Sevgili Kahve Kulübü Ailesi;
Alımın son saatlerine girdik ve geçtiğimiz ayın samimi bir değerlendirmesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Anketten başlayacak olursam eğer kulüp tarihinin en yüksek oranlı seçimlerinden birisiyle beni seçtiniz bu beni çok gururlandırdı ve alım için ekstra sorumluluk yükledi. Hepinize çok teşekkür ederim. Anket sonucundan sonra elimden geldiğince olumlu manada unutulmayacak bir alım planlaması yapmaya çalıştım. Sizlerle paylaştığımda hep olumlu geri dönüşler aldım.
Alımın başlamasıyla birlikte ay boyunca belirli bir hacimde alım hep devam etti. Bunu kendim planlasam ancak bu kadarını planlardım çünkü ufak bir operasyonda alımın aya yayılması beni çok rahatlattı. Kahve stoklarım sınırlıydı belki çook daha yüksek kilolara ulaşabilirdim ama o zaman eminim yetişemeyecektim ve sizler de mutsuz olacaktınız. Türkerle yaptığım hesaplamada toplamda 400 450 kg civarı bir kahve satışım olmuş.
Benim için çok daha önemlisi şu oldu. Hepimizin malumu alımlarda kavga anlaşmazlıklar tatsızlıklar olumsuzluklar çok yaşanır ve ne kavurucu tarafı ne müşteri tarafı ne de kulüp tarafı mutlu olmaz çünkü amaç iyi bir şeye vesile olmak sonuç sinir stres. Ama bugüne kadar ağzıma almadım nazar değmemesi adına bu ay bunu yaşamadık. Tabii ki aksilikler oldu hatalarımız oldu ama hallettik mutsuzluk oluşturmadı. Şunun çok net farkındayım bu benim başarım değil sizlerin bana karşı olan tahammülünüz. Butik bir kavurucu olduğumu bildiğinizden belki, sevdiğinizden belki, belki başka sebeplerden hatalarımı hoş gördünüz. Bu yüzden çok teşekkür ederim her birinize.
Ay başındaki yazımda da belirtmiştim hayatımdaki en önemli insan eşim. Kendisi fizyoterapist haftanın beş günü çalışıyor çocukları okula götürüp okuldan alıyor kurslarına götürüp geliyor evde milyon tane iş derken zaten fazlasıyla yoğun olmasına rağmen bu ay çok geceledi kavurmahanede. Ramazan ayında gece gündüz çalıştık bu ay doğum gününü bile kutlayamadık. Eşime ne kadar teşekkür etsem azdır o olmasa ben bu yoğunlukta damardan overdose kafein alıp bye bye derdim
Geriye dönüp cevap vermediğim kimler varsa ulaşmaya çalışacağım anlayışınız için teşekkür ederim. Yorumlarınızla beni çok mutlu ettiniz. Bunu kelimelerle anlatmam zor. Her birinize bana verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ederim.
Sizlere yansıtmadığım bazı krizlerle boğuştum ay boyunca. Murphy kanunları hep çalıştı. En temelinde kavurma makinam bana büyük kazık attı. Alımla başlayan ateş ayarındaki dengesizlik yüzünden kahvelerimi kötü kavurmama adına her kavrum öncesi ince ayarlarla uğraştım dakikalarca. Kavurma ortalama 10 dakika ama makinayı ayarlaması her seferinde 15 dakika. Yani on kavurma yaptığımda 150 dakika makinayla uğraşması 1oo dakika kavurması aldı. Zaten tek başımayım

Yurtiçi kargoya site entegrasyonunu anlatmam ve barkod okutmaya ikna etmem baya zor oldu. Nato kafa nato mermer.
Hep olumlu şeylerden bahsettim biraz da kendi adıma bazı yaşadığım anlamlandıramadığım bir kaç şey aktarmak istiyorum. Hem belki muhatapları ders alır hem diğer kavurucular için ön gösterim olur. Birincisi nezaket. bazen özelden çok kırıcı üsluplarla karşılaştım. Benden kahve alması bana lütufmuş gibi davranan, kavurmahaneyi satın aldığını zanneden bazı insanlar oldu. Bunlardan büyük çoğunluğu kulüple ya alakası olmayan ya da yeni olan kişiler. Donanım haber sıcak fırsatlarla karıştıran insanlar oluyor. Ben kurumsal ağızla konuşmayı iyi bilirim çünkü ömrüm içinde geçti veya nazik olmak alttan almak hep ilk tercihimdir. Ama bu tarz bir yaklaşımda kurumsal firmada olduğu gibi sahte nezaket gösterisi yapmak zorunda değilim. Yapmıyorum da. İkinci anlamlandıramadığım olay ise bunu söylerken utanıyorum ama yapmayın diye söylemek zorundayım 30 liralık kahve alıp sipariş notuna deneme paketi isteyenler. Çünkü beğenirse alacakmış. E aylık alımın amacı zaten senin kahveleri en uygun koşullarda alıp beğenirsen sonraki aylarda alıma devam etmen değil miydi ? Bu indirimli fiyatlar kahvelerin gerçek fiyatları değil arkadaşlar. Ya zaten bindiriyorlar sonra indirimle normal fiyata çekiyorlar diye düşünen varsa en hafif tabirle benden almasın.
Kahve kulübünün aylık ekibine çok teşekkür ederim. İyi ki varlar. Kahve kulübü olmasaydı ben kahve satamazdım arkadaşlar bu platform sayesinde tanıdınız beni, aylık alım ise bir kavurucuya verilen en büyük hediye.
Hepinizin bayramını kutlarım.