• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli "Saat"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MoonSwatch serisi 4000₺.
Ürün zaten limitli değil, özel seri değil. Seri üretim bir plastik saat. Biyoseramik adı işin makyajı bence.
Parti parti gelecek Swatch mağazalarına. İlk etapta (26 Mart) sadece 3 mağazaya (Akasya avm, Mall of İstanbul, Forum İstanbul) geldi. Ancak ilerleyen zamanlarda diğer büyük Swatch mağazalarına da gelmesi bekleniyor. Mağazaları arayarak stok sorulabilir.
Bu arada saatin ağırlığı 37gr gibi birşey... (n)
Kısacası 4000₺ verilmez.

4-5bin tl civarı satılmış ilk parti, yenisi gelecek diyorlar ama bekliyoruz. 2-3 model baya güzel duruyor
Güzel bir inceleme yapılmış. Benim de çok hoşuma giden bir saat ama 4 bin tl eder mi orası soru işareti.

Rakamları, yelkovanı ve saniyesi olmayan sadece akrebi olan nitelikli bir saat hayal ettim.

Böyle bir şey var mıdır?
Meistersinger veya Luch tam olarak dediğiniz tarz "One Hand Watches" üretirler.

Buyrun buradan:

21653885-kfjgg8ba1mo3hoz8avfkuvbx-Square210.jpg
productimg

Ben de meraklıyımdır saatlere. TSF kullanıcı adım da aynı.
Çok saat geldi geçti elimden şimdi 2 seiko var biri 1977 bütünüyle orijinal bir 6309-7040 ve diğeri de 2.nesil orange monster.
Cartier tank must wsta0041 bu sene aldım benim gibi ince bilekliler için güzel.

Adsız.jpg

Son düzenleme:
Bu saati bilen var mı? 'Time Age' yazıyor üstünde modeli vs hakkında bir bilgi yok. İnternette metin ve görsel aramalarda net bir sonuca ulaşamadım.

Bir de bu tarz, uygun fiyatlı saat biliyorsanız paylaşabilir misiniz

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220423_223153_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220423_223153_com.android.gallery3d.jpg
    31.5 KB · Görüntüleme: 87
  • Screenshot_20220423_223157_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220423_223157_com.android.gallery3d.jpg
    28.9 KB · Görüntüleme: 89
Güzel bir inceleme yapılmış. Benim de çok hoşuma giden bir saat ama 4 bin tl eder mi orası soru işareti.

Katılıyorum bu adama.İçinde bi omega yazısı var diye bu kullan at saate bu parayı vermek saçma bence.Ha bir suru saatin vardir paran da fazladır belki alınır ama o paraya kamasu gibi safir cam orijinal tasarım saat almak varken, içi açılmayan plastik pilli saat almak mı?

Selamlar ,
Bu başlığı nasıl gözden kaçırmışım anlayamadım. Saati aksesuar olarak kullanmayı uzun yıllardır seviyorum. Saatler konusunda çokta bilinçli olmasam da son 5 yıl içinde farklı vesilelerle saat alırken otomatik saatler beni cezbetmişti ve iki adet otomatik saat almıştım. Bir süreden beri otomatik saatlere olan ilgim arttı ve benim için yeni bir ilgi alanı oldu diyebilirim. Yakın zamanda Erk Koçak beyin tavsiyeleri ile unitas 6498 mekanizmalı kurmalı bir saat olan steinhart MILITARY 42 handwinding modelini aldım.

İnceleme videoları izlerken öneri olarak çıkan restorasyon videoları olayı başka bir yere taşıdı benim için. Bir süredir mekanik saat revizyonunu evde nasıl yapabilirim merağı sardı ve araştırma dönemi sonrasında evde ufak ufak çalışmalar yapmaya başladım. Benim için İşin en karmaşık ve zor kısmı yıkama ve yağlama kısmı diyebilirim. Özellikle yağlar çok pahalı. Bazı malzemeleri Türkiye’den temin etmek konusunda da zorluklar yaşıyorum.

