• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Pietro Grinder

Fiorenzato Pietro nun M Modal Pro Brew dişlileri olan versiyonunun yabancı kaynaklardaki yorumlarını ve incelemelerini okuduktan sonra filtre kahve performansını merak ettiğimden denemek istedim. Ilk bardakta neden bu kadar geç aldığıma pişman oldum.

El Salvador La Illusion ve Colombia Buenos Aires Bourbon Sidra da 6.0-7.0 öğütüm kademelerinde Moccamaster ile toplam 7 deneme yaptım, daha önce hiçbir değirmende bu kadar berrak ve temiz, tadım notlarının net olduğu sonuçlar almadım. En önemlisi rahatsız eden bir acılık veya burukluk, olumsuz hiçbir tat olmadı. V60 veya kalita henüz denemedim.

Esasen Pietro ya giden yol uzundu. Çalıştığım yerde filtre kahve ihtiyacımı karşılamak için birkaç deneme yaptım. Niche zero ile filtre denemeyi çıkardığı yuksek gövdeli ve acı/sert sonuçlardan sonra 5 inci günün sonunda bıraktım. Comandante de Niche ye göre daha iyi olmakla birlikte yuksek gövde ve tadım notlarını tam açığa çıkaramaması/yuvarlaması nedeniyle yetersiz kaldı. ZP6 konik değirmenler icinde en temiz ve berrak sonuçları vermekle birlikte sıfır gövdesi ve çayvari tadıyla her çekirdek için tercih edilmesinin zor olduğunu gösterdi. Denediğim bu kısa periyotta Pietro seasoning vs olmadan evde kullandığım 64 mm SSP MP den dahi daha parlak ve güzel sonuçlar verdi. 58 mm blind burr olduğundan kesici yüzey alanı yaklaşık 64 mm 2-3 delikliler kadar olabilir.

Pietronun bana göre tek olumsuz yanı ergonomisinin zayıf olması, öğütürken bir masa kenarına koyup kaymaması için aşağı yönlü ciddi bir güç uygulanmasını gerektiriyor. Bir de öğütüm süresinin 20 gr için 1 dk 20 saniyeyi aşması diğer el değirmenlerine göre uzun geldi.

Tabi bunlara rağmen filtre için şimdiden birinci değirmenim konumuna geldi. Ergonomi eksikliğini bir tarafa koyarsak 450-500 dolar bandında böyle bir sonucu veren başka bir değirmen olduğunu sanmıyorum. Filtre kahve için ciddi düşünenlerin haberi olsun.Screenshot_20240508_104902_Gallery.jpg

Son düzenleme:
Zeropuckprep isimli instagram hesabında bu değirmenle ilgili fazlaca deneyim var, hatta hesap sahibi teddy nista bir ara bu değirmene takmış hergün yeni denemeler yapıp paylaşıyordu. Bir süre ciddi ciddi düşündüm ama bana ek iş gücü yaratacağı için vazgeçmiştim. @Vinsanity7 ’ye de paylaştığı bilgiler için teşekkürler

Yeni değirmen arayışındayken Espresso Perfetto’nun (Almanya) 200€’ya sattığını gördüm. Niche’yi espresso için bir süre tutup filtre için Pietro alma fikri de mantıklı geldi.

Espresso Perfetto'nun sattığı 2022 de ilk çıkan versiyon. Burr'ün etrafında silikon conta olmayan model. Reddit te okumuştum. Ben de yeni değirmen arayışındayım Bir ara pek çok incelemesini okumuş ve izlemiştim. Nadiren picopressp ile espresso yapan biri olarak elimdeki Kimgrinder k4 yetiyor. Daha çok Pourover içiyorum. Fellow ode gen 2 stock burr, Zp6, ve Df64 gen 2 stock arasında karar vermeye çalışıyorum. Pietro nun 16.000TL'ye ergonomi özürleri ve taşınmazlığı ile dezavantajlı olduğu kanaatindeyim. Son versiyon olsa 200 euro olsa tabi fikrim değişebilir.

2022 versiyonda olmayan o ring'in öğütüm performansına etkisi sıfır. Hem yazıyla sıfır hem rakamla 0. O ring olmayan versiyonda kola bağlı olan burr tarafında kahve birikimi olabiliyor ama performans ile zerre ilgisi yok. 200 euroya hala varsa ben olsam kaçırmam, inanılmaz uygun bir fiyat.

