Bir ürünü illa kullanmak gerekmez overkill olduğunu düşünmek için. Zira ürünlerin incelemeleri mevcut. Misal yeni bir telefon alacak olsam iphone hiç bakmam bile. Iphone sevmem o ayrı mesele. Arızalı gelen demlikte 1 kere kullanmama rağmen hızı rahat bir şekilde ayarlanabiliyor, tutuş ergonomisi rahat, hafif, sıcaklık kontrolü termometre ile çözülüyor, tat ve koku olarak bir şey söyleyemeyeceğim karşılaştırma yapmadım. Elektrikli kettle alacak olursam eğer sunduğu hızlı su ısıtma ve ısı kontrolü için alırım. Şuan yeni başladığım için gereksiz ilerleyen dönemde zamandan tasarruf için düşünülebilir. İmkanım olmasına rağmen almadım. Şuan paramı başka şekillerde değerlendirmek benim için daha mantıklı. Bir iş adamı için ucuz, doktor için normal, öğretmen için biraz pahalı, asgari ücretle çalışan biri için çok pahalı olabilir bu birazda gelirle ve bunu nasıl kullanmak istediğinizle alakalı. Benim burada demek istediğim acaba marka fetişistliği mi yapılıyor ? Forumda bir arkadaş esprisini bile yaptı. ''Nasılsınız dediğimde comandante gibiyim''. Her esprinin arkasında bir gerçeklik yatıyor.