• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

su son 4-5 yil icerisinde null'dan en cok kahve aip tuketen birseyler tuketiciler icerisinde en kotu ilk 5'te oldugumu dusunuyorum. yillik tuketimimin en az %80i null'dan olur. son iki ayda 10kg uzeri kahve aldim sanirim. Bir kez bile olsun tutarsiz kavuruma ya da kavurucu ile iletisim sorununa denk geldigimi hatirlamiyorum.

yeni seckideki bazi kahvelerin profillemelerinin null'un klasik light kavurumuna gore daha koyu olmasi disinda da bir elestirim olmamisti.

bir tanesi haric sorun yasadigim hicbir kavurucudan alisveris yapmiyorum.

mutlu mesut gecinip gidiyorum favori kavurucularimla.

her yerinden kalkanin kahve kavurdugu TC nitelikli kahve sektorunde neden sorun yasayan arkadaslar donup dolasip alisveris yapiyorlar anlam veremiyorum.

salin bence null'u artik

Hocam yazdıklarımı bir şekilde size aktaramıyorum. Daha açık şekilde örneklendirmeye çalışacağım. Biz tüketiciler olarak çekirdek satanı da, değirmen satanı da eleştirebilmeliyiz, fakat ölçülü olarak. Bunu bir çok kez tekrar ettim. Fakat bir değirmenle bir çekirdeğin faklı iki ürün olduğunu sürekli aklımızda bulundurmalıyız. X marka üreticinin Y değirmenini aldınız ve beğendiniz. Aynı Y ürününden tekrar aldığınızda aynısının geleceğine eminsiniz değil mi? Çekirdeğe bu muamele yapılması yanlış. En başta kavurucunun endüstriyel bir alet, bir cihaz üretmediğini, bir mahsul-verim ilişkisi içinde olduğunu söylüyorum. Daha önce de örnek verdiğim gibi aynı tarladan toplanan iki karpuzun biri iyiyken diğeri kötü çıktığında bunu ne derece eleştiriyorsunuz? Y değirmeni kötü çıktığında yaptığınız gibi tüketici hakem heyetine başvuruyor musunuz? Çekirdeğin nasıl bir ürün olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. İyi de kardeşim o zaman kavurucuyu nasıl eleştireyim diye soracak olursanız aşağıda bahsedeceğim ve hatta öyle ki, bu başlığa birkaç entry yaparken bile siz bunu kendiniz düzeltmişsiniz.
Kilogram fiyatı 20TL olan bir kahveden bahsetseydik çiftlik mevzusuna hak verebilirdim, burada kilogram fiyatı minimum 1500TL olan kahvelerden bahsediyoruz. Örneğin sitesinde tadım notlarında elma çilek karpuz yazan öve öve bitirilemeyen bir çekirdeğin 250 gramına 700TL verip her denemede verim alamayınca aaa bana çürük tarafı çıkmış demem, bana bunu satanı sorgularım doğal olarak.

İşte burada örnek verirken aslında doğru tabiri kullanmışsınız. Bir çekirdeği beğenmediyseniz o çekirdekten verim alamadım demelisiniz. Bunu yaptım, şunu kullandım, şu şekilde demledim ve verim alamadım demelisiniz. Kavurucuyu tümden suçlamak, savaş resimleri göndermek artık bir yerden sonra komik oluyor. Ciddiye alınmak istiyorsak ciddi ve tutarlı eleştiri yamamız gerekiyor. Yoksa adamlar şunu düşünmeye başlayacak; kaç aydır barista belli değil, barda geçirdiği saat tecrübesi belli değil, benim ana işim ve para kazandığı profesyonelliğime tutarsızca ithamlarda bulunuyor. Bu müşteri olarak düşmek istemeyeceğim bir pozisyon.
Herhangi bir forum kullanıcısının evinde bir kahve dükkanı açacak kadar ekipman vardır eminim. Gördüğüm kadarıyla buradaki insanlar bu işe ciddi para ve zaman harcıyor buna artık ben de dahil. Kavurucunun tecrübesine ve profesyonelliğine laf getirmeyeceksek aynı mantıkla buradaki profesyonelce demleme yapan insanlara da laf getirmeyelim. Kaç tane kahve dükkanı suyuna mineral eklemesi yapıyor örneğin? Forum kullanıcılarına barista demek de çok yanlış bir tabir, bence biz barista değiliz. Ama ülkemizdeki baristaların %95'inden daha bilgiliyiz kahve konusunda. Eminim burada kimse suyu 92 dereceye getirip kahvenin kafasından aşağı dökmüyor, herkes çekirdeğin potansiyeline ulaşabilmek için tüm imkanları, tüm parametreleri deniyor. "Kaç aylık demleyici beni eleştiriyor" diyen bir kavurucu varsa, kavurup kendi içebilir. Müşterisine her konuda yardımcı olan kavurucularımız var piyasada.