Ben şahsen pietrodan memnunum, zp6'e tercih ediyorum. zp6 çok keyif vermediği için birkaç ay kullanıp satmıştım. Tat profili olarak 83mm sl cast burr ile fellow ode 2 stock burr arasında bir yerlerde. Fellow stock burr'e göre daha düşük gövde ama daha net bir tatlılık var. SL cast burr çok daha dengeli, hem gövdesi güzel hem tatlılıktan kayıp vermiyor. Ama gerçekten çok minimal farklarla ayrılıyor bunlar. Belki SL cast'i birkaç tık öne koyarım, ancak ode 2 burr ile pietro oldukça yakınlar.

Tat profili hic fena degil, bende cast burr e yakin oldugu konusunda hem fikirim, belki cast ve ghost burr arasinda denebilir.
Fakat kullanimi cok zor, tasinabilir hic degil bir kere seyahat vs icin. Normal bir el degirmenine gorede 5x daha yorucu, bir muddet sonra cok biktirir diye dusunuyorum.

Kullanımının çok zor olduğunu birçok kere okudum ama tat profili cezbediyor. Niche satıp sweet lab cast burr ile df64 almak istediğimden hızlıca filtre öğütmem gerektiğinde onu kullanırım diye düşünüyorum. Aslında sadece df64 espresso ve filtre için yetebilir ancak ayarlar arası geçişin niche kadar kolay olacağından şüpheliyim.

Tat profili hic fena degil, bende cast burr e yakin oldugu konusunda hem fikirim, belki cast ve ghost burr arasinda denebilir.
Fakat kullanimi cok zor, tasinabilir hic degil bir kere seyahat vs icin. Normal bir el degirmenine gorede 5x daha yorucu, bir muddet sonra cok biktirir diye dusunuyorum.
Bu grinderı bir mobil değirmen gibi düşünerek almak hata olur zaten. Ben öğütürken dirseğimi dayıyorum bütün ağırlığımı vererek, titremiyor ve kolu çevirirken gayet sabit kalıyor. Bıktırır mı? belki...

Ben yaklasık 9-10 aydır Pietro kullanıyorum. Zamanım yoksa veya ortalama bir çekirdek kullanıyorsam Ode Gen 2 kullanıyorum. Ancak elimde özel bir çekirdek varsa mutlaka Pietro ile deniyorum, Comandante ile kıyas kabul etmeyecek, Ode Gen 2 den de bence birkaç adım önde bir değirmen, ama kullanımı gerçekten güç istiyor. Taşınabilirliği de şüpheli, seyahat setimde comandante kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250202_174219_Gallery.jpg
    Screenshot_20250202_174219_Gallery.jpg
    107.8 KB · Görüntüleme: 96
Ben yaklasık 9-10 aydır Pietro kullanıyorum. Zamanım yoksa veya ortalama bir çekirdek kullanıyorsam Ode Gen 2 kullanıyorum. Ancak elimde özel bir çekirdek varsa mutlaka Pietro ile deniyorum, Comandante ile kıyas kabul etmeyecek, Ode Gen 2 den de bence birkaç adım önde bir değirmen, ama kullanımı gerçekten güç istiyor. Taşınabilirliği de şüpheli, seyahat setimde comandante kullanıyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Yakın zamanda diğer burr seti de alıp espresso performansını da deneyimlemek isterim.

Ergonomi dışında her konuda iyi yorumlar alan Pietro’yu sonunda ben de edindim. Espresso Perfetto indirimini kaçırınca ikinci elde base ile beraber satan birini buldum. Umarım bu değirmen filtre kahve ile barıştırır ve nasıl olsa tadı aynı olacak diye mocamaster kullanmaktan kurtarır :)

Ben de 1 aydır "Esspresso perfetto" da satılan modeli kullanıyorum.

Açıkcası almadan önce Youtube Redditten çok yorum izledim ve okudum ama aldığımda biraz hayal kırıklığı oldu diyebilirim.

Zp6 ile karşılaştırdığımda benzer öğütülmüş partikül büyüklüklerinde daha yavaş bir demleme (daha tozlu) oluyor ve bende strigency diye tabir ediliyor sanırım ama limon kabuğu acılığı da diyebilirim çok fazla.....

Yorum yapanlara (Lance, Hoon vs......)galiba "seosened" (ben randımanı artırılmış olarak anlıyorum) burrler gönderilmiş(tahmin ediyorum)..

