• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Şuana kadar bir cevap gelmedi ama aslında kendisine direkt bir sorum olmadı. Sadece burada forumdaşlara danışmak istedim durumu. Anladığım kadarıyla videoda ilk birkaç klikte bunun normal olması ve sonrasında gidiyor denilmesi oradaki eksenel doğruluk ile ilgili töleransları belirtiyor. Yani eksenel doğruluk mükemmel olmayabilir fakat bu üreticinin bildiği ve töleranslar dahilinde kabul ettiği bir durum olabilir. Buradan ben bunu anladım.

Öte yandan değirmenden genel olarak memnunum, şimdilik tek sıkıntı statik. Ki bu daha yüksek fiyatlı değirmenlerde de var olan bir problem. Bu problemin çözümü ile ilgili paslanma ihtimali olup olmadığını öğrenmek aslında benim için daha büyük önem arz ediyor.

filtre kahve makinesi için kaçta öğütüyorsunuz? sözen dışında ilk kez değirmen kullanıyorum denemelere sizin tecrübelerinize göre başlayayım.

Şuana kadar bir cevap gelmedi ama aslında kendisine direkt bir sorum olmadı. Sadece burada forumdaşlara danışmak istedim durumu. Anladığım kadarıyla videoda ilk birkaç klikte bunun normal olması ve sonrasında gidiyor denilmesi oradaki eksenel doğruluk ile ilgili töleransları belirtiyor. Yani eksenel doğruluk mükemmel olmayabilir fakat bu üreticinin bildiği ve töleranslar dahilinde kabul ettiği bir durum olabilir. Buradan ben bunu anladım.

Öte yandan değirmenden genel olarak memnunum, şimdilik tek sıkıntı statik. Ki bu daha yüksek fiyatlı değirmenlerde de var olan bir problem. Bu problemin çözümü ile ilgili paslanma ihtimali olup olmadığını öğrenmek aslında benim için daha büyük önem arz ediyor.
G50'deki statik oranı (aynı çekirdek için konuşuyorum) Comandante'den daha düşük elimdeki degirmenlere göre, sizin için statik neden bir sorun onu anlayamadım, özel aşırı bir durum mu var acaba değirmeninizde?
filtre kahve makinesi için kaçta öğütüyorsunuz? sözen dışında ilk kez değirmen kullanıyorum denemelere sizin tecrübelerinize göre başlayayım.
40-41 civarından başlayıp tat profiline göre aşağı yukarı hareket edebilirsiniz. Daha yüksek hacimli demlemeler için daha kalın cekmenizi öneririm.

beni lütfen yanlış anlamayın ama sorularınızı yanlış yerde soruyorsunuz çünkü firmanın iletişim kanallarından biri bu forum değil. mail veya whatsapp üzerinden iletişime geçerseniz daha hızlı bir dönüş alabilirsiniz.

G50'deki statik oranı (aynı çekirdek için konuşuyorum) Comandante'den daha düşük elimdeki degirmenlere göre, sizin için statik neden bir sorun onu anlayamadım, özel aşırı bir durum mu var acaba değirmeninizde?

40-41 civarından başlayıp tat profiline göre aşağı yukarı hareket edebilirsiniz. Daha yüksek hacimli demlemeler için daha kalın cekmenizi öneririm.
Aşırı bir durum olduğunu sanmıyorum. Genel standart ne ise odur benim değirmende de.
Sadece şuanda statik benim için diğer meseleden daha büyük önem taşıyor kullanıcı tecrübesi olarak bunu belirtmek istedim. Hoffmann'ın dediği gibi bir denememde ufak bi damla su damlattım statik oluşumunu büyük ölçüde engelliyor. Fakat bunu bidaha denemedim, iç parçaların paslanmazlık durumu kesinlik kazanınca devam edebilirim bu uygulamaya.

Bu arada bir önceki sayfadaki videoda 20 klike kadar ses gelebilir, 20den sonra geliyorsa değiştiririz denilmiş. Bende 17 18 klik civarına kadar ses geliyor 19da tamamen boşa düşüyor, sessiz dönüyor.

beni lütfen yanlış anlamayın ama sorularınızı yanlış yerde soruyorsunuz çünkü firmanın iletişim kanallarından biri bu forum değil. mail veya whatsapp üzerinden iletişime geçerseniz daha hızlı bir dönüş alabilirsiniz.
Rica ederim, dediğim gibi amacım buradaki kişilere danışmak. Firma ile ilteişim ile ilgili bi kararım olsa dediğiniz gibi bir aksiyon almayı düşünürdüm.

Merhabalar,
Kampanya haftasında olduğumuz için yoğunluğumuz arttı ve forum üzerinden iletişim kurmamız güçleşti.

