• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Shady Coffee Roastery

İsim
Kemal
Firma
Shady Coffee Roastery
Daha fazla  
İsim
Kemal
Firma
Shady Coffee Roastery
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Selamlar sevgili Kahve Kulubü ahalisi;

Ben Kemal, Shady Coffee Roastery'nin kurucusu ve kavurucusuyum. Bu başlığı açarken 2018 yılında Ankara'da çiçeği burnunda bir barista olarak başladığım kahve serüvenimin beni günün sonunda çok iyi dostlar edindiğim kahve camiası ve forumlarda kendi firmamın kavurucusu olarak bulunduğum yere getirdiğini düşününce açıkçası tarifsiz bir keyif alıyorum.

Nitekim işlerin bu hale nasıl geldiğini düşündüğümde de kahvenin kendisiyle ilgilenmenin verdiği keyif kadar bu camianın kendine has dinamikleri ve kurulan dostluklar da benim adımlarımı ilerletmeme yardımcı oldu bu vesileyle "coffee connects people" diyerek bir selam veriyor ve tüm camiaya da teşekkür ediyorum.

Formaliteden tanışma indirimi ama esasen geç gelen başlığın telafisi ve kutlaması olarak düşünebileceğiniz "whereismybox" kodunu önden buraya bırakıyorum. Kahvelerde bir ay boyunca geçerli %15 indirimle kullanılabilir. ☕

Shady'de Neler Yapıyoruz?

2023 yılında Tokat’ta micro roastery olarak başlayan Shady, zaman içinde makine parkurunun genişlemesiyle birlikte donanımlı bir kavurmahane haline geldi. Bugün kafe ve oteller için hacimli üretimlerin yanı sıra, herkesin damak tadına hitap edebilecek farklı menşeler ve specialty çekirdeklerden oluşan bir seçki sunuyoruz.

Kahve bizim için her şeyden önce zirai bir ürün; bir meyve. İklimden işleme yöntemine, kavurmadan öğütüme kadar onlarca parametreyle şekillenen bir ürün. Ne kadar klişe görünse de, tarladan fincana uzanan bu süreci bir bütün olarak ele alıyoruz. Kahveyle uğraşmanın keyfi de tam burada doğuyor: canlı bir şeyle uğraşmak, devinimin etkisini, süreç boyunca sebep ve sonuç ilişkilerini devamlı keşfetmek... Bu, işi iş olmaktan çıkarıp rutin bir prosesi tutkuyla yapılan bir üretim sürecine dönüştürüyor. Kısacası, kahveyle uğraşmak ve iyi bir ürün ortaya koymak ister tarlada, ister kavururken, ister barın arkasında olsun gerçekten sevmeden yapılması epey zor bir iş. Bu yüzden tüm kahve emekçilerine saygılarımızı sunuyoruz.

Kavurma Yaklaşımımız

Kavurma profilleri konusunda koyu kavrumu “tü kaka” olarak görmüyoruz. Burada bahsettiğimiz koyu, kahvenin hâlâ kahverengi olduğu medium/dark seviyesidir. Ancak koyuya gittikçe çekirdeğin sunabileceği ince nüansların kaybolduğunu da biliyoruz. Bu yüzden mümkün oldukça açık profillerde kalmayı, kahvenin tarladan gelen potansiyelini ön plana çıkarmayı tercih ediyoruz.

Yine de klasik bir espresso ya da günün ilk kahvesi söz konusuysa, koyu profillerin yeri her zaman ayrı.

Kahveyle uğraşmak bizim için sadece kavurmak ya da satmak değil; sürekli öğrenmek, paylaşmak ve birlikte gelişmek anlamına geliyor.

Shady’yi bu başlıkta biraz tanıtmış oldum ama kahve somut bir emek zincirinin meyvesi olarak hakkında konuşulabilecek dev bir ekosistem veriyor bize ve kullandığınız demleme ekipmanları, tercih ettiğiniz profiller ya da ilginizi çeken kahveler varsa, bu başlıkta konuşalım isterim. Hep birlikte deneyim paylaşabildiğimiz, öğrenmenin sürdüğü bir ortamda olmak her zaman en büyük motivasyonlardan biriydi.

