• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. Toplu alımda yoğunluktan ötürü maalesef aynı gün kargo uygulamamızı sürdürebilmemiz mümkün olamıyor. Toplu alım başlığının girişindeki kampanya şartları kısmında bu durumu belirtmiş ve 1-3 iş günü içerisinde kargoya vermeyi planladığımızı belirtmiştik. Siparişinizi kontrol ettim. Perşembe gece 21:24'te verilmiş. Cuma günü kargoya yetişmemiş. Bugün siparişiniz hazırlandı ve kargolandı. Site durum güncellemeleri ise ancak gece geç saatlerde ya da ertesi sabah yapılabiliyor çünkü kargo firmaları bize kargolarla ilgili güncel listeyi akşam 7 sularında yolluyorlar. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Toplu alımdaki notu atlamışım sanırım, o yüzden web sitesini referans almıştım. Kusura bakmayın

Kargolama e-postası az önce geldi. İlginize teşekkür ederim.

Toplu alımda kargoların gecikebileceğini paylaşmışlardı
Degas süresinden sayıyorsa benim için sorun yok nasıl olsa gelse burada da bekleyecek :) ama ilk defa bu kadar kahvesiz kaldım yarın buzluğun derinliklerindeki pek özel kahvelerimi patlatacağım

Merhaba honduras honey için sitede işleme yöntemi honey yazıyor.
Ancak gelen pakette yıkanmış olarak gözüküyor.
Hangisi doğru acaba?
@S.Yavuz
Selamlar. Honduras Honey process. Etiketleri hazırlarken herhalde bir yanlışlık yapılmış. Bu kadar büyük bir yanlışlık olmaması gerekirdi. Karışıklık için kusura bakmayın lütfen.

@S.Yavuz Bey merhabalar,
Market kahvesi tüketen bir arkadaşım kahveyi fazla tükettiği için sağlığı açısından kafeinsiz kahve almak istiyorum. Decaf Columbia SWF kahvenizi gördüm. Kafeinden arındırılmış kahve fazla tüketimde kalpte de normale göre çok etki yapmıyor galiba. Böyle bir şey görmüştüm. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.. ona göre bir sipariş vermek istiyorum

Merhaba Guatemala kiche ve hambela bontiana için Degas süresi ne kadar? Ve reçete varmı?
Selamlar. Aslında tüm ürünlerin degassing süreleri ve V60 reçetelerini sitedeki sayfalarında paylaşıyoruz ama maalesef bu iki kahvenin stokları bittiği için ulaşamıyorsunuz. Hemen paylaşayım.

KICHE
V60 Reçete Önerisi

Kahve/su oranı: 1/16 (Ör. 20 gram kahve 320 ml su)
Öğütüm kalınlığı : CMD 25-26 klik
Sıcaklık: 92-94 derece
Blooming: 1/3 oran 30 saniye (Ör. 20 kahve 60 ml su)
Sonrası alçaktan, kahve yatağını fazla ajite etmeden tek döküş.
Toplam süre: 2:00-2:15
Su önerimiz: Erikli
Degassing önerimiz: 25 gün

Vermiş olduğumuz reçeteler ilk demlemeler için önerdiğimiz referans değerleridir. Damak tadı kişiden kişiye büyük değişkenlik gösterebildiği için demleme parametrelerinde kendi zevkinize göre değişiklikler yaparak en iyi çıktılara ulaşabileceğinizi lütfen unutmayın. Buna ek olarak reçete içinde vermiş olduğumuz degassing sürelerine özen göstermenizi rica ederiz. Gaz salınım sürecini tamamlamamış olan kahvelerde yeterli çözünme sağlanamayacağı için kahvenizde ekşilik, acılık veya tadım notalarından sapma sorunları yaşayabilirsiniz. Gaz salınım süreci tamamlanmadan önce demleme parametrelerinde değişiklik yaparak bu sorunları gidermek maalesef mümkün olmamaktadır.

HAMBELA BONTIANA
V60 Reçete Önerisi

Kahve/su oranı: 1/15-1/16 (Ör. 20 gram kahve 300-320 ml su)
Sıcaklık: 94-96 derece
Blooming: 1/3 oran 30 saniye (Ör. 20 kahve 60 ml su)
Sonrası alçaktan, kahve yatağını fazla ajite etmeden iki eşit döküş (yeteri kadar çözemediğini düşünen arkadaşlar üç eşit döküş deneyebilirler.)
Toplam süre: 2:15-2:30
Su önerimiz: Erikli
Degassing önerimiz: Minimum 25 gün
CMD 22-24 klik

@S.Yavuz Bey merhabalar,
Market kahvesi tüketen bir arkadaşım kahveyi fazla tükettiği için sağlığı açısından kafeinsiz kahve almak istiyorum. Decaf Columbia SWF kahvenizi gördüm. Kafeinden arındırılmış kahve fazla tüketimde kalpte de normale göre çok etki yapmıyor galiba. Böyle bir şey görmüştüm. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.. ona göre bir sipariş vermek istiyorum
Selamlar. Decaf kahvelerde kafein kalmadığı için özellikle fazla kafein tüketen ya da kafein eşiği daha düşük olan arkadaşlar Colombia Decaf SWP'yi rahatlıkla içebilirler. Kafesinsiz kahvelerde bizim tavsiyemiz özellikle SWP (Swiss Water Process) ile kafeinden arındırılan kahveler olacaktır çünkü bunlar çeşitli kimyasallar yardımıyla değil sadece su ile kafeinden arındırılmaktadır.

