• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şahsen ben de bochisa ve cabellero özelinde birçok demleme yaptım ancak söz edilen tatlılık ve notaları alamadım. Bu güne kadar farklı kavuruculardan farklı farklı işlenmiş çekirdekler denedim. İyi çekirdekler kadar kötü çekirdekler de denk geldi. Az çok kahveden nasıl verim alınır, nasıl temiz fincan elde edilir kendimce bilirim. Hali hazırda bahsi geçen kahvelerde çok umutlu olduğum halde hayal kırıklığı yaşadım. Ruanda kahvesi kaldı köşede bekleyen. Onu daha deneme fırsatım olmadı.

Fakat, 1:16,5 demleme eğer benim bilmediğim bir terminolojiye denk gelmiyorsa, bu absürt bir şeydir. Kahve 'over extracted' veya 'under extracted' olduğunda gr. miktarı, öğütüm büyüklüğü ve demleme süresini değiştirerek oynar ve bir nokta bulursunuz, ama iyi kavrulmamış bir kahveyi de şak diye anlarsınız arkadaşlar, otlak alanda beslenen inekler değiliz.
Bana kahvesinde sorun yaşadığım kavurucuların yok sen becerememişsin, yok kahve çok güzel aha içiyom işte diyen vs. oldu.
Bazıları da anlayışla karşıladılar. Telafi seçeneği vs. sundular. Kendilerinin hata yapabileceklerini kabul etmeleri saygımı kazandırdı.
Bir kahve güzelse kalın da öğütsen, ince de öğütsen, tek döküş de yapsan 5 döküş de yapsan lezzetli oluyor.
Belki birinde daha lezzetli oluyor ama diğerinde vasat olmuyor. Bir kahve vasatsa vasattır. O kadar.
Barista değilim, kendi düşüncelerimi yazdım.

07.04.23 kavrumlu Copan kahveden çay, şeftali, portakal, sıcak ice tea(!) benzeri tatlar geliyor. Daha önceki aldığım Copan’lar ile çok alakasız hatta zıt bir paket.
Benzer bir sorun yaşayan oldu mu?

Düzeltme: Instagram üzerinden Montag'a sordum. 2023 hasadına geçmişler. Sanırım o yüzden fark olmuş. Hızlı dönüşleri için buradan da teşekkür edeyim.

Son düzenleme:
Bana kahvesinde sorun yaşadığım kavurucuların yok sen becerememişsin, yok kahve çok güzel aha içiyom işte diyen vs. oldu.
Bazıları da anlayışla karşıladılar. Telafi seçeneği vs. sundular. Kendilerinin hata yapabileceklerini kabul etmeleri saygımı kazandırdı.
Bir kahve güzelse kalın da öğütsen, ince de öğütsen, tek döküş de yapsan 5 döküş de yapsan lezzetli oluyor.
Belki birinde daha lezzetli oluyor ama diğerinde vasat olmuyor. Bir kahve vasatsa vasattır. O kadar.
Barista değilim, kendi düşüncelerimi yazdım.
ben de benzer şeyler yaşadım ama en çok yaşadığım şu oldu:

"kahvede sorun yok, biz çok keyif alıyoruz ama siz beğenmediyseniz değiştirelim, iade alalım" böyle yapmalarının amacını anlayamıyorum, sen beceriksizsin ama al bu da sana sadakamız olsun demekten başka bir şey değil. gören de kahve demlemeyi çok zor bir şey sanacak, sanki atom parçalıyoruz. bana böyle diyen kavurucuların kahve demlemelerini de gördüm, daha iyi demlediğime yemin edebilirim ama ispatlayamam :D (bir ara böyle bir trend vardı hehe)

montag başlığına yazdım ama montag'la alakası yok. kendileriyle bir sorun yaşamadım. son kavrumları da espresso içiyorum ve yine bir sorunum yok açıkçası ama yüklü bir sipariş alınca tutarsızlık oluştuğunu tahmin ediyorum :(

