• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sudandır. Forumda birisi su karışım malzemesi satıyordu. Bence o 600 liralık karışımı da denemden pes etmeyin.
Cabellora alan kişilerin hepsi bence o karışımı da sipariş etsin. Sonrasında herkes farklı bir aparat hatta demleme metodu o da olmazsa klik ayarlarını farklılaştırsın. Böylece çekirdekte problem olup olmadığını anlayabiliriz.
chemex filtresi ile pizza tepsisinde demlemelerini tavsiye ederim. su da önemli ama.

Ekli dosyalar

• 110000067618460.jpg
    110000067618460.jpg
    31.3 KB · Görüntüleme: 35
Herkese merhaba,

Nisan ayında bizden Caballero Francisca sipariş eden müşterilerimizin bir kısmından yoğun eleştiri aldık. Bununla ilgili bir açıklama yapmak isteriz.

Öncelikle bu açıklamanın geç kaldığını düşünen arkadaşlara belirtmek isteriz ki arada geçen zamanda konuyu yoğun bir şekilde araştırıp, değerlendirdik (kavurma grafikleri, tadımlar vs) bu da belli bir zaman aldı; prematüre bir çıkış yapıp sizin de kafanızı karıştırmak istemedik.

Montag, 2015 yılından beri kahve kavuruyor ve 2018 yılından beri de internet sitesinden paket satışı yapıyor. Ekonomik şartlar izin verdiği ölçüde ilk günden beri ülkede kahve kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Onlarca hata yapmış olabiliriz ama “kötü kahveleri indirim kampanyası ile eritmek” tarzı fikirlerin ismimizle aynı cümlede dahi kullanılması bizi derinden üzüyor. Bu konuda aksini ispat etmeye çalışmayacağız, bu zor piyasada ne yapmaya çalıştığımız belli, sadece bir kereliğine böyle suçlamaların son derece yersiz olduğunu söylemek isteriz.

Gelelim asıl derdimize. Evet biz de kabul ediyoruz Nisan ayı Caballero Francisca kavrum sonuçlarından mutlu değiliz. Söz konusu çekirdek taze hasat bir Nordic Approch kahvesi, emin olun indirimli satış fiyatını maliyetini karşılamıyor (bu kampanya ile başka bir şey amaçladığımızı anlatmaya çalışmıştık), Cropster grafiklerinde her şey normal ve olması gerektiği gibi, Probat’ımız ve baca sistemimiz daha Mart ortasında yeni temizlenmişti vs. yani her şey olması gerektiği gibi ama sonuç evet kötü. Zaten bu nedenle 27 Nisan’da söz konusu kahveyi, elimizde 70-80kg stok olmasına rağmen, satıştan kaldırdık.

Nitelikli kahve cilveli ve riskli bir ürün. Her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalışsanız dahi bazen böyle kazalar olabiliyor; sebep muhtemelen yeşil çekirdeğin bir şekilde zamanından önce “çökmüş olması” (tatlarını yitirmesi). Bu noktada sizlere iyi hizmet veremediğimiz için özür dilemekten ve durumu telafi etmeye çalışmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Önümüzdeki hafta Nisan ayında Caballero Francisca kargoladığımız (siparişlerde Mart sonuna sarkanlar var muhtemelen, merak etmeyin o şekilde kontrol edeceğiz) tüm müşterilerimizin zararını nasıl telafi edebilecekleriyle ilgili bir e-posta göndereceğiz.

Saygılarımızla Montag Ekibi,

Herkese merhaba,

Nisan ayında bizden Caballero Francisca sipariş eden müşterilerimizin bir kısmından yoğun eleştiri aldık. Bununla ilgili bir açıklama yapmak isteriz.

Öncelikle bu açıklamanın geç kaldığını düşünen arkadaşlara belirtmek isteriz ki arada geçen zamanda konuyu yoğun bir şekilde araştırıp, değerlendirdik (kavurma grafikleri, tadımlar vs) bu da belli bir zaman aldı; prematüre bir çıkış yapıp sizin de kafanızı karıştırmak istemedik.

Montag, 2015 yılından beri kahve kavuruyor ve 2018 yılından beri de internet sitesinden paket satışı yapıyor. Ekonomik şartlar izin verdiği ölçüde ilk günden beri ülkede kahve kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Onlarca hata yapmış olabiliriz ama “kötü kahveleri indirim kampanyası ile eritmek” tarzı fikirlerin ismimizle aynı cümlede dahi kullanılması bizi derinden üzüyor. Bu konuda aksini ispat etmeye çalışmayacağız, bu zor piyasada ne yapmaya çalıştığımız belli, sadece bir kereliğine böyle suçlamaların son derece yersiz olduğunu söylemek isteriz.

