• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Güle güle kullanın. Ben de 2 haftadır kullanıyorum SDC450 yi.

Ben Orkun Bey'in videosundaki tavsiyelere uydum, fena çıktılar almıyorum Sage'de.

Su olarak Buzdağı kullanıyorum.
Filtresini takmadım hiç Sage'nin. Filtre boşluğu 32ml lik bir su alıyor, o kısma dikkat ediyorum su koyarken.
Filtre kağıdı olarak Rossmann Rubin veya Cafec Abaca 103 Trapezoid kullanıyorum.
Fast mode da 150-200 ml kahvesiz devri daim yaptırıp makinayı ısıtıyorum.

31-32 gr / 500ml lik demlemelerim oluyor genelde. (Filtre boşluğuna dikkat ederek)
Gold modu denemedim hiç, MyBrew den devam ediyorum.

MyBrew de şu ana kadar en çok oynadığım parametre Brew Temp.
Brew Temp'i Orkun Bey'in tavsiyesiyle aynı çekirdeğin v60 demlemesine göre 2-3 derece düşük tutuyorum. (v60 da 95 ile demliyorsam, aynı çekirdeği Sage'de 92-93 derecede demliyorum)

Çekirdek öğütüm kalınlığım da biraz artıyor v60 a göre.
Comandante özelinde v60 için 19-24 aralığı öğütüyorken, Sage için 25-30 aralığında öğütüyorum çekirdeği.

diğer ayarlarım genelde şu şekilde:
Bloom Time: 40-45 sec
Bloom Vol: 3/5 (30-32 gr dan düşük (15-18 gr gibi) demleme yaparsam 2/5 e indiririm belki)
Brew Temp: 96(v60) -> 94(Sage); 94(v60)->91-92(Sage)
Flow Rate: Minimum (2 den aşağı inmiyor benim Sage'mde)

Bende durumlar bu şekilde.
Teşekkürler, detaylı bir tarif olmuş ben de faydalanıcam.

Sadece suyu dışarda ölçüp öyle koyuyor musunuz diye merak ettim. Eğer sadece filtre boşluğundaki 32ml’i dikkate alıp çizgiye göre ayarlamaya çalışıyorsanız ölçü istediğiniz gibi olmayabilir. Çünkü filtrenin kendisi de yer kaplıyor ve su seviyesini yükseltiyor. Filtre ve hazne de konik olduğu için filtresiz çizgilere göre ayarlamak ölçmeden çok zor olur diye tahmin ediyorum. Bir kere dışarıda ölçüp, koyup dışardan bir çizgi atılabilir belki.

Teşekkürler, detaylı bir tarif olmuş ben de faydalanıcam.

Sadece suyu dışarda ölçüp öyle koyuyor musunuz diye merak ettim. Eğer sadece filtre boşluğundaki 32ml’i dikkate alıp çizgiye göre ayarlamaya çalışıyorsanız ölçü istediğiniz gibi olmayabilir. Çünkü filtrenin kendisi de yer kaplıyor ve su seviyesini yükseltiyor. Filtre ve hazne de konik olduğu için filtresiz çizgilere göre ayarlamak ölçmeden çok zor olur diye tahmin ediyorum. Bir kere dışarıda ölçüp, koyup dışardan bir çizgi atılabilir belki.
Rica ederim.

Tespitiniz doğru. Sage'nin filtresini çıkardığım için makina üzerindeki çizgilere bakmıyorum, suyumu kendim tartıyorum.

Tembellik yaparsam da bir borosilikat beherim var v60 demlemelerimde kullandığım, orada 500ml çizgisine kadar dolduruyorum.

Filtre boşluğunda devri daim den artan su (32 ml ölçmüştüm) varsa ona göre 1-2 gr kahve eklediğim oluyor.

