• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Indonesia kahvesinden fazlasıyla memnun kaldım. Son kalan 8 gr. ile türk kahvesi yaptım. Filtre den daha çok keyif aldım. Türk kahvesi ile bir şans verin.
Ben 9/80 denemiştim
10klikte
60derece suyun üzerine 1,5 dkda köpüklendi.
Asiditesi çok baskındı ama keyifliydi, filtrede beni daha çok memnun etti ama
Güzel çekirdek.

Güzel çekirdek ya frinsa edun #3 tavsiye ettikleri orea reçetesi güzel çalışıyor, bugün aynı tarifi bir farkla uyguladım, döküşler yumuşasın diye aeropress filtresini oturttum oreanin üstüne, kalita filtre ile güzelce oturuyor. Normal tarife göre ekstraksiyon daha düşük, gövde biraz daha meyve suyuna kayıyor. İki hali de güzel. Yarın düz şekilde demleyip veda edeceğim. Sona kalan 8 9 gr tk mi yoksa yine düşük gramaj orea mı denerim bilmiyorum, bilemiyorum 😅

Herkese MERHABA...
Bugün Dünya Şampiyonası için seçim yapmak üzere 11 farklı kahveyi denedik. Ve bunun içerisine MATRUŞKA SERİMİZDEKİ kahveleri de değerlendirmek üzere tadım masasına koyduk. Sonuç bizleri çok mutlu etti. Çünkü MATRUŞKA SERİSİNDEKİ kahve çekirdeklerimizin potansiyeli Ulusal yarışmalara çok uygun olduğunu gördük. Ve aslında MATRUŞKA SERİSİNİ yarışma kahve serisi gibi düşünebiliriz ki sizlere vermiş olduğumuz reçete ve degassing süresinden de anlamışsınızdır. ;)Tüm döküş süreleri, bekleme, degassing süresi vb. her şeyi yarışmaya uygun şekilde sizlere sunduk.
Ve bu konu hakkında fikirlerinizi de merakla bekliyoruz.

Ulusal mı ? Uluslararası mı ?

Ps: Yazılan ulusal ama bahsedilmek istenen uluslararası diye bir ikilem oluştu bende. Yanlışta yorumlamış olabilirim.

Ulusal yarışmalar (( NATIONAL COMPETITION )) normal şartlarda uluslar arası yarışmalardan (( WBrC )) daha yalındır , kahveler çok ayrıntılı değil ve hakemlerde çoğu konuda hassasiyet göstermezler .

bunun için yarışmacılar çok aşırı ayrıntıya girmeye gerek duymuyorlar ve tek çekirdekle yarışmaya girmeye tercih ediyorlar (( ben dahil )) .

yarışmada 3 duyusal hakem aşağıdaki olan konuları değerlendiriyor .

Aroma , flavor , Aftertaste , Acidity ,Body ,Balance ve Overall .

Tek çeşit kahve kullanmak bu 7 konuyu iyice kapsanmak için biraz zorlanır çünkü tek çeşit kahvelerde bu 7 konudan tam puan alamaz , illa ki birisinde düşük puan alır .

mesela fermente tatlar iyice damağa geldiğinde Balance kısmından kahvenin puanını baya düşürür .

indonesia frinsa edun #3 bu 7 konudan 6sından yüksek puan alırken Balance kısmından puanı kırılır bunun için bu kahve uluslararası yarışmalara tek çeşit olarak uygun değildir ; ama ulusal bir yarışmada rahatca finale gire bilecek bir kahvedir !

sevgilerimle , Alireza

Ulusal yarışmalar (( NATIONAL COMPETITION )) normal şartlarda uluslar arası yarışmalardan (( WBrC )) daha yalındır , kahveler çok ayrıntılı değil ve hakemlerde çoğu konuda hassasiyet göstermezler .

bunun için yarışmacılar çok aşırı ayrıntıya girmeye gerek duymuyorlar ve tek çekirdekle yarışmaya girmeye tercih ediyorlar (( ben dahil )) .

yarışmada 3 duyusal hakem aşağıdaki olan konuları değerlendiriyor .

