• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@S.Yavuz 29865 sipariş numarası ile ilk defa sipariş verdim merakla bekliyorum 😊

Bu ay tüketmek için birer paket sumatra ve kenya nyeri sipariş ettim, kahveler siparişin ertesi gününde elime ulaştı bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum. Her iki kahveyi de ilk deneyişim, aralarından sumatrayı hakikaten çok beğendim. Meyveli tat iddiasında olan içtiğim her kahvede bi gövde eksikliği hissederdim, bunda öyle bir şey yaşamadım. İçimi tok, kendisi de lezzetli bir kahve.

Ama kenya nyerinin her damak tadına uyacağını düşünmüyorum. Çok keskin bi asiditesi var, sitrik bir aromaya sahip. Tetsu Kasuya’nın tek döküş tekniği hariç iyi bir fincan alamadım kendi adıma, ama denemiş bulundum. Denemek isteyen olur da gözüne çarparsa aklında bulunsun greyfurt notasını buram buram alıyorsunuz fincandan.

Ufak hediyeniz için de ayriyeten teşekkür ederim, çok ince düşünmüşsünüz.

Son düzenleme:
Sezy - Burundi Kazanya Honey

C3 - 16 klik
20-300
Crystal Eye 02
Hario 100 lu Japon bol poşet
60x5 - 3dk
Termometrem olmadığı için daha önceden ısıttığım kettle a kaynamış suyu koyup demlemeye başlıyorum.
Bu çekirdeği Sezy farklı siparişimde küçük bir miktar hediye etmişti. Gerçekten hoşuma gittiği için sipariş verdim.
Kahve vadettiklerini veriyor. Gerçekten dolu dolu gövdesi akıp giden bir tatlılığı var. 9. günde demledim. Biraz daha beklemem gerekir gibi bir tadı var siz onu biliyorsunuz tam ne diyeceğimi bilemedim :)

@S.Yavuz selamlar yeni gelen kahvelerden espresso için en uygun olan hangisidir?

C3 - 16 klik
20-300
Crystal Eye 02
60x5 - 3dk
Termometrem olmadığı için daha önceden ısıttığım kettle a kaynamış suyu koyup demlemeye başlıyorum.
Bu çekirdeği Sezy farklı siparişimde küçük bir miktar hediye etmişti. Gerçekten hoşuma gittiği için sipariş verdim.
Kahve vadettiklerini veriyor. Gerçekten dolu dolu gövdesi akıp giden bir tatlılığı var. 9. günde demledim. Biraz daha beklemem gerekir gibi bir tadı var siz onu biliyorsunuz tam ne diyeceğimi bilemedim :)
Selamlar. Degassing süresi yeterli bence. Oran olarak 1/16 deneyebilirsiniz. Ayrıca 60x5 yerine benim tavsiyem 60 blooming sonrası yavaş ve tek bir döküş deneyebilirsiniz. Burundi kolay çözünen bir kahvemiz. Kahve yatağı ile fazla oynanmasını sevmiyor :)

C3 - 16 klik
20-300
Crystal Eye 02
60x5 - 3dk
Ben de bana gelen deneme paketini yeni demliyorum.
Molent pocketta normal öğütümümün 2 click altında (16 click), 25/400 oran, bloom (60ml)+ tek döküş, 2.52 bitişle güzel sonuç aldım. Kırmızı meyve tatlılığını sumatradaki kadar alamadım açıkcası ama kuşburnu benzeri enteresan bir aroması vardı.

Rwanda Muraho Women ☕'ı bugün 4. gününde açtım. Asiditesi ve meyvemsiliği yüksek güzel bir kahve. Bir tık kavrum tadı hissediliyor ama rahatsız etmedi. Beklentiyi karşılıyor.

18/290, buzdağı 92, kpro 78, th3, bitiş 2.25.
Rwanda bende aldım portakal ve ekşimsi bir tad var beğendim mi bilemedim kararsız kaldım.Ama farklı tadları denemeyi seviyorum.