Siz sevgili kahve sever dostlarımın ürünümüzle ilgili kafanıza takılan sorular veya sorun olarak gördüğünüz noktaları burada paylaşarak fikir alış verişleri yapmanız kadar doğal bir şey yok. Zaten bu tip platformlar da bu yüzden var.

Kimi zaman burada yazılanları gördüğümde, konu hakkında karşılıklı görüşlerin alındığı oluyor ve bu noktada da tekrar benim üzerine bir şeyler yazmam çok anlamsız kalacak gibi geliyor bana. Ayrıca bu platform bizim teknik servis departmanımız değil, nitelikli kahve adına sizlerin görüş ve tecrübelerini paylaşmış olduğu dostane, sıcak ve samimi bir ortam.

Bu ara tempomuzu arttırdık. Farklı bir çalışmanın da ortasına geldim. Kısa vadede tamamlamaya odaklandım. Buradan sizlerle sohbet etme olanağım bugünlerde azaldı.

Hızlı iletişim adına web sitemizde whatsapp hattımız mevcut. Bunun yanı sıra cep telefonlarımızdan da direk arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Aşırı bir durum olduğunu sanmıyorum. Genel standart ne ise odur benim değirmende de.
Sadece şuanda statik benim için diğer meseleden daha büyük önem taşıyor kullanıcı tecrübesi olarak bunu belirtmek istedim. Hoffmann'ın dediği gibi bir denememde ufak bi damla su damlattım statik oluşumunu büyük ölçüde engelliyor. Fakat bunu bidaha denemedim, iç parçaların paslanmazlık durumu kesinlik kazanınca devam edebilirim bu uygulamaya.

Bu arada bir önceki sayfadaki videoda 20 klike kadar ses gelebilir, 20den sonra geliyorsa değiştiririz denilmiş. Bende 17 18 klik civarına kadar ses geliyor 19da tamamen boşa düşüyor, sessiz dönüyor.

Rica ederim, dediğim gibi amacım buradaki kişilere danışmak. Firma ile ilteişim ile ilgili bi kararım olsa dediğiniz gibi bir aksiyon almayı düşünürdüm.
Enes Bey yarın sizi arayacağım. Sesten çok statiklenme konusu kafama takıldı benim de.

Ayrıca su ile teması genel olarak değirmende tavsiye etmiyoruz. Tüm malzemeler paslanmaz diye tabir ettiğimiz ürünler olsa bile. Tabir ettiğimiz dedim çünkü, Krom bile olsa paslanma durumu söz konusudur. Normal bir metalin paslanma hızına göre oldukça yavaş ve çok çok uzun vadede olan bir şeydir. Pastan ziyade de karıncalanma diye tabir edilir. Ama kahvenize katacağınız 1-2 damla suyun da etki edeceğini düşünmüyorum.

Benim dikkatimi çeken bu statiğin boyalı modellerde olduğu yönde ve lütfen naturel modelde de bu kadar fazla statik varsa beni düzeltin yanlış bilgi vermek istemem
Boyalı modeller veya naturel model farketmiyor. Her iki koşulda da statiklenme olayı aynı. Çok derinlere inmeye gerek ama statiklenmenin bir çok sebebi olabilir.

Enes Bey yarın sizi arayacağım. Sesten çok statiklenme konusu kafama takıldı benim de.

Ayrıca su ile teması genel olarak değirmende tavsiye etmiyoruz. Tüm malzemeler paslanmaz diye tabir ettiğimiz ürünler olsa bile. Tabir ettiğimiz dedim çünkü, Krom bile olsa paslanma durumu söz konusudur. Normal bir metalin paslanma hızına göre oldukça yavaş ve çok çok uzun vadede olan bir şeydir. Pastan ziyade de karıncalanma diye tabir edilir. Ama kahvenize katacağınız 1-2 damla suyun da etki edeceğini düşünmüyorum.

Cevabınız için çok teşekkürler. Su teması konusunda aynen tahmin ettiklerimi söylediniz. Malzemeler her ne kadar paslanmaz olsa dahi çok mantıklı bir yaklaşım değil.

Statiklenme ile ilgili şunu diyebilirim. Diğer değirmenlerde durum ne ise bunda da aynı. Yani bu molent özelinde bir problem değil bence. Pek çok el değirmeninde ve motorlu masaüstü değirmende benzer konulardan bahsediliyor. :)

Tüm forumdaşlarıma günaydın.

Statiklenme konusuna takılmayı anlamıyorum. Daha önce yazdığım bir mesajdan alıntı yapmak istiyorum.