🔗 Web: shady.com.tr
📸 Instagram: @shadyroastery

Forumdan, Instagram'dan ya da Whatsapp hattımızdan bize her zaman ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Kemal / Shady Coffee Roastery

Sonunda foruma gelmene çok sevindim. Uzun zamandır severek içtiğimiz kahveleri buradaki arkadaşlarla da tartışıp üzerine konuşabilecek olmamız harika.

Forumda Shady'i görmek güzel oldu. Kemal Bey den foruma gelmeden önce Espresso olarak Rumudamo aldım gerçekten keyifli bir çekirdek.

hoş geldiniz. sitenizi incelediğimde single origin espresso olarak bir sınıf oluşturmanız çok hoşuma gitti. ancak single origin espresso sınıfında olan kahvelerinizin omni olarak filtre olarak kullanılabilecek olması biraz üzdü açıkçası. çünkü kendi adıma beklentim direkt espressoya göre profillenmiş ve bu sebeple de nihai tüketici tarafında kalibrasyonu daha kolay gövdesi yoğun, kreması yoğun, tatlılığı ön planda, asiditesi düşük klasik espresso ya özgü (ama bunu söyledim diye de acı bir tat beklentim olduğu anlaşılmasın:)) çekirdekler. şu ana kadar ne zaman espresso için espresso&filtre çekirdek alsam (özellikle single origin olursa) ya sonuç tatmin edici olmuyor yada kalibrasyon noktasında çok fazla çekirdek israf oluyor. kısacası bi çekirdek eğer gerçekten espresso çekirdeğiyse bana göre öğütüm kalınlığı, su sıcaklığı, Pre-Infüzyon..... bunlaar arasında kaybolmadan da bam...bam...bammm sonuç verir gibi geliyor. hazır bu kadar yazmışken bu bakış açısında uygun çekirdek önerinizi de alabilirsem çok sevinirim. Tekrardan hoş geldiniz.

Son düzenleme:
Herkese güzel yorumları için teşekkür ediyor ve hoşbuldum diyorum.
hoş geldiniz. sitenizi incelediğimde single origin espresso olarak bir sınıf oluşturmanız çok hoşuma gitti. ancak single origin espresso sınıfında olan kahvelerinizin omni olarak filtre olarak kullanılabilecek olması biraz üzdü açıkçası. çünkü kendi adıma beklentim direkt espressoya göre profillenmiş ve bu sebeple de nihai tüketici tarafında kalibrasyonu daha kolay gövdesi yoğun, kreması yoğun, tatlılığı ön planda, asiditesi düşük klasik espresso ya özgü (ama bunu söyledim diye de acı bir tat beklentim olduğu anlaşılmasın:)) çekirdekler. şu ana kadar ne zaman espresso için espresso&filtre çekirdek alsam (özellikle single origin olursa) ya sonuç tatmin edici olmuyor yada kalibrasyon noktasında çok fazla çekirdek israf oluyor. kısacası bi çekirdek eğer gerçekten espresso çekirdeğiyse bana göre öğütüm kalınlığı, su sıcaklığı, Pre-Infüzyon..... bunlaar arasında kaybolmadan da bam...bam...bammm sonuç verir gibi geliyor. hazır bu kadar yazmışken bu bakış açısında uygun çekirdek önerinizi de alabilirsem çok sevinirim. Tekrardan hoş geldiniz.

Sorunuza gelecek olursak, espresso çekirdeği bizim için önce klasik ve modern espresso, sonra ise sade ve sütlü kahve için olmak üzere ve hatta artık airfrey'lar gibi her eve girmeye başlamış otomatik espresso makinelerini de göz önüne alırsak 4-5 alt başlığa ayrılıyor. Fakat forum dışındaki genel tüketici kitlesini bu konuda aydınlatmadan bu seçenekleri sunmak biraz kafa karıştırıcı olacağından, şimdilik “single origin espresso” başlığı altında daha kapsayıcı bir yapı tercih ediyoruz.