Ben de Null'dan çok çekirdek alıyorum. Daha yeni 2.5 kilo aldım koydum eve. Her seferinde faturamın mail adresime geldiği gün kargomu da çıkardılar. Bu da siparişimden max. iki gün sonradır en fazla. Telefonlarımı hep açtılar, sorum varsa cevap verdiler. Kavrumları da bence gayet tutarlı. Her çekirdek her zaman lezzetli olmayabiliyor ama bunun sözünü de kimse kimseye veremez zaten. İçin geçin, o kadar strese de girmeyin.

3 farklı bıçaklı değirmen, 5 farklı dripper, reflactometre, 3 farklı kağıt filtre ve saf su üstüne mineral kitler ile denemeler yapıp amatörde olsa evde yüzlerce demleme tecrübe edeceğim ve bir kahveden verim alamadığım için kavurucu eleştiremeyeceğim, inanılır gibi değil. Kavurma öğrenmem gerekiyor sanırım.
kavurmaya Ikawa ile baslayabilirsiniz hayirli forumlar✋🏻😂

Bir markaya marka olduğu için para veriyorsak, o markanın bir standartının olduğunu bildiğimiz, iyi bir taş ayıklama, kavurma, test, Rnd, ürün takibi, müşteri hizmetleri gibi şeylerden veriyoruz. Kimse daha önce alışveriş yapmadığı ve sokaktan aldığı karpuzun kötü olmasından dolayı olay çıkartmıyor. Ben meşhur ve bir miktar pahalı olan bir ürünü muadiline bu sebeplerden dolayı tercih ederim, marka algısı bu yüzden vardır. Marka da zaten bu algıyı kullanır, bunu ürünün fiyatlandırmasında vergilendirir ve "Benim bu unsurlarım gayet iyi, bunlara güvenebilirsin. O yüzden senden ekstra para istiyorum" diyebilir.

Sonra markada bir şeyler yolunda gitmezse marka algısını kullanmaya devam edebilir, kötü ürünü aynı standartlar var gibi fiyatlandırabilir.

İlk paket bitmeden değil ilk yudumda da kötü olduğu anlaşılabilir. Birileri kavuruyorsa insanlar da demliyor, bilgileniyor ve kendi bilgisini bunun referansı olarak kullanabiliyor. Aradaki farklar bence atla deve de değil, iyi kavrulmuş kahve ile idare eder kahve arasındaki performans farkı %10 desek (ki bence çok bile) kötü kahve arasında direkt bir uçurum oluyor. Gördüğüm kadarıyla kimse de "deveci armudu tadım notasında armut tadı geliyor ama biraz da sapı kaçmış gibi" falan da demedi.

Geçen yıl Null Three olayında Null'u çok eleştirmiştim ama Null bütün kahveleri sorunsuz şekilde iade alınca sorun da çözülmüştü, bu yıl 2 kere şans verip espresso için farklı çekirdek kahveler aldım, aldığım 6-7 farklı espresso çekirdeği de gayet başarılı şekilde kavrulmuş, kahvenin aromalarını-tadım notalarını kaybettirmeden espresso kavrum yapabilmek benim için çok önemli ve Null bu konuda gayet iyi iş çıkartıyor, şu an sitelerinde espresso kavrum 6 tane farklı single origin çekirdek kahve mevcut, yurt içinde sitesinde nitelikli 6 çeşit single origin espresso kavrum çekirdek kahve satan kavurucu sayısı bildiğim kadarıyla 2 veya 3 olsa gerek, bu yüzden Null'dan alışveriş yapmaya devam edeceğim ama alışveriş yaparken de Null'un bazı konularda kendine has Null olduğunu unutmayacağım.

Ben bugüne kadar hiç sorun yaşamadım.
2021 yılından beri alışverişimi yaparım ve hep iyi kahveler içtim.
Yeni siparişim Miriam ve Rumudamo oldu. Bakalım yorumlardaki gibi bir durum olacak mı.

5 günlük Finca Frailes Anaerobic Natural'i denedim.

Kuru halde fermente kokular yoğun olmasına rağmen bu aromalar damakta belirgin değil. Kahvede ilk yudumda kavrum tadı almama rağmen hemen sonrasında bu yok oldu. Fincan baştan sona sitrik ilerliyor. Özellikle limonsuluk sonlarda yıkanmış etiyopya ve kenya çekirdeklerine taş çıkartacak kadar artıyor.

Ben patlıcan ve parmesan notaları için almıştım tabi ama bu hali de güzel...

5 günlük Finca Frailes Anaerobic Natural'i denedim.

Kuru halde fermente kokular yoğun olmasına rağmen bu aromalar damakta belirgin değil. Kahvede ilk yudumda kavrum tadı almama rağmen hemen sonrasında bu yok oldu. Fincan baştan sona sitrik ilerliyor. Özellikle limonsuluk sonlarda yıkanmış etiyopya ve kenya çekirdeklerine taş çıkartacak kadar artıyor.

