• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Kahve Erişim Noktaları

Son kez yazıyorum 😂 İzmirde yeni roastery Olwen eklenebilir. Lot Coffee den tanıdığımız Süleyman Rıfat'ın yeni oluşumu. Güzel kahveleri vardı festivalde deneme ve alma fırsatım oldu.

İstanbul Anadolu için Kadıköy'de bulunan "Malavita Coffee" var. 9 seçki oluyor menüde. Bunların içinde son gittiğimde Geisha çekirdeği de vardı. Tatlıları da çok lezzetli. Kendileri yapıyor. Listeye kesinlikle eklenmeli diyorum :)

Bursa Harvel's denemek istedim bugün. Menüde "seçeceğiniz cekirdek ile V60 deneyimi" yazıyordu. Siparis esnasında ise sadece Harvel's blend cekirdek var cevabı aldım. Çaresiz denedim ve dışarıda herhangi bir yerde içebilecegim bir ayarda kahve geldi. Bu listede olabilir ancak ben üstünü çizdim.

Bursa Harvel's denemek istedim bugün. Menüde "seçeceğiniz cekirdek ile V60 deneyimi" yazıyordu. Siparis esnasında ise sadece Harvel's blend cekirdek var cevabı aldım. Çaresiz denedim ve dışarıda herhangi bir yerde içebilecegim bir ayarda kahve geldi. Bu listede olabilir ancak ben üstünü çizdim.
@orkunaydin350 @ErkanB Harvel's'te durumlar ne?

Harvel's cafe olarak da vasat üstü bir yer. Ben orada hiç deneyimli bir çalışana da denk gelmedim. Nitelikli çekirdek kullandığını da bilmiyordum. Kendileri öyle iddia ediyorsa öyledir ancak bilinen kavuruculardan bir çekirdek ben görmedim. Onun yerine tam karşısındaki Signor'u öneririm. Çeşit çeşit kahve bulabilirsiniz. Hatta gitmeden @kahvecininpenceresi ile iletişime geçerseniz sizinle ayrıca ilgilenecektir.

Harvel's cafe olarak da vasat üstü bir yer. Ben orada hiç deneyimli bir çalışana da denk gelmedim. Nitelikli çekirdek kullandığını da bilmiyordum. Kendileri öyle iddia ediyorsa öyledir ancak bilinen kavuruculardan bir çekirdek ben görmedim. Onun yerine tam karşısındaki Signor'u öneririm. Çeşit çeşit kahve bulabilirsiniz. Hatta gitmeden @kahvecininpenceresi ile iletişime geçerseniz sizinle ayrıca ilgilenecektir.
Yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim. Bir sonraki durak Signor olacak hemen çaprazında kalıyor zaten görmüştüm. Açıkçası listedeki tüm mekanları deneyimlemek amacındayım, bu şekilde geri bildirimlerimle henüz denememiş olanlara da fikir vermiş olurum.

Antalya/Lara - 404 Coffee

Petra çekirdeklerini kullanıyorlar. Oldukça hoş bir mekan ve iyi demleme yaptıklarını düşünüyorum. Petra'nın kendilerine özel bir kavrumunu kendi markaları ile espresso olarak kullanıyorlar/satıyolar.
Bu yaz kendi kavurdukları çekirdekleri hep sıcak hem de soğuk v60 olarak denedim. Oldukça başarılı çekirdekleri vardı. İki çeşit Etiyopya çekirdekleri vardı ve her ikisi de oldukça başarılı ve lezzetli kahvelerdi.

Eskişehir için güncelleme yapabilirim müsaadenizle: Qapcul kapandı öncelikle. Hey Joe Coffee Co. ve One Percenter Coffee Co. kendi nitelikli çekirdeklerini kavuruyor 78, Walker's ve Ordinarius gibi. Kafeler arasına Sukha Coffee eklenebilir, Flores çekirdekleri ve farklı kavuruculardan da nitelikli çekirdekler sunuyor. Fleabag Coffee ve Container House Coffee farklı kavuruculardan nitelikli çekirdekler sunuyor. Fleabag'te Flores ve Old School'dan çekirdekler vardı, hatta Old School ile ortak bir çekirdek çıkarmışlardı, haricinde diğer kavurucuların hangileri var net hatırlayamıyorum. Container'ın menüsünde yazanlar da şu şekilde: Ultra, Montag, Old School ve Holl Roastery. Son olarak da Frank Coffee var. Old School ve farklı kavurucuları barındırıyorlar.

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• D4407354-0D4B-481E-81FF-AA638C59E976.jpeg
    D4407354-0D4B-481E-81FF-AA638C59E976.jpeg
    58.8 KB · Görüntüleme: 52
ben geçenlerde Kayseri'de Dorato cafeyi denedim. 3-4 kadar farklı kavurucudan çekirdek seçeneği var. Fiyatı bir tık yüksek yine Kayseri şartları için. Sakin, tatlı ve fazlasıyla temiz bir mekan. Sahibi de çok tatlı bir hanımefendi, hobisini kazanca çevirmek istemiş ve bu cafeyi açmış. Yolum düştükçe giderim diye düşünüyorum. Yolu düşenlerin denemelerini tavsiye ederim.

not: pipetlerinin plastik değil kamış olması ekstra hoş.

Urla için daha önce "Batis'in Kahvesi" ve "Baristocrat" söylenmiş sanırım fakat Sanat Sokağı'nda bulunan Loop's da ilave edilebilir bence. Espresso veya espresso bazlı bir içeceklerini şimdiye kadar denemedim ama demlemelerde iyiler. Bir ara daimi olarak Null bulunuyordu, sanırım artık Orkun Üstel kahveleri olacakmış. Dönemlik olarak misafir kavuruculara da yer veriyorlar hem yerli hem de yabancı. Örneğin son gittiğimde La Cabra vardı.

Geri