• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Saha Labware Gooseneck Kettle ve Gooseneck Kettle Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elbatin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi Gooseneck kettle?

• Saha Labware 600 ml cam ibrik

Oy: 2 4.3%
  • Epinox Barista Kettle

Oy: 17 37.0%
  • Nurgaz Campout Filtre Kahve Demliği

Oy: 16 34.8%
  • Hario Drip Air

Oy: 3 6.5%
  • Unuttuğun bir demlik daha var kardeşim

Oy: 8 17.4%

• Kullanılan toplam oy
    46
Nurgaz ibriği 2 haftadır kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Döküş kontrolü de güzel. Hepsiburada indirimiyle 134 tl ye bulunca kaçırmadım. Tavsiye ederim.

Bende aynısını almıştım. Bakalım bana kaç günde gelecek :) Boyun kısmı brewista artisan gibi iyi gözükmüştü gözüme. Belki ondan daha iyi de olabilir o kısmı. Ocak üstünde mi kullanıyorsunuz, yoksa kettle'dan aktarıp mı ? Su sıcaklığını koruması nasıl?
Ocak üstünde kullandım ancak çok küçük olduğu için küçük gözde uzun sürede ısındı. Isıyı korumak konusunda kesin bir şey söyleyemem çünkü direk kettleda suyu kaynatıp koyuyorum ve arkasından hemen demliyorum. Ancak çok güzel bir ekipman olduğunu söylemeliyim, su kontrolü çok iyi.

Uygun seçeneği tercih edin, ocakta ısıtılabilenler en kullanışlısı. Nurgaz gayet iş görür, ben termometreli benzer modeli Aliexpress'den almıştım.

Bende arızalı geçen kuğu boynu kettle'ı iade edeceğim yarın. Bugünde hepsiburadadan 155 liraya nurgaz aldım. Bence elektrikli kettle biraz yabancıların deyimiyle overkill. 154 lira nere en ucuz versiyonu olan 700 lira nere. Kahvede ana unsurlar belli: kahve,su,değirmen. Pahalı bir kettle'ın fincana etkisi taş çatlasa %5 ki bence %1 falan anca etki eder. Ama kullanım konforu sağladığı bir gerçek. Kahve demleme olayına daha deneysel yaklaşmak isteyen arkadaşlar için alınabilir. Bunu örnek olsun diye şuna benzetiyorum: 3000 liralık bir telefon işini fazlasıyla görecek iken 10000 liralık telefon almak gibi. Mübarek ne yapıyorsun telefonda? Instagrama giriyorum abi :). Reklam firmaları ve nefsimiz tarafından yönlendiriliyoruz.Bu sadece kahveye özel birşey değil tabi çağımızım tüketim hastalığı.

Ekipmanları pahalı ucuz diye kategorize ederseniz yanılmak kaçınılmaz olur. Ekipmanlar fonksiyona göre kategorize edilir veya edilmeli diyeyim.

Şöyle bir örnek vereyim ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. İlk defa elle kahve demleyecek bir kişiye en ucuz markalı dripper diye v60 önermek mi doğrudur, yoksa daha pahalı olmasına rağmen düz taban kalita önerip çok daha erken dönemde performans almasını sağlamak mı?

ibrik/kettle in basitçe nasıl bir fonksiyonu olmalı?

Stabil bir döküş sağlamalı
Hızı rahatça ayarlanabilmeli
Tutuş ergonomisi olmalı
Sıcaklık kontrolü olmalı
Sıcaklık stabilitesi sağlamalı
Herhangi bir koku/tat barındırmamalı

Bu alım yapacağınız ürün bunların kaçını % kaç yapabiliyor?

Konfor ve tasarım tamamen ayrı olaylar, ama fiyata da önemli katkı sağladıkları kesin.

Bazı şeylere overkill demeden önce denemek/deneyimlemek lazım diye düşünüyorum. Bunlar marjinal ekipmanlar değil, burada %1 fark için büyük farklar verecek fazla kahvesever olduğunu düşünmüyorum.

Ekipmanları pahalı ucuz diye kategorize ederseniz yanılmak kaçınılmaz olur. Ekipmanlar fonksiyona göre kategorize edilir veya edilmeli diyeyim.