Gelelim asıl derdimize. Evet biz de kabul ediyoruz Nisan ayı Caballero Francisca kavrum sonuçlarından mutlu değiliz. Söz konusu çekirdek taze hasat bir Nordic Approch kahvesi, emin olun indirimli satış fiyatını maliyetini karşılamıyor (bu kampanya ile başka bir şey amaçladığımızı anlatmaya çalışmıştık), Cropster grafiklerinde her şey normal ve olması gerektiği gibi, Probat’ımız ve baca sistemimiz daha Mart ortasında yeni temizlenmişti vs. yani her şey olması gerektiği gibi ama sonuç evet kötü. Zaten bu nedenle 27 Nisan’da söz konusu kahveyi, elimizde 70-80kg stok olmasına rağmen, satıştan kaldırdık.

Nitelikli kahve cilveli ve riskli bir ürün. Her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalışsanız dahi bazen böyle kazalar olabiliyor; sebep muhtemelen yeşil çekirdeğin bir şekilde zamanından önce “çökmüş olması” (tatlarını yitirmesi). Bu noktada sizlere iyi hizmet veremediğimiz için özür dilemekten ve durumu telafi etmeye çalışmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Önümüzdeki hafta Nisan ayında Caballero Francisca kargoladığımız (siparişlerde Mart sonuna sarkanlar var muhtemelen, merak etmeyin o şekilde kontrol edeceğiz) tüm müşterilerimizin zararını nasıl telafi edebilecekleriyle ilgili bir e-posta göndereceğiz.

Sadece sizin mesajınızı okudum forumda yeniyim önemli olan "ortadaki sonuca çözüm üretebilmek" ve siz bunu yapmak için gereken adımı atmışsınız tebrikler.

Herkese merhaba,

Bochisa özelinde de aynı sorun olmuş olabilir mi?

07.04.23 kavrumlu Copan kahveden çay, şeftali, portakal, sıcak ice tea(!) benzeri tatlar geliyor. Daha önceki aldığım Copan’lar ile çok alakasız hatta zıt bir paket.
Benzer bir sorun yaşayan oldu mu?

Düzeltme: Instagram üzerinden Montag'a sordum. 2023 hasadına geçmişler. Sanırım o yüzden fark olmuş. Hızlı dönüşleri için buradan da teşekkür edeyim.

Ben Copan'da da sorun olduğunu düşünüyorum. 5 paket sipariş verdik, 3 tanesi Copan idi. Paketleri iki part halinde gönderdiler. İkinci partta iki tane Copan geldi. İlk partta bir tane Copan geldi. Daha önce de bu kahveden sipariş vermiştim.

Normalde bu kahveyi sabah ayılayım, çalışırken yandan bardak bardak içeyim diye alıyordum. İlk aldığım paketler ve bahsettiğim ilk partta gelen bir paket aynen böyle idi. Bildiğiniz "kahve tadı", sitede vaadedilen, Bitter Çikolata, Bisküvi, Karamel notaları.

Ama bahsettiğim ikinci partta gelen iki pakette ise gelen tatlar bildiğimiz beklemiş Karadeniz çayı, ice tea, narenciye, acılık, ekşilik kısacası gariplik. Montag ile görüştüğümde yeni hasada geçildiğinden bahsettiler. Şansıma küsüp damağıma uymadığını düşünmüştüm.

Fakat diğer kahvelere gelen tepkiler Copan'da da çekirdek veya kavrum sorunu olabileceğini düşündürüyor bana artık.

