• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Sitede her 3 bundle da duruyor , sanırım almayanlar oldu .Oradan alabilirsiniz.

Kahveleri bugün teslim aldım. Gelen çanta çok hoştu ayrıca paketinde sağlamlık ve hissiyat bakımından ilk izlenim olarak gayet iyi olduğunu olduğunu söyleyebilirim. Ücreti bir kaç gün içerisinde atacağımı söylediğim halde kargoyu ücretten önce çıkarttılar , çok nazik bir davranıştı , bunun için ayrıca teşekkür ederim. Şampiyon kahveyi demlemeyi heyecanla bekliyorum. En yakın zamanda distile su edinip aqua code kullanarak zirveye erişeceğim umarım.

Ekli dosyalar

• B0B372E0-8128-4101-AE09-7213EE41D3C9.jpeg
    B0B372E0-8128-4101-AE09-7213EE41D3C9.jpeg
    120.4 KB · Görüntüleme: 193
  • C6A203B0-9C0F-457E-A8B7-D1D6F354CF84.jpeg
    C6A203B0-9C0F-457E-A8B7-D1D6F354CF84.jpeg
    194.6 KB · Görüntüleme: 192
Bugün şampiyonun kahvesini demledim; tabi tek denemede ve farklı ekipmanla şampiyonunki gibi olamamıştır ama elimden geldiğince simule ettim.

Açık kavrum ve sert çekirdeklerdi. Öğütülmüş hali burnumu yaktı, aroması çok keskin geldi ilk etapta, suyla buluştuktan sonra saldığı koku ise harikaydı, demleme bir an önce bitsin de içeyim diye demleme disiplinini bozmuş olabilirim. :)

Ballı buble gum sakızı gibi, şeftali gibi, ağızda farklı tatlara götüren çok kompleks, çok zarif bir kahve içtim. Tat-asidite dengesi iyiydi. Yavaş döküşe ve yüksek sıcaklığa rağmen hiç acılık yoktu, hem tatlı hem de ortalama bir asidite ile doğru kavrulduğunu hissettirdi.

V60 kullanacak arkadaşların çok inceye kaçmamasını tavsiye ederim. Benim biraz daha kahvem olsa red 42 denerdim.

Bununla beraber tek denemede şansıma, bundan daha çok çarpan birkaç kahve de içtim. Hatta birini şu an ekipmanını satan biri ikram olarak yolluyor. :) Ben de Hario sürahisini satın almıştım.

Kahve su oranı: 16/225
Su: 97° Uludağ Premium
Öğütüm: Comandante Red 38'
Yöntem: Hario V60 Plastik + Hario 40'lı Filtre
Döküş: Yavaş ve dairesel şekilde 50-70-70-35
Süre: 2:40

Bugün şampiyonun kahvesini demledim; tabi tek denemede ve farklı ekipmanla şampiyonunki gibi olamamıştır ama elimden geldiğince simule ettim.

Açık kavrum ve sert çekirdeklerdi. Öğütülmüş hali burnumu yaktı, aroması çok keskin geldi ilk etapta, suyla buluştuktan sonra saldığı koku ise harikaydı, demleme bir an önce bitsin de içeyim diye demleme disiplinini bozmuş olabilirim. :)

Ballı buble gum sakızı gibi, şeftali gibi, ağızda farklı tatlara götüren çok kompleks, çok zarif bir kahve içtim. Tat-asidite dengesi iyiydi. Yavaş döküşe ve yüksek sıcaklığa rağmen hiç acılık yoktu, hem tatlı hem de ortalama bir asidite ile doğru kavrulduğunu hissettirdi.

V60 kullanacak arkadaşların çok inceye kaçmamasını tavsiye ederim. Benim biraz daha kahvem olsa red 42 denerdim.

Bununla beraber tek denemede şansıma, bundan daha çok çarpan birkaç kahve de içtim. Hatta birini şu an ekipmanını satan biri ikram olarak yolluyor. :) Ben de Hario sürahisini satın almıştım.
Merhaba ,

Kahveyi 20 gr olarka mı demlediniz yoksa 16 mı acaba ? Eğer 16 demlediyseniz kalan 4 gr mı ne yapacaksınız ? Benimde tek kurşunum var , ondan dolayı soruyorum :)

Merhaba ,

Kahveyi 20 gr olarka mı demlediniz yoksa 16 mı acaba ? Eğer 16 demlediyseniz kalan 4 gr mı ne yapacaksınız ? Benimde tek kurşunum var , ondan dolayı soruyorum :)
Merhaba, 16 Gr olarak kullandım. Kendi tarifleri 16/225 olunca mümkün mertebe uymak istedim.
Kalan 4 gramı Worka ile tamamlayıp Türk kahvesi ya da espresso çekebilirim.

Bugün şampiyon kahvesini demledim. Kahve maceram boyunca deneyimlediğim ve tattığım en iyi kahve diyebilirim. Tüm girdileri şampiyonun reçetesiyle birebir aynı yapmaya çalıştım , su dahil. Çekirdek kokusunda keskin bir parfümsü koku vardı sanırım carbonic macaration kaynaklı olmasından geliyor , daha önce hiç bu kadar keskin bir koku almamıştım. Fincan da zaten baştan sona şölen vardı diyebilirim. Tadım notalarının hepsini yansıtıyordu , Sıcakken daha çok şeftali , mandalina aromaları ön plandayken , soğudukça bubble gum ice creamin ortaya çıkması çok şaşırttı beni. Ciddi ciddi tam olarak bu tadı alabiliyordum. Fincan hiç bitmesin istedim , daha da soğumasını bekleyebilirdim ama o kadar güzeldi ki beklemeyemedim… Alımda emeği geçen ve bu kahveyi deneyimlememize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel bir deneyim oldu. Tekrar tebrik ederim @Niji Coffee Co.