Sorunuzu bu bağlamda cevaplamak gerekirse ben kendi denemelerimde hedef profilim zahmetsiz bir şekilde klasik ve sade bir espresso veriyorsa ve 1/17-18 gibi oranlarda ya da uzun demlemelerde gövdeli, dengeli ve keyifli filtreler verdiğini gözlemliyorum çünkü profillerimizde asla yanık ya da dumanlı tatların ön plana çıkacağı koyuluklara gitmiyoruz.

Sizin söylediklerinizden de anladığım kadarıyla klasik ve sade espressoları daha çok seviyorsunuz bu doğrultuda öncelikle Brezilya fakat daha yoğun gövde isterseniz Peru, daha yumuşak bir içim isterseniz Nikaragua önerebilirim :)

Kemal Bey ile tanışıklığımız zamanındaki bir yurtdışı alımına dayanıyor. O zamandan beri kahveye olan ilgisi ve bilgisi hep aklımda yer etmiştir. Shady Coffee’den de bu kez 4x250’lik paketi denemek istedim. Paketteki Rumudamo zaten daha önce de severek içtiğim, fiyat/performans olarak üzmeyen konfor çekirdeklerimden biriydi. Bu sefer kendisinden ilk kez infüze bir kahve de denemek istediğim için 4x250’ye yöneldim. Zannediyorun ki degas süresini biraz daha uzun tutarak yine güzel sonuçlar alabileceğim. Espresso tarafında ise daha önce Shady’den bir denemem olmadığı için Kemal Bey’in yönlendirmesiyle Brezilya Jaguar ile başladık. Paketleme özeni, kahveye duyulan tutku ve detaylara verilen önem gerçekten hissediliyor. Stickerlar da açıkçası ayrı bir hoşluk katmış. Kendi özgün mottosunu oluşturma çabasını da kahveleri gibi ayrıca ilgiyle takip ediyoruz.

IMG_4973.jpeg

Kemal Bey ile tanışıklığımız zamanındaki bir yurtdışı alımına dayanıyor. O zamandan beri kahveye olan ilgisi ve bilgisi hep aklımda yer etmiştir. Shady Coffee’den de bu kez 4x250’lik paketi denemek istedim. Paketteki Rumudamo zaten daha önce de severek içtiğim, fiyat/performans olarak üzmeyen konfor çekirdeklerimden biriydi. Bu sefer kendisinden ilk kez infüze bir kahve de denemek istediğim için 4x250’ye yöneldim. Zannediyorun ki degas süresini biraz daha uzun tutarak yine güzel sonuçlar alabileceğim. Espresso tarafında ise daha önce Shady’den bir denemem olmadığı için Kemal Bey’in yönlendirmesiyle Brezilya Jaguar ile başladık. Paketleme özeni, kahveye duyulan tutku ve detaylara verilen önem gerçekten hissediliyor. Stickerlar da açıkçası ayrı bir hoşluk katmış. Kendi özgün mottosunu oluşturma çabasını da kahveleri gibi ayrıca ilgiyle takip ediyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 40704
Aynı seçkileri tüketiyoruz 3 hafta degass için güzel bir aralık ayrıca Shady’nin şuruplardan denemediysen tavsiye ederim 1883 Maison Routin markasının ürünleri çok iyi

Son düzenleme:
Aynı seçkileri tüketiyoruz 3 hafta degass için güzel bir aralık ayrıca Shady’nin şuruplardan denemediysen tavsiye ederim 1883 Maison Routin markasının ürünleri çok iyi
Açıkçası şurup çok hayatımda olan bir şey değil ama sonraki siparişte nanelisi varsa şayet neden olmasın diyorum 😂

Kemal'i uzun zamandır tanıyorum, Tokat'ta başlattığı bu girişime çok değer veriyorum. Bir senedir yurtdışındaydım ve bu single origin kahve olayını özlemiştim. Özlemimi Kemalden aldığım; Kolombiya El Mirador Natural Strawberry, Etiyopya Rumudamo, Kolombiya Monteblanco ve Endonezya NR Kartini Natural Anaerobic dört kahve ile gidermeye çalıştım. Kahvelerin kuru kokuları güzel, ilk demlediğimde pek beğenmedim yukarıda da belirtilen hususlara dikkat edildiğinde yani biraz degass ve biraz daha düşük sıcaklık biraz yüksek çözücü su ve birazcık da ılıtma ile meyve suyu gibi kahveyi demlemeyi başardım. Heyecanla gelişimini takip etmek istediğim bir kavurucu!

