• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Motorcu kahveseverler buraya.

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Alışana kadar bir süre tedirginlik normaldir ama merak etmeyin çabucak geçer. İmkanınız varsa ileri ve güvenli sürüş eğitimi çok faydalı olur. Benim tavsiyem boş bir alanda kendinize mini bir parkur yapıp slalom, etrafınızda dönme, tehlikeden kaçma gibi hareketler yapıp motosikletinizin kabiliyetini ve sınırını öğrenmek. Örneğin 30-40 km ile giderken ayrı ayrı ön ve arka fren tepkileri sonra iki freni birden harmanlama vs. Bunları yaparken yanınızda bilen birinin olması çok daha iyi olur tabii.

Sayın @GTuncay bey değerlendirmeniz için teşekkür ediyorum.
Güvenli sürüş konusu eğitim alabileceğim bir hoca buldum. Kendisi ile irtibata geçip eğitimi alacağım.
Dediğiniz gibi bir parkur yapıp kendimce alıştırmaya yapacağım.

Sayın @GTuncay bey değerlendirmeniz için teşekkür ediyorum.
Güvenli sürüş konusu eğitim alabileceğim bir hoca buldum. Kendisi ile irtibata geçip eğitimi alacağım.
Dediğiniz gibi bir parkur yapıp kendimce alıştırmaya yapacağım.
Hayırlı olsun öncelikle.

Hakimiyet eğitimi mutlaka almaya bakın, çok farkediyor. Kendi kendinize de çalışabilirsiniz ama ufak tefek hatalı kullanımlar yerleşirse düzeltmesi daha zor olabilir.

Ekipman konusu da önemli. Nasıl olsa scooter deyip yalnızca yarım kask ile yola çıkmayı, her zaman tam ekipman giyinmeye alıştırın kendinizi. Ekipmanlar soğuktan korumak için değil kazadan korumak için.

Tam ekipman derken de:
- Kask (Tam kapalı ya da sürüş sırasında tam kapalı ama duraklamalarda çeneden açılabilenler)
- Korumalı Mont
- Eldiven
- Korumalı pantalon (içi kevlar katmanlı kot pantalonları tavsiye ederim)
- Uzun motosiklet botu. Normal bot ayak bileklerini ve kaval kemiğini tam korumayabilir. Ayak bilekleirnde kırık olursa ortopedist doktorları çok uğraştırıyor, riske girmeyin, kafamız kadar önemli.

Bir de boyunda buff yaz kış olsun, hem rüzgarı keser hem yazın arı, böcek vb. girmesini engeller. Kaskı giymeden önc ekafanıza da bir buf geçirmeyi alışkanlık edinirseniz hem kask rahatsız etmez hem de yazın terinizi alır kask temiz kalır. Buff güzel bir şeydir, motora binmezken bile kışın atkı yerine kullanıyorum

Eğitim ve ekimna konusu dışında artçı mevzusu da önemli. Kendinizden çok emin olmadan artçı ile yola çıkmayın, büyük sorumluluk. Önce trafiğe kapalı alanda hakimiyet eğitiminde olduğu gibi artçı ile de alıştırmalar yapın iyice emin olun, artçınızın da size güveni tam olsun ondan sonra yola çıkın.

Artçı için de aynı ekipmanlar şart, piyasada artçı kaskı diye tabir var artçı kullansın diye dandik kask taşıyorlar, yapmayın, kendinize ne giyiyorsanız aynısını hatta daha iyisini artçınıza giydirin.

