Bana kahvesinde sorun yaşadığım kavurucuların yok sen becerememişsin, yok kahve çok güzel aha içiyom işte diyen vs. oldu.Fakat, 1:16,5 demleme eğer benim bilmediğim bir terminolojiye denk gelmiyorsa, bu absürt bir şeydir. Kahve 'over extracted' veya 'under extracted' olduğunda gr. miktarı, öğütüm büyüklüğü ve demleme süresini değiştirerek oynar ve bir nokta bulursunuz, ama iyi kavrulmamış bir kahveyi de şak diye anlarsınız arkadaşlar, otlak alanda beslenen inekler değiliz.
ben de benzer şeyler yaşadım ama en çok yaşadığım şu oldu:Bana kahvesinde sorun yaşadığım kavurucuların yok sen becerememişsin, yok kahve çok güzel aha içiyom işte diyen vs. oldu.
Bazıları da anlayışla karşıladılar. Telafi seçeneği vs. sundular. Kendilerinin hata yapabileceklerini kabul etmeleri saygımı kazandırdı.
Bir kahve güzelse kalın da öğütsen, ince de öğütsen, tek döküş de yapsan 5 döküş de yapsan lezzetli oluyor.
Belki birinde daha lezzetli oluyor ama diğerinde vasat olmuyor. Bir kahve vasatsa vasattır. O kadar.
Barista değilim, kendi düşüncelerimi yazdım.
Montag bu ay çöpBende %50 indiriminden faydalanarak BOCHISA , CABALLERO FRANCISCA ve HOBE - Bean kahvelerinden sipariş verdim , bochisa ve caballero dan nispeten iyi fincanlar alabiliyorken hobe den bir türlü güzel bir fincan çıkartamadım, ince de öğüttüm kalında öğüttüm 90 derecede denedim 95 de denedim yine olmuyor
, 3-5-8 olmuyor 4*60 olmuyor ,fincana göre reçeteyi değiştiriyorum yine olmuyor çok gövdeli yanık çilek tadı alıyorum.
Cabellero reçeteniz var mı hocam?Son bir deneyim daha not düşeyim dedim, daha da uzatmam herhalde. Caballero francisca bekledikçe daha güzelleşti. Rio ise nanay. Hobe ise düz taban bir demlemede kalın öğütüm ama uzun süren bir demlemede güzel denebilecek bir sonuç verdi. Immersion mantıklı olabilir. 25 klik cmd ile öğüttüm. Oran olarak ise sanırım 3 kahve de 1:16dan daha fazla su eklenmeyi kaldırmıyor pek, yoğun demlemeniz lazım yani.
Hobe için çilek veya kayısı notalarını duyuyorum forumdaki yazılarda. Ben ise hiç üstündekileri okumadığımda "çilek gibi ama henüz olmamış bi çileğin en beyaz/yeşil renkteki sert kısmı gibi" diye düşünmüştüm. Zaten yine aynı şekilde oldukça sert ve açık renkli kayısı da da bu tarz bir tat var.
biteli oluyor biraz, ne yazık ki hiç hatırlamıyorum ne yaptığımıCabellero reçeteniz var mı hocam?
Bochisadan ben de istedigim verimi alamadim hocam Hem v60 hem Aeropress olarak farkli derecelerde demledim ama malesef , Bochisayi bence fiyat performans kahvesi olarak dusunup icersen seni daha cok mutlu ederBochisa ile ilgili V60 özelinde demleme reçetesi alabilir miyim? Nestle su ile 93 dereceden 96 dereceye kadar birçok deneme yaptım. Cmd c40 ile redclix üzerinde 35 klikten 44 kliğe kadar gidip geldim ama her seferinde buruk fincanlar ortaya çıktı. Çekirdekler 6 Nisan kavrumlu.
Hobe dediğiniz gibi daha keyifli. Az önce 15 gram kahve/235 ml su 93 derece 50+150+235 şeklinde demledim. Gayet güzel oldu bu şekilde. Öğütüm c40 redclix üzerinde 40 klikti. Ayrıca cabellerodan halen verim alamıyorum. O da bochisa gibi. Hatta bochisa ondan daha keyifliydi bana göre.Bochisadan ben de istedigim verimi alamadim hocam Hem v60 hem Aeropress olarak farkli derecelerde demledim ama malesef , Bochisayi bence fiyat performans kahvesi olarak dusunup icersen seni daha cok mutlu ederHobe cok keyifli ama
![]()
Selamlar. Caballeronun 250 gramının 390 lira olduğunu da göz önünde bulundurarak mı memnun kaldınız? Fiyatına uygun bir kalite miydi yani? Öyleyse benim deneyimim çok talihsiz olmuş. Tabii indirimden aldım, çok da tatava yapmak istemem.Ben de cabellero ve bochisa dan memnun kaldım arkadaşlar. Belki size gelen çekirdeklerin kahvurumdan kaynaklı olabilir
Afiyet olsun hocamHobe dediğiniz gibi daha keyifli. Az önce 15 gram kahve/235 ml su 93 derece 50+150+235 şeklinde demledim. Gayet güzel oldu bu şekilde. Öğütüm c40 redclix üzerinde 40 klikti. Ayrıca cabellerodan halen verim alamıyorum. O da bochisa gibi. Hatta bochisa ondan daha keyifliydi bana göre.