- İsim
- Emre
Daha fazla
- İsim
- Emre

Bu grinderı bir mobil değirmen gibi düşünerek almak hata olur zaten. Ben öğütürken dirseğimi dayıyorum bütün ağırlığımı vererek, titremiyor ve kolu çevirirken gayet sabit kalıyor. Bıktırır mı? belki...Tat profili hic fena degil, bende cast burr e yakin oldugu konusunda hem fikirim, belki cast ve ghost burr arasinda denebilir.
Fakat kullanimi cok zor, tasinabilir hic degil bir kere seyahat vs icin. Normal bir el degirmenine gorede 5x daha yorucu, bir muddet sonra cok biktirir diye dusunuyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Yakın zamanda diğer burr seti de alıp espresso performansını da deneyimlemek isterim.Ben yaklasık 9-10 aydır Pietro kullanıyorum. Zamanım yoksa veya ortalama bir çekirdek kullanıyorsam Ode Gen 2 kullanıyorum. Ancak elimde özel bir çekirdek varsa mutlaka Pietro ile deniyorum, Comandante ile kıyas kabul etmeyecek, Ode Gen 2 den de bence birkaç adım önde bir değirmen, ama kullanımı gerçekten güç istiyor. Taşınabilirliği de şüpheli, seyahat setimde comandante kullanıyorum.
nasil oldu seasoningden sonra degisti mi birseyler? Bende biraz hayal kiriklik gibi oldu commandanteden cok daha iyi diyorlar ama halbuki cok daha iyi diyemem, ve seasoningden biraz cekindim (kolum kopmasin diye )Ben de 1 aydır "Esspresso perfetto" da satılan modeli kullanıyorum.
Açıkcası almadan önce Youtube Redditten çok yorum izledim ve okudum ama aldığımda biraz hayal kırıklığı oldu diyebilirim.
Zp6 ile karşılaştırdığımda benzer öğütülmüş partikül büyüklüklerinde daha yavaş bir demleme (daha tozlu) oluyor ve bende strigency diye tabir ediliyor sanırım ama limon kabuğu acılığı da diyebilirim çok fazla.....
Yorum yapanlara (Lance, Hoon vs......)galiba "seosened" (ben randımanı artırılmış olarak anlıyorum) burrler gönderilmiş(tahmin ediyorum)..
Ben de bu arada eski kahve çekirdekleri ile "seasoning" deniyorum bir Youtube videosunda flat burrlarda 3-4 kg kahve sonrasında (belki 5 kg) randımana kavuştuğunu söyleyen bir video ile karşılamıştım tabi burrlerin çapı artıkça daha fazla kahve öğütmek lazım diyordu bu arada....
Şu an kol kası yapmakla (bir kilo için 20 tam dolu öğütüm) meşgulüm bakalım tat değişecek mi?
Yorum ya da önerileri olan olursa sevinirim
Daha farkedemedim. Ancak 2 2.5 kgye ulaşabildim. Sanırım ancak 4 ila 5 kg de ulaşacak randımanına. Bıçaklar kaplı olduğundan normalden biraz daha fazla öğütüm gerekiyor. Süreç hala sürüyor. Daddy got cofee adlı youtuber da ueni vihazda böyle sorunlar olabileceğini söylemiş. Galiba pietro bize reklamını yapan youtuberlara seosened bıçaklı öğütücüler yollamış olmalı....nasil oldu seasoningden sonra degisti mi birseyler? Bende biraz hayal kiriklik gibi oldu commandanteden cok daha iyi diyorlar ama halbuki cok daha iyi diyemem, ve seasoningden biraz cekindim (kolum kopmasin diye )
Hocam bence bu işlemi pirinçle yapabilirsiniz.Daha farkedemedim. Ancak 2 2.5 kgye ulaşabildim. Sanırım ancak 4 ila 5 kg de ulaşacak randımanına. Bıçaklar kaplı olduğundan normalden biraz daha fazla öğütüm gerekiyor. Süreç hala sürüyor. Daddy got cofee adlı youtuber da ueni vihazda böyle sorunlar olabileceğini söylemiş. Galiba pietro bize reklamını yapan youtuberlara seosened bıçaklı öğütücüler yollamış olmalı....
Ben 250 Euro civarında buldum aldımHocam bence bu işlemi pirinçle yapabilirsiniz.
Bu değirmen çok ilgimi çekti, hâlâ da çekiyor fakat ergonomisi gözüme çok kötü geliyor. Ayrıca öğütün yavaşlığı da bir diğer eksi. Sanırım Zp6 gibi bir değirmen varken bu topa girmemek en iyisi olacak![]()