu sayede yatırım maliyetleri adede bölünerek TR piyasasında daha uygun fiyata satış yapabilme imkanı sağlayabilir.

Güzel bir nokta yakalamışsınız. Fakat sadece iki ayarda mı öğütüm yapıyorsunuz genelde? Ben sadece dün akşam 4 farklı ayarda demledim:) 4-5 burr yanında mı verilmeli? Yoksa yanlış mı anladım?
türk kahvesi + espresso için özelleşmiş 1 burr ile tam tur 15 adım arası bir seçenek sunsa. (1-6 adım türk kahvesi 6-15 adım espresso gibi)
pour-over+french press için bir başka burr ile yine tam tur 15 adım arası bir seçenek sunsa demek istemiştim.

türk kahvesi + espresso için özelleşmiş 1 burr ile tam tur 15 adım arası bir seçenek sunsa. (1-6 adım türk kahvesi 6-15 adım espresso gibi)
pour-over+french press için bir başka burr ile yine tam tur 15 adım arası bir seçenek sunsa demek istemiştim.

Hocam cevap geç oldu ama kusura bakmayın. Burr setini komple değiştirmek gerektiği için eziyet olmaz mı? Böyle birşey olsa ne kadar sıklıkla değştirirdiniz?

Geri