Şöyle bir örnek vereyim ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. İlk defa elle kahve demleyecek bir kişiye en ucuz markalı dripper diye v60 önermek mi doğrudur, yoksa daha pahalı olmasına rağmen düz taban kalita önerip çok daha erken dönemde performans almasını sağlamak mı?

ibrik/kettle in basitçe nasıl bir fonksiyonu olmalı?

Stabil bir döküş sağlamalı
Hızı rahatça ayarlanabilmeli
Tutuş ergonomisi olmalı
Sıcaklık kontrolü olmalı
Sıcaklık stabilitesi sağlamalı
Herhangi bir koku/tat barındırmamalı

Bu alım yapacağınız ürün bunların kaçını % kaç yapabiliyor?

Konfor ve tasarım tamamen ayrı olaylar, ama fiyata da önemli katkı sağladıkları kesin.

Bazı şeylere overkill demeden önce denemek/deneyimlemek lazım diye düşünüyorum. Bunlar marjinal ekipmanlar değil, burada %1 fark için büyük farklar verecek fazla kahvesever olduğunu düşünmüyorum.
Bir ürünü illa kullanmak gerekmez overkill olduğunu düşünmek için. Zira ürünlerin incelemeleri mevcut. Misal yeni bir telefon alacak olsam iphone hiç bakmam bile. Iphone sevmem o ayrı mesele. Arızalı gelen demlikte 1 kere kullanmama rağmen hızı rahat bir şekilde ayarlanabiliyor, tutuş ergonomisi rahat, hafif, sıcaklık kontrolü termometre ile çözülüyor, tat ve koku olarak bir şey söyleyemeyeceğim karşılaştırma yapmadım. Elektrikli kettle alacak olursam eğer sunduğu hızlı su ısıtma ve ısı kontrolü için alırım. Şuan yeni başladığım için gereksiz ilerleyen dönemde zamandan tasarruf için düşünülebilir. İmkanım olmasına rağmen almadım. Şuan paramı başka şekillerde değerlendirmek benim için daha mantıklı. Bir iş adamı için ucuz, doktor için normal, öğretmen için biraz pahalı, asgari ücretle çalışan biri için çok pahalı olabilir bu birazda gelirle ve bunu nasıl kullanmak istediğinizle alakalı. Benim burada demek istediğim acaba marka fetişistliği mi yapılıyor ? Forumda bir arkadaş esprisini bile yaptı. ''Nasılsınız dediğimde comandante gibiyim''. Her esprinin arkasında bir gerçeklik yatıyor.

2-3 ay önce comandante hakkında ‘gereksiz, aynı işi timemore da görüyor,marka fanatikliği’ diyordum.Şuan comandante sahibiyim eski ben’e göre comandante fanatiğiyim :) Bir ürünü kullanmadan fikir sahibi olamazsınız.Diğer forumda da aynı fiyata daha kaliteli ekipman önerdim size bana demediginiz kalmadı.Bence biraz sakinleşin.Herkes ne ile mutluysa onunla devam edebilir biz sadece öneri yapabiliriz.

Bir ürünü illa kullanmak gerekmez overkill olduğunu düşünmek için. Zira ürünlerin incelemeleri mevcut. Misal yeni bir telefon alacak olsam iphone hiç bakmam bile. Iphone sevmem o ayrı mesele. Arızalı gelen demlikte 1 kere kullanmama rağmen hızı rahat bir şekilde ayarlanabiliyor, tutuş ergonomisi rahat, hafif, sıcaklık kontrolü termometre ile çözülüyor, tat ve koku olarak bir şey söyleyemeyeceğim karşılaştırma yapmadım. Elektrikli kettle alacak olursam eğer sunduğu hızlı su ısıtma ve ısı kontrolü için alırım. Şuan yeni başladığım için gereksiz ilerleyen dönemde zamandan tasarruf için düşünülebilir. İmkanım olmasına rağmen almadım. Şuan paramı başka şekillerde değerlendirmek benim için daha mantıklı. Bir iş adamı için ucuz, doktor için normal, öğretmen için biraz pahalı, asgari ücretle çalışan biri için çok pahalı olabilir bu birazda gelirle ve bunu nasıl kullanmak istediğinizle alakalı. Benim burada demek istediğim acaba marka fetişistliği mi yapılıyor ? Forumda bir arkadaş esprisini bile yaptı. ''Nasılsınız dediğimde comandante gibiyim''. Her esprinin arkasında bir gerçeklik yatıyor.
Alıntıladığınız mesajı biraz yanlış yorumlamışsınız izlenimi oluştu.

