• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Oldukça zekice bir yaklaşım, benim aklıma gelmezdi:) Ama böyle bir durum yok ise maalesef insanların içinde haksız yere şüphe oluşturma riski var.
Örneğin Spada Coffee kavrum tarihi üzerinden 1-2 hafta geçtikten sonra gönderiyor kahveleri. Tercih şansım olsa ben Montag'ta da aynısını tercih ederim. Meyve sebze satın almadığımız için en taze kavrulmuş kahve en iyi kahve olmuyor. Bunu da bu işe merak salmış herkesin aşağı yukarı bileceğini, bu yüzden Montag'ın da böyle bir imaj çalışmasına gitmeyeceğini düşünüyor ve umuyorum.
Hesabımdan kontrol ettiğimde 1 yılda 10 kilonun üzerinde alımım var, şimdiye kadar kahveler ve kavurma tarihleriyle ilgili sorun yaşamadım.
Şüphe uyandırmak niyetinde değilim aslında beklentim bunun mantıklı şekilde açıklanması.
Ben de doğru olmayan bir tarhi yazmanın firmanın aleyhine olduğunu düşünüyorum. Sonuçta 01 Kasım yazdığı halde 15 gün önce kavrulmuş bir kahve ise üzerine bunu ben de bekletince belki optimum tadı yakalayamayacağım. Ancak firmanın açısından bakınca da "eski tarihli göndermişsiniz" yakınmalarının önüne geçmek için toptan bir çözüm mantığı da olabilir. -Benim için sorun olmasa da - "bir hafta - 10 gün önceki kavrumu göndermişsiniz" nevinden yakınmaları forumda birden çok gördüm.

Normalde 1 paket alsam ben de şüphe etmezdim ama 3 farklı çekirdek 250 gr lık paketin hepsinin aynı tarih olması düşündürücü.

Şüphe uyandırmak niyetinde değilim aslında beklentim bunun mantıklı şekilde açıklanması.
Ben de doğru olmayan bir tarhi yazmanın firmanın aleyhine olduğunu düşünüyorum. Sonuçta 01 Kasım yazdığı halde 15 gün önce kavrulmuş bir kahve ise üzerine bunu ben de bekletince belki optimum tadı yakalayamayacağım. Ancak firmanın açısından bakınca da "eski tarihli göndermişsiniz" yakınmalarının önüne geçmek için toptan bir çözüm mantığı da olabilir. -Benim için sorun olmasa da - "bir hafta - 10 gün önceki kavrumu göndermişsiniz" nevinden yakınmaları forumda birden çok gördüm.

Normalde 1 paket alsam ben de şüphe etmezdim ama 3 farklı çekirdek 250 gr lık paketin hepsinin aynı tarih olması düşündürücü.
Fazla komplike bir olay yok şüpheye de düşmeyin 29 ekim indiriminde bir posta stok eritmişlerdir, kafeleri de var oraya da çekirdek tedarik ediyorlar, montag öyle stok yapmıyor bana denk gelmedi, zaten tarihleri elle de yazmıyorlar paketin üst kısmında yazıyor, tahminimce paketleri doldurup yapıştırma makinesine kıstırıyorlar oradan geçerken tarihi o makine atıyor, ben festivallerde fink atıp sabahlayan kavurucunun, aldığım kahvesinde festival günü kavrulmuş olan tarihlisini de gördüm ben ona nasıl güveneyim şimdi, elle yazılmasından ziyade makinenin bastığı tarih daha güvenilir, sonuçta her gün 1 kahveyi seçip o kahveyi kavurmuyorlar hazır profilleme yapmışlar onu al dinlenirken diğerini at sonra onu paketle falan filan

Montag hakkında ne düşüneceğimi bilmiyorum. Pandemide Null Montag Boxx Petra hariç yerli kavurucu var mı diye aranırken yolum forumlara düşmüştü bir süre gezdik gördük denedik eğlendik irili ufaklı kavurucuları tanıdık sonrası bir iki istisna hariç gene what goes around comes around oldu. Önce La Ortiga Honey Thermic sonra El Mirador Lactic Tabi ve altın vuruş Ikawa Bundle. Kod muhabbeti ve mail bombardımanı sebebiyle bir süre elim gitmemişti şimdi elimi geri çekemiyorum.

