• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Osmotic Flow

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyhude
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar, Osmotic flow demleme ile ilgili ufak bir paylaşım yaptım ve merak edenler varsa kısa bir Youtube videosu hazırlayabilirim. reçete detaylarına da değinirim, ne dersiniz?

bence de güzel olur. bu arada kahve pusulası videosu çok güzeldi. bana hep karışık geliyordur, kullanmıyordum. kafamda iyice oturdu :) ayrıca kahve pusulası videosunda bahsetmediğiniz sıcaklık konusunda da değinebilirsiniz. kötü demleme nasıl iyileştirilir, hangi parametreleri değiştirmek gerekiyor gibi bilgilendirici rehberler güzel olur.

bence de güzel olur. bu arada kahve pusulası videosu çok güzeldi. bana hep karışık geliyordur, kullanmıyordum. kafamda iyice oturdu :) ayrıca kahve pusulası videosunda bahsetmediğiniz sıcaklık konusunda da değinebilirsiniz. kötü demleme nasıl iyileştirilir, hangi parametreleri değiştirmek gerekiyor gibi bilgilendirici rehberler güzel olur.
Teşekkürler! Kahve Pusulası videosu, ben her ne kadar biraz höt höt de olsam, içime sindi. Umarım daha çok paylaşılır ve izlenir. Buraya da konu olarak açacağım.

üstünde konuşuruz.

Az önce Kronotrop Etiyopya Gerba ile denedim. Kendimce reçeteyi biraz değiştirerek güzel bir sonuç aldım diyebilirim.
20 gram kahve (Timemore 21 klik)
300 ml su- 96 derece
60 ml blooming
+120 ml
+120 ml
Blooming ve son 30 ml dışında hep ortaya döktüm suyu.
Daha ilk denemem ama birkaç değişiklikle çok güzel sonuçlar alınabilecek bir reçete. İlk başta biraz önyargı ile yaklaşmıştım ama bu önyargı şu an içtiğim kahve ile beraber kırıldı.
Kahve fincanın ortalarına doğru tatlılaştı ve çok güzel bir hale geldi. İlk yudumlardaki isli tat için reçetede değişiklikler yapmayı düşünüyorum.
(Not: Bu kahveye normal V60 reçeteleri ile de denedim ama bu reçete bariz çok daha güzel bir sonuç verdi )

19 click Timemore G1 12gr Lakto Fermente 36gr dök 45 sn bekle sonra 156 gr 2:25'te bitti. Abaca kullandım filtre. Asiditesi kesinlikle daha çok ön plana çıktı tatlılık biraz daha geri planda kaldı Osmotic flow ile. 21 clickte tekrar deneyeceğim bakalım. Bekleyince tatlılık artmaya başlıyor ama sanki daha önceki demlememe göre net bir asidite fazlalığı vardı.

19 click Timemore G1 12gr Lakto Fermente 36gr dök 45 sn bekle sonra 156 gr 2:25'te bitti. Abaca kullandım filtre. Asiditesi kesinlikle daha çok ön plana çıktı tatlılık biraz daha geri planda kaldı Osmotic flow ile. 21 clickte tekrar deneyeceğim bakalım. Bekleyince tatlılık artmaya başlıyor ama sanki daha önceki demlememe göre net bir asidite fazlalığı vardı.
Bu yöntem ile çok güzel sonuçlar alınca kendimce oluşturduğum reçete ile bir video hazırladım. Sizde deneyebilirsiniz.(Gövdeyi düşük bulursanız oranı azaltabilirsiniz.)

Bu reçeteyi kullanarak lakto fermente'yi deneyebilirsiniz. Bu kahve ile aldığım en iyi sonuçlardan birini bu reçete ile almıştım. (Filtre olarak traditional kullandım.)

