• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Daha önce matruşka serinizden deneme fırsatım olmadı 50gr-100gr seçenek olarak gözüküyor bu serideki kahvelerin sadece isim olarak mı matruşka yoksa matruşka içerisinde mi paketleniyor acaba?😁

Merhaba sevgili @Kahve tutkunu,
linki buraya ekledim. Matruşka serilerimiz ile ilgili tüm bilgiyi görebilirsin.

sevgiler:)

Merhaba KAHVE SEVERLER!

Ben Kevser ve sizlere yeni oluşumumuz olan Niji Coffee Co. ‘dan bahsetmek için buradayım.

Niji, kelime anlamı ‘’Gökkuşağı’’ , Japoncada ‘bugün ile geleceğin arasındaki yol’ anlamını taşır. Kendimi en motive hissettiğim , en enerjik , bir şeyler yapmaya en istekli olduğum ruh halim , kahvemi demlerken içimi kaplayan mutluluk , ne istediğimi ya da ne istemediğimi farkettiğim , kendimi sorguladığım o an hep havanın yağmurdan sonra güneşin açtığı andır. Bana kattığı anlamdan aldığım bu ilhamla Niji yoluma adım atmış oldum…

Niji, aynı zamanda etik tüketiciliği zorlayan ve daha bilinçli, daha sorumlu çalışmalarımızın yansıması olarak yaratıldı. Bu yaratım sayesinde, yılların tecrübesi ve sadık müşteri kitlesinin talepleri doğrultusunda kavurma atölyemizde, kendi kahvelerimizi üretmeye ve müşterilerimizle buluşturmaya başladı. Sizleri de Gaziantep’te bulunan kahve atölyemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız.

Niji ailesi olarak yaptığımız her işi büyük bir özen ve titizlikle ele alıyoruz. Sizlere daha iyi bir kahve deneyimi yaşatmak için çekirdekten kavurmaya, kavurmadan siz değerli müşterilerimize giden yolu tutkuyla sahipleniyor, gerektiğinde proaktif oluyor ve kahve severleri aradığı tatlarla buluşturarak hayatın her anında yanlarında olmaktan mutluluk duyuyoruz...

Ek olarak belirtmek isteriz ki : Kahve Kulübü üyelerine özel, 13 Şubat Pazar akşamına kadar vermiş olduğunuz tüm siparişlerde %15 indirim ya da kargo bedava olacaktır. Sipariş oluşturmak için bizlere instagram : @nijicoffeeco üzerinden ulaşabilirsiniz.

İyi kahveye dair soru, öneri ve görüşleriniz için bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ve bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz. Kahve Dolu Günler Dileriz!
kahvenin güzel yanı nijidir.

Yeni yılda sizlerle beraber farklı çeşit kahvelerimizi sunacağımız için çok mutluyuz. Uzun uğraşlar sonucu bu güzel seçki, en iyi zaman da çıkartılabilinirdi. O da yeni yılda olacak🎄
Sevgilerimiz ve saygılarımız ile,
Niji Coffee Co ailesinden Kevser & Alireza🎅

Herkese İyi Hafta Sonları diliyorum,

Sizlere yeni hazırladığımız kahve seçkimizden, bahsetmek istiyorum. Bizler bu yeni seçkimizin, Ocak Toplu alımda seçilirsek oldukça güzel bir deneyim sunacağını düşünüyoruz. Bu toplu alım için sizlerle bu yolculuğa çıkmaktan oldukça heyecanlıyız.

Bizler 2024 yılında kahve tutkunları için bir ziyafet ile başlaması için uzun süredir çalışıyoruz. Seçkimizde ki 20 farklı kahve çeşidi ile damakları şenlendirmek ve kahve tutkunlarını adeta bir lezzet yolculuğuna çıkarmak için bir araya getirdik.
Bu çeşitlilik, kahve tutkunlarını büyüleyici bir lezzet keşfi yapmaya davet ediyor. 2024, kahve dünyasında gerçek bir heyecan yılı olarak anılacak, zira her bir fincan, farklı coğrafyalardan gelen eşsiz aromalarıyla birleşerek kahve tutkunlarını adeta bir dünya turuna çıkaracak.
Gelelim kahvelerimize;

Toplamda 5 farklı espresso kahvemiz var. Bunlardan 2 tanesi single orijin 3 tanesi blend olarak hazırlandı. Seçkiye eklediğimiz Honduras La Valentina espresso da farklı tat profili isteyenler için mükemmel bir çekirdek seçimi olacaktır.

