• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Nisan 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beytbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
El Salvador Finca El Cerro deneyen var mı? Tadım notları çok cezbedici 😋 100 gr mı 250 gr mı alsam karasız kaldım. Natural olduğu için 250 gr alacağım sanırım.

El Salvador Finca El Cerro deneyen var mı? Tadım notları çok cezbedici 😋 100 gr mı 250 gr mı alsam karasız kaldım. Natural olduğu için 250 gr alacağım sanırım.
Az önce demledim çok keyifliydi keşke 250 alsam dedim tavsiye ederim. Sitedeki tarifle demledim.

Alıma altı farklı çekirdek ile katıldım. Hepsinin kavrumları tutarlı. Kavrum tarihleri ise 1 Nisan ve 30 Mart olarak değişmekte. Northwest espresso blend f/p bir çekirdek her daim tercih edilebilir bana göre. Bitterlikten ve sıradan espresso kavrumlarından uzak, gövdesi yerinde ve hoşuma giden mayhoş çıktılar elde ettim, asiditesi de kararındaydı. Sütlü içecekler için de mutlu eder. Elinize sağlık.

Filtreler için ise olumsuzum. Daha önce de Preon'dan siparişim olmuştu ve sonuç değişmedi; Buzdağı su ile alabildiğine averaj sonuçlar elde ettim yine, neden bu kadar verimsiz bir ikili oluşturuyorlar anlamış değilim, can sıkıcı. Bir de elimin altında Özkaynak su vardı, onunla da denedim o da tatsız bir deneyimdi. Hadi onu geçiyorum, zaten kahve için kullandığım bir su markası değil. Pure Life ile de deneyeceğim tüm seçkiyi isteksiz olsam da. Beş farklı ekipmanla, beş farklı çekirdeği, farklı reçetelerle deneyip ortalamanın üstünde sonuç alamayınca keyfi kaçıyor işin biraz. Köyceğiz Damla sudan bahsedilmişti, bulamadım. Daha fazla emek harcamak da istemiyorum bir fincan için. Tekrar elinize sağlık.

Alıma altı farklı çekirdek ile katıldım. Hepsinin kavrumları tutarlı. Kavrum tarihleri ise 1 Nisan ve 30 Mart olarak değişmekte. Northwest espresso blend f/p bir çekirdek her daim tercih edilebilir bana göre. Bitterlikten ve sıradan espresso kavrumlarından uzak, gövdesi yerinde ve hoşuma giden mayhoş çıktılar elde ettim, asiditesi de kararındaydı. Sütlü içecekler için de mutlu eder. Elinize sağlık.

Filtreler için ise olumsuzum. Daha önce de Preon'dan siparişim olmuştu ve sonuç değişmedi; Buzdağı su ile alabildiğine averaj sonuçlar elde ettim yine, neden bu kadar verimsiz bir ikili oluşturuyorlar anlamış değilim, can sıkıcı. Bir de elimin altında Özkaynak su vardı, onunla da denedim o da tatsız bir deneyimdi. Hadi onu geçiyorum, zaten kahve için kullandığım bir su markası değil. Pure Life ile de deneyeceğim tüm seçkiyi isteksiz olsam da. Beş farklı ekipmanla, beş farklı çekirdeği, farklı reçetelerle deneyip ortalamanın üstünde sonuç alamayınca keyfi kaçıyor işin biraz. Köyceğiz Damla sudan bahsedilmişti, bulamadım. Daha fazla emek harcamak da istemiyorum bir fincan için. Tekrar elinize sağlık.
Bende önceki alımlarımda buzdağı su kullanmıştım ve verim alamamıştım, @Beytbaba buzdağının hiç uymadığını söylemişti. Güncel su tavsiyelerini verecektir tekrardan diye düşünüyorum 😁 zira yeni siparişimde ki kahveleri tavsiye sular ile demleyeceğim.

Hic biri mi gol degil? Hayir kahvelerin hepsi ayri karakterde. Kostarika ayri damo ayri nensebo ayri peru ayri endonezya ayri hamasho ayri vesaire yani ne tarzdan hoslaniyorsan ona gore bir kahve bulabilirsin. Ozellikle alim oncesi bu cesitlilige dikkat ettim. Evet buzdagi tavsiye etmiyorum ama kotu sonuc cikardigi icin degil yeterince iyi sonuc cikarmadigi icin. Yoksa ben buzdagiyla da gayet keyif alirim bir cok insan da kullaniyor zaten. Ustune farkli reçeteler denemissiniz. Hayret ediyorum sadece. Simdi tum kavurmalari deneyecek zaman da gectigi icin kahvelerde bir sorun olmadigini biliyorum. Demek ki sizinle benim kavurma stilimiz damak keyfimiz uyuşmayacak olabilir. Dilerseniz iade edebilirsiniz 🙏

Peru gibi uygun fiyatlılar hep bitmiş. Acaba indirim bitmeden tekrar eklenir mi? @Beytbaba

Bitmemis :)

Değirmen bakayım derken Damo Bensa bitmiş bile :)

Bitmemis :)

Selamlar, espresso çekirdek olarak neler kaldı kampanyada?

Classic ve Northwest kalmış gibi gördüm, diğer çekirdeklerden yok mu espresso kavrum?
Var. Kostarika, guatemala, el salvador onumuzdeki hafta nensebo da gelecek.