IMG_6234.png
Bu tür şeyleri forumda paylaşılmasından çok hoşlanmasamda Montag’ ın müşteri iletişimini kesinlikle gözden geçirmesi gerekiyor.Mail yoluyla da farklı kahveler için reçete paylaşımını rica etmiştim hiç bir geri dönüş olmadı.Amaç nedir anlayamadım @Montag Coffee Roasters

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 29448
Bu tür şeyleri forumda paylaşılmasından çok hoşlanmasamda Montag’ ın müşteri iletişimini kesinlikle gözden geçirmedimgerekiyor.Mail yoluyla da farklı kahveler için reçete paylaşımını rica etmiştim hiç bir geri dönüş olmadı.Amaç nedir anlayamadım @Montag Coffee Roasters
Daha önce yine bu başlıkta Montag'ın müşteri memnuniyetini öncelemesinden memnun olduğumu belirtmiştim fakat dediğiniz sorunu ben de yaşıyorum ikidir. Daha önce cevapsız kalan bir mailim vardı. 2 gün önce de yine bir mail ile reçete önerisi istedim henüz ses seda yok. Reçete vermek zorunda da değiller tabi ama en azından cevap verebilirler diye düşünüyorum. "şirket politikası gereği reçete önermeyi doğru bulmuyoruz" deseler ben ona da okeyim. Bu cevapsız kalma hali firma hakkındaki genel kanımı değiştirmiyor tabi ama bakalım nereye kadar ....

*** Bu arada onlar söylemese de ben söyleyeyim hocam, her iki kahvenizin de kavrum tarihi 1 Kasım :D @ukturimedzo

Daha önce yine bu başlıkta Montag'ın müşteri memnuniyetini öncelemesinden memnun olduğumu belirtmiştim fakat dediğiniz sorunu ben de yaşıyorum ikidir. Daha önce cevapsız kalan bir mailim vardı. 2 gün önce de yine bir mail ile reçete önerisi istedim henüz ses seda yok. Reçete vermek zorunda da değiller tabi ama en azından cevap verebilirler diye düşünüyorum. "şirket politikası gereği reçete önermeyi doğru bulmuyoruz" deseler ben ona da okeyim. Bu cevapsız kalma hali firma hakkındaki genel kanımı değiştirmiyor tabi ama bakalım nereye kadar ....

*** Bu arada onlar söylemese de ben söyleyeyim hocam, her iki kahvenizin de kavrum tarihi 1 Kasım :D @ukturimedzo
Bahsettikleriniz 125 grlık kahveler mi?

Hocam ben de geçenki kampanyadan bir adet 250 gr IKAWA serisi bir de 250 gr Pink Sunrise aldım. Aynı yukarıda @Makaan Bey'in de yazdığı gibi 1 Kasım tarihliydi benimkiler de. Belli ki o gece Montag'ın ışıkları sabaha dek yanmış :D
Olabilir :) Teşekkür ederim

Hocam ben de geçenki kampanyadan bir adet 250 gr IKAWA serisi bir de 250 gr Pink Sunrise aldım. Aynı yukarıda @Makaan Bey'in de yazdığı gibi 1 Kasım tarihliydi benimkiler de. Belli ki o gece Montag'ın ışıkları sabaha dek yanmış :D
ya da çocuk sabaha ertesi günkü sevklere tarih basmış :)
Bu arada benim aldığım 3 çeşitten hiç biri Ikawa serisi ve Pink Sunrise değildi.
Yani o gün en az 5 farklı kahve kavrumu yapılmış. Kolay işmiş demek gözümde büyüttüğüm kadar değil.

Müşteri ilişkileri kurumsal bir aynadır… 29 Ekim’de çalışmayan 100. yıl indirim kodu lanse etmeleri benim açımdan başlı başına skandal olarak nitelendirdiğim bir durum oldu. Bunun yanında 31 Ekim tarihli siparişim hala kargoya verilmedi. Sorduğumda, Cuma (dün) ya da Cumartesi (bugün) “verebiliriz” yanıtını aldım. Ve tabii ki kargoya verilmedi. Kendilerine güvenim çok zayıfladı.

Bence kavurma firmalarının sorulara hemen cevap verebilmeleri için ya profesyonel müşteri ilişkileri çalışanları olacak, ya da sık sık ellerinde telefon hesabı kontrol eden ve bunu cuma-cumartesi akşamı da yapmaktan imtina etmeyecek derecede kendini ikinci plana atan bir veya bir kaç çalışanı.
Şahsen ben de roastry açacak olsam bu ikisinden birini yapar mıydım yoksa ikisini de Montag gibi boş mı bırakırdım kestiremiyorum.
Montag savunuculuğu yapıyor gibi göründüğümün farkındayım ama aslında tüm kavurucular için genel konuşuyorum. Belki de beklentilerimizi düşürmeli ve "çekirdek seçkileri iyi olsun ve kavrumu özenli yapılsın" seviyesinde tutmak daha gerçekçi olabilir.
Bir umursamazlık olacaksa da en azından kavurma tarafında olmasın da. Benim beklentim bu seviyede.