Bende %50 indiriminden faydalanarak BOCHISA , CABALLERO FRANCISCA ve HOBE - Bean kahvelerinden sipariş verdim , bochisa ve caballero dan nispeten iyi fincanlar alabiliyorken hobe den bir türlü güzel bir fincan çıkartamadım :) , ince de öğüttüm kalında öğüttüm 90 derecede denedim 95 de denedim yine olmuyor :ROFLMAO: , 3-5-8 olmuyor 4*60 olmuyor ,fincana göre reçeteyi değiştiriyorum yine olmuyor çok gövdeli yanık çilek tadı alıyorum.

Bende %50 indiriminden faydalanarak BOCHISA , CABALLERO FRANCISCA ve HOBE - Bean kahvelerinden sipariş verdim , bochisa ve caballero dan nispeten iyi fincanlar alabiliyorken hobe den bir türlü güzel bir fincan çıkartamadım :) , ince de öğüttüm kalında öğüttüm 90 derecede denedim 95 de denedim yine olmuyor :ROFLMAO: , 3-5-8 olmuyor 4*60 olmuyor ,fincana göre reçeteyi değiştiriyorum yine olmuyor çok gövdeli yanık çilek tadı alıyorum.
Montag bu ay çöp

Son bir deneyim daha not düşeyim dedim, daha da uzatmam herhalde. Caballero francisca bekledikçe daha güzelleşti. Rio ise nanay. Hobe ise düz taban bir demlemede kalın öğütüm ama uzun süren bir demlemede güzel denebilecek bir sonuç verdi. Immersion mantıklı olabilir. 25 klik cmd ile öğüttüm. Oran olarak ise sanırım 3 kahve de 1:16dan daha fazla su eklenmeyi kaldırmıyor pek, yoğun demlemeniz lazım yani.

Hobe için çilek veya kayısı notalarını duyuyorum forumdaki yazılarda. Ben ise hiç üstündekileri okumadığımda "çilek gibi ama henüz olmamış bi çileğin en beyaz/yeşil renkteki sert kısmı gibi" diye düşünmüştüm. Zaten yine aynı şekilde oldukça sert ve açık renkli kayısı da da bu tarz bir tat var.
Cabellero reçeteniz var mı hocam?

Canınız sağ olsun :D 19 gün sonra bakalım ne kadar verim alacağım

Ben de indirimle birlikte kahvelerden satın almıştım. Yorum yapmadan önce hem kahveler dinlensin hem de tüm çeşitleri deneyimlemiş olayım diye bekledim.
Copan ve rio'yu günlük içim için tercih ederim diye satın almıştım. İkisi de beklentimi karşıladı ancak rio bariz bir adım önde hissettirdi. Açıklamalardaki "kahve gibi kahve" tanımlamasını en çok bu kahvede hissettim. Temiz bir fincan sunuyor.
Bochisa ve hobeyi ise beklenti ile almıştım. İkisi için de biraz kalın öğütüm (tm c2 21klik) ve nispeten yüksek sıcaklık (94-95) ile güzel sonuçlar aldım. Genel olarak blooming ile birlikte 3 döküş (son döküşten önce yatağın çökmesini bekleyerek) ve süre olarak 2.20-2.30 ları tavsiye ederim. Dökerken de çok agresif hareketleri tercih etmedim. İkisini de keyifle tüketiyorum.
Son olarak caballeroya gelince işler değişti. Ben de diğer yorumlar gibi bu kahveden elle tutulur bir fincan çıkaramadım. Hep bulanık, cansız fincanlar çıktı. Yorum yazmadan önce son kez demledim içerek yazıyorum ancak biraz hayal kırıklığı oldu.
Genel olarak indirimle değerlendirecek olursam ben memnun kaldım. Montagın profilleri de damağıma hitap ediyor.

Hobe osmotik akışta çok eğlenceli bir bardak verdi aftertaste çok güzel.