Selamlar herkese,

Yılı kapatırken hem kendi stoklarımızı tazlemek hem de yeni yıla stoklu girmek isteyenler için kısa süreli bir kampanya planladık. 3 Ocak tarihine kadar web sitemizdeki tüm kahvelerde geçerli %25 oranında bir kupon tanımladık.

Sepet aşamasında SHADY2026 kodunu girerek indirimden faydalanabilirsiniz.

Seçkiyi oluştururken Daily serisini günün her saati tüketilebilecek dengeli ve konforlu profillerden; Rare serisini ise işlem ve varyete odaklı, daha kompleks ve deneysel lotlardan kurguladık.

Güncel Seçki

Kolombiya El Mirador
Kolombiya Monteblanco
Endonezya Kartini
Brezilya Cerrado Jaguar
Guatemala Huehuetenango
Honduras Matazona
Etiyopya Yirgacheffe
Kolombiya Supremo

Herkese şimdiden iyi seneler diliyoruz.

Merhaba, robusta satışı yapıyor musunuz @weltschmerz ? Manuel espresso makinemde (Cafelat Robot) kullanmak üzere The Realist Klasik harman siparişi vermeyi planlıyordum ama varsa robusta içeren bir blendiniz onu da denemek isterim.
Teşekkürler.

Merhaba, robusta satışı yapıyor musunuz @weltschmerz ? Manuel espresso makinemde (Cafelat Robot) kullanmak üzere The Realist Klasik harman siparişi vermeyi planlıyordum ama varsa robusta içeren bir blendiniz onu da denemek isterim.
Teşekkürler.
Merhabalar, size mesaj olarak dönüş yaptım aklınıza takılan bir şey olursa yine yazabilirsiniz, iyi günler diliyorum ☕

Selamlar herkese,

Yılı kapatırken hem kendi stoklarımızı tazlemek hem de yeni yıla stoklu girmek isteyenler için kısa süreli bir kampanya planladık. 3 Ocak tarihine kadar web sitemizdeki tüm kahvelerde geçerli %25 oranında bir kupon tanımladık.

Sepet aşamasında SHADY2026 kodunu girerek indirimden faydalanabilirsiniz.

Seçkiyi oluştururken Daily serisini günün her saati tüketilebilecek dengeli ve konforlu profillerden; Rare serisini ise işlem ve varyete odaklı, daha kompleks ve deneysel lotlardan kurguladık.

Güncel Seçki

Kolombiya El Mirador
Kolombiya Monteblanco
Endonezya Kartini
Brezilya Cerrado Jaguar
Guatemala Huehuetenango
Honduras Matazona
Etiyopya Yirgacheffe
Kolombiya Supremo

Herkese şimdiden iyi seneler diliyoruz.
klasik espresso olarak hangi çekirdeği önerirsiniz ? ve şarabımsı tadı olan çekirdek varsa onu da rica edeceğim.

Yılbaşı indiriminden #29663 numaralı sipariş ile ben de yararlandım. Makul fiyatlara bir de indirim kodu gelince insanın morali yükseliyor cidden. Kartini geçen sefer çok memnun etmişti siparişte yerini aldı ama rumudamonun bitmiş olması bir miktar üzmeye devam ediyor.

Son düzenleme:
İndirim varmış meraklısına

Ekli dosyalar

• IMG_1901.jpeg
    IMG_1901.jpeg
    111.4 KB · Görüntüleme: 52
Geri