• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Alireza Bey,
Anladığım kadarıyla sitedeki reçetelerde önerilen öğütme kliklerinde hep red clix üzerinden gidilmiş. Normal klik olarak yine cmd üzerinden tavsiyeniz var mıdır. Bir de kargolama ne zaman başlayacak.

Teşekkürler. @Niji Coffee Co.

Alireza Bey,
Anladığım kadarıyla sitedeki reçetelerde önerilen öğütme kliklerinde hep red clix üzerinden gidilmiş. Normal klik olarak yine cmd üzerinden tavsiyeniz var mıdır. Bir de kargolama ne zaman başlayacak.

80 redclix / 2
= 40 yapar

Sitede ne yazıyorsa cmd normali için 2ye bölmen yeterli.

Alireza Bey,

Merhabalar efendim , normal COMANDANTE için 2e bölmeniz gerek .

Salı günü gelen siparişler hepsi bugün kargoya verildi , bugünkü siparişler ise yarın kargoya verilecektir .

Reçeteler ve degassing suresi ile ilgili websiteyi yarın güncelleyeceğim ☕

Keyifli demlemeler dilerim ⭐☕

Siparişlerim elime ulaştı, paketlemedeki ufak detaylar çok güzel düşünülmüş. Notta rica ettiğim 1 çeşit kahve degassing tamamlanmış mevcut stoktan gönderilmesi durumuna da dikkat edilmiş. Sadece kahveleri denemek kaldı onların da çok güzel olacağından şüphem yok ellerinize sağlık şimdiden :)

Siparişlerim elime ulaştı, paketlemedeki ufak detaylar çok güzel düşünülmüş. Notta rica ettiğim 1 çeşit kahve degassing tamamlanmış mevcut stoktan gönderilmesi durumuna da dikkat edilmiş. Sadece kahveleri denemek kaldı onların da çok güzel olacağından şüphem yok ellerinize sağlık şimdiden :)
Yeniden afiyet olsun , umarım beğenmişsinizdir ☀️☕

Firma: Niji Coffee Co.
Kahve: Indonesia-Java Halu Banana (Matryoshka Series 4)-Yellow Honey
Kavurma Tarihi:01.11.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 2.05

Seriyi kaçırmadan devam ediyorum.Origami denemelerimde yoğun bir fincan elde ettim (17-18 klik).Benim tecrübelerime göre klik sayısını artırınca daha güzel bir fincan elde ettim ama Chemex ile :) Bal gövdesi eşliğinde floral tatların hakim olduğu daha sonra vişne,kuru üzüm bitişte aşırı tatlı fermente tatlar ile son buldu. Her iki demleme metodunda da kakao kokusu aldım.Matryoshka serisi farklı tecrübeler katmaya devam ediyor. Emeğinize sağlık.

#4 ile önerilen Orea reçetesini Kalita'da denedim. Demleme süresi aynı şekilde bitti ama bana daha çok çözdürmem gerekiyormuş gibi geldi. Asidite çılgını ama cılız gövdeli pek de damakta kalmadı.

Don Joaquin hafta içi düzenli tükettim, beğendim. Meyvemsi, hoş aftertaste.

@Niji Coffee Co. Cupping Etkinliği
IMG_20221112_173829.jpg

Yoğun başlayan kulüp toplu alımı sonrası daha önceden sözleştiğimiz cupping etkinliğini ancak bugün gerçekleştirebildik. Yine çok keyifli, eğlenceli ve tanışmadığımız üyelerimizle tanışma fırsatı yakaladığımız harika bir etkinlik oldu: Ben, @selamet ve arkadaşı Ünal Bey, @ekşibirazsanki ve muhterem eşi, @Freeman ve @Kürşad .

Peşinen @Niji Coffee Co. ailesine, sevgili Alireza Bey ve Kevser Hanım'a teşekkürlerimi ileterek yazımızı da çok uzatmadan kısa kısa başlayalım.

Önce kısa bir reklam:

Üç değirmen, aynı çekirdek, aynı demleme ve şaşırtıcı sonuçlarıyla Kahve Kulübü "Üç Değirmen Çelıncı" nı iftiharla sunar. Az sonra.

