• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O halde cam karaflı model almak tat açısından daha doğru bir seçim diyebilir miyiz?
Kahveyi sıcak tuttuğunuz sürece demlenmeye devam eder, acılaşma olur. Cam karaflı makineler alttan ısıtmayla sıcak tutar, termoslu olan ise zaten kendisi termos olduğu için kahveyi içinde sıcak tutar. Yani ikisi arasında pek bi fark yok. Tat açısından en doğru seçim kahveyi demlendikten sonra bekletmeden tüketmek.

Bir şekilde 450 modeli için pour over kiti almadan termos yerine farklı bir alternatif kullanabilir miyiz?Mümkünse hiç masraf yapmadan. Evden kovulacaz az kaldı..:D

Kahveyi sıcak tuttuğunuz sürece demlenmeye devam eder, acılaşma olur. Cam karaflı makineler alttan ısıtmayla sıcak tutar, termoslu olan ise zaten kendisi termos olduğu için kahveyi içinde sıcak tutar. Yani ikisi arasında pek bi fark yok. Tat açısından en doğru seçim kahveyi demlendikten sonra bekletmeden tüketmek.
Ben hissetmiyorum hocam. :D

Cam olanlarda ısıtma kapatılabiliyor o şekilde sorun çözülüyor tabii yaklaşk 1 saat içinde tüketmek gerek yoksa soğuyor

Sage ile cold brew yapan var midir? Varsa recetesini paylasabilir mi?

450 ye 30 yapıyorum. Kahve tadı biraz baskın oluyor. Yumuşatmak için 500 e 30 yapıyorum. Ortlama 200 gr buz 300 ml su koyuyorum. Buz fazla olursa suyu ona göre azaltıyorum.Kağıt filtre ne kullanıyorsunuz? Şu büyük makinalar için kıvrımlı 250/90 lar falan var, hatta ilk makinenin içinden çıkanlar. Onlar nasıl? 5-7 abaca kullanıyorum ama ziyanmı oluyor diye düşünmeden edemiyorum :)

Selamlar. Cold brew ve yüksek gramaj demlemelerde kullandığımız stock kutu içinde de çıkan kağıt papatya tarzı filtreleri nereden temin edebiliriz ? Deneyip olumlu sonuç aldığınız özellikle

Birkaç sorum olacak.

1. Termos kahveyi ne kadar süre süre sıcak tutuyor? 40-45 dakika sonra bile hala içilebilir sıcaklıkta tutabiliyor mu? Alttan ısıtmalı cam karaf mı daha mantıklı yoksa metal karaf mı?

2. Metal karafta koku sorunu var mı? Kahvenin tadına olumsuz etki ediyor mu?

3. Metal karafın temizliği zor mu?

Birkaç sorum olacak.

1. Termos kahveyi ne kadar süre süre sıcak tutuyor? 40-45 dakika sonra bile hala içilebilir sıcaklıkta tutabiliyor mu? Alttan ısıtmalı cam karaf mı daha mantıklı yoksa metal karaf mı?

2. Metal karafta koku sorunu var mı? Kahvenin tadına olumsuz etki ediyor mu?

3. Metal karafın temizliği zor mu?
Termos karaf demleme öncesi sıcak su ile ısıtılmak kaydıyla 20 dk ya kadar 75C nin üzerinde tutabiliyor. Bu süreden sonra tat iyice bozulmaya başlıyor.

Metal karafta özellikle birkaç gün gibi uzun süre kahve artığı unutursanız yıkasanız da koku yapabiliyor. Kullanım sonrası hemen yıkamakta fayda var.

Metal karafın ağız genişliği yeterli, bulaşık fırçası ile rahatça temizlenebiliyor.

Termos karaf demleme öncesi sıcak su ile ısıtılmak kaydıyla 20 dk ya kadar 75C nin üzerinde tutabiliyor. Bu süreden sonra tat iyice bozulmaya başlıyor.

Metal karafta özellikle birkaç gün gibi uzun süre kahve artığı unutursanız yıkasanız da koku yapabiliyor. Kullanım sonrası hemen yıkamakta fayda var.

Metal karafın ağız genişliği yeterli, bulaşık fırçası ile rahatça temizlenebiliyor.
Bende bir eklemeye yapıyım;
Karafın temizliği kolay ama kapağının temizliği zor ne kadar suya tutsanız içinde kahve-su karışımı kalıyor onuda boşaltmaya dikkat etmeniz gerekiyor.