Tam ekipman derken de:
- Kask (Tam kapalı ya da sürüş sırasında tam kapalı ama duraklamalarda çeneden açılabilenler)
- Korumalı Mont
- Eldiven
- Korumalı pantalon (içi kevlar katmanlı kot pantalonları tavsiye ederim)
- Uzun motosiklet botu. Normal bot ayak bileklerini ve kaval kemiğini tam korumayabilir. Ayak bilekleirnde kırık olursa ortopedist doktorları çok uğraştırıyor, riske girmeyin, kafamız kadar önemli.
geçen sene kask ve eldiven alıp, korumalı mont almaya bir türlü bütçe ayıramamıştım. Küba Rx9 50 üstünde kullanabileceğim, önerebileceğiniz bir korumalı mont için model/marka var mıdır? Neye güvenmeli nasıl seçmeli online satış siteleri hiç bir özellik anlatmıyor neredeyse.

geçen sene kask ve eldiven alıp, korumalı mont almaya bir türlü bütçe ayıramamıştım. Küba Rx9 50 üstünde kullanabileceğim, önerebileceğiniz bir korumalı mont için model/marka var mıdır? Neye güvenmeli nasıl seçmeli online satış siteleri hiç bir özellik anlatmıyor neredeyse.
Malesef ekipman işi online zor. Üzerinize tam oturması gerekiyor çünkü. Haa şöyle olur, mağazada denersiniz tam bedeninizi öğrenirsiniz online alınır o zaman.

İstanbuldaysanız Kadıköy hasanpaşa tarafında belediyenin evlendirm dairesinin karsı tarafındaki yolda girince bir mahallede bir sürü motosiklet mağazası yan yana. Eğitim mahallesi diye geçiyor sanırım. oraya gidip mağazaları gezeceksiniz. Mesela mont alırken markalar arasında bile kalıp farkları oluyor. bir marka üzerime tam oluyor ama göbeğim yüzünden fermuarı zor kapanıyorken, bu sefer göbeğime uyan modelin kolları fazla bol gelip dirseklerindeki korumaları tam yerine oturmadığı olabiliyor, 3-5 tane değişik mont denemek lazım ki tam oturanı bulun.

Ben en son haziran ayında o mahalledeki mağazalardan yazlık mont almıştım. Kışlık montumu da 2017de almışım, bunlar uzun süre dayanabilen şeyler.

Mont dışındaki diğer ekipmanları da ihmal etmemek lazım. en iyi kaskı en iyi montu alayım ama bot almaya para kalmadı demektense bütçeyi hepsine yaymak daha mantıklı, en ucuzundan motosiklet botu bile normal ayakkabı ile sürmekten iyidir.

İzmirdeyim, öyle deneme fırsatım yok malesef. Verdiğiniz tavsiyeleri mutlaka göz önünde bulunduracağım. Çok teşekkür ederim

İzmirdeyim, öyle deneme fırsatım yok malesef. Verdiğiniz tavsiyeleri mutlaka göz önünde bulunduracağım. Çok teşekkür ederim
izmirde de kesin mağaza vardır. Mağazaya girip deneyin.
Mont için özellikle dirseklerdeki korumalar yerine oturuyor mu ona dikkat edin.
Korumalı pantalon olarak da riderdenim ve tech90 markaları güzel. Yerli üretiliyor, dıştan normal kot kumaşı görünümlü ama içinde kevlar katmanı var kaza sırasında asfalta sürtününce yırtılıp de derinizin ve etlerinizin yırtılmasını önlemek için. Dizlerinde de koruma oluyor ayrıca dizlik kullanmaya gerek kalmıyor. Ben kaza yaparak test ettim, işe yarıyor.

izmir de Türkiyenin gururu olan Riderdenim firması var,

ürünleri çok kaliteli ve de çok güvenlidir, hem deneyip alırsınız 👍

www.riderdenim.com
Ben riderdenim pantalonu İstanbul'daki mağazasından deneyerek almıştım. Çok rahat ettim, hatta kaza yapıp test etmiş oldum, motorum yaklaşık 12bin km oldu yani pantalonla o kadar yol yapmışım. Yerli marka olup kaliteli üreten bir marka.

