• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Kahve Erişim Noktaları

Denizli için Amsterdam Coffee de ekleyebiliriz kendi kavurdukları kahveyi kullanıyorlar ancak çekirdek satışı çok yüksek değil sanırım daha çok kafe olarak hizmet veriyor diyebiliriz

Çekmeköy Ormanköy'de Lotus Atelier Chocolat https://maps.app.goo.gl/mi5rpug57wZRWKmW9 Williams Roastery kahveleri kullanıyorlar. Kahveleri güzel ve bilgililer. Yeni bir yer üç kez gittim üçünden de memnunum. Bu bölgede nitelikli kahve içecek yer olmadığı için değerli bence. Ayrıca espresso içmesem de iki farklı çekirdekle yapabileceklerini söylediler. Colombia Monteblanco Citrullus ve La Loma Sidra içtim gayet güzeldi.

Samsun Atakum'da Brew Gorillas Coffee Roastery https://maps.app.goo.gl/RJQVuqFA3YEg78hh8 Çekirdekleri kendi mekanlarında kavuruyorlar. İnternet sitesinde satılan kahvelerden deneyimleyebiliyorsunuz.

Genel olarak mekanda gözlemlediklerim:
Su olarak kendi arıtmaları vardı ve hazır su olarak Uludağ premium kullanıyorlar.
Öğütücüleri EK 43, Espresso makineleri Linea Micra. Bir tane daha Mahlkonig vardı fakat modelini çözemedim E65 olabilir.
Filtre kahveyi V60'ta demliyorlar. Moccamaster da vardı.
Toper'in 10 Kg'lık kavurma makinesini kullanıyorlar.
Türk kahvesini bile single originden yapıyorlarmış.
Baristalar çok ilgili ve bilgiliydi.

El Salvador Shasta- V60 deneyimledimTarçın notası net bir şekilde geliyordu. Genel olarak da baharatlı bir notası vardı.
Gayet memnun kaldım.

Ankara'da güncel olarak en iyi kahve demleyen mekanlar:

- Rispetto Coffee Co.
- Hoopoe Coffee (Kahve Fabrikası Ankara Temsilcisi)
- Ade Miel Coffee & Roastery
- Nitka Coffee & Roastery
- Old School Roastery
- Tetra N Roastery
- Pacas Coffee & Roastery
- Tante Rosa Coffee
- Sun's Fury Coffee
- R.O.R Cafe & Roastery
- Zümrüt Karaca Coffee & Roastery
- Coffee Project (Roastery)
- Lagetom Coffee Roasters
- A4 Kahve (Roastery)
- 3 Cores Coffee & Roastery
- Kronotrop Coffee & Roastery
- Daphne Coffee (Roastery)
- Paper Roasting Coffee
- Der Röster Roastery
- Coffee Code Roasters
- Mio Coffee (Roastery)
- Rubber Soul
- Dharma Coffee
- Padam Coffee
- Kakule Kahve
- Click Coffee Coll.
- Grandala Coffee
- The Cups Coffee
- Gon Espresso Bar
- Grano Ankara
- Koala Coffee
- Hound Coffee & Eatery
- Main Coffee
- Kuzgundokuz (Türk Kahvesi ve V60)
- Yiti Kahve

Emeğe saygım sonsuz öncelikle. Sadece ben bir tüketici olarak nitelikli kahve denince ne anlaşılıyor bilmek isterim. Gidip kahve içtiğiniz bir yerde beğeniyor yada beğenmiyorsanız söylüyorsunuz. Kahve çekirdeği satın almak istediğinizde iş biraz daha karışık hale geliyor. Geçenlerde açılan bir başlık vardı burada. Bence nitelikli kahvenin artık mümkünse bir sertifikası yada tanımı olsa. Nitelikli kahve nedir?

İzmir Bayraklı’da NoKırkYedi diye bir yer açılmış. CoffeRem ürünlerini kullanıyorlar, kafe sahibi Burhan Bey de çok kibar ve sıcakkanlı. Yolu düşene tavsiye edebilirim.

Muğla - Fethiye, Hann Coffee Roastery yeni başladılar kavurmaya. Kavurmanın başında Ankara'dan da tanıdığımız Eren Can Cem var. Mekan Çalış sahilinde çok keyifli. Colombia Carambolo ve Costa Rica La Julia Alma Negra denedim. İki kahve de çok iyiydi. İnternet satışları da var. Yolu Fethiye'ye düşenler mutlaka uğrasın.