Mesajda seçim kriterleri çok açık ve net belirtilmiş ama siz tamamen farklı bir yere çekmişsiniz konuyu.

Son düzenleme:
Bence boş tartışmalar bunlar... bu bir hobiyse isteyen, imkan yaratan dilediğini alır, kullanır, ya da imkanı olduğu halde önceliği değildir almaz, kimse kimseyi onu aldığı ya da bunu almadığı için yargılamıyor, yargılayamaz, kimsenin böyle bir hakkı yok... sadece sorulduğu zaman dileyen kahveler, ekipmanlar ya da metotlar konusunda deneyimlerini paylaşıyor, isteyen dikkate ve kaale alır, istemeyen almaz, bu kadar basit... bu forumun amacı da bu zaten, ortak noktamız olduğunu düşündüğümüz nitelikli kahve konusunda bildiğimizi paylaşmak... kimse kimseye bir şeyler kanıtlamaya çalışmasın lütfen...

Öncelikle mesajımı tekrar okuyarak ne yazıldığını anlamanızı öneriyorum, cevap verdiğiniz konu ile ilgili bir içerik bulunmuyor yazımda. Ben burada herhangi bir marka veya model önermedim.

Overkill ne anlamda yazıyorsunuz? Elektrikli 2 Kettle biri normal bir vakitte 5 dakika diyelim diğeri 10 saniyede istenilen sıcaklığa ulaşırsa 10 saniyede ulaşana overkill denebilir belki ama burada konuşulan konularda overkill olacak bir durum yok ki. Yine mesajımı bir daha okumanızı tavsiye ediyorum.

Ek olarak birşeyi denemeden overkill olduğunu düşünebilirsiniz pek tabi ama bu onun doğru olduğu anlamına gelmez. Bir ekipmanı denemeden fikir sahibi olmak doğru bir yaklaşım değil, elinize bile almadığınız herhangi bir ekipman ile ilgili ahkam kesmek ne kadar doğru sizce? Konuşulan ekipmanların hepsini deneyip yine de burada bu kadar iddialı konuşmuyor insanlar.

Herhangi bir hobi için farkların ayırt edilebilmesi için belli bir zaman geçmesi ve belli tecrübeye ulaşılması gerekiyor. Bu her hobide böyledir. Önerim bol bol kendiniz deneyin, gözlemleyin, tecrübe edin sonrasında fikirlerinizin değişip değişmediğini zaten kendiniz göreceksiniz.

Arkadaşlara sorayım burada bir milyoncu var mı diye. Çıldır Pazarı denen bir yer var,oradaki dayıya sordum en son,''Bitti evlat,çok satılmıyor. 12 tane getirttim yeni bitti. Senin için getirtirim.'' demişti

Hepsiburada üzerinden nurgaz gooseneck siparişi verdim şu an. Uygulamayı indirip giriş yapınca sana özel 150 lira ve üzeri 20 lira indirim diye yazı çıktı. 134 e geldi. %5 papara iadesi ile 127 ye almış oldum. Sen de bir kontrol et istersen.

Konchero bile bahçe hortumu gibiyse epinox nurgaz hario buono gibi demlikler baraj kapağı gibi akıtmaz mı? İlla muhteşem kesimli,kıvrık,stabil ağızlı,coanda efekti dedikleri olayın olmadığı fellow mu almak lazım? Üstün mühendislik olduğu EKG olmayanının bile 750 lira olmasından belli ama Konchero bu kadar kötü mü akıtıyor?
Benim ilk kettle ım, hasbean zımbırtısı takılı kullanıyorum 6 aydır. Gayet memnunum. Bahçe hortumu ifadesi biraz mübalağa olmuş. Akış düzenleyici takmadan da gayet iş görüyordu, sadece bilek ile ayar yapmaya gerek olmuyor;Otomobillerdeki cruise control modu gibi😅

Geri