Filtre kahve çekirdeklerimize gelelim😍 Aramıza yeni katılan kahve çekirdeklerimiz;

Colombia Granja Paraiso; Lavanta, beyaz ve sarı meyveler baskındır. Kahvenin aromasından Aftertaste kadar lavanta notaları belirgin

Kenya Gıtugu’nun yanına iki farklı Kenya çekirdeğimiz eklendi. Bunlardan ilki Kenya Azamıa(gül, vişne ve kuru üzüm notaları) diğeri Kenya Ndaroını ( Kırmızı meyve, baharatımsı, nat ve tatlı mandaline notaları).💥 Ayrıca bu 3 farklı yıkanmış Kenya’dan 3x100 gr lık bir deneme paketi de hazırladık. Karar veremeyenler ve Farklı tat profilde Kenya’ları yan yana tatmak isteyenler için güzel bir seçki oldu.

Gel gelelim Matruşkalarımıza;

Matruşka 7 serimiz de daha önce açıkladığımız gibi Dünya Yarışmasında kullanılmak üzere alınan Cafe Granja La Espreranza kahve çekirdeğini sınırlı sayıda sizlere sunuyoruz.

Matruşka 8 serimiz ise İki farklı bomba kahvenin mükemmel uyumu ile karşınıza çıkıyor. Ayrı bir serüven.

Her zaman olduğu gibi, yine filtrelerimiz için birden fazla reçete ayarladık.
Biz kahvenin potansiyel en iyi sonucunu almak için uyguladığımız farklı reçeteleri sizler ile paylaşmayı seviyoruz. Reçeteleri sizlerin özenle demlemesi ile, nerede olursak olalım yazılan tat profilinde birleşmiş oluyoruz. Bizim kahvelerimizi evinizde en iyi sonucu ulaşmasında yardımcı olmak biz kavurucuların bir görevi olduğunu düşünüyoruz. Bu da bizlere her zaman daha çok motive ediyor ki reçete işte bu yüzden çok önemli oluyor.🤍

Bu Yılbaşı ve Ocak ayı için uğraşlarımız çok uzun zamandan beri devam ediyor. Yeni kahveler ve çok farklı reçeteler. 😊 Ben ve Kevser en küçük ayrıntısına kadar düşünerek, bu ayı güzel bir deneyim sunmak için odağımızı siz kahve severlere ayırdık.
Forumda her zaman saygılı şekilde ilerleyerek, sizlerlerle beraber çok büyük bir sevgi ve sinerji oluşturduk. Sizlerin yorumları, açıklamaları, yeni reçeteleri, arkamızda oluşunuz… bunlar her zaman bizlerin bu forumda olmasını sağladı. ❤️❤️

Baştan beri 2024 için hazırladığımız bu güzel seçkinin, Ocak toplu alımda seçilirsek, beraber çok güzel bir deneyim oluşturucağımızı düşünüyoruz.

Niji hep sevdiğim bir kavurucu zaten ama şu cümlenizden dolayı bile çok değerlisiniz gözümde.Reçete ya da genel demleme önerisi isteyince cevapsız bırakan ya da evini barkını istemişim gibi davranan kavuruculardan mümkün mertebe tekrar alışveriş yapmamaya çalışıyorum.

En nihayetinde kavurucu olarak birçok farklı şekilde kavurum deneyip sonunda bir kavrumda karar kılıp kahvenin bazı özelliklerini öne çıkarmaya karar veriyorsunuz.Bizlere bu ortaya koyduğunuz çalışmayı deneyimlememiz için bir reçete sunmanızı beklememizin absürt olduğunu düşünmüyorum.Elimdeki 250 gramlık çekirdekle doğru parametreleri bulmak için belki 5-6 deneme yapmam mantıklı bir hareket değil zira.

Üçüncü nesil kahveciliğin kavurucu ve demleyici arasında bir deneyim paylaşımına dayanması gerektiğini düşünüyorum.Aksi halde kurukahveci mehmet efendinin paketinin üzerine tadım notları yazılmış halini satın almış gibi hissediyorum.

