• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Old School Roastery

Aldığım kahvelerle ilgili genel olarak bu yıl yaptığım alışverişler içerisinde %100 memnun kaldığım tek kavurucu oldu. Şaşırtıcı bir durum oldu benim için. Normalde her siparişi de ya kavrumla ilgili ya kahveyle ilgili beğenmediğim birşey çıkar. Oldschooldan gerek çekirdek gerek kavrum gerek paket şıklığı kargolama hızı hepsi mükemmeldi. Tekrar bir sipariş daha geçmeyi düşünüyorum bakalım😁

Çalıştığımız coffee shoplar da dahil olmak üzere kiloluk paket usulüyle çalışmıyoruz. %25 indirim oranı oldukça iyi bir avantaj ve coffee shoplarla bu oranın bir tık üstü oranla ve sözleşmelerle çalışıyoruz ☺️. Elimizden gelen bişey olsa da sizlere daha çok yardımcı olabilsek

Ben de bu indirim vesilesiyle, elimde çekirdeğim çok olmasına rağmen, uzun zamandır denemek istediğim kavurucudan ilk siparişimi vermiş bulunuyorum. Bir miktarı Buzlukbank yatırımı olacak mecbur :)
İyi yıllar diliyorum.

Monteblanco inanılmaz bir kahveymiş gerçekten. Evde suyum bitmiş, 115 ppm şebeke suyumla demlediğim kahve bile o kadar kompleks, o kadar keyifli ki. Üzerindeki tadım notalarını katman katman hissediyorum. Old School hiçbir zaman pişman etmedi. Hep belli bir standardı sağlıyor. Sitelerindeki slogan cümleleriyle çok örtüşen bir kaliteye sahipler.
Unutmayın! Kahve keyif işidir. :)

Selamlar. Sitede resmi olarak satışı yok ama Carambolo Washed / Thermal Shock olan ürünümüzün espresso kavrumunu ayrıca dükkanda servis ediyoruz. Farklı bir profil çalışmadığımız ama espresso performansı beğendiğimiz diğer ürünler ise Carambolo N.A., Perla Negra ve Bombe. Klasik bir espresso ama biraz daha floral bir şeyler isterseniz de Konga yı tavsiye ederiz ☺️
Kendilerinin tavsiyesi ile ufak bir paket carambolo washed espresso almıştım. Kendilerinin özelden paylaştığı reçeteleri ile bir demleme yaptım. Shot’ın son saniyelerinde puckda bir bozulma var gibi görünse de böğürtlen suyu katılmış harika lezzette bir espresso oldu. Acılık sıfır, damak yakan ekşilik yok. Yalnızca meyden gelen o tatlı asidite. Ve ilk denememde bu sonuç çıktı. Kahve gelecek vaadediyor. Şu çekirdeği foruma özel espresso profilde de satışa açsanız da şenlensek nasıl güzel olur 😂👍 ellerinize sağlık
Edit: 9 bar eğrisini linear artış olarak yapmışım o da bizim acemiliğimiz olmuş😂 sabit 9 bara çekip daha da yakın arkadaş olabiliriz kendileri ile 😂
IMG_1597.png

Son düzenleme:
Cherry Vintara kuru koku ve tad olarak biraz ağır geldi reçete tavsiye alabilirim. Benim demleme şöyle oldu:

Cmd 18 click,
89 °C Uludağ premium su,
12,5 Gr/210 ml
Bloom ve iki döküş
Süre 2:30

93 derece abant su
1x17-17.5 kahve su oranı
15 gr kahve kullanacaksanız minimum blooming + 2 döküş. Daha fazla gramajlar için blooming + 3 veya 4 döküş. Demleme süresi az gramajlarda olsa bile minimum 2.45

Carambola son zamanlarda içtigim en güzel kahve. Lıkır lıkır gidiyor elinize sağlık. Böğürtlen ve canlı asidite ile çok beğendim 😀
Carambolo Washed benimde son zamanlarda içtiğim en güzel kahve olabilir. Türk kahvesinde harika oluyor, gövde, aroma, tatlılık,asitide ve canlılık hepsini Türk kahvesinde çok rahat alabildim.

Son aldığım üç paketin üçü de birbirinden güzel, aromaları çok net hissettiren kahvelerdi. Carambolo washed, etiyopya bombe, monteblanco.
Ben de yorum yazmamıştım ama sizin vesileniz ile deneyimleri aktarayım. Ben de crambolo etiyopya honey ve red vintara almıştım. Hepsi de buram buram aromatikti. Old school bundan sonra hep radarda olacak.

Podyumdan Fincanınıza: SCA Türkiye Demleme Şampiyonası 3.’lük Ödüllü Kahvemizle Kahve Kulübü’ne Özel Bir Deneyim!