Buradan aldığımız Peru La Huaca çekirdeğiyle ilgili hiç yorum yok. :) E bir tane biz yapalım madem...
Benim yorumum maalesef olumsuz olacak. Eleştiri olumsuz da olsa gelişim için fırsattır, o yüzden yazıyorum:
Bugün espresso olarak farklı parametrelerde 4 kez denedim. Çünkü Adana'daki tanışmada filtre kavrumları da dahil, tüm kavrumları espresso olarak kontrol ettiklerini söylemişlerdi.
Çekirdek olarak kokuda odunsu bir yapı var, demlenmiş haline de eşlik ediyor. Çiğ, hamsı bir tadı ve greyfurt-turunç yapıda bir ekşilik eşlik ediyor. Mango, ananas vb. bir koku ya da tat alamadım.
Yarın filtre olarak tekrar deneyip burayı güncelleyeceğim.

Güncelleme: Şu an tariflerinü birebir yakaladığım 2:34 bitişli V60 demlemesini içiyorum. Aynı patatessi hamsılık, turunç acılığı-ekşiliği mevcut. Pek zevkli içimi yok.

Güncelleme 2: Dün mısır patlatma makinesinde biraz daha kavurdum, espressoda içilebilir, filtrede kavruk kaldı. Şu an espressosu keyifli oldu diyebilirim. :) Hafif çikolata, sarı meyve ve dengeli asiditeye döndü tadı. Krema da çok yoğun oldu.
Çekirdek haldeki kokusu bile güzelleşti.

Son düzenleme:
Buradan aldığımız Peru La Huaca çekirdeğiyle ilgili hiç yorum yok. :) E bir tane biz yapalım madem...
Benim yorumum maalesef olumsuz olacak. Eleştiri olumsuz da olsa gelişim için fırsattır, o yüzden yazıyorum:
Bugün espresso olarak farklı parametrelerde 4 kez denedim. Çünkü Adana'daki tanışmada filtre kavrumları da dahil, tüm kavrumları espresso olarak kontrol ettiklerini söylemişlerdi.
Çekirdek olarak kokuda odunsu bir yapı var, demlenmiş haline de eşlik ediyor. Çiğ, hamsı bir tadı ve greyfurt-turunç yapıda bir ekşilik eşlik ediyor. Mango, ananas vb. bir koku ya da tat alamadım.
Yarın filtre olarak tekrar deneyip burayı güncelleyeceğim.

Filtresini de beğenmedim. 3-4 hafta, belki biraz daha fazla oluyordur içeli.

Buzluğa atmıştım , hiç çıkarmadan Cold Brew olarak tüketeyim bari 🥶

Kahve Kulübü üyelerine Selamlarımız olsun!
Ramazan ayında sabah saatlerinde hasret kaldığımız kahvelere, iftardan sonra hasretimizi dindirirken, mutluluğumuzu katlamak adına yeni tatlar ekledik! 💥 ve bunu size duyurmak istedik :)
Yeni kahvelerimiz ;
CONGO RUGORI KIVU 3 (nar suyu bombası)
ETHIOPIA SIDAMO BOMBE VILLAGE (Mandalina )

Yeni Profil ve Kavrum ;
PERU LA HUACA
RWANDA NYAMYUMBA

Yine ek olarak taze kavrum kahvelerimiz ;
HONDURAS MONTE CHRISTO
NİCARAGUA JINOTEGA

Bu lezzeti paylaşmak isteyen dostlarımız nijicoffeeco.net adresinden sipariş verebilir veya instagram-DM yoluyla bizlere ulaşabilirsiniz...
Şimdiden keyifli demlemeler! :)

Kahve Kulübü üyelerine Selamlarımız olsun!
Ramazan ayında sabah saatlerinde hasret kaldığımız kahvelere, iftardan sonra hasretimizi dindirirken, mutluluğumuzu katlamak adına yeni tatlar ekledik! 💥 ve bunu size duyurmak istedik :)
Yeni kahvelerimiz ;
CONGO RUGORI KIVU 3 (nar suyu bombası)
ETHIOPIA SIDAMO BOMBE VILLAGE (Mandalina )

Yeni Profil ve Kavrum ;
PERU LA HUACA
RWANDA NYAMYUMBA

Yine ek olarak taze kavrum kahvelerimiz ;
HONDURAS MONTE CHRISTO
NİCARAGUA JINOTEGA

Bu lezzeti paylaşmak isteyen dostlarımız nijicoffeeco.net adresinden sipariş verebilir veya instagram-DM yoluyla bizlere ulaşabilirsiniz...
Şimdiden keyifli demlemeler! :)
Bombe çok hoş kahve daha kötüsüne rastlamadım eminim güzeldir :D

Kevser Hanım, Alireza bey ve Atahan beyle tanıştım. Bombeyi deniyoruz. Bunun yanı sıra güzel bir haber ile geldiklerini orea v3 için sınırlı sayıda getirdiklerini söylediler. Henüz gümrük aşamasında olabilirmiş ama benden duymadınız.
Bekleyenlerine duyurulur.. Güzel haberlere az kaldı :)

Geri