Baktım da şu an Amazon’da sadece metal karaflı versiyonu mevcut. Cam karaf yok maalesef. :( Bu cihazdaki ısı probleminden kasıt ne hocam? Kahve üzerine döktüğü sıradaki ısısı mı? Çünkü Hepsiburada’da şöyle bir yorum gördüm. Bahsedilen ısı sorunu bu mu?

Ekli dosyalar

• FullSizeRender.jpeg
    FullSizeRender.jpeg
    56.5 KB · Görüntüleme: 36
Baktım da şu an Amazon’da sadece metal karaflı versiyonu mevcut. Cam karaf yok maalesef. :( Bu cihazdaki ısı probleminden kasıt ne hocam? Kahve üzerine döktüğü sıradaki ısısı mı? Çünkü Hepsiburada’da şöyle bir yorum gördüm. Bahsedilen ısı sorunu bu mu?
siz en son bu bütçelere çıkmak istemediğinizi söylemiştiniz. Zwilling alacaktınız sanırım, tekrar bu cihazı almaya mı karar verdiniz yoksa geçen seferki gibi sadece soru amaçlı mı?

Bazı yabancı forumlarda da demlenen kahve sıcaklığının düşük olduğuna ilişkin yorumlar var ancak ben demlenen kahveyle kendi ölçümlerimde pid sıcaklık ayarına paralel sonuçlar aldım, sadece sagede demleme esnasında duş başlığına erişim olmadığı için demleme esnasındaki sıcaklığı ölçemedim.

siz en son bu bütçelere çıkmak istemediğinizi söylemiştiniz. Zwilling alacaktınız sanırım, tekrar bu cihazı almaya mı karar verdiniz yoksa geçen seferki gibi sadece soru amaçlı mı?
Yok hocam alacağım. Melitta aldım ama memnun değilim. Bu arada Zwilling almayacağım tabi. Sage düşünüyorum ama metal karaflısı var. Cam potlu olan yok. Benim anlamadığım normalde cam potlu olanlar daha ucuz oluyor yanlış mı biliyorum? Sage’in ise tam tersine metal karaflısı daha ucuz. İtiraf etmek gerekirse Moccamaster’ı iade ettiğime pişmanım. 10 bine aldım şimdi 15 bin civarı dolanıyor. :D

Son düzenleme:
Sage mi Moccamaster mi, karar aşamasındayım. Moccamaster okuduğum kadarıyla herkesi memnun eden bir cihaz, ibreyi MM a çeviriyorum sanırım

Yok hocam alacağım. Melitta aldım ama memnun değilim. Bu arada Zwilling almayacağım tabi. Sage düşünüyorum ama metal karaflısı var. Cam potlu olan yok. Benim anlamadığım normalde cam potlu olanlar daha ucuz oluyor yanlış mı biliyorum? Sage’in ise tam tersine metal karaflısı daha ucuz. İtiraf etmek gerekirse Moccamaster’ı iade ettiğime pişmanım. 10 bine aldım şimdi 15 bin civarı dolanıyor. :D
Zwilling güzel cihaz ben kullandım tavsiye ederim. Sage sahibinden de cam karaflı olanlar 6bin civarına bulunuyor

Zwilling güzel cihaz ben kullandım tavsiye ederim. Sage sahibinden de cam karaflı olanlar 6bin civarına bulunuyor
Ne kadar süre kullandınız hocam? Birçok yorumda malzemesinin ucuz plastik olduğunu okumuştum. Uzun süreli kullanımda randıman sağlayamadığını hatta plastik kokusunun kahveye bulaştığını okumuştum. Yani uzun bir süre sonra plastik kokusu bulaşıyor demişti biri yorumda. Bu makinenin duş başlığı Moccamaster da dahil birçok makineden daha güzel. Çok homojen bir su dağıtımı var gördüğüm kadarıyla. Birçok pahalı makinede göremediğim bir duşlama sistemi var.

Ne kadar süre kullandınız hocam? Birçok yorumda malzemesinin ucuz plastik olduğunu okumuştum. Uzun süreli kullanımda randıman sağlayamadığını hatta plastik kokusunun kahveye bulaştığını okumuştum. Yani uzun bir süre sonra plastik kokusu bulaşıyor demişti biri yorumda. Bu makinenin duş başlığı Moccamaster da dahil birçok makineden daha güzel. Çok homojen bir su dağıtımı var gördüğüm kadarıyla. Birçok pahalı makinede göremediğim bir duşlama sistemi var.
Ben kısa süre kullandım plastik kokusu olmadı bende hiç

45gr kahve 450 gr su olacak şekilde 1/10 oranında genelde 24 saat yapıyorum ben. sonra soğuk su ve buzla seyreltiyorum. bu aralar başka modu kullanmıyorum zaten.

Geri