Hasılı kahve yapmanın verdiği keyif gibi mekanik saat revizyonu yapmak ta beni cezbediyor. Bu konuda tecrübeli yada ilgili arkadaşlar ile daha detaylı sohbet etmekten keyif alacağım. Belki bir whatsapp grubu kurup Bilgi paylaşımı yapabiliriz.

nitelikli saat, nitelikli kitap derken kulübün adı nitelikli şeyler mi olsa acaba
Aslında başlığı nitelikli saat olarak koymamıştım ama daha sonrasında nitelikli saat teklifi geldi hoşuma gitti.

Ondan sonra da Kitap için aynı şekilde bir paylaşım yaparken başlıklar arası uyum için sağlamıştım.

Sanırım forumu sadece kahve için değil de birlikte olmaktan keyif aldığım insanlar topluluğundan oluştuğu için kullanmayı seviyorum.

Hayatımda yeni ve güzel bir şey farkettiğimde burayla da paylaşıyorum 🥳

İstanbulda eski saatlerimize bakım yaptırmak için önerebileceğiniz yerler var mı?

Selamlar, hayatım boyunca saatler, kalemlere hep ilgi duymuşumdur. Bu sıralar tekrardan saatlere ilgilenmeye başladım. Belki de aramızda saat koleksiyonerleri de mevcuttur.

Ben şu sıralar Erk Koçak beyi izlemeye başladım. Link

Epey hoşuma giden almak istediğim saati de şöyle iliştireyim.

Ben yıllar önce çok fazla otomatik ve kurmalı mekanizmalı saatlerin koleksiyonunu yapıyordum. Sonra durmayı tercih etmek zorunda kaldım zira çok zengin olmadıkça otomatik mekanizmalı saatlerde bir süre sonra para yetiştirme şansınız olmuyor.

Paylaştığın seiko 5 birçok kişinin otomatik saate ilk giriş saati olmuştur. Seiko dan Marinemaster ve Tuna, Padi saatlerini çok beğeniyorum. Mekanizma olarak da in house kategorisine giriyor bazısı.

İsviçre mekanizmalardan geçmiş Oris leri tissotları falan topluyordum. netgee.jpg

Bir de Sovyet rus saatlerinden çok aradığım ettiğim oldu. Özellikle Poljot sturmanskie pilot saatlerini arardım. eta valjoux 7750 mekanizmanın kopyası mekanizma taşırdı içleri. Sonra belli serkisofları v.s. Neyse böyle şeyler...

Bu da şu an kolumdaki saat. Jacques Lemans'ın otomatik mekanizma Cenevre modeli. Camı safir. Kadranı sedeften. Orjinal kayışı timsahtı ama ben takım elbise giyen biri olmadığım için nato-bene kayışlarla kullanıyorum.

Son düzenleme:
İstanbulda eski saatlerimize bakım yaptırmak için önerebileceğiniz yerler var mı?
Benim de böyle bir tavsiyeye ihtiyacım var, çok nitelikli olmasa da tissot pilli bir saatim var ve pili değiştiğinden beri geri kalıyor, değiştirdiğim yere götürünce de bakın yapılması lazım, tozlanmıştır dedi ama kendisine güvenmediğim için bakıma ona vermedim.

Zenith Pilot Type 20 Chronograph Trinidad 50Th Anniversary Edition
Pilotların eldivenle kolay kullanımı için.
Ekli dosyayı görüntüle 19997

Gerçekte bunu kullanan pilot var mıdır bilinmez
Özellikle son dönemde ilgim arttığından beri uçuşlarımda gözlemlediğim kadarıyla pilotlarda bu tarz saat kullanan az bi kesim var. Çok fazla Apple Watch kullanan var, saat hiç takmayan pilotlar bile görüyorum bazen. Mekanik saat sevgisi herkeste yok yani :)

Benim de böyle bir tavsiyeye ihtiyacım var, çok nitelikli olmasa da tissot pilli bir saatim var ve pili değiştiğinden beri geri kalıyor, değiştirdiğim yere götürünce de bakın yapılması lazım, tozlanmıştır dedi ama kendisine güvenmediğim için bakıma ona vermedim.

Sirkeci'de Cengiz DEDE vardır. Bengi saat'in sahibi. Cengiz ustaya gönül rahatlığıyla her türlü saatinizi götürebilirsiniz.

Çok defa kendisinden destek aldım. Restorasyondan tutunda güncel bakımlara kadar kendisi yetkin bir kişidir.

Telefon: 0532 342 89 76

Geri