@S.Yavuz sizden ilk defa alışveriş yaptım çok memnun kaldım işinizi hakkıyla yapmanız, paketlemesi, hediye deneme çekirdek göndermeniz, kahve paketinin kalitesi, kargo hızı ve siparişten hemen 2 dk sonra beni arayıp yarınki kavrumdan gönderelim mi diye bilgilendirmeniz beni ziyadesiyle memnun etti.Rwanda denedim diğerler çekirdekleri de deneyip sitenize yorum yazacağım.Bundan sonra da düzenli olarak sizden çekirdek almaya devam edeceğimi bildirmek istiyorum.😊

@S.Yavuz sizden ilk defa alışveriş yaptım çok memnun kaldım işinizi hakkıyla yapmanız, paketlemesi, hediye deneme çekirdek göndermeniz, kahve paketinin kalitesi, kargo hızı ve siparişten hemen 2 dk sonra beni arayıp yarınki kavrumdan gönderelim mi diye bilgilendirmeniz beni ziyadesiyle memnun etti.Rwanda denedim diğerler çekirdekleri de deneyip sitenize yorum yazacağım.Bundan sonra da düzenli olarak sizden çekirdek almaya devam edeceğimi bildirmek istiyorum.😊
Ayrıca fiyatların hem 250 Gr hem kiloluk alımda uygunluğu kargo bedava 175 lira olması oldukça cezbedici.Yeni favorim Sezy coffee olacak.😊

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz :)

Rwanda Muraho Women'ı ben de çok beğendim. Beklemek de istiyorum açıkçası degas süresini tamamladığında neye dönüşeceğini görmek için ama hızlı bitirecek gibiyim. Tarif olarak Tetsu Kasuya'da iyi sonuç verdiğini düşünüyorum. Fiyatlarınızdan, kaliteli kavrumunuzdan, kargonuzdan, hızınızdan ve farklı çekirdek hediyenizden çok memnunum. :love:

Guatemala Antigua'yu filtrede verim alamadım. Kavrum olarak yatkınlığından ötürü espresso olarak tüketmeyi düşünüyordum zaten, degas beklemeden yapınca kaçınılmaz olarak acı geldi biraz; kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim. Comandante için bir öğütüm tavsiyeniz var mı espresso tarafı için? Filtre tarafı için de tarifiniz varsa hayır demem :)

Rwanda Muraho Women'ı ben de çok beğendim. Beklemek de istiyorum açıkçası degas süresini tamamladığında neye dönüşeceğini görmek için ama hızlı bitirecek gibiyim. Tarif olarak Tetsu Kasuya'da iyi sonuç verdiğini düşünüyorum. Fiyatlarınızdan, kaliteli kavrumunuzdan, kargonuzdan, hızınızdan ve farklı çekirdek hediyenizden çok memnunum. :love:

Guatemala Antigua'yu filtrede verim alamadım. Kavrum olarak yatkınlığından ötürü espresso olarak tüketmeyi düşünüyordum zaten, degas beklemeden yapınca kaçınılmaz olarak acı geldi biraz; kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim. Comandante için bir öğütüm tavsiyeniz var mı espresso tarafı için? Filtre tarafı için de tarifiniz varsa hayır demem :)
Selamlar. Rwanda'yı beğenmenize sevindim. Degassing süresi dolmadan bile gayet başarılı fincanlar veriyor olsa da degassing sonrası hatta ikinci haftanın sonuna doğru epey bir zirve yapıyor bence tadı. Güzel yorumlarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Guatemala Finca Medina konusuna gelirsek, espressoya yakışan bir kahve olduğu doğrudur ancak kendi demlemelerimde de aldığımız geri bildirimlerde de acılıkla karşılaşmadık. Bu konuya ilişkin tabii ki degassing süresinin dolmasını bekleyebilirsiniz ancak öncesinde de hissedilir bir acılık olmaması lazım. O nedenle demleme parametrelerinde bir kaç değişiklik önerebilirim. Öncelikle 30 gram veya üzeri bir demleme yapmadıkça istisnai durumlar hariç blooming sonrası yavaş ve tek bir döküş öneriyoruz. Cmd kullanmadığımız için klik vermek istemem ancak yine genel olarak kahvelerimizde standart kullandığınız öğütme kalınlığını bir iki tık arttırmak daha başarılı sonuçlar veriyor. Su sıcaklığı olarak maksimum 92-94 derece arasını önermekle beraber bazı kahvelerde 86-88 derecelere kadar inebiliyoruz. Guatemala Finca Medina için 90-92 dereceler ideal sıcaklıklar diyebilirim. Yine Guatemala için 20-25 gram kadar demlemelerde ideal demleme süremiz 2:30-2:40. Bu parametrelerde az veya çok herhangi bir acılıkla karşılaşacağınızı düşünmüyorum doğrusu (tabii tadım notalarındaki bitter çikolata, kahve çiçeği ve kakao burukluğu dışında).

Geri