Selamlar Kahve Kulübü Ailesi,

Bugün burada sadece yeni bir seçkiyi paylaşmak için değil, heyecanımızı ve emeğimizin en somut karşılığını sizlerle kutlamak için bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde düzenlenen SCA Türkiye Demleme Şampiyonası’nda yoğun bir hazırlık sürecinin meyvesini aldık: Türkiye 3.’lüğü! 🥉

Podyuma çıkan bu özel blendi sadece yarışma sahnesinde bırakmaya gönlümüz el vermedi. Bu fincanın arkasındaki o eşsiz profili, her yudumda neden bu dereceyi aldığını merak eden ve bu tutkuya ortak olan siz değerli forum üyeleriyle paylaşmak istedik.

Peki, bu kahveyi "podyum seviyesine" taşıyan ne?

Bu blend, alışılagelmişin çok ötesinde bir duyusal deneyim sunuyor. Teruarın karakterini en saf haliyle yansıtan, kompleks asiditesi ve damakta bıraktığı o uzun, tertemiz bitişiyle bizi ilk tadımda büyülemişti. Yarışma stresinde bile bizi sakinleştiren o eşsiz aromaları şimdi sizin deneyimlerinize sunuyoruz. Biliyoruz ki kahve sadece bir içecek değil; bir hikaye, bir emek ve bir vizyon işidir. Biz bu vizyonun en iddialı parçasını sizinle buluşturuyoruz.

Kahve Kulübü’ne Özel Bir Jest

Bu başarıda topluluğun payı büyük, bu yüzden bu özel kahvenin ilk büyük buluşmasını burada yapalım istedik. Sınırlı miktardaki bu ödüllü seçkimize, internet sitemiz üzerinden Kahve Kulübü’ne özel %15 indirimle ulaşabilirsiniz.

İndirim Kodu: BLEND

Web Sitemiz: https://www.oldschooltr.com/shop

Sizlerin o rafine damak tadından geçecek yorumlar bizim için podyumdaki alkışlar kadar kıymetli. Demleme parametrelerinizi, aldığınız notaları ve deneyimlerinizi aşağıda paylaşmayı unutmayın!

Fincanınızdan keyif eksik olmasın. ☕✨

Merhabalar @OldSchoolRoastery, Türkiye 3.’lüğü ve emekleriniz için tebrikler. Yarışma kahvesi için demleme reçetesi önerinizi de alabilir miyim?

Youtube'daki yarışma videosu'ndan şu şekilde bir reçete çıkartmıştım aslında:
- 7.5 g panama, 7.5 g colombia
- 1:17 ölçü için 255 ml su (93 derecede)
- origami dripper
- cafec th3
- toplam 4 döküş
- blooming: 45 ml su, 35 saniye bekle
- kalan 3 döküşte: 70 ml ekle (yaklaşık 10 saniyede), 20 saniye bekle
- demleme bitiş süresi (max) 3 dakika

Bu reçeteyi esas alarak iki ayrı demleme yaptım. Birinde comandante c40 18 klik, diğerinde 20 klik öğütme yaptım. origami yerine standard Hario V60 dripper kullandım. Kullandığım su da farklıydı (buzdağı). Onun haricinde bu reçeteye uydum diyebilirim. Demlemelerim 02:45 gibi tamamlandı. Aromaları çok güzel almakla beraber, hafif bir acılık da alıyorum gibi geldi, o yüzden size danışmak istedim:
- origami yerine v60 kullanımında öneriniz nedir?
- öğütme kalınlığı olarak ne önerirsiniz?
- blend olarak değil de ayrı ayrı demlemek istersem bu demlemeler için farklı bir öneriniz olur mu?
- yarışmada aynı anda 3 kupa demlenmesinin reçeteyi belirlemede etkisi oluyor mu? Tek kupa demleseniz neyi farklı yapardınız?

Biraz detaylı sordum ama söz konusu yarışma kahvesi olunca daha bir üstüne titriyorum, kahveleri heba etmeyeyim diyorum sanırım :D

Teşekkürler

Güzel sözleriniz için teşekkür ederiz ☺️. Buradaki acılık yüksek ihtimalle kullandığınız suyun ppm ile alakalı ve filtre kağıdınızla alakalı. Biz oldukça düşük 38 ppm su kullandık. Size tavsiyemiz Abant su deneyebilirsiniz. Bir de filtre kağıdı olarak TH3 deneyebilirsiniz.

V60 için özellikle farklı bir reçete denemediğimiz için bir şey diyemiyoruz. Ama güncel formundan artı veya eksi olarak çok farklı çıkmaz.

Öğütüm kalınlıklarınız gayet iyi orada oynama yapmanıza gerek kalmaz.

Sonuç olarak 50-50 blend yapmayı tercih ettimiz için ayrı demlemeler de yapsanız aynı reçeteyi kullanmanızı öneririz

Reçeteyi oluştururken tabii ki yarışma ortamını ve kurallarını dikkate alıyoruz. Fakat önceliğimiz o fincanı maksimum performansta sunabilmek. Tek bir demleme yapmaya kalksak yine aynı reçeteyi uygulardık.

Geri