Ne diyorduk... Haahh çok uzatmadan :D

Cupping

9 farklı çekirdek cupping kaselerinde özenle hazırlanmış bir masada bizi karşılıyordu.
IMG-20221112-WA0042.jpg

Ek43'te Alireza Bey'in elleriyle öğüttüğü dokuz farklı çekirdek kaselerdeki yerini aldı. Bilgilendirme sonrası; kuru koku, ıslak koku ve dört tavafla tamamladığımız tadım sonrasında notlarımızı paylaştık. Kör tadım... Ben notlarımı, çekirdek tahminlerini yazıp fotoğrafları ekleyerek başlıyorum. Arkadaşlarım da yorumlarını paylaşacaklardır. Dilerseniz yazıyı çok da uzatma...

1. Tatlı anaerobik,matruşka serisi dedim. Bingo!
IMG_20221112_175646.jpg

2. Kuru koku tatlı, baharat, hafif orta asidite.
IMG_20221112_175713.jpg
3. Kuru koku hafif acı badem, espresso, haruki. Bingo!

4. Kuru koku bitter çikolata, çok az çiçeksi koku, Kongo Kivu benzeri asidite.
IMG_20221112_175754.jpg

Son düzenleme:
5. Kuru koku çok güzel parfümsü, mis gibi çiçeksi mükemmel . Portakal adaş @portakalhalil 'den okuduğum ve daha önce tatmadığım bu favori çekirdeğim olsa olsa Bombe'dir dedim -şahidim var :cool:- ve bingo!
IMG_20221112_175807.jpg

6. Kuru koku fermente, herkesin tahmin ettiği bu Matruşka 4 ve bingo!
IMG_20221112_175820.jpg

7. Bunu hemen bildim, bende de bulunan Kongo Kivu, bingo!
IMG_20221112_175835.jpg

8. Çikolata, tatlı çiçeksi, güzel. Sonuç hepsinden biraz.
IMG_20221112_175850.jpg

9. Matruşka serisine benziyor, soğudukça şurupsu.
IMG_20221112_175905.jpg

Sonuç olarak bombe benim bir numaram oldu, çuvalı kapatacak ve bu yorumu yazmayacaktım; ama siz değerli arkadaşlarımın bu çekirdeği tatmadan bu ayı kapatmasına gönlüm razı olmadı :p tamam inanmadınız ve evet şaka, sevdiğim çekirdeği bulmuşum paylaşmam kimseyle, sağolsun Alireza Bey yeterli stok var dedi de öyle paylaştım ve yine kendimi garantiye alarak her halükarda 2kg sadece bana ayırma sözünü aldım da ikna oldum. Bu çekirdeğe not düşeyim, parfümsü ve yoğun çiçeksi geçen yıl Coffee Circulor 'dan aldığımız öğütürken mis gibi kokan çekirdeğine çok benziyor. Yoğun ve parfümsü çiçekten hazzetmeyenler uzak dursun zira ben her daim alırım bu çekirdekten. Sitede de yer alan iki V60 reçetesiyle demledi Alireza Bey. Ortak beğeni ilk reçete oldu:
V60 01 ÖZEL

Öğütücü : COMANDANTE -38 RED CLİX

Ketle : BREWİSTA - 90 DERECE

RATİO : 1*16

DOSE: 15 GR

EXTRACTİON : 20,8%

40 gr ön demleme 10 saniyede 30. saniyede 90 gr suyu 20 saniye içerisinde , 1:20 de 65 gr suyu 15 saniye içerisinde ve 2:00 de 45 gr suyu 15 saniye içinde (( düz doküş )) döküyoruz arti 2 saniye RAO SPİN ile bitiriyoruz .

bitiş 3:15 saniye olacaktır.

sonuç yesemin aromalar belirgin , damakta orta bir asidite siah dutu hatırlatır , orta gövde ile kalıcı bir aftertaste .

afiyet olsun !

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Etkinlik fotoğrafları.

Bir reklam

Kahve Kulübü iftiharla sunar, yani öyle planlıyoruz, malum enflasyo...

Pek yakında

Üç Değirmen Çelıncı, I Kahve Kardeşliği
Üç Değirmen Çelıncı II , Dripper Savaşları
Üç Değirmen Çelıncı III, Kralın Çöküşü

Son düzenleme:
Geri