Merhaba,
@Molent g50 ile yapmış olduğum kahve eleme testini sizlerle paylaşmak istiyorum. Kullandığım Kahve cofferem kenya wasai washed, teste kullandığım elek chemlab 500 micron.
| Molent G 50 | 500 mic Altı | 500 mic Üstü | % Değeri | Total |
| Cofferem Kenya Masai (38 Klik) | 2,5 gr | 7,5 gr | 25% | 10 gr |
| Cofferem Kenya Masai (27 Klik) | 4,3 gr | 5,7 gr | 43% | 10 gr |
Sn.
@kahveanalisti yapmış olduğu kruve testinden baya uzak sonuçlar elde ettim. Kendisinin testinde 400 üstünde %82 gibi bir başarı elde etmişti.Tabi ki buna kullanılan kahve çekirdeğinin cinsi ve işlenme prosesi de etki edecektir.
Değirmende burr kısmının bir tarafa daha yakın olduğu ile ilgili daha önce yazmıştım, konu ile ilgili İlhan Beyle görüştük ve kontrol için servise gönderildi.
Klik mekanizmasından bir şikayetim olmama rağmen vidalı sistem klik mekanizması alyanlı ( 2 alyan yuvasından biri yalama durumunda) olanla değiştirilip kontrolü yapıldığı bilgisi verildi. Öğütme kolundaki hafif takılma nedeni ile yenisi ile değiştirildi.
Sonuç olarak ilgi, alaka, müşteri memnuniyeti olarak memnun olsam da, eskisinden daha kötü ( öğütüm olarak) bir durumla karşılaşmak üzdü beni. Günümüzde en değerli şey zaman ve tekrar geri gönder, bekle, geri gelsin, bu süreçte değirmensiz kalmak pek hoş olmuyor. Normalde bu kadar teknik detaya takılmam, kahvede önceliğim keyif almaktır.
Not: İlk kez geldiğinde elek testi yapmadığım için öğütümün daha kötü olduğu kanısına varmam elimde bulunan aynı çekirdek, aynı su, aynı miktarla, aynı öğütüm derecesinde yaptığım V60 demlemelerinde sürenin 15-20 sn kadar uzun olmasıdır.