Demin bir demleme yaptım. 95C damla köyceğiz, 16/240, değirmenimdeki öğütüm ayarı sanırsam cmd 17-18 klik civarına denkti, bitiş süresi 2.45. Sonuç olarak çok ipeksi tatlı bir kahve çıktı. Bu hali keyifliydi aslında ama paketin üstünde yazan yüksek asiditeyi elde etmek istiyorum. Önerdiğiniz reçete var mı acaba
88 derece su 22 klik sure 02:00 de bitirirseniz oldukca yuksek bir asidite elde edersiniz. Ama begenir misiniz deneyin bakalim.

Yarın deneyeceğim teşekkür ederim. Blendin içindeki çekirdeklerden birinin nensebo olduğunu düşünüyorum ; o özlediğim sütlü çikolata, sıcak çikolata tadı çok çok keyifli :D
Hayir nensebo yok ama nensebo ayarinda kahveler harmandaki. Hatta ulusaldan alinma bir kısmı. Maliyet acisindan da diger kahvelerimden ne assagida ne yukarida. O yuzden benzetmeniz oldukca normal 🙏 indirim oraninin dusuk olmasinin sebebi de bu. Zaten uygunlardi daha da inemedim :)

Hic biri mi gol degil? Hayir kahvelerin hepsi ayri karakterde. Kostarika ayri damo ayri nensebo ayri peru ayri endonezya ayri hamasho ayri vesaire yani ne tarzdan hoslaniyorsan ona gore bir kahve bulabilirsin. Ozellikle alim oncesi bu cesitlilige dikkat ettim. Evet buzdagi tavsiye etmiyorum ama kotu sonuc cikardigi icin degil yeterince iyi sonuc cikarmadigi icin. Yoksa ben buzdagiyla da gayet keyif alirim bir cok insan da kullaniyor zaten. Ustune farkli reçeteler denemissiniz. Hayret ediyorum sadece. Simdi tum kavurmalari deneyecek zaman da gectigi icin kahvelerde bir sorun olmadigini biliyorum. Demek ki sizinle benim kavurma stilimiz damak keyfimiz uyuşmayacak olabilir. Dilerseniz iade edebilirsiniz 🙏
Bombe, La Huaca, El Paseo, Sour ve Doch filtre olanlar. Evet hiçbirinde gol atamadık, Bombe ise VAR'dan döndü şimdilik, bakalım hakem Pure Life ile Bombe'ye gol yazar diye düşünüyorum zira potansiyelini belli etse de su kaynaklı utanıyor gibi. Belki kavrum stili bana uymamasına rağmen yine de direniyor olabilir başarılı bir çekirdek olduğu için.

Çekirdeklerde bir sorun ya da kavrum ile alakalı tutarsızlığa ben de şahit olmadım, elinize sağlık demiştim zaten. Ankette size oy vermemin sebebi de birkaç ay sonra tekrar denemek içindi. Geriye dediğiniz gibi kavrum stili kalıyor. Ben beklediğim sonuçları alamasam da önermeye devam ederim sizi. Öneriniz için teşekkürler ama iade edilecek bir durum yok paketleri açtım, öğüttüm, içtim vs. Deneme yanılmalar bir süre sonra yıldırıcı olabiliyor, forumdayız gayet içten bir kullanıcı yorumu en nihayetinde. Kolaylıklar diliyorum.

Bombe, La Huaca, El Paseo, Sour ve Doch filtre olanlar. Evet hiçbirinde gol atamadık, Bombe ise VAR'dan döndü şimdilik, bakalım hakem Pure Life ile Bombe'ye gol yazar diye düşünüyorum zira potansiyelini belli etse de su kaynaklı utanıyor gibi. Belki kavrum stili bana uymamasına rağmen yine de direniyor olabilir başarılı bir çekirdek olduğu için.

Çekirdeklerde bir sorun ya da kavrum ile alakalı tutarsızlığa ben de şahit olmadım, elinize sağlık demiştim zaten. Ankette size oy vermemin sebebi de birkaç ay sonra tekrar denemek içindi. Geriye dediğiniz gibi kavrum stili kalıyor. Ben beklediğim sonuçları alamasam da önermeye devam ederim sizi. Öneriniz için teşekkürler ama iade edilecek bir durum yok paketleri açtım, öğüttüm, içtim vs. Deneme yanılmalar bir süre sonra yıldırıcı olabiliyor, forumdayız gayet içten bir kullanıcı yorumu en nihayetinde. Kolaylıklar diliyorum.
Cok da iyi ettiniz. Geri bildirim olarak aliyorum benim icin oldukca onemli. Beni uzen nokta sebebini bulamamak. Yaziniz degil. Ki yaziniz uzse dahi bir onemi yok. Full fanboyluk yapilan kisi ya da kurumlarin bazen eleştiri eksikliginden hatalarini fark etmediklerini gozlemliyoruz hepimiz.

Hocam yakınınızda migros varsa damla köyceğiz bulabilirsiniz muhtemelen. Ben oradan almıştım.

Simdi tum kavurmalari deneyecek zaman da gectigi icin kahvelerde bir sorun olmadigini biliyorum.
Üstat selam, ben burayı anlamadım. :)
Yani her kavrum deneniyor sorun olmadığı mı gözleniyor, yoksa zaman geçtiği için sorun yoktur şeklinde mi varsayılıyor?
Eleştirmek için değil, gerçekten anlamadığım ve anlamak istediğim için soruyorum. 🙈

Üstat selam, ben burayı anlamadım. :)
Yani her kavrum deneniyor sorun olmadığı mı gözleniyor, yoksa zaman geçtiği için sorun yoktur şeklinde mi varsayılıyor?
Eleştirmek için değil, gerçekten anlamadığım ve anlamak istediğim için soruyorum. 🙈
Degass tamamlandi denedim babinda :) iftar sahur arasi 100 gr kahve tüketiyorum bol bol denedim kisaca.

Geri