• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Old School Roastery

Geçtiğimiz gün cuppinge katılmıstım, orada beğenip Carambolo almıstım bu gün 30sn bloom 4x60 demledim. Son zamanlarda içtiğim f/p en yüksek kahvelerden birisi aroma çok canlı tat dengeli ve tatmin edici buraya da yazmak istedim, cidden emeğinize sağlık🫡
Bende çok sevdim, birde kelime şakası yapmadan duramıyorsun

Ankara Mahalle Kahvecileri'nin düzenlediği mini festivalde Carambolo N.A. aldım, gayet memnun kaldım. Standlarında farklı kahvelerini deneyimleme fırsatım oldu. Kavrumları, vaad edilen tadım notalarını iyi bir şekilde karşılıyordu, firmanın ilgisi ve misafirperverliğini de takdir ediyorum.
Ayrıca Local Coffee Festival gibi yerel oluşumlara forumda daha çok yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Etkinlikler öncesi, organizatör veya katılım sağlayan firmalar forum üzerinden tanıtım/davet yapabilmeli. Ben etkinlik öncesi ve sonrasında bahsi geçen organizasyona dair hiçbir bilgiye rastlamadım.

Gerçekten hepsi güzeldi. Hiç birinde meh, bu kahveden bir şey alamadım olmadı (genelde oluyor).

2 masa oldu. Sırayla 2. masayı özetleyim:

Bombe (Honey) tertemiz. Keşke alsaydım 😀 -> Alma Negra ve Perla Negra (aynı çiftlikten, 2 natürel, 2 farklı varyete) : 2si aldım. 2si çok güzel natürel kahveler. Güzel asiditeleri var.
Sonraki kahveler process'ten dolayı yavaş yavaş "uçmaya" başlıyor
Carambolo Thermal Shock ve Carambolo N.A. (Aynı çiftlik aynı varyete farklı process). Thermal shock yıkanmış olmasında rağmen daha etkleyici oldu. -> Las Flores aynı şekilde, thermal shok'tan mı, bilmiyorum ama ilk Carambolo kategorisinde. O kadar kahveden sonra 2si hala damağımda.
Ve co-fermented'ler Red Vintara ve Cherry Vintara : co-fermented sevmezseniz, onları seveceksiniz ve herkese tattırmak isteyeceksiniz !

PR meselesinin forumlarda suyu çıktığı için her yazılan AI gibi gelmeye başlıyor, o nedenle tavsiyelerden uzak duruyorum ancak caz sever Maykil Hocamın damağına (ve dürüstlüğüne) güvendiğim için beğendiği çekirdeklerden mini bir seçki yaptım. Monteblanco, Spada’da geçen yaz boyu içtiğim kahveyse kaçırmak istemediğim için bir kuple de ondan ekledim.

Kavurucu arkadaşların eline sağlık.

Bir seçki de ben yaptım. İlk alışverişim olarak kavrumu ve kahveleri merak ediyorum.

Ben cafeye gidip daha önce kahvelerini içmiştim ama çekirdek almak denk gelmemişti. Şu anda daha önce denemediğim için çok pişman oldum. Gerçekten yazılan tadım notlarına çok uğraşmadan rahatlıkla ulaşılıyor. Sadece sormak istediğim las flores aşırı beğenerek aldım tadı içerkende çok güzel ama aniden ağızda bi kuruluk yapıyor 1:16 95 derece su ile 3dk gibi sürede bitti. Bi yerde hata mı yaptım acaba? @OldSchoolRoastery

Selamlar hocam. Biz de dükkanda servis ederken 1:16 oranını kullanıp 93 derece suyla demliyoruz. Ama kullandığımız suyun ppm i 35-40 ppm. Belki de sorun kullandığınız suyun sertliğinden olabilir. Co fermented bir ürün olsa her türlü ufakta olsa kuruluk yapmasının normal olabileceğini söylerdik. Ama Las Flores co fermented değil o yüzden belki kahve su oranını 1:17 ye güncelleyip 93 derece suyla tekrar deneyebilirsiniz.

tadım etkinliğinden oluşan beğenilere göre sepeti oluşturdum. Modern espresso için tavsiye edebileceğimiz çekirdek var mı? Onu da ekleyip denemek istiyorum