Bir süredir bu yöntemi kullanıyorum ve gerçekten memnun kalmaya başladım. İlk sayfada kalın öğütüm ve 1:10 gibi oranlardan bahsedildi fakat ben standart v60 parametreleri ile yapıyorum. Hario 100'lük ve çaydanlık kullanımından dolayı yatak yükselmesi yaşıyorum fakat bir kez hafifçe rao spin yetiyor. Genel olarak açık ve orta kavrum fark etmeksizin hep dengeli, üzmeyen sonuçlar veriyor. 👌

Hazır James H. video atmışken sorayım. Bu yöntem immersion dripperlar ile çok benzer değil mi ?

Bir süredir bu yöntemi kullanıyorum ve gerçekten memnun kalmaya başladım. İlk sayfada kalın öğütüm ve 1:10 gibi oranlardan bahsedildi fakat ben standart v60 parametreleri ile yapıyorum. Hario 100'lük ve çaydanlık kullanımından dolayı yatak yükselmesi yaşıyorum fakat bir kez hafifçe rao spin yetiyor. Genel olarak açık ve orta kavrum fark etmeksizin hep dengeli, üzmeyen sonuçlar veriyor. 👌

Hazır James H. video atmışken sorayım. Bu yöntem immersion dripperlar ile çok benzer değil mi ?

Aslında hayır, tam tersi.

Uygun kullanım ve teknikle amaç girdi ve çıktıyı dengeleyerek immersion yerine tam anlamıyla percolation yapmak. O yüzden yatağı çok yükseltmeden zaten :)

Aslında hayır, tam tersi.

Uygun kullanım ve teknikle amaç girdi ve çıktıyı dengeleyerek immersion yerine tam anlamıyla percolation yapmak. O yüzden yatağı çok yükseltmeden zaten :)
Yatak yüksekliğinin sabit olması, kahve ile suyun sürekli teması ve aslında süre kontrolünün basitliği aklıma bunu getirmişti. Çok teşekkürler cevap için ✌️

Ben de kendimce bir ufak deneme (aslında video çekene kadar 4. demlemem oldu 3 günde) videosu hazırladım bu Osmotik akış prensibi ile alakalı.
Keyifli ve bir o kadar özen isteyen bir method. Sonuç ise daha tatlı geldi bana 2 farklı çekirdekte.
Biraz asmr videolar gibi oldu sesler ama 🥲
Hario plastik V60-02
Molent G50 - 40 klik
Kolombiya La Rivera Lakto Fermente28/12/2020 kavrum
Cafec Abaca filtre kağıdı
93°C Hamidiye 5 lt pet su
22/350 oran 60 ml blooming 35 sn bekleme, sonrasında 350 ml tamamlama 03:05 bitiş

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam, bu method şu aralar çok ilgimi çekti. Sürekli bununla gidiyorum. Fakat şunu anladım, taze kavrum kahveler çok çok iyi sonuç veriyor bu teknikte.
Ben de burada anlatmıştım.

Aslında çözünme oranları V60 ile benzer yq da yaklaşık olabiliyor ama tatlılık algısının arttığını gözlemledim. Farklı bileşenler çözünüyor sanırım.

Her kahveye uymuyor, demleme süresinin de 3.30 altına pek inmemesi gerekiyor. Benim gözlemlerim böyle. Bir de açık kavrumlarda epey sıcak su ile 96-98c ile başlıyorum.

Ben de burada anlatmıştım.

Aslında çözünme oranları V60 ile benzer yq da yaklaşık olabiliyor ama tatlılık algısının arttığını gözlemledim. Farklı bileşenler çözünüyor sanırım.

Her kahveye uymuyor, demleme süresinin de 3.30 altına pek inmemesi gerekiyor. Benim gözlemlerim böyle. Bir de açık kavrumlarda epey sıcak su ile 96-98c ile başlıyorum.

Filtre kahve makinelerinin mantığına benziyor biraz sanki.Çıkan kahveler gövdesi duşuk tatlilik ve asidite ön plandaysa ayni mantik

Geri