dogus
Yeni Üye
- İsim
- Doğuş Ünsal
Daha fazla
- İsim
- Doğuş Ünsal
Teşekkürler, detaylı bir tarif olmuş ben de faydalanıcam.Güle güle kullanın. Ben de 2 haftadır kullanıyorum SDC450 yi.
Ben Orkun Bey'in videosundaki tavsiyelere uydum, fena çıktılar almıyorum Sage'de.
Su olarak Buzdağı kullanıyorum.
Filtresini takmadım hiç Sage'nin. Filtre boşluğu 32ml lik bir su alıyor, o kısma dikkat ediyorum su koyarken.
Filtre kağıdı olarak Rossmann Rubin veya Cafec Abaca 103 Trapezoid kullanıyorum.
Fast mode da 150-200 ml kahvesiz devri daim yaptırıp makinayı ısıtıyorum.
31-32 gr / 500ml lik demlemelerim oluyor genelde. (Filtre boşluğuna dikkat ederek)
Gold modu denemedim hiç, MyBrew den devam ediyorum.
MyBrew de şu ana kadar en çok oynadığım parametre Brew Temp.
Brew Temp'i Orkun Bey'in tavsiyesiyle aynı çekirdeğin v60 demlemesine göre 2-3 derece düşük tutuyorum. (v60 da 95 ile demliyorsam, aynı çekirdeği Sage'de 92-93 derecede demliyorum)
Çekirdek öğütüm kalınlığım da biraz artıyor v60 a göre.
Comandante özelinde v60 için 19-24 aralığı öğütüyorken, Sage için 25-30 aralığında öğütüyorum çekirdeği.
diğer ayarlarım genelde şu şekilde:
Bloom Time: 40-45 sec
Bloom Vol: 3/5 (30-32 gr dan düşük (15-18 gr gibi) demleme yaparsam 2/5 e indiririm belki)
Brew Temp: 96(v60) -> 94(Sage); 94(v60)->91-92(Sage)
Flow Rate: Minimum (2 den aşağı inmiyor benim Sage'mde)
Bende durumlar bu şekilde.
Sadece suyu dışarda ölçüp öyle koyuyor musunuz diye merak ettim. Eğer sadece filtre boşluğundaki 32ml’i dikkate alıp çizgiye göre ayarlamaya çalışıyorsanız ölçü istediğiniz gibi olmayabilir. Çünkü filtrenin kendisi de yer kaplıyor ve su seviyesini yükseltiyor. Filtre ve hazne de konik olduğu için filtresiz çizgilere göre ayarlamak ölçmeden çok zor olur diye tahmin ediyorum. Bir kere dışarıda ölçüp, koyup dışardan bir çizgi atılabilir belki.