Aroma , flavor , Aftertaste , Acidity ,Body ,Balance ve Overall .

Tek çeşit kahve kullanmak bu 7 konuyu iyice kapsanmak için biraz zorlanır çünkü tek çeşit kahvelerde bu 7 konudan tam puan alamaz , illa ki birisinde düşük puan alır .

mesela fermente tatlar iyice damağa geldiğinde Balance kısmından kahvenin puanını baya düşürür .

indonesia frinsa edun #3 bu 7 konudan 6sından yüksek puan alırken Balance kısmından puanı kırılır bunun için bu kahve uluslararası yarışmalara tek çeşit olarak uygun değildir ; ama ulusal bir yarışmada rahatca finale gire bilecek bir kahvedir !

sevgilerimle , Alireza
Bir tane de ben sipariş edeyim diyorum ama tek sıkıntı 1zpresso Q2 kullanıyorum click i nasıl ayarlarım 😅

Bir tane de ben sipariş edeyim diyorum ama tek sıkıntı 1zpresso Q2 kullanıyorum click i nasıl ayarlarım 😅
Cmd ile önerilen 16klikten, 22 klik’e geniş bir aralıkta demleme yaptım ve hepsinde iyi sonuçlar aldım. Kahve güzel çözünüyor.
20-21 öğütümler ise en keyif aldıklarımdı. Damakta olan kuruluk bile kahveyi az çözdüğümde gitti.
Bu aralıkta zaten makul v60 aralığı, sizinde sıklıkla kullandığınız bir öğütüm aralığınız varsa, problem yaşamazsanız

Cmd ile önerilen 16klikten, 22 klik’e geniş bir aralıkta demleme yaptım ve hepsinde iyi sonuçlar aldım. Kahve güzel çözünüyor.
20-21 öğütümler ise en keyif aldıklarımdı. Damakta olan kuruluk bile kahveyi az çözdüğümde gitti.
Bu aralıkta zaten makul v60 aralığı, sizinde sıklıkla kullandığınız bir öğütüm aralığınız varsa, problem yaşamazsanız
Teşekkürler bilgilendirme için🤗

Herkese MERHABA...
Bugün Dünya Şampiyonası için seçim yapmak üzere 11 farklı kahveyi denedik. Ve bunun içerisine MATRUŞKA SERİMİZDEKİ kahveleri de değerlendirmek üzere tadım masasına koyduk. Sonuç bizleri çok mutlu etti. Çünkü MATRUŞKA SERİSİNDEKİ kahve çekirdeklerimizin potansiyeli Ulusal yarışmalara çok uygun olduğunu gördük. Ve aslında MATRUŞKA SERİSİNİ yarışma kahve serisi gibi düşünebiliriz ki sizlere vermiş olduğumuz reçete ve degassing süresinden de anlamışsınızdır. ;)Tüm döküş süreleri, bekleme, degassing süresi vb. her şeyi yarışmaya uygun şekilde sizlere sunduk.
Bende aradığım tadı CMD 18 klikte buldum. V60 için önerilen reçeteye göre demleme yaptım süre uzun gibi geldi ama gayet keyifli bir sonuç aldım. Şarabımsı tadı ayrıca keyifliydi.

Herkese MERHABA...
Ömer hocadan kahvelerimiz gelene kadar matruşkadan içsem mi acaba?
İyi bir Endonezya içmeyeli uzun süre oldu.
İndirim kodu varmı etrafta :)

Bende aradığım tadı CMD 18 klikte buldum. V60 için önerilen reçeteye göre demleme yaptım süre uzun gibi geldi ama gayet keyifli bir sonuç aldım. Şarabımsı tadı ayrıca keyifliydi.
bunu duymak çok iyi geldi , afiyet olsun efendim :coffee:

Ömer hocadan kahvelerimiz gelene kadar matruşkadan içsem mi acaba?
İyi bir Endonezya içmeyeli uzun süre oldu.
İndirim kodu varmı etrafta :)
size hayır demek mümkün mü ? 🤝

indirim kodu oluşturduk , yarın 1 kg kavrulacaktır .

code : MS+1

keyifli demlemeler :coffee:

Son düzenleme:
Geri