Ben riderdenim pantalonu İstanbul'daki mağazasından deneyerek almıştım. Çok rahat ettim, hatta kaza yapıp test etmiş oldum, motorum yaklaşık 12bin km oldu yani pantalonla o kadar yol yapmışım. Yerli marka olup kaliteli üreten bir marka.

kesimleri ve kalite üst düzeydir, montları da öyle

kazasız belasız keyifli sürüşler, tekrar test etmek kısmet olmasın tekeriniz düz bassın (y)

Sevgili arkadaşlar merhaba,

Pcx model scooterda kullanmak üzere deri ceket bakıyorum. Trendyolda satış yapan Emporium diye bir marka buldum. Yorumları gayet güzeldi, sizlerin bu marka halkında bilgisi var mı? Ayrıca deri ceket Samsun’un kış ayı koşullarında ne kadar yeterli olur?

Beğendiğim ürünün linki;

Deri ceket ruzgarda iyidir ama sicak tutmaz. Icinize neopren yelekle kullanilabilir ya da uzerine guzel bi yagmurlukla. Tabii ben Eskisehir ayaziyla kiyasliyorum :)

Deri ceket ruzgarda iyidir ama sicak tutmaz. Icinize neopren yelekle kullanilabilir ya da uzerine guzel bi yagmurlukla. Tabii ben Eskisehir ayaziyla kiyasliyorum :)
İşim gereği takım elbise giyiyorum. Ceket üzerine giyince bir miktar sıcak tutar diye düşündüm ancak çok soğuk havalarda deri ceket biraz sıkıntılı gibi duruyor. Henüz daha marka modele de karar veremedim arayış içindeyim.

İçinize ceket giyecekseniz revit'in enduro tarzı tekstil montları güzel. Diğer türlü deri ceketi daha büyük alacaksınız bu seferde korumaları da olması gereken yerde olmayacak. Bence nasıl kullanacaksanız mağazada o şekilde deneyin, demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

İçinize ceket giyecekseniz revit'in enduro tarzı tekstil montları güzel. Diğer türlü deri ceketi daha büyük alacaksınız bu seferde korumaları da olması gereken yerde olmayacak. Bence nasıl kullanacaksanız mağazada o şekilde deneyin, demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

sevgili @GTuncay katılıyorum, mutlaka giyeceğin kıyafetle alacağın montu denemelisin..

ps: ayrıca kısa mont, deri mont filan alırsan giydiğin ceket dışarı çıkacak görüntü çok da hoş olmayacaktır, bunun için Enduro montlar uygun olur, pahalıdan-uyguna çok çeşit var, ama kriter mutlaka dene (y)

keyifli sürüşler

Mutlaka denemek konusuna katılıyor. Markalar hatta markaların modelleir arasında bile kesim farkları var.
Dirseklerdeki korumaları yerine tam oturuyor olması önemli.

Ben de iş egidip gelmek amaçlı xmax almıştım, mont alırken enduro tarzı montlar daha hoşuma gitmişti, Revit'in safari model montunu almıştım. Yazın sıcakta rahat değil, ayrıca yazlık mont da aldım ama kışın istanbulda 5 derece havalarda işe gidip geldim 1 saat yolda hiç üşümedim. Ceketle işe gitmiyorum, benim çalıştığım işlerin giyim kuralı "giyinik ol yeter" tarzı olduğu için içi kevlarlı kot motosiklet pantalonu, motorsiklet botu ve tişort ile gitsem de oluyor.

Ben de iş egidip gelmek amaçlı xmax almıştım, mont alırken enduro tarzı montlar daha hoşuma gitmişti, Revit'in safari model montunu almıştım. Yazın sıcakta rahat değil, ayrıca yazlık mont da aldım ama kışın istanbulda 5 derece havalarda işe gidip geldim 1 saat yolda hiç üşümedim. Ceketle işe gitmiyorum, benim çalıştığım işlerin giyim kuralı "giyinik ol yeter" tarzı olduğu için içi kevlarlı kot motosiklet pantalonu, motorsiklet botu ve tişort ile gitsem de oluyor.

"benim çalıştığım işlerin giyim kuralı "giyinik ol yeter" tarzı olduğu için"

:ROFLMAO:

Geri