Bence kavurma firmalarının sorulara hemen cevap verebilmeleri için ya profesyonel müşteri ilişkileri çalışanları olacak, ya da sık sık ellerinde telefon hesabı kontrol eden ve bunu cuma-cumartesi akşamı da yapmaktan imtina etmeyecek derecede kendini ikinci plana atan bir veya bir kaç çalışanı.
Şahsen ben de roastry açacak olsam bu ikisinden birini yapar mıydım yoksa ikisini de Montag gibi boş mı bırakırdım kestiremiyorum.
Montag savunuculuğu yapıyor gibi göründüğümün farkındayım ama aslında tüm kavurucular için genel konuşuyorum. Belki de beklentilerimizi düşürmeli ve "çekirdek seçkileri iyi olsun ve kavrumu özenli yapılsın" seviyesinde tutmak daha gerçekçi olabilir.
Bir umursamazlık olacaksa da en azından kavurma tarafında olmasın da. Benim beklentim bu seviyede.
Bence de haklısınız. Zaten Montag da "biz de istiyoruz ama bi türlü fırsat olmuyor" tarzında bir tutum sergilemiyor. Onlar da şu anki çalışma şekillerinden memnun olacaklar ki böyle devam ediyorlar. E biz de memnunuz ki satın almaya devam ediyoruz. Ama neden daha iyisi olmasın?:D

Bu arada şahsen ben 10/10 kalite 1/10 iletişim yerine, 8/10 kalite 8/10 iletişim tercih ederim her zaman. Evet, orta doğuluyum :D

Katılıyorum, mesajlara yanıt vermek için ayrı bir zaman ayırmak demek, ana konuya odaklanacağın zamandan uzaklaşmak anlamına geliyor.
Bununla birlikte, ne kadar az soru sorulmasını istiyorsan senden beklentiyide sitende o derece yanıtlayacaksın, yada gönderdiğin ürün sorunsuz olacak ki insanlar dönüp soru sormak zorunda kalmayasın.

Yukarıdaki konulara baktığımızda;
- kavrum tarihini ambalaja basmazsan elbette insanlar dönüp soracak.
- reçete isteyenler olmuş, bilmiyorum çok mu zor reçeteyi siteye yazmak. Kendi dükkanında kullandığın reçeteyi yazdır işte birine. 10 dk uğraşıp reçete yazsan 10 kişiye yanıt vermekten kurtulursun
- kampanya yaptın diyelim ya siteye girip kontrol etmeden neden duyurusunu yaparsın. Bu sadece burada değil bir çok sitede oluyor. Ya arkadaş kendi sitenize kendiniz girmiyorsunuz demekki. Kod yayınlamadan önce bir gir dene ne olacak bunda.
- "Benim kargom ne zaman gönderilecek" sorusu için de, kavrum tarihleri sitede yazsa, belki kimse ir daha sormayacak Örneğin bazı sitelerde görüyorum, örneğin Salı ve Cuma kavrum yapıyoruz, siparişi kavrumun ertesi günü veya sonrası gönderiyoruz diyor. Güzel bir yöntem.

Aslında bazı basit aksiyonlarla bence arayanların çoğunun arama gerekçesi elimine edilebilir.

Hocam yorumunuzda çok haklısınız. Sadece kavurucular için değil, tüm işletmeler için maalesef çok yorucu bir süreç mail, WhatsApp, Instagram gibi kanallardan sürekli insanların talep ve şikayetlerine dönüş yapmak. Bunu en iyi kendimden biliyorum. Forumda dahi başlık açıp, soru sorup bir kaç dakika sonra "??????" yazan insanlar gördük. Gerçekten zor iş.

Lakin Montaga gelince, kendileri bu konuda hoş göreceğim en son firmadır. Bir süredir nasıl bir mail bombardımanı ile reklam yaptıklarına hepimiz şahidiz. Instagram'da hâkezâ, sürekli sponsorlu olarak karşımda Montag var. Yakında 0850'li numadan arayıp, "taahhütsüz kahve aboneliği" otomatik mesajı ile karşıma çıksalar inanın şaşırmayacağım. Velhasıl iletişime böylesine enerji harcayan bir firmanın, müşterilerinin teknik sorularını cevapsız bırakması gerçekten akıl alır gibi değil.

Ben yine iyi niyeti elden bırakmayıp, iletişim/reklam/PR konularında dışarıdan hizmet aldıklarını, o firmanın da Instagramda tikican kahveseverlerin şekilli storilerini anında paylaşmaktan imtina etmeyip, reçete su önerisi gibi mesajların gerekli teknik birime iletmediğini varsayıyorum. Umarım bu durumu düzeltirler.