Özellikle herkesin memnun kaldığı Orkun bey' in Pink Star ' ı kullanıyorum şu an. 2. 250 grlık son paketteyim. Sona saklamıştım Pink starları degass süresi yüzünden Artık bundan sonra başka bir markaya da geçip deneyeceğim. Aslında benimde öğütüm aklıma geldi ama espresso kadar hassas değildir diye düşünmüştüm. Şimdi bu dediğinizi birde deneyeceğim fakat aroma yok her iki öğütüm arasında. Herhangi bir tadım notası alsam bile bu yeterli bana. O zaman derim ki doğru yoldayım.. Bir de espresso gibi değil ki yahu sage' de bir de 600 ml civarı su ile yapınca ( eşimle bana anca yetiyor tek seferde) her seferinde 36-37 gr. kahve gidiyor. Bir bakmışız kahveler bitmiş. Kullandığım aralık ortalama lelit fred de bu şekilde. Su işi için su arıtma yoluna gidecektim işini düzgün yapan ve kahve demleme işlerinde tavsiye verilebilecek bir marka olursa alacağım. Dragonfly' ın acayip o meşhur topic' ini biraz inceledim. Orada gördüm ki kullandığım hazır su Saka su bile iyi değilmiş. Halbuki çok hafif geliyordu bize. O rehberdeki bulabildiğim iyi sulardan birini alıp deneyeceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 32050
Kahveniz ve değirmeninizden kaynaklanıyor maalesef

Kahveniz ve değirmeninizden kaynaklanıyor maalesef
Eyvah eyvah bir değirmen daha alırsam muhtemelen kapı önünde kahvemi demlemeye başlarım. Önce kahve ile şansımı bir deniyeyim. Null' un filtrelerini bir deneyeceğim pink star bitince. Null' unkilerin çoğuda yeni çıkardıkları kahveler. Olsun ben bir deniyeyim bakayım bir yerde aromatik bişiler alırsam o ayarı kaçırmadan ufak tefek oynayarak devam edeceğim.

Eyvah eyvah bir değirmen daha alırsam muhtemelen kapı önünde kahvemi demlemeye başlarım. Önce kahve ile şansımı bir deniyeyim. Null' un filtrelerini bir deneyeceğim pink star bitince. Null' unkilerin çoğuda yeni çıkardıkları kahveler. Olsun ben bir deniyeyim bakayım bir yerde aromatik bişiler alırsam o ayarı kaçırmadan ufak tefek oynayarak devam edeceğim.
Pink star biraz espresso ağırlıklı bu neden bulmak istediğiniz tadları bulamayabilirsiniz. Fred içinse homojen öğütüm problemi olduğu için büyük parçalar az demlenip küçük parçalar aşırı demleniyor bu nedenle tadlar arasında ayrım net olamıyor.

Merhabalar foruma yeni üye oldum ve ilk paylaşımım olacak, şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

Filtre kahve içmeyi seven ancak bunun için ekipmanı olmayan birisi olarak:

Sage SDC450 metal karaflı olan modeli enplus da indirimde olduğu için aldım (mart 2024 de 9999TL) kargoda henüz gelmedi.

Molent G50+ modeli el değirmeni de aldım oda kargoda(ama hala kararsızım geri iade edip CMD veya başka öneri olan değirmeni mi alsam, büyük çoğunlukla sage de filtre kahve için öğütüm yapacağım, herhangi bir el değirmeni ve v60 ekipman tecrübem yok)

Filtre kağıdı olarak Cafec Abaca Trapezoid Filtre Kağıdı – 103 almayı düşünüyorum.

Su olarak Saka su kullanacağım çoğunlukla makine ve kahve için uygunmudur?

Forumda okuduklarım ve videolardan izlediğim kadarıyla fast modunda öncelikle makineyi ve filtreyi ısıtacağım, sonrasında deneme yanılmayla kendime uygun ayarı bulmaya çalışacağım.

Forum da daha önceden az su miktarında iyi sonuç vermediği yazılmış ama genelde tek başıma kahve içeceğim için su kahve miktarı nasıl olmalı? 450ml su için 28gr kahve veya 300ml su için 19gr kahve gibi mi

Bu arada ben de Pink Star'ın filtre öğütümünden verim alamadım. Çok sulu idi kahve. Şu an Sitio Sao Pedro var aromalar müthiş. Bazen olmayabiliyor sanırım.