Commadante 19 klik
Hario v60
abaca plus
94 derece abant
13/200
Döküşler 100/100
Bitiş 2.05

Bochisa ile ilgili V60 özelinde demleme reçetesi alabilir miyim? Nestle su ile 93 dereceden 96 dereceye kadar birçok deneme yaptım. Cmd c40 ile redclix üzerinde 35 klikten 44 kliğe kadar gidip geldim ama her seferinde buruk fincanlar ortaya çıktı. Çekirdekler 6 Nisan kavrumlu.
Bochisadan ben de istedigim verimi alamadim hocam Hem v60 hem Aeropress olarak farkli derecelerde demledim ama malesef , Bochisayi bence fiyat performans kahvesi olarak dusunup icersen seni daha cok mutlu eder 😅 Hobe cok keyifli ama :)

Bochisadan ben de istedigim verimi alamadim hocam Hem v60 hem Aeropress olarak farkli derecelerde demledim ama malesef , Bochisayi bence fiyat performans kahvesi olarak dusunup icersen seni daha cok mutlu eder 😅 Hobe cok keyifli ama :)
Hobe dediğiniz gibi daha keyifli. Az önce 15 gram kahve/235 ml su 93 derece 50+150+235 şeklinde demledim. Gayet güzel oldu bu şekilde. Öğütüm c40 redclix üzerinde 40 klikti. Ayrıca cabellerodan halen verim alamıyorum. O da bochisa gibi. Hatta bochisa ondan daha keyifliydi bana göre.

Cabarelloyu ya da Copan’ı adam edebilen beri gelsin ben bir türlü mutlu olamadım şu ikisinden de

Ben de cabellero ve bochisa dan memnun kaldım arkadaşlar. Belki size gelen çekirdeklerin kahvurumdan kaynaklı olabilir
Selamlar. Caballeronun 250 gramının 390 lira olduğunu da göz önünde bulundurarak mı memnun kaldınız? Fiyatına uygun bir kalite miydi yani? Öyleyse benim deneyimim çok talihsiz olmuş. Tabii indirimden aldım, çok da tatava yapmak istemem.

Bende hobe ve rwandayı yaklaşık bir ay sonra açtım mecbur çünkü cmd satmıştım x pro dün geldi genel olarak birbirine benzettim bu iki kahveyi hobe biraz daha tatlı fakat öyle fiyatının kahveleri olduğunu düşünmüyorum ikisininde, bunun yani sıra kullandığım su ile alakalı olduğunu da sanmıyorum reverse osmos ve biraz Beypazarı eklemeli daha uygun iyi sonuç aldığım çekirdekler oldu defalarca
%50 indirimli olmasa ne olurdu acaba bu çekirdekleri normal alsaydık onu düşününce geriliyorum :)

Hobe dediğiniz gibi daha keyifli. Az önce 15 gram kahve/235 ml su 93 derece 50+150+235 şeklinde demledim. Gayet güzel oldu bu şekilde. Öğütüm c40 redclix üzerinde 40 klikti. Ayrıca cabellerodan halen verim alamıyorum. O da bochisa gibi. Hatta bochisa ondan daha keyifliydi bana göre.
Afiyet olsun hocam 😊 Hobe ye diyecek laf yok , kuru kokusuda cok guzel , ogutum sonrasi kokusu ayri bir guzel Aeropress 16 click tim tarifiyle hobe demledim simdi , cilek notasi bariz belirgindi Caballero ben de yok ama cogu arkadastan aldigim bildirimlere gore sikintili kahve , olmamis o kahve 😅

Bochisa ve el puente almıştım ben de. Bochisa yine fena değildi ama el puente ile gerçekten mücadele veriyorum. Ne yaparsam yapayım çiğ, çimensi, tahılımsı, gelişmemiş tattan kurtulamıyorum. Kız arkadaşımla birlikte aldık onda da durumlar aynı. 6 mayıs kavrumlu el puentede sorun yaşayan var mı başka?

Geri