Son düzenleme:
Katılıyorum, mesajlara yanıt vermek için ayrı bir zaman ayırmak demek, ana konuya odaklanacağın zamandan uzaklaşmak anlamına geliyor.
Bununla birlikte, ne kadar az soru sorulmasını istiyorsan senden beklentiyide sitende o derece yanıtlayacaksın, yada gönderdiğin ürün sorunsuz olacak ki insanlar dönüp soru sormak zorunda kalmayasın.

Yukarıdaki konulara baktığımızda;
- kavrum tarihini ambalaja basmazsan elbette insanlar dönüp soracak.
- reçete isteyenler olmuş, bilmiyorum çok mu zor reçeteyi siteye yazmak. Kendi dükkanında kullandığın reçeteyi yazdır işte birine. 10 dk uğraşıp reçete yazsan 10 kişiye yanıt vermekten kurtulursun
- kampanya yaptın diyelim ya siteye girip kontrol etmeden neden duyurusunu yaparsın. Bu sadece burada değil bir çok sitede oluyor. Ya arkadaş kendi sitenize kendiniz girmiyorsunuz demekki. Kod yayınlamadan önce bir gir dene ne olacak bunda.
- "Benim kargom ne zaman gönderilecek" sorusu için de, kavrum tarihleri sitede yazsa, belki kimse ir daha sormayacak Örneğin bazı sitelerde görüyorum, örneğin Salı ve Cuma kavrum yapıyoruz, siparişi kavrumun ertesi günü veya sonrası gönderiyoruz diyor. Güzel bir yöntem.

Aslında bazı basit aksiyonlarla bence arayanların çoğunun arama gerekçesi elimine edilebilir.
Şimdiye kadar Montag'tan kavrum tarihi olmayan paket geldiğini hatırlamıyorum. 30'un üstünde paket almışımdır 2 senede. Oluyorsa da muhtemelen nadir bir durum olduğu yorumuna ulaşıyorum.
Kampanya konusu hakikaten sorundu ama sonradan indirim açıldı ve aldım. Yine de elbette düzeltilmesi gereken bir konu.
Reçete konusuna katılıyorum. Ama yazan firma var mı bilmiyorum açıkçası.
Kavrum tarihlerini siteye yazmakla kim uğraşır onu da bilemiyorum.

Son ikisini yapan firmalar varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Sonuçta yine çekirdek seçkisine ve kavrum kalitesine göre karar vereceğim ama bu söylediğiniz seviyede özenli ve dikkatli bir firmanın kuvvetle muhtemel seçkisi ve kavrumu da üst düzeyde olacaktır.

Ben buraya bir not düşeyim. Meet Lab Coffee'yi son zamanlarda keşfettim. Çekirdek seçkileri çok üst düzeyde. Kronotrop kökenli Emir bey @meetlabcoffee başkavurucuları. Montag'a alternatif arayanlar mutlaka denesin derim.

Son düzenleme:
Hocam yorumunuzda çok haklısınız. Sadece kavurucular için değil, tüm işletmeler için maalesef çok yorucu bir süreç mail, WhatsApp, Instagram gibi kanallardan sürekli insanların talep ve şikayetlerine dönüş yapmak. Bunu en iyi kendimden biliyorum. Forumda dahi başlık açıp, soru sorup bir kaç dakika sonra "??????" yazan insanlar gördük. Gerçekten zor iş.
Bu yazdığınız kısım aslında tam da benim anlatmaya çalıştığım şey. Gerçekten zor iş. Belki biraz fazla empati yapıyor olabilirim ama ben amazon, telekom, turkcell vs gibi müşteri hizmetleri olan dev firmalar olmayan firmalardan; yani butik firmalardan böyle şeyler beklemiyorum.

Reçete konusuna katılıyorum. Ama yazan firma var mı bilmiyorum açıkçası.
Kavrum tarihlerini siteye yazmakla kim uğraşır onu da bilemiyorum.
Başka bir kavurucunun konusunda paylaşmam pek hoş olmayabilir ancak sorduğunuz için affınıza sığınarak paylaşıyorum,CoffeeNutz her iki sorunuza evet yanıtını alabileceğiniz bir kavurucu.Bazi kahveleri için Coffee Department da reçeteler paylaşıyor diye biliyorum.Gordion Roastery de yine seçkisindeki kahveler için reçete paylaşıyor diye biliyorum.Şu an aklima gelenler bunlar.

Merhaba,

Daha öncede buna benzer sorular geliyordu. Özellikle bu tarz kampanya zamanları zaten az stoklu çalıştığımız için stok hemen bitiyor ve stoğa düşmeden yeni kavrulup sizlere ulaşıyor. Üretimdeki son güncellemelerden dolayı bundan sonra kavrum tarihlerinde bir iki günlük ufak değişmeler gözlemlenebilir.

Saygılarımla,

Uğur

Geri