Ben de bu arada eski kahve çekirdekleri ile "seasoning" deniyorum bir Youtube videosunda flat burrlarda 3-4 kg kahve sonrasında (belki 5 kg) randımana kavuştuğunu söyleyen bir video ile karşılamıştım tabi burrlerin çapı artıkça daha fazla kahve öğütmek lazım diyordu bu arada....

Şu an kol kası yapmakla (bir kilo için 20 tam dolu öğütüm) meşgulüm bakalım tat değişecek mi?

Yorum ya da önerileri olan olursa sevinirim.

Ben de 1 aydır "Esspresso perfetto" da satılan modeli kullanıyorum.

Açıkcası almadan önce Youtube Redditten çok yorum izledim ve okudum ama aldığımda biraz hayal kırıklığı oldu diyebilirim.

Zp6 ile karşılaştırdığımda benzer öğütülmüş partikül büyüklüklerinde daha yavaş bir demleme (daha tozlu) oluyor ve bende strigency diye tabir ediliyor sanırım ama limon kabuğu acılığı da diyebilirim çok fazla.....

Yorum yapanlara (Lance, Hoon vs......)galiba "seosened" (ben randımanı artırılmış olarak anlıyorum) burrler gönderilmiş(tahmin ediyorum)..

Ben de bu arada eski kahve çekirdekleri ile "seasoning" deniyorum bir Youtube videosunda flat burrlarda 3-4 kg kahve sonrasında (belki 5 kg) randımana kavuştuğunu söyleyen bir video ile karşılamıştım tabi burrlerin çapı artıkça daha fazla kahve öğütmek lazım diyordu bu arada....

Şu an kol kası yapmakla (bir kilo için 20 tam dolu öğütüm) meşgulüm bakalım tat değişecek mi?

Yorum ya da önerileri olan olursa sevinirim
nasil oldu seasoningden sonra degisti mi birseyler? Bende biraz hayal kiriklik gibi oldu commandanteden cok daha iyi diyorlar ama halbuki cok daha iyi diyemem, ve seasoningden biraz cekindim (kolum kopmasin diye )

nasil oldu seasoningden sonra degisti mi birseyler? Bende biraz hayal kiriklik gibi oldu commandanteden cok daha iyi diyorlar ama halbuki cok daha iyi diyemem, ve seasoningden biraz cekindim (kolum kopmasin diye )
Daha farkedemedim. Ancak 2 2.5 kgye ulaşabildim. Sanırım ancak 4 ila 5 kg de ulaşacak randımanına. Bıçaklar kaplı olduğundan normalden biraz daha fazla öğütüm gerekiyor. Süreç hala sürüyor. Daddy got cofee adlı youtuber da ueni vihazda böyle sorunlar olabileceğini söylemiş. Galiba pietro bize reklamını yapan youtuberlara seosened bıçaklı öğütücüler yollamış olmalı....

Daha farkedemedim. Ancak 2 2.5 kgye ulaşabildim. Sanırım ancak 4 ila 5 kg de ulaşacak randımanına. Bıçaklar kaplı olduğundan normalden biraz daha fazla öğütüm gerekiyor. Süreç hala sürüyor. Daddy got cofee adlı youtuber da ueni vihazda böyle sorunlar olabileceğini söylemiş. Galiba pietro bize reklamını yapan youtuberlara seosened bıçaklı öğütücüler yollamış olmalı....
Hocam bence bu işlemi pirinçle yapabilirsiniz.
Bu değirmen çok ilgimi çekti, hâlâ da çekiyor fakat ergonomisi gözüme çok kötü geliyor. Ayrıca öğütün yavaşlığı da bir diğer eksi. Sanırım Zp6 gibi bir değirmen varken bu topa girmemek en iyisi olacak 🙂

Hocam bence bu işlemi pirinçle yapabilirsiniz.
Bu değirmen çok ilgimi çekti, hâlâ da çekiyor fakat ergonomisi gözüme çok kötü geliyor. Ayrıca öğütün yavaşlığı da bir diğer eksi. Sanırım Zp6 gibi bir değirmen varken bu topa girmemek en iyisi olacak 🙂
Ben 250 Euro civarında buldum aldım
(eski model galiba) Ayrıca standını da aldım. Ergonomi iyileşti.

Bu arada pirinci duydum ama zarar verir mi bilemiyorum. Bir de araya taş karışırsa sorun olabilir.

Ben de beğenen taraftayım. Hele comandanteye göre çok önde. Seasoning ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Pirinç, elektrikli değirmenlerde temizlik amacıyla kullanılıyor ama hiç denemedim.

Geri