Konu dağıldı ama sözün özü:niji gibi kavurucular iyi ki varlar demek istedim 😅
Bizim kahvelerimizi evinizde en iyi sonucu ulaşmasında yardımcı olmak biz kavurucuların bir görevi olduğunu düşünüyoruz.

Gelip gidip Gitugu'yu övüyorum ama gerçekten içtikçe yazasım geliyor. Şimdi Aeropress demlemesini içtim, kokusu ayrı içimi ayrı keyif verdi. Bu çekirdeği tamamen AP'e ayırdım zira V60'da domatese kaçabiliyor demleme özensiz yapılınca. Bana kalırsa nokta atışı bir Kenya seçimi olmuş. İyi Kenya çok seviyorum, denk gelince tadından yenmiyor.

Gelip gidip Gitugu'yu övüyorum ama gerçekten içtikçe yazasım geliyor. Şimdi Aeropress demlemesini içtim, kokusu ayrı içimi ayrı keyif verdi. Bu çekirdeği tamamen AP'e ayırdım zira V60'da domatese kaçabiliyor demleme özensiz yapılınca. Bana kalırsa nokta atışı bir Kenya seçimi olmuş. İyi Kenya çok seviyorum, denk gelince tadından yenmiyor.
E hani domates yoktu 🥲
Bunu bize puan sayarım @selamet @HaLiL 😁

Merhaba Sevgili @coffeewizard35 ,
Kenya Gitugu çoğumuzun favorisi oldu. Farklı demleme metotları bu kahveye çok yakışıyor. Ve hep şaşırtıyor😍biz de dayanamayıp yeni Kenya çekirdeklerimizin hepsini Aeropress te denedik.
Kevser, Kenya Azamia için mükemmel bir reçete ayarladı. İki farklı öğütme şekli ve farklı bir demleme oldu.
Tatlılık yüksek ve ağızda mükemmel bir tat bırakıyor 💥

Herkese merhaba,
Umarım iyisindir.:)
Kenya Azamia için hazırladığımız reçeteyi şimdi ekledik. Sizlerle de paylaşmak istedim. Aeropress i daha fazla kullanmamız gerekiyor. Bu sayede yeni reçeteler çıkartırız:))

Herkese merhaba,
Umarım iyisindir.:)
Kenya Azamia için hazırladığımız reçeteyi şimdi ekledik. Sizlerle de paylaşmak istedim. Aeropress i daha fazla kullanmamız gerekiyor. Bu sayede yeni reçeteler çıkartırız:))
Aeropress'i elinden düşürmeyen bünyeme iyi bir malzeme geldi, Ocak ayı toplu alımını heyecanla bekliyorum.

Daha öncede dediğimiz gibi Matruşka tamamen deneyim üzerine bir seri. Matruşka #8 ise tamamen ayrı bir serüven olarak ortaya çıktı.

Yurtiçi pazarda çok görmeye alışkın olmadığımız şekilde, nitelikli premium bir blend hazırladık. Matruşka #8 için, iki farklı kolombiya çekirdeği ayrı ayrı kavurularak harmanlandı. Bir tanesi 88.5 puanlı geisha, diğeri 87 puanlı tabi variyetesinden. Biz bu harman ile iki kahvenin bir birini çok iyi bir şekilde tamamladığını düşünüyoruz. Seveceğinizi umuyoruz.
Nijicim selamlar.
Matruşka 8in çekirdeklerinin yukarıda alıntıladığım kısım haricinde kalan bilgilerini paylaşacak mısınız yoksa meslek sırrı mı kalacak?;)

Nijicim selamlar.
Matruşka 8in çekirdeklerinin yukarıda alıntıladığım kısım haricinde kalan bilgilerini paylaşacak mısınız yoksa meslek sırrı mı kalacak?;)
Sevgili @Eluna , mesajından hemen sonra ekledim. ;)

Ben kenyaları toparlıyorum. Bir round daha yapacağız. Bu sefer cupping de kaselerden birine domates suyu koyalım. Tartışma iyice alevlensin.
o zaman Niji de yeni bir cupping serüveni başlasın. 😁 Gaziantep’te cupping kaselerine domates suyu da koymadık demeyiz. 💥

Geri