Bochisa ve el puente almıştım ben de. Bochisa yine fena değildi ama el puente ile gerçekten mücadele veriyorum. Ne yaparsam yapayım çiğ, çimensi, tahılımsı, gelişmemiş tattan kurtulamıyorum. Kız arkadaşımla birlikte aldık onda da durumlar aynı. 6 mayıs kavrumlu el puentede sorun yaşayan var mı başka?
Sanırım sadece tek çekirdek özelinde bir sorun yok. Yukarıda arkadaşlar da farklı çekirdeklerden şikayetçi. Ayrıca @schiele dükkana gidip diğer çekirdekleri baristalarınızla birlikte deneyimleyip yine benzer sonuçlar almış. Reaksiyon almaya çalışmanız olumlu, güzel bir adım ama sonuç ne olacak beklemedeyiz.

montag benim için ehh seviyesinde bir kavurucu. ancak denemediğim çekirdekleri olursa ve sıra gelirse büyük bir zevkle alır ve demlerim kahvelerini.

bana da şu meşhur kampanya döneminde ilk başta yüzde 20 indirim gelmişti. elimde çekirdek olduğundan ilgilenmedim. sonra yüzde 15 gelince el puente kolombiya, copan honduras ve rio brezilya ile kampanyadan yararlandım.

benim de kargomda kampanya yoğunluğundan dolayı gecikme oldu, e-posta ile bildirim yolladılar. iyi de oldu aslında, mevcut çekirdekler uzun süre gitti çünkü.

paketin üstünde 6 nisan tarihi yazılıydı üçünün de. v60 için farklı reçetelerle demledim kendimce. su 94 derecedeydi ama her zaman :D

28 nisan'da el puente sahneye çıktı ilk önce. kasım'dan beri aldığım ve içtiğim ilk kolombiya kahvesi, özlemişim be! çekirdekler büyük sayılır, iri taneli. yıkanmış ancak hafif fermente tatlar asla rahatsız etmeyecek şekilde belli etti bende. kiraz sapı tadı çokça belirgin. 1'e 17 gram oranı demlemede daha iyi sonuç verdi. özellikle fincanın son yudumları daha zevkliydi benim için.

31 nisan'da copan'la ilk demlemeyi yaptım. garip ama bu çekirdeğin öğütüldükten sonraki kokusu bana fazlasıyla peynirli gözlemeyi andırdı.

son olarak 4 mayıs'ta rio ile ilk demleme gerçekleşti. bu çekirdek dahil içtiğim son 4 doğal işlenmiş kahvelerin hepsi birbirinin kopyası olmaya başladı ki hepsi de farklı ülkelerin kahveleri. yine hafif fermente tatlar var ancak dengeli, kırmızı meyveleri andırıyor. yoğun bir çekirdek, karamelize koku demlemede kendini belli etti.

Dostlar merhaba
Caballero alıp elinde imkanı olanların espresso denemelerini öneririm🤤

Kenya Kahende güzel kahveymiş. İyi ki saklamışım. Net bir kahve.

Kenya Kithingururu (27/04 kavrulma) aldım ve bir kaç günden fazladır içiyorum. Bundan önce aldığım çekirdekler Hobe ve Boshica da istediğim performansı yakalayamamıştım ama Kithingururu başarılı sonuçlar veriyor.

Geçenlerde Cabellero için memnuniyet sorgulama maili atmışlardı. memnun olmadığımı belirten bir cevap yazmıştım. Dün 2 adet Cabellero siparişim için 2 ayrı 300 TL indirim kuponu gönderdiler. Ürünlerinin arkasında durdukları için teşekkür ediyorum. Günün sonunda halen Montag ile alakalı kötü bir tecrübem olmamış bir şekilde yoluma devam ediyorum.

Benim geri dönüşüme istinaden de 300 tl indirim kodu göndermişler. Müşteri ilişkileri ve ürünlerinin arkasında durma anlamında olumlu bir tablo çizdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Cabelleronun yerine telafi olması açısından bana da kahve gönderdiler. İlgi ve alakaları için çok teşekkürler.

Aynı şekilde bana da 300 Tl indirim kodu göndermişler acaba son kullanım süresi var mı bu kodların ben mail içeriğinde göremedim

Montag müşteri hizmetleri aşırı ilgili ve çözüm odaklı , burdan da çok çok teşekkürlerimi iletiyorum.

El puenteyi ne kadar beğenmediysem bochisayı da o kadar beğendim 😄 filtre kavrum almıştım ama 2 3 filtre denemesinde tam da istediğim verimi alamadım. Kalan paketi espresso olarak değerlendirdim. Espressoda çok daha iyi sonuç verdi. En son uragayı bu kadar beğenmiştim espressoda. Espresso, cortado, ice latte olarak denedim hepsinde iyiydi. Elinde olan espressoda da bir şans versin

Selamlar,

Mokapot demleyicileri sözüm sizlere; El Salvador Finca Gabriela ve Kolombiya Santa Helena’ yı mutlaka deneyiniz, ısrar ile isteyiniz 😍😍

Geri