Niji Coffee Co.
Barista
- İsim
- Niji Coffee Co.
- Firma
- NİJİ COFFEE CO.
Daha fazla
- İsim
- Niji Coffee Co.
- Espresso Makinesi
- Victoria Arduino Eagle One - Victoria Arduino Prima
- Değirmen
- My75 , Mazzer , Mahlkonig EK43 , 1zpresso K max , Timemore mini , Porlex , comandante
- Firma
- NİJİ COFFEE CO.
- Ekipmanlar
- Orea V3 , V60 , AEROPRESS , ORİGAMİ , CHEMEX , OREA V2 , OREA V3
- nijicoffeeco
Merhabalar Yusuf bey , umarım iyisinizdir…Evvelki alımda Ethiopia Bombe Qonqana ve Colombia Cauca ile alıma katılmıştım Bombe'yi cold brew, french press ve v60'da deneme fırsatım oldu hepsinde de çok güzel sonuçlar aldım v60 ve french press'te şeftali ve çikolata notaları belirgin hale gelirken cold brew'de şeftali ve siyah çay notalarını net bir şekilde hissettim aromaların en fazla meyvemsi olduğu yöntem cold brew oldu benim deneyimlerimde reçetem de molent g50 54 klik 1'e 10 oranında su kullandım 16 saat oda sıcaklığında beklettim sonuç yukarıda belirttiğim gibi oldu hatta bitişte de karamele yakın tatlar aldım.Cauca'yı da yine v60'da 16gr kahve 35gr su olacak şekilde ön demlemeyle başlayarak ardından 100'er ml'lik 2 döküş yaparak demlediğim reçete de daha çok limonumsu tatlar ve yoğun, damaktan dakikalarca gitmeyen bir çikolata tadı aldım ardından bir de sitede Alirıza Bey'in yazmış olduğu reçeteyi Molent G50 35 klik'te denedim bu sefer de portakala yakın bir profil ortaya çıktı, her iki reçeteden de tatmin edici sonuçlar aldığımı söyleyebilirim, cold brew'de de yine Bombe'de kullandığım reçeteyi kullandım limonsu tatlar diğer tatlara daha baskın bir şekilde hissedilir düzeydeydi.Sonuç olarak her iki kahveyi de çok sevdim özellikle Cauca kahvaltılarda tadını aradığım bir kahveydi.
Beğendiğinize çok ama çok sevindim , bu kadar detaylı kahveleri incelemiz ise beni bin kat daha mutlu etti …
Umarım gelecek kahvelerimizde ilginizi çeker efendim .
Sevgilerimle, Alireza