"Başta statiklenme konusu; ben özellikle seviyorum bu özelliği çünkü burr kısmında kalan partikuller genelde çok ince kahve ve çekirdeğin silver skinleri oluyor. Haliyle drippere bunları eklememek bence fincana olumlu yansıyor. G50 kullananlar isterlerse o statiklenerek gövdede kalan partikulleri bir A4 üzerine silkeleyip incelesinler."

Her zaman konuştuğumuz gibi öğütümün homojen olması fincana pozitif yansıyan bir etmen olarak değerlendiriyorsak, statiklenerek tozların gövdede kalması neden negatif bir sorun olarak algılanıyor. Ben özellikle daha fazla statiklenme olsun ve tozlar, ince partiküller demleme yapacağım öğütümden ayrılsın istiyorum. Öğütüm bitince bileğimin içiyle gövdeyle haznenin olduğu kisma 2 3 kez tıklıyorum ve kavanozu çıkarınca statik olarak kalanlar nerdeyse tk boyutunda tozlar ve silver skinler oluyor. Bu kadar statik konusu problem gibi anlatılınca acaba ben mi eksik/yanlış düşünüyorum diye soruyorum kendime. Ama yok fincan öyle söylemiyor.

8 klikle espresso öğütme önerisiyle öğüttüm fakat çok kalın oldu, önerisi olan var mıdır
Hocam yani bu konuda tam bir öneride bulunamayız. Mesela dün bir kahveyi 7 klikte öğüttüm, bir diğer kahveyi 11 klikte. 27 saniyede aynı ml yi aldım. Bu elinizdeki kahveye göre değişir. Eğer çok kalın gelip, süre çok az sürdüyse, süreye göre 1 2 klik azaltın. Yani eğer 20 saniyede aldıysanız 1 klik, 10 15 saniyede aldıysanız 2 klik düşürüp bir daha deneyin.
Tampı da sabit tutmak önemli tabii

Kompresso ile 3 klikte alabildim, biraz dozu artirip belki 4, 5 klikte de basarili shot alabilirim. Siz 4 deneyin bi orta karar, ona gore yukari veya asagi inersiniz
Espresso için 4ün çok ince geleceğini düşünüyorum. 3 klik ile türk kahvesi öğütüyorum. Kompresso denemedim fakat espresso için 3-4 klik in çok ince olacaktır. Belki uzun süre beklemiş, gaz salınımı minimuma inmiş kahvede olabilir

Selamlar, değirmen temizliği için hangi fırçayı kullanıyorsunuz öneri alabilir miyim?

Selamlar, değirmen temizliği için hangi fırçayı kullanıyorsunuz öneri alabilir miyim?
Valla ben bildiğiniz boya fırçası kullanıyorum, ince baş parmak kalınlığında 1 numara diye geçiyor sanırım. Alınca 3 - 4 defa temizledim öyle kullanıyorum. Fırçanın kıl boyu uzun olduğu için gayet güzel temizliyor Ayrıca arkası ince kuş yuvası açmak içinde iyi oluyor. 10 - 15 TL dir en fazla, kahve için olsa 200 TL olurdu sanırım

Molent kullanmaya yeni başladım. Birkaç hususu merak ediyorum.
1-40 klik öğütüm yapıyorum, elekten geçirmeden v60 ile içince kahveye göre acılık ve ekşilik tadımı olumsuz etkiliyor. Türk kahvesi ve espressoda oldukça övülmüş pour over da deneyen arkadaşların fincanları nasıl acaba. Ben elekten geçirmeden içemiyorum. Toz üretimi fazla mı , g50 ile başka değirmenleri olan arkadaşlar varsa yorum yazabilir mi?
2-Toz için elemekten başka bir yol var mı, sonuçta comandante de toz üretiyor. Her ne kadar göreceli olsa da pudra gibi partiküller elenirse daha iyi bir fincan çıkar kanaatindeyim.
3-Forumda birçok yazı okudum. Değirmenlerin bıçakları, kesme ve parçalama, partiküllerin şekilleri, tozlanma hepsi iyi bir demleme için çok önemli. Bunlarla ilgili çalışmalar var, incelemeler, grafikler var. Molent acaba burr'leri üretirken ar ge ye ciddi bir pay ayırdı mı, denemeler yaptı mı, böyle bir burr a nasıl karar verildi. Eleştirilere göre geliştirmeler olacak mı?

Molent acaba burr'leri üretirken ar ge ye ciddi bir pay ayırdı mı, denemeler yaptı mı, böyle bir burr a nasıl karar verildi. Eleştirilere göre geliştirmeler olacak mı?
Mevcut Molent burr’leri ithal diye biliyorum. İlhan bey bir programda ileride kendi burr’lerini geliştirme planları olduğundan bahsetmişti.

Geri