Bu arada ben de Pink Star'ın filtre öğütümünden verim alamadım. Çok sulu idi kahve. Şu an Sitio Sao Pedro var aromalar müthiş. Bazen olmayabiliyor sanırım.
Ben sao pedro almamıştım. Benimde aralarında içtiğim en kötüsü pink stardı ama işte öğütücü düzgün olmayınca yorumumun sağlıklı olacağını düşünmüyorum sadece gerçekten denildiği gibi espressoya daha yatkın bir kahve olabilir.İçerken americano esintileri vardı. Böyle filtredeki hafiflik kaybolmuş sanki aromasız bir espressoya su eklemişsiniz gibi arkadan sert bir kahve tadı geliyordu bana göre..ama dediğim gibi bu benim yprumun elimdeki ekipmandan ötürü çokta katılmayabilirsiniz..

Büyük sepet için hangi filtre kağıdını kullanıyorsunuz?

Küçük Sepet için kullandığımız no:4 filtre kağıdı ile maksimum ne kadar kahve demliyorsunuz?

Büyük sepet için hangi filtre kağıdını kullanıyorsunuz?

Küçük Sepet için kullandığımız no:4 filtre kağıdı ile maksimum ne kadar kahve demliyorsunuz?
Benim de bu bilgiye ihtiyacim var Orkun Bey de bahsetmisti sanirim icindeki konik kabi cikartip duz tabanli fitre kullanmak gerekiyor diye hatirliyorum. Bormal filtre ile 40 gr a 600 ml demleyebiliyorum ama kahve tasabiliyor. 60 gr a 1000 ml demleyince kesin tasiyor zaten.

arkadaşlar, 2. el bir sdc450 buldum ancak üzerinde su lekeleri var, bu lekeler temizleyince geçiyor mu yoksa inox olduğu için su lekeleri kalıcı mı?

arkadaşlar, 2. el bir sdc450 buldum ancak üzerinde su lekeleri var, bu lekeler temizleyince geçiyor mu yoksa inox olduğu için su lekeleri kalıcı mı?
Merhaba. Benim de cihazım her gün su lekesi oluyor ancak temizleyince gidiyor. Çizmeden temizlemeye özen gösterilmesi gerekiyor sadece. İçinin temizliği için de normal kahve demler gibi filtre içerisine kahve yerine puly caff koyup çalıştırıyorum içi ve basket kısmı da yeni gibi oluyor.

Merhaba. Benim de cihazım her gün su lekesi oluyor ancak temizleyince gidiyor. Çizmeden temizlemeye özen gösterilmesi gerekiyor sadece. İçinin temizliği için de normal kahve demler gibi filtre içerisine kahve yerine puly caff koyup çalıştırıyorum içi ve basket kısmı da yeni gibi oluyor.
satıcıya temizleyip de bi resim atar mısınız dedim ama henüz dönüş yapmadı, uzun zamandır temizlenmiyor gibi gördüm, umarım çıkacak durumdadır su lekeleri de dediğiniz gibi çıkar.

satıcıya temizleyip de bi resim atar mısınız dedim ama henüz dönüş yapmadı, uzun zamandır temizlenmiyor gibi gördüm, umarım çıkacak durumdadır su lekeleri de dediğiniz gibi çıkar.
Dış kısımdaysa en kötü arabalar için olan water spot remover var onunla çıkar

dış kısımda, dediğiniz ürünle çıkabilirse ne ala, güzel fiyatı var çünkü makinanın, kaçırmak da istemiyorum bu yüzden
Metal kısımdan bahsediyorsanız en kötü zımparalarsınız önemli olan alette arıza olmasın

Termosun çalışma mantığını anlamadım. Bu termosun kolay döküm yöntemi nedir? Her seferinde kapağı çıkartıp döküyorum. Siz nasıl döküm yapıyorsunuz bardağa?

Termosun çalışma mantığını anlamadım. Bu termosun kolay döküm yöntemi nedir? Her seferinde kapağı çıkartıp döküyorum. Siz nasıl döküm yapıyorsunuz bardağa?
Unlock ve pour olmak üzere termosun kapağında iki ayar mevcut. Pour konumunda döküş yapabilirsiniz ama sürahiden döker gibi dökünce akış sağlanmaz. Sanki dibinde azıcık kalmış gibi iyice eğerek dökerseniz akış gerçekleşecektir. Unlock ile zaten sökme takma yaptığınızı düşünüyorum. Keyifli kahveler dilerim.

Geri