Selamlar 6 Ocak kavrumlu Honduras Cataui espresso kavrumunu bugün denedim. Ancak akışı durduracak kadar inceltsem de çözdüremedim kahveyi. Sürekli ekşi kaldı. Degassing süresi acaba 1 hafta kadar daha ister mi? Ya da çözebilen birileri varsa espresso için çıktı parametrelerini merak ediyorum.

Kendim için Kenya Baragwi Muchagara, ev halkı için ise Sezy Yang Filter Blend ve Sezy Nitelikli Türk Kahvesi aldım.

Ev halkı Yang’dan oldukça memnun kaldı. Koyuya kaçan bir kavrum olmasından dolayı pek bir beklentim yoktu benim ama ben de başarılı buldum, bu kavruk tadı özlemişim sanırım :)

Türk kahvesinden oldukça memnun kaldık, Türk kahvesi denince akla gelen klasik tatların en güzel örneklerinden biriydi.

Kenya’ya gelince, aradığımı tam olarak bulduğumu söyleyemem. Klasik bir Kenya profili sunuyor ama biraz üstü örtülü bir şekilde. Çekirdekler sert ve çözmesi zor ama biraz agresif davranınca da aşırı çözünmeye meyilli. Degassing için 25 gün önerilmiş, ben 15. günde başladım ama açık kavrulmuş Etiyopyalarda bile 15. günde iyi sonuçlar aldığım olmuştu.

Kendim için Kenya Baragwi Muchagara, ev halkı için ise Sezy Yang Filter Blend ve Sezy Nitelikli Türk Kahvesi aldım.

Ev halkı Yang’dan oldukça memnun kaldı. Koyuya kaçan bir kavrum olmasından dolayı pek bir beklentim yoktu benim ama ben de başarılı buldum, bu kavruk tadı özlemişim sanırım :)

Türk kahvesinden oldukça memnun kaldık, Türk kahvesi denince akla gelen klasik tatların en güzel örneklerinden biriydi.

Kenya’ya gelince, aradığımı tam olarak bulduğumu söyleyemem. Klasik bir Kenya profili sunuyor ama biraz üstü örtülü bir şekilde. Çekirdekler sert ve çözmesi zor ama biraz agresif davranınca da aşırı çözünmeye meyilli. Degassing için 25 gün önerilmiş, ben 15. günde başladım ama açık kavrulmuş Etiyopyalarda bile 15. günde iyi sonuçlar aldığım olmuştu.
Selamlar. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz. Kenya çözünmesi gerçekten biraz zor bir kahve. Minimum 25 gün degassing istiyor. Üzerinde de performans artışı devam ediyor. Degassing sonrası çözünme yetersiz kalırsa biraz daha agresif olabilirsiniz ama sweet spot diyebileceğimiz en efektif demleme aralığı biraz dar. Keramo ve Shantawene'ye kıyasla daha zorlu bir çekirdek.

Selamlar. Yeni kahveler olmasını planlıyoruz ancak zaman çok hızlı akıp gidiyor. Yetiştirebileceğimizi umuyorum. Muhtemelen ayın ikinci yarısında yeni 2 veya 3 kahve ekleyebiliriz. Biliyorum biraz fazla yuvarlak konuşuyorum ama maalesef oğlan doğduğundan beri yeni kahvelerin eklenme zamanıyla ilgili verdiğim hiç bir tarihi tam olarak tutturamadım :)

Yeni kahveler eklense de kampanya bitmeden siparişi geçsek diye kronometre tutuyorum 😜

Yeni kahveler eklense de kampanya bitmeden siparişi geçsek diye kronometre tutuyorum 😜
Maalesef bu iş yattı. Mart başi birlikte deneyelim kahveleri olacaklar. Gümrük işleri analizleri falan beklenenden çok uzun sürdü. Daha yeni çıkıyorlar gümrükten

Selamlar 6 Ocak kavrumlu Honduras Cataui espresso kavrumunu bugün denedim. Ancak akışı durduracak kadar inceltsem de çözdüremedim kahveyi. Sürekli ekşi kaldı. Degassing süresi acaba 1 hafta kadar daha ister mi? Ya da çözebilen birileri varsa espresso için çıktı parametrelerini merak ediyorum.
Çok yoğun bir krema tadı geliyor bu kahvede,acılık hiç yok, asiditesi çok düşük hatta bir miktar bayık bile gelebilir bazılarına. Biz çok beğendik. Ekşi demenize şaşırdım. Yaklaşık 25-30 sn arası 18/38 gr, mineralle zenginleştirilmiş arıtma suyu ile iyi sonuç aldığımızı düşünüyorum. Degass süresini bekleyemeden açmıştık paketi.

Selamlar.
Siparişler elime hızlı bir şekilde (1gün) şimdi ulaştı. Denemek için sabırsızlanıyorum. İkram içinde ayrıca teşekkür ederim.

Paket üzerinde sağ alttaki tarih kavrum tarihi midir?
Ve kaç gün beklemeliyim, degassing süresi nedir? ( Honduras Honey Catuai Micro lot - Colombia Supremo Medellin)
Şimdi içsem olmaz dimi, kahvem yok. 😂
@S.Yavuz

Ekli dosyalar

• 759a909f-9867-4099-b8a9-5cf63bceb43e.jpeg
    759a909f-9867-4099-b8a9-5cf63bceb43e.jpeg
    101.3 KB · Görüntüleme: 45
Ben de forum etkinliği ile Etiyopya (Keramo ve Bochesa), Peru El Condor isimli kahveleri almıştım. Özellikle Peru hoşuma gitti. Şekerleme gibi bir kokusu var

Geri