Selamlar. Sitede resmi olarak satışı yok ama Carambolo Washed / Thermal Shock olan ürünümüzün espresso kavrumunu ayrıca dükkanda servis ediyoruz. Farklı bir profil çalışmadığımız ama espresso performansı beğendiğimiz diğer ürünler ise Carambolo N.A., Perla Negra ve Bombe. Klasik bir espresso ama biraz daha floral bir şeyler isterseniz de Konga yı tavsiye ederiz ☺️

Sipariş elime ulaştı 22 Aralık kavrumlu hepsi. Bombe,Chelbesa, Red vintara, Las Flores,Carambolo degass kaç gün önerirsiniz? @OldSchoolRoastery

İlginç bişey oldu.Akşam Red Vintara (12,5gr/205 ml ) demledim parfümsü kokusu tadım notlarını veren hafif rahat içimli kahve diye beğendim. Şimdi aynı oranlı aynı parametrelerle Carambolo demledim kokusu tadı her şeyi aynı. Paketi ilk açınca da kokusu aynıydı çok şaşırdım. Canlı bir asidite böğürtlen suyu ve tadımlarını alacağım capcanlı bir kahve bekliyordum ama dünkü içtiğimle tıpatıp aynı.Şimdi ben Vintara mı Carambola mı içiyorum bir karışıklık var gibi. Hatta esprisini yapmadan duramayacam bizim kahve karambola (Carambolo) mı gitti? 😂😂😂 @OldSchoolRoastery

Paketlemede hata olmuş olabilir 🤔 biz size birer paket Carambolo ve Red Vintara gönderelim. Kahveniz karambole gitmiş olmasın 🙃
İnce düşünceniz için teşekkür ederim hak geçmesin buna hiç gerek yok bir karışıklık olmuş olabilir mi meraktan yazdım bir sonraki siparişe Carambolo deneriz😊

İlginç bişey oldu.Akşam Red Vintara (12,5gr/205 ml ) demledim parfümsü kokusu tadım notlarını veren hafif rahat içimli kahve diye beğendim. Şimdi aynı oranlı aynı parametrelerle Carambolo demledim kokusu tadı her şeyi aynı. Paketi ilk açınca da kokusu aynıydı çok şaşırdım. Canlı bir asidite böğürtlen suyu ve tadımlarını alacağım capcanlı bir kahve bekliyordum ama dünkü içtiğimle tıpatıp aynı.Şimdi ben Vintara mı Carambola mı içiyorum bir karışıklık var gibi. Hatta esprisini yapmadan duramayacam bizim kahve karambola (Carambolo) mı gitti? 😂😂😂 @OldSchoolRoastery
Ben de farklı zamanlarda aldım her iki kahveyi, aralarında çok fark var Vintara olanlar tadım olarak kırmızı meyve cümbüşü Carambolo olanlar daha oturaklı ama kıpır kıpır bir profile sahip.

PR meselesinin forumlarda suyu çıktığı için her yazılan AI gibi gelmeye başlıyor, o nedenle tavsiyelerden uzak duruyorum ancak caz sever Maykil Hocamın damağına (ve dürüstlüğüne) güvendiğim için beğendiği çekirdeklerden mini bir seçki yaptım. Monteblanco, Spada’da geçen yaz boyu içtiğim kahveyse kaçırmak istemediğim için bir kuple de ondan ekledim.

Kavurucu arkadaşların eline sağlık.
Monteblanco o monteblancoymuş, kahve gerçekten çok lezzetli. Tim Wendelboe dahil görece ünlü nice kavurucudan kahve içme şansım oldu bu sene ama bu çekirdek kadar keyif veren olmadı.

Bu arada Old School’dan kahve almayı planlayan arkadaşlar için güncelleme yapmak isterim, düşündüğünüz çekirdekleri gözünüz kapalı alabilirsiniz, aldığım seçkiden tüm çekirdekleri erken olmasına rağmen denedim, tümünde de aromaları öldürmeyen notaları öne çıkaran başarılı bir kavrum var. Bugün de beğendiklerimden ayrıca bir seçki daha yapacağım.

Herkese yeni yılda sağlık ve mutluluk diliyorum.

Hak geçecek bir durum yok yılbaşı hediyesi niyetine düşünebiliriz ☺️
Gönderdiğiniz kahve için teşekkür ederim çok beğendim. Şöyle bir eleştirim olacak Caramboloyu çok beğendim tekrar almayı düşünüyorum ama 1 kiloluk avantajlı fiyat seçeneğinin olmasını isterdim.😊

Geri