Ben patlıcan ve parmesan notaları için almıştım tabi ama bu hali de güzel...
Yanında üzerine parmesan rendelenmiş patlıcan kebabı yiyebilirsin. :)

Olumsuz yorumlar gibi olumluların da yazılması gerektiğini düşünüyorum. Nedense olumsuzları yazmaya elimiz daha kolay gidiyor. Sorumluluk hissederek yazma ihtiyacı duydum. Bir kahve tutkunu olarak objektif düşüncelerimi yazıyorum. Kimseyle, hiçbir firmayla bağım, bağlantım yoktur. Avukatlık gibi bir niyetim de yok şimdiden belirteyim 😀
Olumsuzlar gibi olumlu yorumları da yazmak bence bir yükümlülük, sorumluluk... Yazılanlara takılmadan kahveleri alır kendim denerim. Sevdiysem firmayla devam, bana hitap etmediyse by by 😀 Kahve mevzu çok göreceli...
En sevdiğim kavuruculardandır Null. Bana göre ülkemizdeki en iyi firmalardan biri. Kötü, memnun kalmadığım bir kahvesiyle henüz tanışmadım. Çok şikayet olan bir önceki alıma da katıldım. Genel olarak bir tık koyu kavrum olduğuna katılmakla birlikte içtiğim kahvelerde olumsuz bir durum yaşamadım. Öyle olması gerektiği için, kahvenin potansiyeli açısından bu çekirdekler öyle kavrulmuştur. Sonuçta bir kavurucu değilim. Firma neden gereğinden fazla kavursunki, mantığım almıyor. İçtiğim kahveye bakarım. Sonuç iyiyse ok dir.
İletişim konusunda ise rahatlıkla irtibat kurabildiğim, detaylıca kahveleri konuşabildiğim bir firma. Elimde açık ve deepte aşırı kahve var. Yoksa bu ayı da kaçırmazdım. Yine de kaşıntı var hayırlısı bakalım 😀

Ben de haziran indiriminde ilk kez Nulldan kahve aldım. Dışarıda kahvelerini kullanan kafelerde espressolarını içmiş oldukça beğenmiştim. Benim aldığım 4 kahve de birbirinden güzel çıktı açıkçası. Fiyatlarıyla ilgili tereddütüm olmasa başka bir yerden alışveriş yapmazdım.

Son gelenlerden kesin denenmeli dediğiniz çekirdek nedir?

Null benim herhalde en sevdiğim 3-4 kavurucudan biri ülkedeki, hemen hemen tüm seçkiyi denemeye çalışıyorum genelde ama bu yeni seçkideki kavrumları kendi tercihlerim ve eski Null standartlarına göre yeterince açık bulmadım mesela. Hatta iki kahvesi(Villa Sarchi ve Marsellesa) epey tırt ve yine kendi tercihlerime göre bi tık koyu bulduğum çekirdekler oldu.

Papayo çok çok iyi ama demlemek için 92-93'lere inmek zorunda kaldım, başka bir kavrumunu içtim mesela o daha patlayan, daha uçan kaçan bi kavrumdu ama yine de Null kavrumu da bu sene içtiğim en güzel çekirdeklerden biriydi.

Uraga hep güzel zaten ona çok yorum yapmaya gerek yok. Eski Null kavrumlarına yakın bi profilde zaten ama öncekine göre fermente tarafı biraz baskılanmış geldi(çekirdekten de olabilir bu, öbürü mayalı bi işlemdi) ama yine de şahane fincanlar sundu.

Bugün arkadaşımdan 4 kahvesini daha teslim alacağım(Frailes, Jhon Samboni, Alonso Bustos Naturel Tabi ve Miriam Quesada Pink Bourbon) ama beklentilerimi artık görece ortalarda tutuyorum mesela. Bir daha alışveriş yapmam diyemem çünkü hem sorun yaşamadım hem de çok güzel özel kahveler de içtim yine bu seçkiden ama eski heyecanım da pek kalmadı açıkçası.

Not: Elimdeki kahveler 6 Mart kavrumuydu, Mayıs ortasına kadar da demledim hepsinden rotasyonda fırsat buldukça.

Son düzenleme:
miriam quesada yı kungpow cold brew tarifiyle denemenizi şiddet ⤴️ 2 tavsiye ederim

Jesus barahona geisha bu nasıl geisha ya yine mi aromasını çıkartmayan bir geisha ya denk geldim derken alttan alttan hoş bir tat gelmeye başlıyor. V60 ve Etkin ile 500 600 mikron civarı demlemelerin ikisinde de memnun kalmadım diyip saniyeler ilerledikçe ya aslında denenirmiş güzel bir şeyler var bunda dedirtti. O alttaki güzellikleri daha belirgin bir şekilde üste çıkartmayı becerebilirim umarım. 😅 Bir de üstteki @rauhweltx in dediği uraga deneyimine katılıyorum. Bu seferkinde daha az bir fermente tat var

Geri