Emeğe saygım sonsuz öncelikle. Sadece ben bir tüketici olarak nitelikli kahve denince ne anlaşılıyor bilmek isterim. Gidip kahve içtiğiniz bir yerde beğeniyor yada beğenmiyorsanız söylüyorsunuz. Kahve çekirdeği satın almak istediğinizde iş biraz daha karışık hale geliyor. Geçenlerde açılan bir başlık vardı burada. Bence nitelikli kahvenin artık mümkünse bir sertifikası yada tanımı olsa. Nitelikli kahve nedir?
Sertifikası yok ama bir tanımı var. Sca sertifikalı Q grader lar tarafından 80+ puan alan kahvelere nitelikli diyoruz.

80-84 puan arası kahveler “Very Good”, 85-89 arası “Excellent”, 90 ve üzeri puanlar ise “Outstanding” olarak sınıflandırılır.

Ankara'da güncel olarak en iyi kahve demleyen mekanlar:

- Hoopoe Coffee (Kahve Fabrikası Ankara Temsilcisi)
Kahve işine devam ediyor mu ya? Zira en son matcha furyasına kapılmış ve matchanın kahveyi solladığını falan iddia eden komik paylaşımlar yapmıştı kendisi. O zamandan beri geçmedim dükkanının önünden.

Sertifikası yok ama bir tanımı var. Sca sertifikalı Q grader lar tarafından 80+ puan alan kahvelere nitelikli diyoruz.

80-84 puan arası kahveler “Very Good”, 85-89 arası “Excellent”, 90 ve üzeri puanlar ise “Outstanding” olarak sınıflandırılır.
Çok teşekkürler. Bu puan kahve çekirdeği satan birkaç işletme örneğiniz var mı? Zira artık aldığım kahvelerin yarısı çöpe gidiyor.

Çok teşekkürler. Bu puan kahve çekirdeği satan birkaç işletme örneğiniz var mı? Zira artık aldığım kahvelerin yarısı çöpe gidiyor.
Rica ederim. Aklıma gelen şu an waytacoffee.com var. Künyelerdeki puan kısmına bakabilirsiniz. Tabi şunu da belirteyim bu puan çöpe atmayacağınızı garanti etmez. Sonuçta kavurum hatalarida mümkün. Ama hiç puan bilgisi olmayan bir çekirdekten iyidir.

Mersin, Pozcu'da Gaia Coffee, geçen hafta Null'den 4 paket kahve, bu hafta da Spada'dan bolca çekirdek vardı ellerinde. İsmini hatırlayamadığım İtalya'dan bir kavurucudan da 2 gün önce güzel bir espresso içtim.

Mersin, çarşıda, liman civarında Lumi Coffee var. Çok keyifli bir yer. Coffee Department kahveleri kullanıyorlar yıllardır. Müşterilerin çok fazla v60 talep etmiyor olmalarından muzdariplerdi. Hem kahvelerini hem tatlılarını tavsiye ederim. Müthiş özenli brownie ve bal kabaklı çizkek bulursunuz.

Mersin, Pozcu'da Gaia Coffee, geçen hafta Null'den 4 paket kahve, bu hafta da Spada'dan bolca çekirdek vardı ellerinde. İsmini hatırlayamadığım İtalya'dan bir kavurucudan da 2 gün önce güzel bir espresso içtim.

Mersin, çarşıda, liman civarında Lumi Coffee var. Çok keyifli bir yer. Coffee Department kahveleri kullanıyorlar yıllardır. Müşterilerin çok fazla v60 talep etmiyor olmalarından muzdariplerdi. Hem kahvelerini hem tatlılarını tavsiye ederim. Müthiş özenli brownie ve bal kabaklı çizkek bulursunuz

Aslında ben işletmeden çok ev için kahve çekirdeği sormuştum. Maalesef ben marmara bölgesindeyim. Kahve kavurucuların uzaktan kahve yollarken çok tedbirli davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Zira kargo firmaları bazen özenli olmayabiliyor. Kahveyi de bir besin gibi düşünmek gerek.

Bu konuda çok aşırı bilgili değilim ama kahve gerçekten nitelikli olsa bile sizin damak tadınıza uymayabiliyor. Mesela ben Colombia kahvelerini genelde sevemiyorum. ne kadar nitelikli olsa da yüksek puanlı olsa da afrika kahveleri kadar hoşuma gitmiyor.
Siz sanırım kargo ile sipariş veriyorsunuz. Hangi kavuruculardan sipariş verdiniz daha önce.

Geri